Dodaj do ulubionych

Turkish Stream stop?

10.07.15, 22:45
Czyzby stało się to o czym pisałem wcześniej? ;-)
ROsjanie zerwali umowę z Saipem na układanie rurociągu do Turcji. NAstępnego dnia unieważnili przetargi na układanie rurociągów w płd. ROsji. Nie mają wciąz umów z Turkami ani ich zgody. DO tego dopóki Grecja pozostanie w UE- nie bardzo mają szans przedłużyć go do Grecji ( grecki minister tonował swojego kolegę od energetyki -mówiąc że umowa którą tamten podpisał w Moskwie jest niezgodna z prawem unijnym).
Obserwuj wątek
    • marek_boa Re: Turkish Stream stop? 11.07.15, 00:29
      A to bardzo ciekawe bo "Castoro 6" wyszedł w morze 30 czerwca i o ile mi wiadomo 2 lipca zaczął układać rurociąg od wybrzeża Anapy!
      ria.ru/economy/20150630/1105365510.html
      P.S. A nie chodzi przypadkiem o zerwanie umowy na "Południowy Potok"?!
      • menel13 Re: Turkish Stream stop? 11.07.15, 08:37
        Znowu się bawisz w głuchy telefon.
        "????????????? "Castoro 6" ????? ? ???? ? ??????????? ?????????? ??????????????? ??? ??? ?????????? ? ?????? ??????? ??????? ("????????? ??????" nie oznacza że będzie cokolwiek układał.
      • maxikasek Re: Turkish Stream stop? 11.07.15, 15:15
        A umowę zerwano 8 lipca. A jak sprawdzisz pozycję "Castoro Sei" to od 8 lipca stoi na kotwicy (wcześniejsze dane nie są archiwizowane w sieci).
    • ignorant11 Re: Turkish Stream stop? 11.07.15, 07:49
      maxikasek napisał:

> Czyzby stało się to o czym pisałem wcześniej? ;-)
      > ROsjanie zerwali umowę z Saipem na układanie rurociągu do Turcji. NAstępnego dn
      > ia unieważnili przetargi na układanie rurociągów w płd. ROsji. Nie mają wciąz u
      > mów z Turkami ani ich zgody. DO tego dopóki Grecja pozostanie w UE- nie bardzo
      > mają szans przedłużyć go do Grecji ( grecki minister tonował swojego kolegę od
      > energetyki -mówiąc że umowa którą tamten podpisał w Moskwie jest niezgodna z pr
      > awem unijnym).

Grecja pozostanie w UE, a mowa jest jedynie o wyjsciu z Euro i powrót do Drachmy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka