Dodaj do ulubionych

Krymski paszport

06.08.15, 21:52
Ruske wydawały paszporty z wpisem miejsce urodzenia Republika Krymu/Rosja już na 3 miesiące przed aneksją.

No chyba, że jakiś idiota wydał antydatowany paszport z takimi danymi urodzenia.

Pzdr
Obserwuj wątek
    • scibor3 Re: Krymski paszport 07.08.15, 12:43
      Phi. Przez 20 lat żyłem z dowodem z wklejoną kartką "Błędny numer ewidencyjny PESEL". I żyję.
      • patmate Re: Krymski paszport 07.08.15, 15:02
        scibor3 napisał:

> Phi. Przez 20 lat żyłem z dowodem z wklejoną kartką "Błędny numer ewidencyjny P
        > ESEL". I żyję.

Tego Rosjanina, jak podejrzewam, poza odmową wizy Schengen też nie zabili......

Pzdr
        • scibor3 Re: Krymski paszport 08.08.15, 10:01
          No ale jakie teorie spiskowe dałoby się stworzyć i opowiedzieć. Po prostu, sytuacja leży odłogiem i czeka na dopowiedzenie ;P
          • patmate Re: Krymski paszport 08.08.15, 11:21
            scibor3 napisał:

> No ale jakie teorie spiskowe dałoby się stworzyć i opowiedzieć. Po prostu, sytu
            > acja leży odłogiem i czeka na dopowiedzenie ;P

to proponuję założyć własny wątek. Do tego wątku Twoja rewelacja nie ma absolutnie znaczenia.
            Wiadomość podana przez Litwinów sugeruje że tzw referendum o przyłączenie Krymu do FR było zwykła ściemą pod rosyjską publiczkę. To tak w kwestii wyjaśnienia zalinkowanej wiadomości.

Pzdr
            • fidziaczek Re: Krymski paszport 08.08.15, 12:21
              Teoria ma sens pod warunkiem że inne paszporty wydawane w tym terminie mają takie same dane.
              Jeśli ten jest jedyny, lub jest takich kilka, a pozostałe setki czy tysiące nie zawierają "Krym/Rosja" to po raz kolejny mądrzy wydawałoby się ludzie dają sobie wode z mózgu robić.
              • patmate Re: Krymski paszport 08.08.15, 15:57
                nie wiem jak jest z tą rubryką w rosyjskim paszporcie, ale np. transkrypcja imion i nazwisk nie jest dziełem byle lokalnego urzędniczyny. Te dane określane są w centralnym urzędzie (uprzedzając ewentualne wyzwiska ze strony czerwonej orkiestry tak twierdzili Rosjanie z mojego statku)
                Pzr
          • bmc3i Re: Krymski paszport 08.08.15, 20:50
            scibor3 napisał:

> No ale jakie teorie spiskowe dałoby się stworzyć i opowiedzieć. Po prostu, sytu
            > acja leży odłogiem i czeka na dopowiedzenie ;P

No pewnie, paszporty z obywatelstwem dla obywateli obcych krajow, drukuja sie omylkowo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka