patmate 06.08.15, 21:52 Ruske wydawały paszporty z wpisem miejsce urodzenia Republika Krymu/Rosja już na 3 miesiące przed aneksją. No chyba, że jakiś idiota wydał antydatowany paszport z takimi danymi urodzenia. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scibor3 Re: Krymski paszport 07.08.15, 12:43 Phi. Przez 20 lat żyłem z dowodem z wklejoną kartką "Błędny numer ewidencyjny PESEL". I żyję. Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Krymski paszport 07.08.15, 15:02 scibor3 napisał: > Phi. Przez 20 lat żyłem z dowodem z wklejoną kartką "Błędny numer ewidencyjny P > ESEL". I żyję. Tego Rosjanina, jak podejrzewam, poza odmową wizy Schengen też nie zabili...... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Krymski paszport 08.08.15, 10:01 No ale jakie teorie spiskowe dałoby się stworzyć i opowiedzieć. Po prostu, sytuacja leży odłogiem i czeka na dopowiedzenie ;P Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Krymski paszport 08.08.15, 11:21 scibor3 napisał: > No ale jakie teorie spiskowe dałoby się stworzyć i opowiedzieć. Po prostu, sytu > acja leży odłogiem i czeka na dopowiedzenie ;P to proponuję założyć własny wątek. Do tego wątku Twoja rewelacja nie ma absolutnie znaczenia. Wiadomość podana przez Litwinów sugeruje że tzw referendum o przyłączenie Krymu do FR było zwykła ściemą pod rosyjską publiczkę. To tak w kwestii wyjaśnienia zalinkowanej wiadomości. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
fidziaczek Re: Krymski paszport 08.08.15, 12:21 Teoria ma sens pod warunkiem że inne paszporty wydawane w tym terminie mają takie same dane. Jeśli ten jest jedyny, lub jest takich kilka, a pozostałe setki czy tysiące nie zawierają "Krym/Rosja" to po raz kolejny mądrzy wydawałoby się ludzie dają sobie wode z mózgu robić. Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Krymski paszport 08.08.15, 15:57 nie wiem jak jest z tą rubryką w rosyjskim paszporcie, ale np. transkrypcja imion i nazwisk nie jest dziełem byle lokalnego urzędniczyny. Te dane określane są w centralnym urzędzie (uprzedzając ewentualne wyzwiska ze strony czerwonej orkiestry tak twierdzili Rosjanie z mojego statku) Pzr Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Krymski paszport 08.08.15, 20:50 scibor3 napisał: > No ale jakie teorie spiskowe dałoby się stworzyć i opowiedzieć. Po prostu, sytu > acja leży odłogiem i czeka na dopowiedzenie ;P No pewnie, paszporty z obywatelstwem dla obywateli obcych krajow, drukuja sie omylkowo. Odpowiedz Link Zgłoś