anton_pl 17.08.16, 07:55 pbs.twimg.com/media/CqAqDFbWIAAz1Bp.jpg W Jemenie popieram szyitów w Syrii i Iraku sunnitów, kieruje sie sercem... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotrek_zalogowany Re: Straty Saudów 17.08.16, 16:44 Jesteś niewiarygodny. Z tego jak ty i niektórzy forumowicze przedstawianie obraz saudyjskiej armii oraz jej rzekome straty, Huti już dawno powinni rozsiąść się w Rijadzie. Tymczasem nic takiego nie ma miejsca, Huti tracą kolejne tereny, armia saudyjska ma się świetnie i nawet w zeszłym tygodniu zastrzeliła kolejne dwa scudy (łącznie już kilkanaście), o czym oczywiście "zapomniałeś" napisać... Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Straty Saudów 17.08.16, 20:56 Jak niewiarygodny?, watek jest o stratach Saudów a nie Huti, przedstawiam zdjęcia, uważasz ze sobie to zmyślam i fabrykuje? www.youtube.com/watch?v=ZpUVe8x-Ju0 Tutaj film z tego zdarzenia, widać tam też spalonego Abramsa... Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Straty Saudów 17.08.16, 22:12 anton_pl napisał: > Jak niewiarygodny?, watek jest o stratach Saudów a nie Huti, przedstawiam zdjęc > ia, uważasz ze sobie to zmyślam i fabrykuje? > www.youtube.com/watch?v=ZpUVe8x-Ju0 > Tutaj film z tego zdarzenia, widać tam też spalonego Abramsa... > > Aby byc wiarygodnym, musialbys przedstawic straty obu stron. W taski sposob jak Ty robisz, to Hitlerowcy doswiadczyli katastrofy we wrzesniu 39. Wystarczy podac wyłącznie straty niemieckie. Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Straty Saudów 18.08.16, 08:41 bmc3i napisał: > Aby byc wiarygodnym, musialbys przedstawic straty obu stron. W taski sposob jak > Ty robisz, to Hitlerowcy doswiadczyli katastrofy we wrzesniu 39. Wystarczy pod > ac wyłącznie straty niemieckie. To jest wątek o stratach Saudów, nie popieram ich w tej wojnie z Jemenem i tego nie ukrywam, jakie mam straty jemeńskie podawać, zabitych cywilów w jakiejś fabryce?, czy rozbitego pickupa na drodze?, co to za atrakcja?, co innego zniszczony drogi zachodni sprzęt. Tak więc Twoje porównanie jest zupełnie nietrafne. Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: Straty Saudów 18.08.16, 23:00 Albo jesteś bezdennie głupi albo jesteś prowokatorem. Podajesz straty jeden strony jednocześnie podkreślając że jesteś zwolennikiem przeciwnej. Nawet Gebels by się ciebie wstydził. Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Straty Saudów 19.08.16, 08:04 kfugktru23 napisał: > Albo jesteś bezdennie głupi albo jesteś prowokatorem. Podajesz straty jeden str > ony jednocześnie podkreślając że jesteś zwolennikiem przeciwnej. Nawet Gebels b > y się ciebie wstydził. Weź sie chłopak ogarnij, przecie pisze ze nie popieram Saudów, więc jak pokazuje ich straty to na logike chyba nie z sympatii, druga sprawa tak jak wspomniałem wcześniej że jakie straty jemeńskie mam podawać?, zniszczone szpitale czy fabryki?, widziałem te filmy ale w mojej ocenie zdjęcia sa zbyt drastyczne żeby nimi epatować na forum, tak więc koncentruje sie na sprawach czysto militarnych. W Syrii czy Iraku popieram zaś sunnitów, tak samo jak Saudowie, bo ja kieruje sie sercem, albo kogoś lubie albo nie, tak więc nie doszukuj sie tu jakiś spisków czy propagandy, bo to nie jest moją intencję... Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Straty Saudów 19.08.16, 00:03 anton_pl napisał: > bmc3i napisał: > > > Aby byc wiarygodnym, musialbys przedstawic straty obu stron. W taski spos > ob jak > > Ty robisz, to Hitlerowcy doswiadczyli katastrofy we wrzesniu 39. Wystarc > zy pod > > ac wyłącznie straty niemieckie. > > To jest wątek o stratach Saudów, nie popieram ich w tej wojnie z Jemenem i tego > nie ukrywam, jakie mam straty jemeńskie podawać, zabitych cywilów w jakiejś fa > bryce?, czy rozbitego pickupa na drodze?, co to za atrakcja?, co innego zniszcz > ony drogi zachodni sprzęt. Naprawde co innego? A co interesujacego jest w pokazaniu zdjecia rozwalonego czolgu? Czym sie rozni od zdjecia rozwalonego pick upa? Tak więc Twoje porównanie jest zupełnie nietrafne. > > Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Straty Saudów 19.08.16, 07:56 bmc3i napisał: > Naprawde co innego? A co interesujacego jest w pokazaniu zdjecia rozwalonego cz > olgu? Poważnie pytasz czy żarty sobie robisz?, nie pamietasz histerii na forach militarnych jak pojawiły sie zdjecia rozwalonych Abramsow? Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Straty Saudów 19.08.16, 13:51 anton_pl napisał: > bmc3i napisał: > > > Naprawde co innego? A co interesujacego jest w pokazaniu zdjecia rozwalon > ego cz > > olgu? > > Poważnie pytasz czy żarty sobie robisz?, nie pamietasz histerii na forach milit > arnych jak pojawiły sie zdjecia rozwalonych Abramsow? Histerii? Nie, zupełnie. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_chinczyk Re: Straty Saudów 26.08.16, 18:59 > nie ukrywam, jakie mam straty jemeńskie podawać, zabitych cywilów w jakiejś fa > bryce?, czy rozbitego pickupa na drodze?, co to za atrakcja?, co innego zniszcz > ony drogi zachodni sprzęt. Tak więc Twoje porównanie jest zupełnie nietrafne. No, zasadniczo straty ludzkie to podstawa. Kogo obchodzi zelastwo ? I nie mow ze oni te Abramsy to dzidami i maczugami rozbijaja :) Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Straty Saudów 26.08.16, 20:35 stary_chinczyk napisał: > No, zasadniczo straty ludzkie to podstawa. Kogo obchodzi zelastwo ? > I nie mow ze oni te Abramsy to dzidami i maczugami rozbijaja :) No ja wiem że ludzie, ale każdy ma internety, ja sie koncentruje na sprzecie, jak kogo obchodzi zelastwo???, nas tu wszystkich :D Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Straty Saudów 24.08.16, 19:33 www.youtube.com/watch?v=QY7sdmLD864&feature=youtu.be&t=770 Transporter i woz opnacerzony stracili... Odpowiedz Link Zgłoś
amunicyjny1 Re: Straty Saudów 25.08.16, 09:01 youtu.be/qU7YJZaa3DI Zorganizowany odwrót po saudyjsku Odpowiedz Link Zgłoś
lew.erwin Re: Straty Saudów 25.08.16, 19:18 a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/4133/5482/original.jpg ekran prętowy nie dał rady? Odpowiedz Link Zgłoś
wasyl_szuja Re: Straty Saudów 25.08.16, 18:36 Ten wóz opancerzony to sanitarka. Propagandowo to wygląda raczej średnio. Oj kiepską armię mają ci Saudowie. Zbieranina najemników-leserów z całego muzułmańskiego południa. Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Taki dziwny czolg na kolkach zniszczyli 26.08.16, 20:37 www.youtube.com/watch?v=9VDYvs3N9nQ&feature=youtu.be&t=652 O tu jest ten dziwny czolg na kolkach :O, w wcześniej jak w środku pieknie, jaka amunicja, cudo :O Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Bradleya zdobyli i inne dobro 26.08.16, 20:43 www.youtube.com/watch?v=uUkvB2KhgX0 O tu... Odpowiedz Link Zgłoś
amunicyjny1 Re: Bradleya zdobyli i inne dobro 27.08.16, 08:56 Z militarium za 2-3 lata takiej wojny, przy tych cenach ropy Saudowie będą się Huti pytać czy Nadżran i Dżizan wystarczą za pokój. Odpowiedz Link Zgłoś
amunicyjny1 Re: Bradleya zdobyli i inne dobro 27.08.16, 09:14 W związku ze zbliżającym się wykupem obligacji przez Arabię Saudyjską inwestorzy masowo nabywają ubezpieczenia od niewypłacalności tego kraju. Przedsiębiorcy obawiają się, że z powodu niskich cen ropy Rijad okaże się niewypłacalny. Pod koniec 2015 roku deficyt budżetowy Arabii Saudyjskiej wyniósł 98 miliardów dolarów, co stanowi 13 procent produktu krajowego brutto tego kraju. 80 procent przychodów budżetu Arabii Saudyjskiej oparte jest na ropie naftowej. Deficyt, który odnotowano w zeszłym roku, miał miejsce pierwszy raz od siedmiu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Bradleya zdobyli i inne dobro 27.08.16, 13:43 Ktoś gra na spadki? Saudowie dalej posiadają circa 590 mld $ rezerw walutowych. W tym 120 mld $ z amerykańskich obligacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
amunicyjny1 Re: Bradleya zdobyli i inne dobro 27.08.16, 15:21 Na spadki czego ,AS więcej zapłaci za wykup? Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Bradleya zdobyli i inne dobro 27.08.16, 19:50 Spadki kursu waluty. Cały dług publiczny AS wynosi 105 mld $. (to mniej niż co roku wydają na socjal) Rezerwy walutowe- 590 mld$. Trochę za wcześnie na panikę na rynkach. W tym roku muszą wykupić nieco ponad 4 mld$. Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Bradleya zdobyli i inne dobro 27.08.16, 20:35 maxikasek napisał: > Spadki kursu waluty. Cały dług publiczny AS wynosi 105 mld $. (to mniej niż co > roku wydają na socjal) Rezerwy walutowe- 590 mld$. Na krach to tam nie ma co liczyć, i jeszcze finansuja sunnitow w Syrii i Iraku, a co do strat to jakieś zniszczone 2 samochody znalazłem, nowe AK 103 walają sie z boku... www.youtube.com/watch?v=PcvYwd5FQBM Odpowiedz Link Zgłoś
amunicyjny1 Re: Bradleya zdobyli i inne dobro 27.08.16, 23:04 Spadki kursu waluty. Cały dług publiczny AS wynosi 105 mld $. (to mniej niż co roku wydają na socjal) A akcje so obligowane jakiej walucie Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Bradleya zdobyli i inne dobro 12.09.16, 12:47 "A akcje so obligowane jakiej walucie" Akcje? Czy obligacje? AS po raz pierwszy ma zamiar wypuścić obligacje państwowe na rynku komercyjnym. Natomiast wśród największych dłużników AS są USA. Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Straty Saudów 12.09.16, 11:27 www.youtube.com/watch?v=azJmGj5Lwh0 Porzucony M 113, na koncu filmu... www.youtube.com/watch?v=U7dWuuEpMwU A tu zerwalo, chyba M 60? Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Straty Saudów 07.10.16, 10:37 www.youtube.com/watch?v=qWCPdiLSWT0 Na szkode Saudow... Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Zniszczone M 60 06.01.17, 13:10 pbs.twimg.com/media/C1eqkYiXUAA9pkI.jpg pbs.twimg.com/media/C1eqkYgXEAEZLGt.jpg pbs.twimg.com/media/C1eqkYiW8AM3tIA.jpg Na TT znalazlem takie zdjecia, w podpisi po arabsku jak z googla przetlumaczylem pisze ze saudysji smiglowiec zniszczyl czolgi Huti, ale Jemenczycy z tego co wiem chyba nie maja czolgow M 60??? Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Spalone Ratele tu wystepuja 10.01.17, 21:17 www.youtube.com/watch?v=r44Hs9u6wGE Ostatnio mialo zginac ok. 70 zolnierzy Saudow... Odpowiedz Link Zgłoś
argonauta10 Re: Zniszczone M 60 11.01.17, 08:12 Chyba jednak maja. Wg wikipedi Iran i Jemen sa na liscie uzytkownikow en.wikipedia.org/wiki/M60_Patton en.wikipedia.org/wiki/Military_equipment_of_Yemen Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Dostał saudyjski okręt 31.01.17, 08:52 www.youtube.com/watch?v=Nug3OJhVAto Jakby ktoś wiedział co to za jednostka to niech pisze... Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Saudy Sudańczyków sprowadzili do Jemenu 27.05.17, 09:26 www.youtube.com/watch?v=YKTobOD1DEk Na 9:30 zniszczony sudański T 72... Odpowiedz Link Zgłoś
argonauta10 Re: Saudy Sudańczyków sprowadzili do Jemenu 27.05.17, 10:20 Mocno nieostroznie jezdza na wojnie: www.youtube.com/watch?v=06XJMI9oPo4 Odpowiedz Link Zgłoś