Dodaj do ulubionych

STRONY INTERNETOWE I KSIĄŻKI GODNE POLECENIA

IP: 212.106.0.* 22.11.02, 09:13
ja ostatnio wypadłem z obiegu

dzięki za podpowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: warmaster Re: STRONY INTERNETOWE I KSIĄŻKI GODNE POLECENIA IP: 212.106.0.* 22.11.02, 10:43
      nie nadmieniłem, że interesuje się II wojną światową
      • Gość: rvdc Re: STRONY INTERNETOWE I KSIĄŻKI GODNE POLECENIA IP: 217.8.190.* 22.11.02, 12:45
        polecam "Zapomniany żołnież" Guy'a Sayera wspomnienia szeregowca
        Grossdeutschland dla mnie rewelka , jest w merlinie
    • Gość: Ed Re: STRONY INTERNETOWE I KSIĄŻKI GODNE POLECENIA IP: gw:* / 192.168.115.* 23.11.02, 13:36
      Znam kilka dobrych stron "czołgowych":

www.achtungpanzer.com/panzer.htm
      www.battlefield.ru/
      www.wwiivehicles.com/index.htm
      Pozdrawiam,

• dreaded88 Re: STRONY INTERNETOWE I KSIĄŻKI GODNE POLECENIA 23.11.02, 15:55
      www.onwar.com
      Całkiem niezła strona.
      Z książek - Czytelnik zapowiada wydanie w końcu tego albo na początku
      przyszłego roku dzienników Ernsta Jungera ( "W stalowych burzach" oczywiście
      wszyscy znają na pamięć :-) ).
    • dreaded88 Re: STRONY INTERNETOWE I KSIĄŻKI GODNE POLECENIA 29.11.02, 16:21
      Wyszła ostatnio interesująca książka - "Front Wschodni", wspomnienia niedawno (
      1994 ) zmarłego Leona Degrelle, dowódcy dywizji SS-Wallonien. Ciekawe jest
      spojrzenie na tamtą wojnę oczyma ideologicznego przeciwnika komunizmu, który
      trafił na front z zupełnie własnej woli i do końca życia ( spędził jego resztę
      gł. w Hiszpanii, po rozpuszczeniu jednostki ) afirmował swoje wybory ideowe i
      polityczne z lat wojennych. Oczywiście należy pamiętać o uwielbieniu, którym D.
      darzył Hitlera za jego życia i po śmierci, zbrodniach SS itp.
      Rozpędziłem się chyba, w końcu nawet "sowiecki" nie wolno pisać :-)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka