foxbat1 12.08.06, 19:32 7 zabitych, 84 rannych, zniszczonych 12 czolgow i bwp od rana Sa tez sukcesy - IDF punktowo doszedl do rzeki Litani, poki co nie wiadomo na ktorym odcinku, czy blizej czy dalej od granicy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j-k tendencyjne analizy 12.08.06, 19:51 IDF mogly rozwalic islamuskow z hisbollah w tydzien, gdyby zdecydowal sie na generalna ofensywe :))) Przeszkoda jest jedynie brak zgody Waszyngtonu... ten naciska na operacje w bialych rekawiczkach... taka moda :))) Odpowiedz Link Zgłoś
foxbat1 Re: tendencyjne analizy 12.08.06, 19:57 Ja mysle ze te biale rekawiczki to juz splywaja krwia cywili - w ciagu miesiaca walczny IDF zabil ich ponad 1 tys Odpowiedz Link Zgłoś
j-k wlasnie o tym pisze 12.08.06, 21:09 gdyby mieli zgode US, toby wycieli w pien to islamskie badziewie z hisbollah w tydzien... Tylko byloby kilkanascie tysiecy cywilnych ofiar... ale tak, czy tak, islamskie badziewie z hisbollah, ade :))) Odpowiedz Link Zgłoś
foxbat1 Re: wlasnie o tym pisze 12.08.06, 21:51 pozowle sobie miec odmienne zdanie na temat hezbollahu Odpowiedz Link Zgłoś
j-k no i ? 12.08.06, 22:54 sluchaj, Ty mozesz sobie pozwolic poprawic jedynie wlasne spodnie... w swietle ostatniej rezolucji ONZ o rozbrojeniu hisbollah :))) Tfuj, jak zawsze, Dr. J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: no i ? 13.08.06, 14:36 foxbat1 napisał: > polecam ostatni post jk uwadze moderatorow Jakos nie skorzystali z Twoich polecen? Przyznasz, ze to juz koniec islamskiego bandytyzmu hisbollah w Libanie? Bo skoro nie beda mogli strzelac rakietami zza damskich spodnic w ludzkie osiedla w Izraelu, to zniknie caly propagandowy sens ich istnienia i przydatnosc dla Iranu... Koniec zatem z pieniazkami z Teheranu:))) Tfuj, jak zawsze, Dr. J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 twój optymizm jest nieuzasadniony 13.08.06, 14:47 Iran będzie utrzymywał Hezbollah na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: twój optymizm jest nieuzasadniony 13.08.06, 15:44 wiem doskonale. zartowalem tylko, by sprowokowac foxbata :) jednakze przydatnosc hisbollahu dla Iranu spadnie, skoro nie beda mogli miec broni... mysle, ze Iran zwiekszy teraz poparcie finansowe dla hamasu w gazie i west bank Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 A jakie rezerwy mobilizacyjne ma IDF? 12.08.06, 20:10 Zastanawiam sie czy Żydzi dadza radę uzupełnić braki kadrowe w swych oddziała skoro (jak twierdzi) ponoszą cięzkie straty. Odpowiedz Link Zgłoś
foxbat1 Re: A jakie rezerwy mobilizacyjne ma IDF? 12.08.06, 20:21 Bez przesady - to sa straty dotkliwe o tyle ze nieoczekiwane w takim rozmiarze ale nie majace zadnego przelozenia na ew. braki kadrowe - nie ta skala Rezerwy moblizacyjne Izraela to kilkaset tysiecy ludzi a w przypadku powszechnej jeszcze wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
foxbat1 Jesli nie masz nic ciekawego do powiedzenia 12.08.06, 20:30 a tak najwidoczniej jest - nie odzywaj sie Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Na zawsze zostana mlodzi... 13.08.06, 15:46 Pierwszy raz podczas operacji zginela dziewczyna, jest to starszy sierzant Keren Tendler blp.(lat 26)byla technicznym inzynierem w smiglowcu ktory zostal stacony... They shall not grow old as we, that are left grow old. Age shall not weay them, nor the years condemn from the going down of the sun, and in the morning. We will remember them ... Odpowiedz Link Zgłoś
jorl j-k 13.08.06, 18:00 j-k napisał: > IDF mogly rozwalic islamuskow z hisbollah w tydzien, gdyby zdecydowal sie na > generalna ofensywe :))) > > Przeszkoda jest jedynie brak zgody Waszyngtonu... > ten naciska na operacje w bialych rekawiczkach... > > taka moda :))) No to drogi "analityku" powiedz DLACZEGO USA nie pozwala Izraelowi tak ladnie zwyciezyc? Przeciez takie zwyciestwo zalatwiloby Izraelowi dlugi pokoj. No dlaczego? Bo moze mowi Izraelowi, poczekajcie my zbombardujemy Iran tak ze sie im odechce pomagac Hezbolahom? Jestes zwolennikiem tezy ze USA tylko czeka na pretekst do bombardowania Iranu. I to skutecznego. A wiec dlaczego nie pozwala Izraelowi bombardowc tak samo skutecznie przedluzonej reki Iranu w Libanie? Nie widzisz j-k jak Twoje teorie sa bez ladu i skladu? Bo tak naprawde jest INACZEJ. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 Jorl piszesz bez sensu 13.08.06, 18:17 Jeżeli jakaś lekcja wynika z wojny w Libanie to jest to przede wszystkim ostrzeżenie żeby nie napadać na takie kraje jak Iran. Wojny jest zwykle łatwiej zaczynać, aniżeli kończyć. A czy Ameryka ma wielu żołnierzy gotowych umierać za interesy naftowych koncernów w Iranie? Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: Jorl piszesz bez sensu-naprawde??? 13.08.06, 18:23 Dlaczego ja mialbym pisac bez sensu? Przeciez to j-k trabi od lat jak to USA tylko czeka na pretekst aby napasc na Iran. Ja uwazam ze USA zwariowalaby jakby to zrobila. Chociaz chetnie to wariactwo bym ogladal. Np. w TV. Niestety mam male szanse. Bo tak jak Izrael sie nadzial na Hesbolahow (Przed miesiacem gadanie tylko 14 dni i zniszczymy potencjal Hesbolahow!) tak USA by sie nadziala na Iran. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 naprawdę sądzicie że USA nie pracuje nad 13.08.06, 19:56 rozwiazaniem problemu Irańskiego? Czy naprawdę sądzicie że wojna to jedyny sposób na rozwiaznaie tegoi problemu? ===== jesli tak to strasznie naiwni jestescie. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k jorl, hoopcze :) 13.08.06, 19:26 takie to juz dzis mamy czasy, ze Izrael w tydzien moglby zalatwic hisbollah, tylko bylyby masowe naloty i KILKANASCIE tysiecy zabitych cywili... na to USA sie nie zgadza, gdyz musi miec czyste przedpole do ataku na Iran, gdzie bedzie wiele zabitych :))) Oczywiscie, ze Amerykanie musza miec jakis pretekst do napadu na Iran... ale ten pewnie sie znajdzie :) PS. Amerykanie na Iran "nadziac sie" nie moga, poniewaz nie bedzie tam zadnej akcji ladowej,, lecz tylko zmasowane naloty... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: jorl, hoopcze :) 13.08.06, 19:52 Znowu te Twoje dziecinne "hoop...". Jeszcze poprzekrecaj moj nick do kompletu. A jesli chodzi o Ciebie to jestes tak slepo za Izraelem bo nalezys do sekty chrzescijanskiej ktora wczytuje sie w Biblie i mimo ze Zydzi maja inna wiare uwazacie ich naprawde za narod wybrany ktory nalezy zawsze bronic. Jestes zielonoswiatkowcem j-k a jak siedzisz w Niemczech jestes baptysta. Akurat wiem co te religie twierdza bo mialem jedna znajoma ktora miala tym poprzewracane w glowie. I z ciekawoscia wyciagalem z niej te tezy. Stad Twoja nienawisc do Islamu, uwazanie ich za robactwo ktore nalezy zdeptac. Niczym sie nie roznisz w sposobie myslenia od przeszlych inkwizatorow czy innych popaprancow. Pasujsz do tych np. Talibow czytajacych Korany (tylko!). Mozecie sobie podac reke. Naturalnie przed skoczeniem sobie do gardel. Bo jestescie tacy sami. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
j-k jorl, hoopcze :) dlugo lecz calkiem nie na temat.. 13.08.06, 20:58 wiesz ,ze Twoje i inych uwagi ad personam nie robia na mnie wrazenia... jak jest w tobie troche intelektualnej rzetelnosci - to odpowiedz merytorycznie na tamten moj post :))) Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: jorl, hoopcze :) dlugo lecz calkiem nie na te 13.08.06, 21:11 j-k napisał: > wiesz ,ze Twoje i inych uwagi ad personam nie robia na mnie wrazenia... A co ma znaczyc "hoopcze"? Nie ad persona??? A akurat Ty j-k wyrozniasz sie na forach swoja obsesyjna nienawiscia do wyznawcow islamu. Dlatego moje wyjasnienie Twoich pogladow. Potrzebne i sluszne. Zreszta mam wrazenie, i tez slyszalem, chociaz trudno mi w to uwierzyc ze sa kierujacy polityka USA majacy taka sama wiare jak Ty ktora ich formalnie zmusza do nierozumnego dzialania. Chociaz mysle ze jest i w USA dosc rozsadnych politykow aby takich nawiedzonych chrzecijanskimi pogladami z kata zielonoswiatkowstwa jakos zahamowac. Bo Swiat by sie stoczyl w Sredniowiecze i wojen religijnych. Zreszta Ty drogi j-k gotowy jestes aby zmuszono Polske na wyplate 60 mild $ dla Izraela za mienie zydowskie aby Zydom pomoc. Bo istnienie panstwa Izrael jest dla Ciebie z religijnych powodow najwazniejsze w zyciu. > > jak jest w tobie troche intelektualnej rzetelnosci - to odpowiedz merytorycznie > > na tamten moj post :))) > To ja Ciebie pytalem DLACZEGO USA powstrzymuja Izrael aby nie osiagnal swietnego zwyciestwa? Twoje zdanie "mod". Duzo za malo jak na wyjasnienie. Oczywiscie logiczne, bo nielogicznosci produkujesz dosc. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: jorl, hoopcze :) dlugo lecz calkiem nie na te 14.08.06, 16:13 jorl napisał: Dlatego moje wyjasnienie Twoich pogladow. Potrzebne i sluszne - jorl, powiedzoialem Ci juz , ze uwagi ad personam ,nie nie ruszaja :) > Zreszta Ty drogi j-k gotowy jestes aby zmuszono Polske na wyplate 60 mld $ czy ty naprawde czlowieku nie potfafisz odrozniac ironii od prawdy? Prezydent Kwasniewski, powiedzial, ze Polska jest gotowa wyplacic Izraelowi cos miare mozliwosci, czyli 5 -10 % tego, czego sie domagaja Zydzi... czyli najwyzej kilka mld US $... uwazam te deklaracje Prezydenta RP za sluszna... a teraz nie bredz, czlowieku, tylko merytorycznie odpowiedz na moj tamten post :))) Tfuj, jak zawsze, Dr. J.K. Odpowiedz Link Zgłoś