Dodaj do ulubionych

Konstruktorzy!

IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.03, 11:12
Czy ktos probowal sobie zrobic stena? Ciekawi mnie, czy w warunkach
chalupniczych w ogole jest to mozliwe?
Dodam jedynie, ze nie jestem ponurym swirem, ktory zaraz sobie zrobi empi i
zastrzeli sasiadow.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • grogreg Re: Konstruktorzy! 01.04.03, 12:13
      Nie "Stena", lecz "Blyskawice".
      Nie probowalem zrobic, lecz jest to mozliwe. Aczkolwiek gwaracji na taka bron
      by nie dal.
      • Gość: Blysku Re: Konstruktorzy! IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.03, 11:42
        No coz, mysle, ze nie bylby to ani sten ani blyskawica, tylko ew. podroba
        jednego i drugiego. Moje pytanie bierze sie stad, ze podobno brytole
        produkowali steny z rur kanalizacyjnych m. in. To prawda, czy tylko przenosnia?
    • Gość: Speedy Re: Konstruktorzy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.03, 12:52
      Istnieje w USA (a raczej kiedyś bylo, nie wiem czy jeszcze teraz dziala)
      wydawnictwo o nazwie o ile pamietam Paladin Press. Wiele, wiele lat temu
      przeglądalem ich ofertę. Specjalizowali sie w pisaniu takich rzeczy jak
      podreczniki walki partyzanckiej, taktyka walk ulicznych, liczne poradniki jak
      domowym sposobem produkować bomby, trucizny, materiały wybuchowe, jak
      przerabiać bron samopowtarzalną na samoczynna (zakazana w wiekszosci stanów),
      tłumiki itd itp. Bylo tam też kilkutomowe dzielo na temat domowej konstrukcji
      broni palnej od prostego jednostrzaŁowego samopału typu "strzelający dlugopis"
      aż po pistolet maszynowy z tłumikiem
      • Gość: arnie Link do strony IP: *.chello.pl 02.04.03, 14:26
        Gość portalu: Speedy napisał(a):

> Istnieje w USA (a raczej kiedyś bylo, nie wiem czy jeszcze teraz dziala)
        > wydawnictwo o nazwie o ile pamietam Paladin Press. Wiele, wiele lat temu
        > przeglądalem ich ofertę. Specjalizowali sie w pisaniu takich rzeczy jak
        > podreczniki walki partyzanckiej, taktyka walk ulicznych, liczne poradniki jak
        > domowym sposobem produkować bomby, trucizny, materiały wybuchowe, jak
        > przerabiać bron samopowtarzalną na samoczynna (zakazana w wiekszosci stanów),
        > tłumiki itd itp. Bylo tam też kilkutomowe dzielo na temat domowej konstrukcji
        > broni palnej od prostego jednostrzaŁowego samopału typu "strzelający
        dlugopis"
        > aż po pistolet maszynowy z tłumikiem

www.paladin-press.com/ Link do strony
    • wielki_czarownik A co to znaczy "warunki chałupnicze"? 01.04.03, 14:50
      Ja w domu bym nie zrobił, ale jeśli ktoś ma warsztat i sporo narzędzi (tokarkę,
      frezarkę etc) i posiada spore umiejętności to jest w stanie to zrobić. Jednak
      ja bym z tego za nic nie strzelił. Palców za dużo nie mam.
      • Gość: Blysku Re: A co to znaczy 'warunki chałupnicze'? IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.03, 11:39
        Przez warunki chalupnicze rozumiem wszelka produkcje niefabryczna. Oczywiscie
        rozumiem, ze bez np. tokarki ani rusz.
        • wielki_czarownik Re: A co to znaczy 'warunki chałupnicze'? 02.04.03, 14:49
          To w takim razie tak. Choć domowy zestaw narzędzi jak wiesz to zdecydowanie za
          mało. Ale lepiej z tego nie strzelaj - chyba, że nie lubisz swoich dłoni.
          P.S. Można za nielegalny wyrób dostać chyba nawet 10 lat.
    • dreaded88 Re: Konstruktorzy! 01.04.03, 16:45
      Samopał z zamkiem swobodnym powinien zrobić w miarę wykwalifikowany ślusarz.
      Gorzej z amunicją do niego.
      Rzekomo w Pakistanie wioskowi kowale produkują kałachy, ale to raczej bujda.
      • Gość: jaro Re: Konstruktorzy! IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / 172.30.23.* 03.04.03, 10:08
        Największy problem z gwintowaniem lufy, można próbować robić bez..., reszta
        jest możliwa do wykonania do konkretnej amunicji, radziłbym nie zapomnieć o
        rachunku mas, wzory dostępne w podręczniku do szkoły podstawowej ;o)
        • Gość: ax Re: Konstruktorzy! IP: 207.191.243.* 06.04.03, 04:25
          Wyprodukowanie pistoletu jest naprawde bardzo proste. Szczegolnie osoba ktora potrafi zrobic forme do plastyku.
          CNC pozadana. Tylko po co kiedy mozna tanio kupic to co potrzebne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka