Gość: Pzl IP: 217.97.177.* 25.04.03, 20:18 Powiedz mi czy twoje okreslenie mieszkancow USA jako "pindosi" jest rownie obrazliwe jak polskie okreslenie rosjan jako "kacapy"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Misza Re: Pytanie do Miszy IP: 80.80.119.* 25.04.03, 21:27 Gość portalu: Pzl napisał(a): > Powiedz mi czy twoje okreslenie mieszkancow USA jako "pindosi" jest > rownie obrazliwe jak polskie okreslenie rosjan jako "kacapy"? Nie. To jesit xywa, ktora pierwotnie nadali nasze zolnierze "SFOR" zolnierzom amerykanskim. "Pindos" oznacza mocny kopniak w dupe. Sens w tym ze amerykanie czesto zachowali sie tak ze wrecz potrzebowali porzadnego pindosa w dupe :)) Do tego komandos zaczeli nazywac pindos. POtem to przeszlo na okreslenie wszystkich zolnierzy z USA (czasem tak tez nazywaja wszystkich zolnierzy NATO). Niktorzy nazywaja wszystkich amerykanow pindosami. Jak ja ;)) Ale wiekszosc ludzi nadal nazywa Amerykanow "amerikozami" albo jak wszyscy - janki. Pozdr Misza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pzl Re: Pytanie do Miszy IP: 217.97.177.* 25.04.03, 21:52 Wielkie dzieki Misza za bardzo wyczerujaca odpowiedz. Teraz w lekkim sercem sam moge uzywac tego okreslenia o nich, hehehe nie wiem czemu ale mi sie cholernie podoba :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
_misza Re: Mi też się to określenie podoba. /nt 26.04.03, 03:36 amisieniepodoba. Takie to dziecinne, jak przyklejanie orderu z kartofla na 1-go maja. Jestem wsciekly. Stracilem dwa treningi krav magi bo musialem podrozowac. Ale: jak trzeba podbiec, przebiec, czy dogonic to nic nie czuje - jakbym mial skrzydla. To jest niewiarygodne co ten trener z nami robi. Tak nie biegalem jak mialem 18 lat. Polecam i wam. 30 sekundowa akcja petard w poduche trzymana przez kolege - nie wyobrazam sobie zeby ktos przezyl taka serie na ulicy i jeszcze mu sie chcialo stac. Ale definitywnie, 30 dni to jest jednak nic jezeli chodzi o calosc, chociaz wystarcza zeby byc wystarczajaco niestrawnycm dla wiekszosci padalcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Re: Pytanie do Miszy IP: 80.80.118.* 26.04.03, 11:05 Gość portalu: Pzl napisał(a): > Wielkie dzieki Misza za bardzo wyczerujaca odpowiedz. Nie ma za co. Musialem jzu wczesniej wytlumaczyc Ж) > Teraz w lekkim sercem sam moge uzywac tego okreslenia o nich, hehehe nie wiem czemu ale mi sie cholernie podoba :) Mi tez. Bo jest krotkie i wyczrpujace. :)) Pozdr Misza Odpowiedz Link Zgłoś