browiec1 10.10.07, 21:37 www.gazetawyborcza.pl/1,84757,4554962.html Jak zawsze popieralem ta interwencje to coraz czesciej glupota Amerykancow mnie dobija. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
warmi2 Re: Jak nagrabic sobie w Iraku 10.10.07, 23:26 W kazdej wojnie takie rzeczy sie zdarzaja ... kwestia tego tylko czy to sie uwypukla czy nie a w tym przypadku USA, w odroznieniu np od Rosji, nie stosuje totalnej blokady informacji, i kazdy taki incydent jest od razu podchwytywany. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Jak nagrabic sobie w Iraku 10.10.07, 23:41 Zgadzam sie, ale tu nie chodzi zeby sie porownywac do najnizszych standardow zachowan. Tyle ze ostatnio coraz wiecej tych idiotyzmow robia Amerykanie.Powinni "ustawic" blackwater. I jesli ten numer ze snajperami sie potwierdzi to bedzie juz debilizm totalny - nie zolnierzy ale dowodcow i panow z Pentagonu. Odpowiedz Link Zgłoś
wt82 Re: Jak nagrabic sobie w Iraku 11.10.07, 15:39 warmi2 napisał: > W kazdej wojnie takie rzeczy sie zdarzaja ... kwestia tego tylko czy > to sie uwypukla czy nie a w tym przypadku USA, w odroznieniu np od > Rosji, nie stosuje totalnej blokady informacji, i kazdy taki > incydent jest od razu podchwytywany. Jeśli w tej chwili media donoszą ,że co drugi dzień Blackwater urządza sobie strzelaninę do cywilów, to chyba jest to codziennością. US Army ciągle zabija też np cywili w Afganistanie-bo atakuje lotnictwem przede wszystkim , a tak bardzo łatwo o pomyłki. Jeśli takie ,,pomyłki" są nagminne to nie ma mowy o tym ,że to ,,niechcący" po prostu mają gdzies cywilnych Afganczyków czy Irakijczyków-wazne że tam 5 talibów zabiją . To samo podejscie które maja terroryści-nie ważne że zabija 20 cywili , ważne ze 1 amerykaniec zginął. Tylko ,zaden przygłup nie mówi ,że to jest ok a jak widać są na tym świecie przygłupy broniące podobnych metod jankesów. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Jak nagrabic sobie w Iraku 11.10.07, 15:57 Czy ja dobrze zrozumiałem-firma ochroniarska zabija sobie dla zabawy niewinnych ludzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
wt82 Re: Jak nagrabic sobie w Iraku 11.10.07, 18:05 wiarusik napisał: > Czy ja dobrze zrozumiałem-firma ochroniarska zabija sobie dla zabawy > niewinnych ludzi??? A nie jest tak?Przecież media o tym piszą ciągle-wczoraj 2 kobiety zastrzeli, wcześniej lekarza, jeszcze wcześniej ponad 20 osób cywilnych na ulicy-ot tak sobie dla zabawy.... Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Jak nagrabic sobie w Iraku 11.10.07, 22:27 Wczoraj pisali, ze Blackwater ma pol roku na zwiniecie sie (wg. rzadu w bagdadzie) i mieliby chyba 130 melonow zielonych odszkodowania wyplacic. Co i tak na sumy ktore dostaja od rzadu Stanow nie jest duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Jak nagrabic sobie w Iraku 11.10.07, 22:34 Do tego czasu zginie jeszcze wielu niewinnych Irakijczyków;) Odpowiedz Link Zgłoś
spin_znachor Re: Jak nagrabic sobie w Iraku 10.10.07, 23:45 "W każdej armii, nawet amerykańskiej, zdarzają się takie przypadki, ale są one przecież wyjątkiem, a nie regułą." Buhahahaha!... No comments, guys. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech6j Re: Jak nagrabic sobie w Iraku 11.10.07, 15:55 Uważam,ze powinninśmy się wycofać z Iraku. Nie ma żadnej dającej się uzasadnić idei dla której musielibyśmy uczestniczyć w tej jatce. Liczymy na profity, ale one nie przyjdą, bo my tam jesteśmy z własnej woli, więc po co płacić komuś, kto robi coś z własnej nieprzymuszonej woli. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Filmik 11.10.07, 15:58 www.liveleak.com/view?i=c02_1183357152 Znalazłem w komentarzach do artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Filmik 11.10.07, 15:59 Ale to jakaś brytyjska firma ochroniarska. Boże,co za dzicz:\ Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Filmik 11.10.07, 18:02 No o tym filmiku bylo glosno jakis czas temu. Tak to jest dac bydlu bron.I dziwic sie ze Irakijczycy ich nie kochaja. Co innego jeszcze wojsko, a co innego te cwaniaki ktorych tez obejmuje immunitet a nikt ich nie nadzoruje. Odpowiedz Link Zgłoś