Dodaj do ulubionych

prośba o info

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.03, 09:38
Czy mógłby mi ktoś pomóc? Nie zabardzo się na tym znam ale przyjeżdża do
znajomy z Francji i interesuje się on przedmiotami związanymi z II Wojną
Światową. Czy w Wawie są jakeiś miejsca (oprócz KOła) , sklepy gdzie można by
było znaleźć takie przedmioty. BArdzo mi zależy na czasie,
Serdecznie dziękuję i pozdrawiam,
nunzia
Obserwuj wątek
    • Gość: maaat Re: prośba o info IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.03, 12:16
      Moze Stadion tam maja rozne cuda wiekszosc tp powojenne wyposazenie radzieckie, ale sa np. helmy kiedys widzialem zdaje sie belgijski chyba jeszcze z I WS.
      • Gość: nunzia Re: prośba o info IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.03, 12:17
        A jakieś konkretne sklepy?
        • Gość: BRvUngern-Sternber Alez nie ma sklepow sprzedajacych bron z II w. IP: *.bg.am.lodz.pl 22.07.03, 13:38
          Ani w ogole rzeczy z II w.Nie wolno handlowac bronia wojskowa w Polsce bez
          pozwolenia.Jesli juz to rozbrojona.Sa sklepy o nazwie militaria albo podobnej i
          tam moze cos sie trafic.Ale sa tam nowe rzeczy.Wojna byla 64 lata temu a to
          bardzo dawno i takich rzeczy juz nie ma w handlu.Nie ma ani takiej podazy ani
          popytu.Zyjemy w Polsce w rekordowym kryzysie z najwyzszym bezrobociem a wam sie
          marza sklepy specjalistyczne z II wojna.Mrzonki.Kto by mial taki sklep
          prowadzic?Skoro nawet zwykly handel nie moze sie utrzymac.
        • Gość: caton Re: prośba o info IP: 217.153.114.* 22.07.03, 13:43
          jeśli chodzi o stadion, to najprędzej na koronie - widziałem tam trochę sprzętu
          wyglądającego dość staro, choć to raczej powojenne wyposażenie Krasnoj Armii.
          ale ten francuz nie musi o tym wiedzieć, no nie? ;-)
    • Gość: MS Re: prośba o info IP: 217.153.133.* 22.07.03, 14:51
      Gość portalu: nunzia napisał(a):

> Czy mógłby mi ktoś pomóc? Nie zabardzo się na tym znam ale przyjeżdża do
      > znajomy z Francji i interesuje się on przedmiotami związanymi z II Wojną
      > Światową. Czy w Wawie są jakeiś miejsca (oprócz KOła) , sklepy gdzie można by
      > było znaleźć takie przedmioty. BArdzo mi zależy na czasie,
      > Serdecznie dziękuję i pozdrawiam,
      > nunzia

jest sklep na Starówce - idąc od Rynku w stronę Barbakanu, po lewej stronie,
      ostatni budynek przed murami. Są tam różna "starocie" też trochę militariów...

Pzdr. MS
    • Gość: axx Re: zrob mu lewatywe IP: 209.136.102.* 22.07.03, 17:09
      No moze nie jest to w 100 % z II WS ale w armii Napoleona przyslugiwala oficerom( tylko w drodze do Moskwy).
      Dobra lewatywa z koniaku ktora mozesz mu zaapolikowac. Z nabyciem koniaku chyba nie ma problemow.
      PZDR
    • wielki_czarownik W Toruniu 22.07.03, 21:20
      W Toruniu na Nowym Rynku (ten bez Kopernika) był (nie wiem czy jeszcze jest)
      Army Shop. Można było kupić ekwipunek z okresu 2 wojny - np. battle dressy,
      hełmy itp.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka