misza_kazak 26.10.07, 15:06 news.yahoo.com/s/afp/nigeriahelicopteroffbeat;_ylt=AsIVmuqaLsBZ9aRS3syKSG0DW7oF Czy to to moze latac :) ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misza_kazak FOto 26.10.07, 15:12 Wiecej foto www.afrigadget.com/2007/10/22/mubarak-abdullahis-home-made-helicopter-takes-nigerias-kano-plains-by-storm/ > Odpowiedz Link Zgłoś
ja_adam Re: FOto 26.10.07, 15:19 to chyba jest forum Militaria a nie Mały Modelarz kartonowy Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: FOto 26.10.07, 15:53 Ale jesli ten niger ja uzbroi w czegos, to bedzie helikopter szturmowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_adam Re: FOto 26.10.07, 15:57 Obawiam się, że będzie to akcja samobójcza... Takie latające cos można pewnie zestrzelić kamieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: FOto 26.10.07, 15:59 ja_adam napisał: > Obawiam się, że będzie to akcja samobójcza... > Takie latające cos można pewnie zestrzelić kamieniem... A jesli tam siedza tzrcy nigerow z AK-47? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_adam Re: FOto 26.10.07, 16:18 jesli tam siedzą...to pewnie łatwiej będzie przyjąć im pozycję strzelecką... jest takie powiedzenie lotników lepiej marzyć na ziemi o lataniu, niż marzyć o ziemi lecąc Myślę, że mając najludniejszy kraj na kontynencie i bogatą tradycję wojen, że powinni dorobić się super śmigłowca albo otrzymać go jak wszystko od żabojadów...chocby taki śmigłowiec SA342M Gazelle. Tylko kto to będzie pilotował? Muzułmański Fulan przechrzczony na chrześcijanina a może koza? Zresztą to masa ludzi prowadzi koczowniczy tryb zycia, więc wystarczy posadzić śmigłowiec i czekać aż wszyscy koło niego przejdą. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: FOto 29.10.07, 09:40 ja_adam napisał: > jesli tam siedzą...to pewnie łatwiej będzie przyjąć im pozycję strzelecką... Aha :) > > jest takie powiedzenie lotników > lepiej marzyć na ziemi o lataniu, niż marzyć o ziemi lecąc SUper!!! :)) Zapamietam :) > żabojadów...chocby taki śmigłowiec SA342M Gazelle. Na ich warunki calkiem wystarcza :)) > Tylko kto to będzie pilotował? Muzułmański Fulan przechrzczony na chrześcijanin > a > a może koza? Chetnych polatac za odp. pieniadze z ex-ZSRR znajdzie sie wiele :)) Odpowiedz Link Zgłoś