mosze_zblisko_daleka 13.04.09, 08:11 Zycze kazdemu wszystko naj...naj... ;-) www.youtube.com/watch?v=Lx_JVloQ2TE&featurerelated Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bmc3i Re: Na smigus dingus... 13.04.09, 12:11 mosze_zblisko_daleka napisał: > Zycze kazdemu wszystko naj...naj... ;-) > > www.youtube.com/watch?v=Lx_JVloQ2TE&featurerelated O bella madonna. Fajne :) Szalom mosze Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Na smigus dingus... 13.04.09, 12:24 Wszystkiego ZDROWEGO Mosze!:) -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
vandermerwe Re: Na smigus dingus... 13.04.09, 12:27 Wszystkiego najlepszego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Na smigus dingus... 13.04.09, 12:53 Sława! Wzruszajace, ze tylko zyd pamietał o zyczeniach. :)) Wy teraz macie Pasche czyli Pesah? I czemu skupiłes sie na smingusie? U Was tez jest znana tradycja polewania? Bo do tej pory myslałem,ze to jest poganski i europejski zwyczaj przejety przez chrzescijan. Czyzby przez zydów tez? Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Re: Na smigus dingus... 13.04.09, 14:04 U Zydow nie ma takiej tradycji. U Zydow wedlug tradycji to potrzeba myc sie co najmniej raz na tydzien na Sobote. Moze dlatego Zydzi mniej chorowali kiedy byly epidemie w Europie... Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Na smigus dingus... 16.04.09, 09:58 mosze_zblisko_daleka napisał: > U Zydow nie ma takiej tradycji. U Zydow wedlug tradycji to potrzeba myc sie co > najmniej raz na tydzien na Sobote. Moze dlatego Zydzi mniej chorowali kiedy byl > y > epidemie w Europie... Sława! A chorowali mniej? Nie wiem jak wczesniej na dzume czy ospe ale w XIX/XXw proletariat miejski w tym zydowski był siedliskiem zagrozen tyfusem, gruxlica czy cholera. Łaznie zbiorowe tez mogły sie przycyniac do rozwijania epidemii. Włąsnie ogładałem na NG film o czasach Chrystua w Jerozolimie. Mieli tam np publiczna latryne, gdzie wszyscy myli d... jedna gabka. Im sie wydawało,że gdy jest ona wizualnie czysta to jest czysta. Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
wladca_pierscienii Re: Na smigus dingus... 15.04.09, 10:06 ignorant11 napisał: > Bo do tej pory myslałem,ze to jest poganski i europejski zwyczaj > przejety przez chrzescijan. NIE przejęty od pogan przez chrześcijan lecz poganie mając obyczaj śmigus-dyngus zostawszy (z powodu decyzji politycznej) chrześcijanami nie zrezygnowali z tego zwyczaju chyba Michalina Wisłocka, autorka książki "Sztuka kochania" twierdzi, że śmigus-dyngus miał kontekst seksualny zmoczona koszula uwydatniała piersi dziewczęce (coś jak "miss mokrego podkoszulka") (wg. tradycji chłopcy polewali dziewczyny) Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Na smigus dingus... 15.04.09, 10:25 ostatnio cos w TV tez mowili ze to moze byc pozostalosc po czasach kiedy poganie woda rozpedzali cieszacych sie chcrzescijan:) Takie ZOMO owczesne;)) Odpowiedz Link Zgłoś
brigada_di_bandito Re: Na smigus dingus... 15.04.09, 10:29 Browarek to może czas poszukać do kolekcji pałek z tamtego okresu:) Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Na smigus dingus... 15.04.09, 12:30 Za duzo Axxa czytasz,a to w polaczeniu z wrodzona glupota daje widoczne,mizerne efekty;) Odpowiedz Link Zgłoś
brigada_di_bandito Re: Na smigus dingus... 15.04.09, 15:32 Zbieranie pałek ZOMO czy milicyjnych to żaden wstyd.Rozumiem że zbierasz ile się tylko da szukając tej jednej,tego Grala wśród pałek:) Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Na smigus dingus... 16.04.09, 08:03 Przynajmniej sprawa sie wyjasnila-widac Axx przelecial Billego i wyszlo takie cos jak ty,bo trujesz rowno jak oni dwaj,i to niestety w tej mniej smiesznej czesci;)Oni chociaz maja swoj styl.A ty chyba tylko czytasz Twoj Styl. Odpowiedz Link Zgłoś
brigada_di_bandito Re: Na smigus dingus... 18.04.09, 17:38 Anorektyk - nie zagryza. Egzorcysta - pije duszkiem. Grabarz - pije na umór Higienistka - pije tylko czystą. Ichtiolog - pije pod śledzika. Kamerzysta - pije, aż mu się film urwie. Ksiądz - pije na amen. Laborant - pije, aż zobaczy białe myszki. Lekarz - pije na zdrowie!Matematyk - pije na potęgę. Ornitolog - pije na sępa. Pediatra - po maluchu! Perfekcjonista - raz, a dobrze. Pilot - nawala się jak messerschmit. Syndyk - pije do upadłego. Tenisista - pije setami. Wampir - daje w szyję. Wędkarz - zalewa robaka. Matrek-pije toaletową Browiec-zalewa pałkę Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Na smigus dingus... 20.04.09, 08:44 Calkiem niezle,zastanawia mnie tylko jak pisje bandyta.Na krzywy ryj? Odpowiedz Link Zgłoś
dirloff Re: Na smigus dingus... 15.04.09, 19:56 Jasne, że to miłe, lecz pozwolę sobie oponować... Nie tylko mosze przesłał życzenia świąteczne wszystkim forumowiczom, a już zwłaszcza nie jako pierwszy, bo pierwszą była moja skromna osoba;) Odpowiedz Link Zgłoś