Gość: Kubeł IP: *.uwoj.wroc.pl 02.12.03, 11:12 mniej mnie ostatnio tutaj, bo załozyłem sę bloga i musze o niego dbać. Ostatnia notka to chyba rzecz, która może was zainteresować: jurodiwy-pietruch.blog.plZdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dreaded88 Prawidłowy link 02.12.03, 17:57 www.jurodiwy-pietruch.blog.pl/ Należy się pół litra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubeł Re: Prawidłowy link IP: *.uwoj.wroc.pl 03.12.03, 11:23 dreaded - masz pół literka, a jakże, ale nie napisałes czego pół litra blog jest czesciowo historyczny bo ja sie tym interesuje a czesciowo taki rózny, troche literacki, troche ogólny. zdrawiam Radz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: and niemal skandal IP: *.nsa.gov.pl / *.nsa.gov.pl 03.12.03, 11:49 Jeśli się w Polsce podaje wagomiar pół litra (bez bliższego sprecyzowania) to MUSI oznaczać standardowy środek rażący w postaci wodnego roztworu alkoholu etylowego o mocy 40 %. Żeby to wiedzieć nie trzeba pisać blogu, to są fundamenty tutejszej wersji kultury śródziemnomorskiej. Dlatego niezmiennie wkurza mnie podawanie pojemności bagażnika samochodów osobowych w litrach. Sugeruje to bowiem, że do bagażnika 600-litrowego wejdzie 1200 butelek... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot-con Re: niemal skandal - brawo, podobnie na to patrzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 13:42 Racja! Mnie zawsze wkurzało sprzedawanie jagód według miar objętości. Co to za jakaś patologia mentalna! Kupuję kilogram cukru, ale litr jagód. Wsi radosna, wsi szczęśliwa - ja miastowy czasem cię kocham, ale czasem jesteś nieodgadniona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: and wprowadźmy ład IP: *.nsa.gov.pl / *.nsa.gov.pl 03.12.03, 14:02 Właśnie. Proponuję trzymać się niezawodnego i niezmiennego wzorca: LITR TO DWIE PÓŁLITRÓWKI!!! Brutto, czyli z opakowaniem. Objętość mierzyć możemy w metrach sześciennych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot-con Właśnie - wprowadźmy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 14:16 Absolutna zgoda. Grunt to staranne wykształcenie i odrobina systematyki w życiu. No - i jaki się zrobił ciekawy blog pn. Militaria... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubeł Re: Właśnie - wprowadźmy! IP: *.uwoj.wroc.pl 03.12.03, 16:42 ...jam to sprawił przebaczcie misie patysie proponuje wprowadzic miarę jaką mierzono objetosc sprowadzanego na slask wina - wiadra, czyli KUBŁY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot-con Re: Właśnie - wprowadźmy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 17:25 No piękna miara, zaiste piękna. Tylko że ja piszę z warśawki. Chętnie bym tego kubłami lanego wina wrocławskiego popróbował, jeszcze z takiego ładnego miasta (ale kadzidło!). Rozmywa/rozlewa się wątek "militaria" - trzeba od tego wina przejść do manierek, by wrócić na militarystyczne tory forum. Pozdrowienia znad Wisły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubeł Re: Właśnie - wprowadźmy! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.03, 20:23 jam warszawiak z urodzenia, slązak zzamiłowania, po kądzieli kresowiak. na manierki chetnie się zgodze bo kubłami mierzono wino ręnskie na posterunkach celnych w ksiestwach slaskich w XVI wieku a był to czas, kiedy piwo miewało 20pare procent... o tempora o mores! Odpowiedz Link Zgłoś
dreaded88 Re: Prawidłowy link 03.12.03, 18:20 Intuicje kolegów w materii desygnatu pojęcia "pół litra" są ze wszech miar zbieżne z moimi intencjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot-con A częściowo jaki jeszcze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 00:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubeł Re: A częściowo jaki jeszcze? IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.03, 20:18 ...no rózny, pisałem chieba literacki, ogólnoludzki mój Kubeł vel Pietrucha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot-con Nie linkuje się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 20:25 Aaaaaaaa, dobrze, że już wiem chociaż tyle. Webmaster tego blogu jest coś do kitu. Jeszcze ani razu nie udało mi się wejść na ten link. Albo moja tepsa nie obsługuje tego webmastera, sam już nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubeł Re: Nie linkuje się IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.03, 07:27 mnie sie linkuje, aż mi gupio, ale sie linkuje Odpowiedz Link Zgłoś
dreaded88 Uwaga do blogmastera 04.12.03, 18:04 Gdybyś zamieścił większe i bardziej kompletne zdjęcie tej damy (mam nadzieję, że z obecnie widocznego urywka wysnuwam prawidłowe wnioski na temat płci) z gryzoniem... Nie mówie, ze od razu zamiast swego konterfektu, ale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubeł Re: Uwaga do blogmastera IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.03, 18:27 az taki dobry nie jestem, żeby sobie składac tło, to matryca fabryczna, sam jestem ciekaw tej panny, ale chyba do mnie nie napisze:-) Odpowiedz Link Zgłoś