ignorant11 05.09.09, 14:05 Sława! Westerplatte znaja wszyscy, ale warto przypomniec Twierdze Wisłoujscie: www.portalmorski.pl/Twierdza-na-probea13491 Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
windows3.1 Wisłoujście z dreszczykiem 05.09.09, 23:25 byłem tam z dzieckiem chyba dwa lata temu, ot tak, świadomi że nie wpuszczają do środka, ale powęszyć na zewnątrz. Było późnawo i pustawo. Kręcimy się, kręcimy, z bramy wynurza się typ w typie ciecia. Uprzejmie wyraża zainteresowanie skąd my, aha, to z daleka, ale cóż, niestety nie można zwiedzać. Sprzeczność między jego uprzejmością i niemożliwością zwiedzania zastanowiła mnie. No i okazało się, że słusznie. Za odpowiednią kwotę cieć postanowił zaspokoić nasz głód poznawczy, przestrzegając tylko, by nie łazić na zewnątrz po wałach. Ale po zwiedzeniu wieży, fortu etc zaciekawił nas widok z wałów na Wisłę, więc wyleźlismy na górę i spacerujemy. Przyleciał z krzykiem zaraz, przerażony że ktoś z zewnątrz zobaczy i wszystko się wyda. Tak więc było to zwiedzanie z dreszczykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Wisłoujście z dreszczykiem 05.09.09, 23:31 windows3.1 napisała: > byłem tam z dzieckiem chyba dwa lata temu, ot tak, świadomi że nie wpuszczają d > o środka, ale powęszyć na zewnątrz. > > Było późnawo i pustawo. Kręcimy się, kręcimy, z bramy wynurza się typ w typie c > iecia. Uprzejmie wyraża zainteresowanie skąd my, aha, to z daleka, ale cóż, nie > stety nie można zwiedzać. > > Sprzeczność między jego uprzejmością i niemożliwością zwiedzania zastanowiła mn > ie. No i okazało się, że słusznie. Za odpowiednią kwotę cieć postanowił zaspoko > ić nasz głód poznawczy, przestrzegając tylko, by nie łazić na zewnątrz po wałac > h. > > Ale po zwiedzeniu wieży, fortu etc zaciekawił nas widok z wałów na Wisłę, więc > wyleźlismy na górę i spacerujemy. Przyleciał z krzykiem zaraz, przerażony że kt > oś z zewnątrz zobaczy i wszystko się wyda. > > Tak więc było to zwiedzanie z dreszczykiem. > > Sława! Wielokrotnie przepływałem ale jakos nie było czasu na dobicie i zwiedzanie. Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś