Dodaj do ulubionych

Vox populi vox Dei

IP: *.telia.com 15.08.01, 02:07
Ludzie. To brzmi dumnie. Mieszkancy Bydgoszczy i Torunia. Na naszych oczach, by nie rzecz na
naszych komputerach dzieja sie rzeczy wielkie. Zasypywane sa spory, dawne, pradawne, Bydgoszczy i
Torunia, sam czuje sie troche nieswoj na wspomnienie rajdow Jana z Brzozoglow. Moze to
rzeczywiscie mlodosc przemiawia przez te swiatle umyslu obu miast, ktore w zgodzie pragna
budowac cos nowego nad dolna Wisla.
B.i T. Bit. A bit of Poland. A bit of Cujavia and Pomerania. Simply a bit of our home.
God bless you.
Obserwuj wątek
    • Gość: kicikoci Re: Vox populi vox Dei IP: 10.10.70.* 15.08.01, 14:03
      Janowi z Brzozogłów daj spokój. Przecież nie mieszczan toruńskich gromił a krzyżaków, tych samych,
      którym toruńscy uciśnieni mieszczanie zburzyli zamek po Pokoju Toruńskim. Więc Janko - OK!
    • Gość: Bolek Re: Vox populi vox Dei IP: *.pl 15.08.01, 15:41
      Z pobliskiego Inowroclawia glos chlodny.
      Nie ma sie co radowac, bo to pojednanie lub tez zawieszenie broni nastepuje
      tylko tu. Na ulicach jest inaczej. i obawiam sie, ze przez jeszcze wiele lat
      bedzie.
      • radca Re: Vox populi vox Dei 15.08.01, 16:00
        Gość portalu: Bolek napisał(a):

> Z pobliskiego Inowroclawia glos chlodny.
        > Nie ma sie co radowac, bo to pojednanie lub tez zawieszenie broni nastepuje
        > tylko tu. Na ulicach jest inaczej. i obawiam sie, ze przez jeszcze wiele lat
        > bedzie.

Ja jestem jednak DOBREJ MYSLI.
        To pojednanie i chec wspanialych przyjacielskich kontaktöw rozpoczelo sie wlasnie
        tu na FORUM GAZETY.Przyznaje Tobie racje,ze tu istnieje.Lecz ta chec PRZYHAZNI
        istnieje jeszcze w NAS -LUDZIACH .To od nas przeciez ta chec wniknela do Forum
        i porzez FORUM GAZETY zaczela sie umacniac.

Ta WOLA PRZYJAZNI poszla jeszcze dalej.Zaczyna wychodzic juz poza FORUM-scisle
        z NIM wspöldzialajäc.Powstaje idea zalozenia STOWARZYSZENIA .Jesli do tego
        dojdzie,a takä mam nadzieje -bedzie funkcjonowac jeszcze bardziej.

WOLA PRZYJAZNI bedzie funkcjonowala w RZECZYWISTOSCI i w praktyce.Bedzie mogla
        sie bardziej rozrzerzac o nowe wspaniale pomysly.

BÄDZMY DOBREJ MYSLI.

pozdrawiam Ciebie Bolku i innych mieszkancöw Inowroclawia.

radca
        • Gość: Bolek Re: Vox populi vox Dei IP: *.pl 19.08.01, 15:11
          Nie jestem tez przekonany co do idei tworzenia od razu jakiegos stowarzyszenia.
          Przyjaznie nie zobowiazuja, ale tez sa prawdziwe.
          Ludzie, ktorzy tworza cos w ramach jakiejs formalnej organizacji nie zawsze
          robia to z poprzednim zapalem, bo tu juz cos trzeba, nalezy, wypada.
          Ja jestem jednak za, ale bez tworzenia jakichkolwiek, nawet minimalnych
          struktur.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka