seth-666 15.06.12, 08:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nad_redaktor Protest rolników spowodował gigantyczne korki w... 15.06.12, 08:37 Chyba chodzi o torowisko na Jagiellońskiej? Na Focha od kilku tygodni nie jeżdżą tramwaje... Odpowiedz Link Zgłoś
pawiejo Protest rolników spowodował gigantyczne korki w... 15.06.12, 09:10 350 tysięcy ludzi plus przejezdni plus dojeżdżający do pracy mają poważne problemy przez...garstkę chłopków, którym widać źle się nie dziej....SZOK! czy osoba wydająca pozwolenie przemyślała, że ZASZKODZI ludziom, którzy ją wybrali?? czy liczy się głosik garstki wiecznych malkontentów, co mają domy, ziemie, wozy itd. czy może ważniejszy jest los 350 tysięcy mieszkańców tego miasta???? Odpowiedz Link Zgłoś
swiss-made Re: Protest rolników spowodował gigantyczne korki 15.06.12, 09:13 Mam pytanie: ile mandatów psy i lenie ze straży miejskiej nałożyły na tę garstę wieśniaków ? Rozumiem gdy jakaś ogromna rzesza ludzi przemaszeruje w proteście przez ulicę. Ale garstka rolników blokuje całe miasto, bo mają za mało dotacji ? O co k....wa chodzi ????!!! Za za jełopy na to pozwalają !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mdkcb Re: Protest rolników spowodował gigantyczne korki 15.06.12, 10:26 Też się zastanawiam, za co dostają pensje te śmierdziele udające stróżów prawa.. Czy ja też mogę sobie sobie urządzić jakiś kilkudziesięciogodzinny piknik na środku ruchliwej jezdni? Odpowiedz Link Zgłoś
adint Blokada za blokadę!!! 15.06.12, 10:30 ZABLOKUJEMY ROLNIKÓW Protest który jest, najbardziej dotyka nas zwykłych ludzi, uniemożliwiając nam normalne funkcjonowanie i fundując nam wiele godzin w korkach. Zbierzmy się dzisiaj od 16 na ulicach wyjazdowych z blokady i nie pozwólmy im wyjechać. Niech naucza się gospodarować, ubezpieczać i funkcjonować w nowym systemie, a nie przyjeżdżają swoimi ciągnikami za 500tyś i blokują nam całe miasto. Niech blokują urzędasów a nie nas Wyjazd z ronda Jagielońskiego, początek ulicy Gdańskiej, Focha, Pocztową, Mostową i 19 marca niech tam siedzą pod urzędem do wieczora!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bobtheglobetrotter81 Protest rolników spowodował gigantyczne korki w... 15.06.12, 09:42 Po pierwsze mandaty za parkowanie w miejscu niedozwolonym, Po drugie mandaty za zakłócanie porządku, Po trzecie mogliby chociaż przyjechac rozpadającymi się ciągnikami, a nie nowymy traktorkami. Skandal i jeszcze raz skandal!!! Straciłem dziś przez nich 2 godziny i ciekawe, czy odrobią za mnie czas w pracy. Do roboty a nie protetsować!!! Do roboty, a nie żebry uprawiać!!! Zima była sroga - ciekawe, a kleszcze są bo zima była łagodna... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bydziofan Protest rolników spowodował gigantyczne korki w... 15.06.12, 09:47 Wrzask i bezrozumny protest bandy, która najbardziej skorzystała na wejściu Polski do UE terroryzuje całe miasto. Wyjątkowy jełop zgodził się na tą szopkę. Jasne, demokracja ..... mają prawo ..... itd ... itp... A my nie mamy prawa żeby normalnie żyć, tylko musimy tolerować tą brudną, rozwrzeszczaną i najczęściej pijaną tłuszczę??? Odpowiedz Link Zgłoś
polbyd48 Protest rolników spowodował gigantyczne korki w... 15.06.12, 10:14 Teraz wiem dlaczego w Bydgoszczy tak śmierdzi ! Odpowiedz Link Zgłoś
tanczacy.z.myslami Czy protestujący gospodarują na swoich gruntach? 15.06.12, 10:21 Pytanie nie bez sensu, spowodowane wczorajszym artykułem o "nielegalnych" zasiewach. Całość jest tu: wyborcza.biz/Firma/1,101618,11929177.html ale mnie zapadła w pamięć wypowiedź eksperta z PSL: "Wielu rolników gospodarujących na ziemi z dziada pradziada często nie ma bowiem do końca uregulowanej sytuacji prawnej swoich gruntów. Oni by więc na zmianie stracili - mówi nam jeden z ekspertów związany z PSL." Żeby się potem nie okazało, że rolnik dostał pomoc od państwa np. za wymrożone zasiewy a siał i orał na cudzej ziemi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ardea123 Protest rolników spowodował gigantyczne korki w... 15.06.12, 10:26 Jechałem rowerem przez Rondo. Widziałem blokujące ciągniki. Piękne maszyny. Wypasione. Żadne zetorki. I się zadumałem. Bo jeśli rzemieślnik podejmuje działalność ryzyko ponosi sam. Jak coś nie wyjdzie, straty opłaca z własnej kieszeni. Za ryzyko rolnika musi płacić państwo. Czyli my. Podatnicy. Dlaczego? Czy już tych 16 mld KRUS-u rocznie im nie starcza? A jeśli rolnikom trafi się wyjątkowo urodzajny rok. Czy uzyskane nadwyżki z produkcji przekażą komukolwiek? Państwu? Biednym? Protest adresują do państwa. Po dupie dostają szaraczki. Odpowiedz Link Zgłoś
adint Blokada za blokadę!!! 15.06.12, 10:29 ZABLOKUJEMY ROLNIKÓW Protest który jest, najbardziej dotyka nas zwykłych ludzi, uniemożliwiając nam normalne funkcjonowanie i fundując nam wiele godzin w korkach. Zbierzmy się dzisiaj od 16 na ulicach wyjazdowych z blokady i nie pozwólmy im wyjechać. Niech naucza się gospodarować, ubezpieczać i funkcjonować w nowym systemie, a nie przyjeżdżają swoimi ciągnikami za 500tyś i blokują nam całe miasto. Niech blokują urzędasów a nie nas Wyjazd z ronda Jagielońskiego, początek ulicy Gdańskiej, Focha, Pocztową, Mostową i 19 marca niech tam siedzą pod urzędem do wieczora!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xax Re: Blokada za blokadę!!! 15.06.12, 11:50 Proponuję zablokować ich wszystkich na jednym pasie na ul. Grunwaldzkiej na przejściu dla pieszych a inne auta przepuszczać drugim pasem. Odpowiedz Link Zgłoś
buraczyk Protest świniopasów 15.06.12, 10:37 Jak protestują niezadowoleni, ukrainki z cyckami na wierzchu czy pielegniarki to przyjezdza policja straż miejska i po chamsku ich przegania chociaż nikomu specjalnie nie przeszkadzają. Jak przyjadą i zablokują całe miasto ogłupiałe od nadmiaru dotacji świniopasy którym ciagle mało, to policja się boi ostrych wideł. Odpowiedz Link Zgłoś
xax Protest rolników spowodował gigantyczne korki w... 15.06.12, 11:43 Poprawcie mnie bo już nie wiem czy dobrze czytam bo z tego co widzę to chodzi im o odszkodowanie za złą pogodę. No nic na to wygląda że będę musiał wystąpić o odszkodowanie za zeszłoroczny śnieg i za mrozy i za deszcz i burzę i jeszcze zapomniałem o wietrze, za pyłki traw za spadające liście i za gówna po psach. Pozdro dla wszystkich normalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
observer1975 Always look on the bride side of life 15.06.12, 13:00 Oj tam, oj tam, narzekacie;-) Popatrzcie na pozytywy: Wystawa najnowocześniejszych maszyn rolniczych zamiast w Minikowie jest w centrum Bydgoszczy przez co każdy mieszczuch może zobaczyć na co stać biednego polskiego rolnika no i na światłach Focha/Jagiellońska-Gdańska nie trzeba czekać... Odpowiedz Link Zgłoś
poiuytrewq1990 Protest rolników spowodował gigantyczne korki w... 15.06.12, 13:18 Ale się dziś uśmiałem z tych wszystkich kierowców kiszących się w korkach. Normalnie miałem ubaw po pachy. Co do rolników to mi wisi czy zablokowali 1 ulicę czy więcej ale blokowanie torowiska było przegięciem i do tego te wypasione ciągniki o rejestracjach CIN CNY. Oni chyba strajkują bo nie stać ich na ciągniki za 1 mln i lepiej, takie z telewizorem lodówką i kiblem Odpowiedz Link Zgłoś
wulkan346 Re: Protest rolników spowodował gigantyczne korki 16.06.12, 14:04 jestem załamany , krótkowzrocznością mieszkańców naszego miasta jakim jest Bydgoszcz . Czy zawsze musimy odróżniać się od innych ? Czy nie zauważamy innych, którzy żyją wokół nas pracują i z pracy nic nie osiągają ? Są to rolnicy ,których praca jest niedoceniana ,dyskryminowana i niszczona ekonomicznie . Jestem mieszkańcem miasta Bydgoszcz i jest mi wstyd za niewyrozumiałość w stosunku do tej grupy społecznej . Zastanówcie się, czy nie należy wesprzeć tych , którzy nas żywią , a także bronią . Jest to ostatnia największa grupa społeczna , która może powstrzymać rosnące ceny w sklepach i niepoważnych urzędników jakimi są minister rolnictwa Marek Sawicki i uczestniczący w rozmowach wiceminister Tadeusz Nalewajk ,są to osoby reprezentujące rząd , ale stosują metody UB-ckie i nieodpowiedzialne zachowania się pani wojewody Ewy Mes , która mówi , że jest rolniczką i mieszka na wsi w gminie Dobrcz. To skandal, że nie rozumie sytuacji ekonomicznej i kataklizmów w 3 latach w województwie kuj.-pomorskim !! Społeczeństwo miasta Bydgoszczy , żebyście nie obudzili się po fakcie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
model.testowy Na coś takiego nie można pozwalać! 15.06.12, 18:03 Zgraja w swoich wypasionych traktorkach utrudniła życie wielu ludziom, bo taki miała kaprys... Odpowiedz Link Zgłoś