Dodaj do ulubionych

architekt miasta...

IP: *.man.bydgoszcz.pl 19.09.04, 15:32
www.bydgoszcz.pl/images/user/f/fe45a70d247c1fdd9db55e10c6046f5c.jpg

czy on jest poważny? Wydał zgodę na taką chałę, której nie wiem czemu nie
dokończyli! A co on na to? Elewacja powinna przypominać tą z drugiej strony
mimo że jest straszna... ale lepsza taka niż stan aktualny!
Obserwuj wątek
    • Gość: magda Re: architekt miasta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 15:52
      a co to tam za paskudztwo obok zabytkowego spichrza - zielone z czarnym dachem
      z papy?
      • lokator Re: architekt miasta... 20.09.04, 09:40
        Gość portalu: magda napisał(a):

> a co to tam za paskudztwo obok zabytkowego spichrza - zielone z czarnym
        dachem
        >
        > z papy?

NBP
        • Gość: Marian Re: architekt miasta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 09:52
          a moze zoncowi chodzi o wiezowiec Projprzemu?
          tez debilnie go odnowili w stylu a'ala wczesny Gierek
          • sine.ira Re: architekt miasta... 20.09.04, 10:35
            Hm... I tak macie lepiej niż w Toruniu. U nas mur pruski się burzy, a na jego miejscu stawia nowe, piękne i wygodne bloki.
            Brda dodaje Waszemu miastu niesamowitego uroku. Tego w Toruniu nigdy nie będziemy mieli ;)
          • Gość: Gall Re: architekt miasta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 11:32
            Brzydactwu Projmrzemu dodaje smaczek fakt, że goście sami zajmują się
            projektowaniem. O ile mnie pamięć nie myli, to specjalizują się w halach itp,
            co niestety widać przy tej realizacji. Szkoda, bo za tą samą kasę można było
            zrobić coś ładniejszego.
            Pozdrawiam
            Gall
          • lokator Re: architekt miasta... 20.09.04, 14:47
            Gość portalu: Marian napisał(a):

> a moze zoncowi chodzi o wiezowiec Projprzemu?
            > tez debilnie go odnowili w stylu a'ala wczesny Gierek

Ja nie mam takiego wyczucia, ale chyba jest lepiej niż było kiedyś....
            (Można było wyburzyć i postawić coś nowego ;-)
        • Gość: magda Re: architekt miasta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 18:15
          NBP? Nie mogli sie wysilic?
          Papa w centrum miasta...
    • vviosna Re: architekt miasta... 20.09.04, 11:10
      a jak wam sie podoba wsciekle blekitny sielankowy usc
      • Gość: Marian Re: architekt miasta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 12:59
        no calkiem spora ta firma: www.projprzem.com.pl/strony/i/23.php
      • Gość: hania Re: architekt miasta... IP: *.mitex.com.pl / 80.48.255.* 20.09.04, 14:32
        To ciekawe określenie,winszuje.A budynek jest tragikomiczny - błe
    • Gość: zonc PROJPRZEM IP: *.man.bydgoszcz.pl 20.09.04, 15:16
      wlasnie o to mi chodzi! Jest tragiczny! Zeby chociaż zrobili go całego! Ale ten
      pas starego tynku wzdłuż okien jest!! Szkoda słów.

Ja obłożył bym to czymś takim jak BRE- imitacją cegły od widocznej strony na
      zdjęciu. Z drugiej zaś najlepiej podwójne szkło...
      • Gość: Marian Re: PROJPRZEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 15:24
        hmmm.
        musze przyznac,ze nie zauwazylem tej niedoróbki.chyba to co jest SKONCZONE tak
        mocno kluje,zeby nie bylo widac slabych punktow :-)
        jesli to bylo zamierzenie celowe to mamy do czynienia z drugim Gaudim :-)
    • Gość: zonc Re: architekt miasta... IP: *.man.bydgoszcz.pl 20.09.04, 16:17
      to nie moze byc celowe! Chodzi mi tylko o to że takie remonty w tak
      ścisłymcentrum są niedopuszczalne! Ciekawe jak spierzą elewację opery nova. Pan
      Architekt ma wszystko w DUPIE i chyba nie raczy się tym zainteresowac
      • Gość: :-) Re: architekt miasta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 16:25
        "Kierunek zwany brutalizmem był reakcją na konformizm i układność architektury
        komercyjnego funkcjonalizmu. Jego inicjatorami byli młodzi architekci
        brytyjscy. W 1956 roku powstał Watford dom mieszkalny architektów Alison i
        Petera Smithsonów. Do jego budowy użyto najgorszych gatunków, mur był
        nietynkowany i popękany, rysunek fasady bał niesymetryczny, a forma okien
        nieuporządkowana."
        • Gość: zonc Re: architekt miasta... IP: *.man.bydgoszcz.pl 20.09.04, 21:48
          nawet mnie nie dobijaj :) Jest to typowo Polski gniot! Rzadne miasto w innym
          kraju by nie pozwoliło na taką modernizację! Brak sensu, spójności z
          całością... PORAŻKA przez wielkie P! Mam zamiar udać się do tego poj.. Pana
          • Gość: Marian Re: architekt miasta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 22:24
            nie bardzo widze wine architekta miejskiego.a przynajmniej ja inna i ty inna :-)
            ty uwazasz,ze puscil niedorobiona elewacje,ale tak naprawde jego rola konczy na
            zatwierdzeniu projektu-A TO JUZ MNIE MARTWI!

jak mozna bylo puscic takiego gniota gdy byl jeszcze na papierze?
            • Gość: Marian Re: architekt miasta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 09:49
              za pare lat bedzie jeszcze wiecej osob jeszcze bardziej nostalgicznie wspominac
              czasy gierka. to jest szansa dla naszego miasta :-)
              byc moze do takich wnioskow doszli tez włodarze i rejon Ronda Jagiellonów
              (postuluję o powrót do nazwy Rondo XXX-lecia)ma stac sie enklawa/skansenem
              komunistycznym?
              skladam niniejszym wniosek o przeniesienie pomnika koszykarzy na samiutenki
              srodek ronda!!!

oto sposob na podwojenie liczby turystow.po co ryzykowac wyjazd do Chin czy na
              Kubę :-)

Koleżanki i koledzy realizacja nakreślonych zadań programowych zmusza nas do
              przeanalizowania istniejących warunków administracyjno-finansowych :-)
              • Gość: Marian Re: architekt miasta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 09:50
                Nie zapominajmy jednak, że aktualna struktura organizacji pomaga w
                przygotowaniu i realizacji postaw uczestników wobec zadań stawianych przez
                organizacje
              • Gość: Marian Re: architekt miasta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 09:51
                Wagi i znaczenia tych problemów nie trzeba szerzej uzasadniać, ponieważ stałe
                zabezpieczenie informacyjno-propagandowe naszej działalności umożliwia w
                większym stopniu tworzenie systemu szkolenia kadr odpowiadającego potrzebom
                • Gość: Marian Re: architekt miasta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 09:51
                  Troska organizacji, a szczególnie konsultacja z szerokim aktywem przedstawia
                  interesującą próbę sprawdzenia modelu rozwoju
                  • kamehamehaaa Re: architekt miasta... 21.09.04, 14:49
                    :))))

no dobra, a co ty bys zrobil dla bydgoszczy?
      • czwarty.wymiar Re: architekt miasta... 21.09.04, 16:13
        Gość portalu: zonc napisał(a):

> Architekt ma wszystko w DUPIE i chyba nie raczy się tym zainteresowac

Patrząc na ten obleśny wieżowiec, można śmiało tak twierdzić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka