Dodaj do ulubionych

Propozycja

12.09.02, 17:10
Drodzy Netbitowcy,

O ile idea lezaca u podstaw tworu zwanego NetBitem wydawala sie kuszaca, to
efekt jest zalosny. NetBit jest cuchnacym trupem i reanimowac go sie nie da.
Natomiast moze jednak warto by bylo pokusic sie o probe jego wskrzeszenia?
Sam watpie czy to ma sens ale...
Tym zalazkiem moglaby byc strona NetBitu Teda (na szybkim serwerze)
zawierajaca takze forum tyle, ze wylacznie dla czlonkow . Czlonkiem moze
zostac kazdy ale wiekszosc w powszechnym internetowym glosowaniu moze dowolna
osobe wykluczyc ze swojego grona i decyzja taka jest ostateczna.
Zdaje sobie sprawe, ze to zupelnie co innego niz forum gazety odwiedzane
przez wielu ludzi ale to jedyny pomysl na jaki wpadlem dotychczas ktory moze
(choc wcale nie musi) uratowac idee NetBitu. Co dalej? Zobaczymy. Ja moge
przy pomocy Teda (jezeli chcialby) zajac sie strona techniczna ale musialbym
wiedziec, ze ma to sens. Jezeli dostane odpowiednia liczbe pozytywnych
odpowiedzi na ten post to jestem do dyspozycji. Jezeli nie – znikam.

Pozdrawiam malo optymistycznie
Obserwuj wątek
    • radca strona ? 12.09.02, 17:25
      NetBiT

netBiT closed
      Autor: Gość: Ted® IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl
      Data: 02-09-2002 11:40 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując
      --------------------------------------------------------------------------------
      moja koncepcja netBiTu bez krzyzaka jak wiecie upadla
      skoro nawet atomski potrzebowal pol roku aby dojsc do wniosku, ze z
      krzyzakiem sie nie da - tak, to prawda, to ja jestem radykalem - musialem sie
      mylic
      widocznie trzeba bylo wybaczyc, przytulic do piersi i pozwolic na dalsze
      opluwanie

z tego co widac koncepcja netBiTu z krzyzakiem rowniez upadla
      coz pozostaje, oglosic upadlosc? problem w tym, ze nawet nie ma kto tego
      zrobic

z powodu braku zdolnosci upadlosciowej oglaszam postepowanie spadkowe
      idee, ktora nie ma wlasciciela, przejac moze kazdy - nie mam prawa ani
      mozliwosci aby wlaczac ja do masy spadkowej, wiec jest do wziecia

spadkowi podlega strona www: netbit.and.pl/
      jest to strona platna (97,60 na rok), mijajacy rok zostal oplacony wspolnie
      przez:#kasie, sonie, atomskiego, krzyzaka, rhemeka, Ted®
      termin platnosci za kolejny mija z koncem pazdziernika

poniewaz posiadam najwiekszy udzial oraz co najwazniejsze to ja mam haslo do
      strony:)zastrzegam sobie prawo przekazania strony spadkobiercom idei,
      oczywiscie jesli beda zainteresowani

kontakt: netbit@and.pl
      • radca Re: strona ? tutaj bylo powiedziane 12.09.02, 17:29
        NetBiT

przepraszam sorry izwinicie
        Autor: Gość: Ted® IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl
        Data: 05-09-2002 09:34 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując
        --------------------------------------------------------------------------------
        juz druga kobita mowi, ze to byl glupi pomysl

tak to byl glupi pomysl
        liczylem na to, ze sa jeszcze jacys mlodzi 'nieskazeni' ktorym sie chce
        a takie indywidua jak: Ted, atomski, krotoss, krzyzak i radca byly wykluczone
        od poczatku
        przeliczylem sie
        przepraszam za zamieszanie, oferta nieaktualna, jeszcze dzis zamkne strone aby
        nie wodzic na pokuszenie

zegnam
        • jasio4 Re: strona ? tutaj bylo powiedziane 12.09.02, 17:33
          Wybacz Radco ale ja prosilem o opinie a nie przekopiowywanie watkow.
          • radca Re: strona ? tutaj bylo powiedziane 12.09.02, 17:41
            Jasio-4

Wiem,ale to byl wstep do dyskusji w ktorej bede bral udzial.Jest jeszcze gdzies
            post ( ktorego juz nie bede przytaczal ) - gdzie Ted pisze,ze takie osoby jak :
            KroTosS,Krzyzak i radca nie dostana tej strony.

Tak wiec... jak moge tutaj czuc DOBRA WOLE Teda ?

Chcialbym czuc ta "DOBRA WOLE " u Teda,ale .... jesli tak ukazal ?
            Napisal rowniez,ze strona jest do odkupienia i co ????

radca
            • jasio4 Re: strona ? tutaj bylo powiedziane 12.09.02, 17:51
              > KroTosS,Krzyzak i radca nie dostana tej strony.
              Krzyzak na pewno nie powinien. Ale to nie moja sprawa i nie o tym chcialem
              dyskutowac. Kolejna porcja pyskowek, zarzutow itp. nie interesuje mnie.
              • radca Re: strona ? tutaj bylo powiedziane 12.09.02, 18:13
                jasio4 napisał:

Kolejna porcja pyskowek, zarzutow itp. nie interesuje mnie.

odp.

Tutaj nie chodzi o zarzuty czy pyskowki,ale wyciagnieciu wnioskow i pewnej
                lekcji na przyszlosc.

NetBiT ?

Czym mial byc NetBiT i jaka byla intencja osoby - ktora to haslo rzucila ?
                Napewno nie rzucil tej nazwy i tej ideii - pewien nick Yancio.On tylko rzucil
                haslo,ze "ma dosc itd. itd. i oglasza sie "samozwanczym prezesem " czegos tam..
                To glownie KroToss,Krzyzak i radca zaczeli to rozszerzac i modernizowac.
                Pojawilo sie rowniez kilku krytykantow,pokpiwujac sobie.Dzisiaj te osoby
                mianuja sie "szeryfami netbitu"- powiem wiecej "cenzorami ". Lecz nie o to
                chodzi. Nazwa takiego "stowarzyszenia " zostala mocno konsultowana i w koncu
                powstala - jako : "NetBiT ". Padaly propozycje,aby to jakos zorganizowac i
                uporzadkowac - niestety.To mialo byc na zasadzie : " na zywiol " lub jak kto
                woli : " na dziko ".To bylo do przewidzenia,ze nieuporzadkowannym NetBiT-cie
                pojawia sie klopoty.Nie potrzeba bylo dlugo czekac.Pojawienie sie niejakiego
                "leszcza" - udowodnilo to.Ten "leszcz" to bylo cos takiego zapewne - jak
                wpuszczenie szczupaka do stawu,aby rozruszac spiace ryby.Wtedy dopiero ukazalo
                sie - co dalej ... Gdyby bylo to uporzadkowanie- to napewno by nie doszlo do
                konfliktu.Lecz tak....zaczelo sie i nie mial juz nikt mocy i prawa tego
                powstrzymac.Niektorym wydawalo sie,ze jak juz umieja postukac w klawiaturze-
                to moge sie czuc madtrzjsi z madrzejszych.Zgryzliwosc i samolubstwo dalo znac.
                NeBiT byl z naszej wspolnej nazwy i ideii,ale nie widac bylo tej wiezi i
                przyjazni.Po takich spotkaniach rodzily sie dalsze klotnie.

Widzialem sie poraz pierwszy z Przyjacilmi z Torunia i co ? MIalem jakis
                problem - lub mam ? Nie,nie mam.Zawiazala sie miedzy nami przyjazn
                i poszanowanie.Spotkalem sie poraz pierwszy w swym zyciu z Forumowiczem Lodzi-
                z KFL - "zamkiem ", i co ??? Rowniez stalismy sie Przyjacielami.Jakie mozemy
                miec do siebie animozje ?

radca
                • jasio4 Re: strona ? tutaj bylo powiedziane 12.09.02, 18:29
                  Odpusc Wasc. Odpowiem tak jak kiedys Atomskiemu: "Zaslugi" zalozycieli nie
                  zwalniaja z obowiazkow i nie daja przywilejow.
                  • radca Re: strona ? tutaj bylo powiedziane 12.09.02, 18:40
                    jasio4 napisał: czy Yanko ?

> Odpusc Wasc. Odpowiem tak jak kiedys Atomskiemu: "Zaslugi" zalozycieli nie
                    > zwalniaja z obowiazkow i nie daja przywilejow.

Nikt tutaj nie mowi o "obowazkach " lub "przywilejach ".Tylko gdzie Ty byles
                    wtedy ? Na koniec kazdy moze sobie " wskoczyc przez plot " i udawac zbawce.
                    Kim jestes ? ze mozesz mowic o "odpuszczaniu " ? Wiele dyskusji sie tutaj
                    przewinelo i bardzo wiele propozycji.Nikomu napewno nie zalezy na "braku
                    przyjazni miedzy miedzy Toruniem a Bydgoszcza lub odwrotnie. Przyjazn jest i
                    nie tego ma "pilnowac NetBit ".NetBiT nie powinien " byc zandarmem ".
                    Byc moze to ma byc jakies "kolko " skierownae w strone KIBICOW ZUZLOWYCH ?
                    " Apator kocha Polonie " ? Kibice zawsze beda cieszyc sie sukcesem swojego
                    klubu- to zrozumiale.Tak bylo ,jest i bedzie.

Wyjasnij " wasc " Jasio-4 lub moze Yanko....
                    bo nie rozumiem tak do konca.

radca
                    • jasio4 Re: strona ? tutaj bylo powiedziane 12.09.02, 18:52
                      Radco, nie mam czasu. Jezeli masz cos konkretnego do powiedzenia na temat mojej
                      propozycji, prosze bardzo. Jezeli chcesz dalej grac NetBitowego berka, Twoj
                      wybor.
                      • radca Re: strona ? tutaj bylo powiedziane 12.09.02, 19:10
                        jasio4 napisał:

> Radco, nie mam czasu. Jezeli masz cos konkretnego do powiedzenia na temat
                        mojej
                        >
                        > propozycji, prosze bardzo. Jezeli chcesz dalej grac NetBitowego berka, Twoj
                        > wybor.

no,no no - co za ton.Jaka tolerancja i jaki styl : " nie mam czasu ":
                        Chlopie... i ty sie mianujesz do "tworzenia przyjazni miedzy dwoma miastami " ?
                        Wyznacz dni i godziny - kiedy bedzie mozna do ciebie mowic.
                        Co twoim zdaniem jest "konkretnego " a co "nie konkretne " ? Konkretne - to co
                        odpowiada ? Oswiec mnie troche.Czytalem akurat twoje wypowiedzi i dyskusje i to
                        te bardzo stare.Tam nie widac akurat twej przyjazni- lecz cechuje je "wola
                        podporzadkowania sie Torunia do Bydgoszczy.Pisales,ze "jestes jednym z
                        pierwszych czlonkow NetBit " - ale jakis to dziwny czlonek.
                        Jak sie wali i pali - to ZBAWCA ? Czy czas na .....

radca
                        • jasio4 Re: strona ? tutaj bylo powiedziane 12.09.02, 19:47

> no,no no - co za ton.Jaka tolerancja i jaki styl : " nie mam czasu ":

Nie mam czasu na: czytanie odkurzonych przez Ciebie lub Atomskiego starych
                          postow, nie mam czasu na czytanie litanii zarzutow wsrod ojcow zalozycieli,
                          nie ma czasu na brednie Krzyzaka o stajniach. Ten watek zalozylem aby cos
                          zaproponowac i uzyskac opinie innych. Dostalem jedna: Wiecha (raczej negatywna
                          zreszta)oraz caly stos postow bedacych wstepem do kolejnego wylewania pomyj.

> te bardzo stare.Tam nie widac akurat twej przyjazni- lecz cechuje je "wola
                          > podporzadkowania sie Torunia do Bydgoszczy.

Jak zwykle wyciagasz takie wnioski jakie Tobie pasuja.

> Jak sie wali i pali - to ZBAWCA ? Czy czas na .....

Obrazony kombatant?

pozdrawiam
    • Gość: Wiech Re: Propozycja IP: 217.97.134.* 12.09.02, 17:37

Dear Jasio,

W dużej mierze się z Tobą zgadzam, ale nie we wszystkim. Zamknięcie dostępu
      stworzy kółko wzajemnej adoracji i tyle. Bez świeżej krwi zdechnie wczesniej,
      czy później.
      Otwartość jest zdecydowanie potrzebna, tyle, że demokratycznie kontrolowana (tu
      nasze koncepcje są zbiezne w 100%), z możliwością banowania
      niepoprawnych 'zabrudzaczy'. Kupę
      Mam nadzieję, ze w najbliższa niedzielę uda nam się o tym pogadać w sensownym
      gronie.

Jeśli śledzisz to podforum dosyć dokładnie (co do czego jestem przekonany), to
      wiesz, że cosik ma dużą szansę się urodzić.
      Ja tam przynajmniej chcę do tego ręke przyłożyć, a nie tylko pobajdulić bez
      sensu i akcji. Swoją koncepcją chętnie się podzielę, a jak chwyci (z
      modyfikacjami lub bez), to będziem wdrażać... :))

Pozdrawiam
      Wiech
      • jasio4 Re: Propozycja 12.09.02, 17:48
        > W dużej mierze się z Tobą zgadzam, ale nie we wszystkim. Zamknięcie dostępu
        > stworzy kółko wzajemnej adoracji i tyle. Bez świeżej krwi zdechnie wczesniej,
        > czy później.

Tak, od poczatku zdawalem sobie sprawe, ze to ogromny minus tej koncepcji.

Powodzenia w dyskusjach odrodzeniowych.

pozdrawiam
      • Gość: Fore Re: Propozycja IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.09.02, 22:17
        Gość portalu: Wiech napisał(a):

>
        > Dear Jasio,
        >
        > W dużej mierze się z Tobą zgadzam, ale nie we wszystkim. Zamknięcie dostępu
        > stworzy kółko wzajemnej adoracji i tyle. Bez świeżej krwi zdechnie wczesniej,
        > czy później.
        > Otwartość jest zdecydowanie potrzebna, tyle, że demokratycznie kontrolowana
        (tu
        >
        > nasze koncepcje są zbiezne w 100%), z możliwością banowania
        > niepoprawnych 'zabrudzaczy'.

No.
        Kupę
        > Mam nadzieję, ze w najbliższa niedzielę uda nam się o tym pogadać w sensownym
        > gronie.

Buu, nie ma mnie:(
        > Jeśli śledzisz to podforum dosyć dokładnie (co do czego jestem przekonany),
        to
        > wiesz, że cosik ma dużą szansę się urodzić.
        > Ja tam przynajmniej chcę do tego ręke przyłożyć, a nie tylko pobajdulić bez
        > sensu i akcji. Swoją koncepcją chętnie się podzielę, a jak chwyci (z
        > modyfikacjami lub bez), to będziem wdrażać... :))

Się chętnie dołączę
        >
        > Pozdrawiam
        > Wiech
        Ja również
        Fore

• Gość: Ted® Re: Propozycja IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.09.02, 18:08
      co do idei sie nie wypowiadam - moj poglad jest wystarczajaco;) znany

a co do strony:
      nie wiem czy dobrze kojarze, ze jestes jasio webmasterem?
      jesli mialbys ochote i czas! to jako lamer chetnie oddalbym prowadzenie strony
      w fachowe rece (zajmowalem sie tym tylko dlatego, ze nie bylo innego chetnego)
      • jasio4 Re: Propozycja 13.09.02, 13:52

> jesli mialbys ochote i czas! to jako lamer chetnie oddalbym prowadzenie
        strony
        > w fachowe rece (zajmowalem sie tym tylko dlatego, ze nie bylo innego chetnego)

Czesc Ted,

ja nie szukam dodatkowej pracy i zainteresowany "przejeciem" tej strony bede
        tylko/dopiero wtedy gdy odpowiednia ilosc rozsadnych czlonkow NetBitu wyrazi
        taka chec.

pozdrawiam

• Gość: Ted® Re: Propozycja IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.09.02, 18:11
      jasio4 napisał:

Czlonkiem moze
      > zostac kazdy ale wiekszosc w powszechnym internetowym glosowaniu moze dowolna
      > osobe wykluczyc ze swojego grona i decyzja taka jest ostateczna.

takie glosowanie zostalo zorganizowane w sprawie krzyzaka w lutym
      na ponad dwadziescia zapisanych osob odpowiedzialy 4 !
      • radca Stracilem Pamiec od tej chwili :))) 12.09.02, 18:20
        "CO ZLEGO - TO NIE JA "
        "CO ZLEGO - TO NIE WY lub ONI "
        "NIE MA ZLEGO , ABY NA DOBRE NIE WYSZLO "

Oglaszam,ze od tej chwili stracilem Pamiec i nie pamietam zadnych zlych postow.
        Nie umie juz, wyszukiwac zadnych zlych postow.

pozdrawiam
        radca

ps. nie chce jej odzyskiwac :)
        • Gość: atomski Re: Stracilem Pamiec od tej chwili :))) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.02, 19:10
          Za grosz honoru ...
          Najpierw w Kaszczorku opluwa Teda ,potem łasi się do niego jak głodny kundel do
          własciciela tłustej kiełbasy.
          Wczoraj było o wrzucaniu brzydkich kamieni .Nawrzucałeś ich całą garść .
          Za grosz honoru ludku nie masz ?
          Co ty chcesz zapominać ? Twoje winy w ich oczach są takie jak moje (w moich
          dużo wieksze ,ale to pryszcz -ni eo mnie chodzi ).
          To oni muszą ci zapomnieć !! Rozumiesz głąbie zapatrzony w siebie ???
          Gdzies ty był jak bozia rozum rozdawała ??

Wcale nie jestem lepszy ,ale przynajmniej widze jak nabroiłem .
          Matko ,co za głąb....
          jejku ratunku

• Gość: ochman Re: Stracilem Pamiec od tej chwili :))) IP: *.ipt.aol.com 12.09.02, 23:35
            uwazaj atomski, bo radca gotow sie obrazic i wystapic z netbitu. I co wtedy?
            :-)))
            • Gość: Wiech my tu gadu-gadu... IP: 217.97.134.* 13.09.02, 08:02

...a panowie wciąż sikają pod mocny wiatr...

Spójrzcie w lustra - to nie jest żółtaczka. Tak wam robi choroba zwana
              nienawiścią...
              • Gość: atomski Re: my tu gadu-gadu... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.02, 19:50
                ...a Tlen coraz lepszy : ))
                • radca Re: my tu gadu-gadu... 26.02.04, 15:19
                  Gość portalu: atomski napisał(a):

> ...a Tlen coraz lepszy : ))

- TYCIAREK-ATOMSKI dotleniles juz wreszcie ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka