Gość: mac IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.01, 20:21 SZUKAM PŁYTY ANALOGOWEJ Z PRZED 20 LAT - PRZYGODY KOZIOŁKA MATOŁKA . CZY KTOŚ PAMIĘTA TO ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
geo Re: KOZIOŁEK MATOŁEK 26.10.01, 09:35 Ale zbieg okolicznosci! Jakies dwa dni temu czytalem dzieciakowi Koziolka Matolka i przypomnialem sobie wtedy, ze kiedys mialem czarna plyte z jego przygodami. W weekend mialem zamiar udac sie do domu moich rodzicow, aby zaczac poszukiwania analoga. Jak znajde, to Ci pozycze ;-) Na marginesie: czy nie uwazacie, ze warto byloby wyciagnac z piwnic gramofony iglowe (zwane tez adapterami popularnie). Szum plyty i tych kilka trzaskow ma niepowtarzalny klimat. Pozdrawiam Geo Odpowiedz Link Zgłoś
#kasia Re: KOZIOŁEK MATOŁEK 26.10.01, 09:39 przechodzilam ulica Hetmanska ostatnio i gdzies w okolicach nr 2 zauwazylam sklem muzyczny ktory ma w swojej ofercie plyty analogowe.. moze znajdziecie tam cos dla siebie... pozdrawiam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
atomski Re: KOZIOŁEK MATOŁEK 26.10.01, 09:45 Rok temu kupiłem w komisie za 70 zł Bernarda i podłączyłem to pod moją dość taką, no ...ONKYO (to niezły sprzęt ). Noooo kochani ! Polecam ! Lampka wina z ukochaną , przy pomarańczowym światełku słuzącym do ustawiania prędkości,obrotach czarnego krążka,lekkich trzaskach,ciepłej, otulającej muzyczce !To dopiero jest romantyczne ! Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatass Re: KOZIOŁEK MATOŁEK 26.10.01, 09:58 zgadza się Kasiu, na Hetmańskiej znajdują się płyty analogogowe i z tego co kumpel mi mówił, to mają :) Pozdrawiam, Kwiatass Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® gramofony IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.10.01, 10:19 moze wiecie gdzie mozna kupic igle do gramofonu mam plyt winylowych grubo ponad setke ale zlamalem igle, a moze taniej caly gramofon? Odpowiedz Link Zgłoś
.weronika. Re: gramofony 26.10.01, 23:29 A ja mam plyte z Koziolkiem:0)) idaze ja bardzo duzym sentymentem... i tez nie mam igly do gramofonu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: gramofony koziołek matołek IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.01, 22:40 ... "ja ,zakrzyknął w głos koziołek.miał maleńką, piękną bródkę,a wołano nań- matołek..." weroniko- proszę o telefon,bardzo chciałbym pożyczyć płytę z przygodami koziołka 602 553 015 grzegorz. jeżeli chodzi o igłę to prawdopodobnie w sklepie rtv na ul. pomorskiej koło bocianowa. Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: KOZIOŁEK MATOŁEK 27.10.01, 23:58 Ja też mam tę płytę :)))), ale jestem daleko :(9 Pozdrowienia z sojuszniczej Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROLF Re: KOZIOŁEK MATOŁEK IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 29.10.01, 21:09 MAM TAKĄ PŁYTKĘ ALE ZA NIC BYM NIE ODDAŁ CZEGOŚ TAK BEZCENNEGO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: KOZIOŁEK MATOŁEK 29.10.01, 21:30 Gość portalu: ROLF napisał(a): > MAM TAKĄ PŁYTKĘ ALE ZA NIC BYM NIE ODDAŁ CZEGOŚ TAK BEZCENNEGO !!! WINYLE RULEZ!!! ;-))) KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: KOZIOŁEK MATOŁEK IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 29.10.01, 23:08 To są płyty chyba sprzed 30 lat, bo na mojej-część III i IV jest napisane: Polskie Nagrania 1971. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: KOZIOŁEK MATOŁEK IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 30.10.01, 10:58 Zgadza się . Ja mam jedna zapasową igłę( nie samą igłę,tylko z taką obsadką) do "Bernarda" (cyferka 101 czy 102- piszę z pamięci nie widzę jej). Tylko na ile starcza igła ?Bo sam nie chcę mieć Waszego problemu za pół roku :)) Zresztą możecie złożyć zamówienie. Kupowałem pół roku temu w Białymstoku. Tylko w jednym miejscu mieli jeszcze.Chyba z 10-12 złociszy kosztowała. Ale nie jestem pewny... Odpowiedz Link Zgłoś