Dodaj do ulubionych

Podzeganie do nienawisci przeciwko Toruniowi......

03.12.06, 22:15
na tym forum bydgoskim daje sie zauwazyc notoryczne podzeganie do nienawisci
przeciwko Toruniowi i jego mieszkancom.

Malo tego stosuje sie rowniez podzeganie przeciwko Marszalkowi Wojewodztwa
oraz podzeganie do wyrobienia antypatii dla obecnego Marszalka - jak i
dzialania w celu wyrobienia bardzo zlego wizerunku Pana Marszalka.

Jak wiadomo, siedziba Urzedu Marszalkowkiego znajduje sie w Toruniu.... co
w przekonaniu bydgoskich fanatykow z tego forum - jest juz powodem do toczenia
wojen przeciwko Panu Marszalkowi.... notorycznie podzega sie i wyrabia sie
celowo manipulacje - by wizerunek Marszaka byl jak najwiecej negatywny

latwo sie obrzuca blotem i wyzwiskami pod ukrytymi nickami... ciekawe czy te
osoby mogly by to samo czynic i pisac -gdyby trzeba bylo sie pod tym podpisac?

radca

radca
Obserwuj wątek
    • radca Re: Podzeganie do nienawisci przeciwko Toruniowi. 03.12.06, 22:19
      iii nie tylko tutaj przoduje ethanak.... ale takich jest wiecej frustratow
      i nawiedzonych fanatykow antytorunskich.....

.. czy nikt nie ma smialosci i odwagi powiedziec lub napisac pare slow do tych
      "jatrzacych leszkow " ?

radca
      • tlss Co więc proponujesz ? 03.12.06, 22:26
        Radco a więc co proponujesz ? Rzucmy ethanaka pod pręgierz niech się kaja i
        błaga o przebaczenie i niech twoja szanowna osoba będzie w ławie która to
        będzie oceniac czy już się dosyc najęczał i czy nadal go knutem czy już nie :)
        • bombay_saphire Re: zadne tam kajanie sie... 03.12.06, 22:29
          obciac mu ozor i juz. to na poczatek. potem do Okraglaka. potem to juz kwestia
          dyskusji - mozna np. polamac kolem, albo zatrudnic na stanowisku rzecznika
          prasowego Calbeckiego - niech czuje, ze cierpi...
          • rozczarowana-torunianka Re: zadne tam kajanie sie... 03.12.06, 22:32
            ma być rzecznikiem z obciętym językiem?
            • bombay_saphire Re: zadne tam kajanie sie... 03.12.06, 22:34
              a czemu nie ? bedzie walil w klawe jak dotychczas, po co mu jezyk ??
          • tlss Re: zadne tam kajanie sie... 03.12.06, 22:40
            obciac mu ozor i juz. to na poczatek. potem do Okraglaka. potem to juz kwestia
            > dyskusji - mozna np. polamac kolem, albo zatrudnic na stanowisku rzecznika
            > prasowego Calbeckiego - niech czuje, ze cierpi

ozor mu obciąc dopiero potym jak zje wydruki swojej nienawistej twórczości
            antytoruniowej i niech potem wszystko odszczeka. A potem go w dyby i
            rozgrzanymi obcegami za pośladki za niezrozumienie idei dwumiasta.
            A potem go do wrzątku albo lepiej niech musi czytac przez rok "Historię miasta
            torunia 1232 - 2006 r" w lochu przy słabej lampce.
            • bombay_saphire Re: moze byc... 03.12.06, 22:56
              ..widze jednak perfidny zamysl w nakazie studiowania historii Torunia od 1232
              roku ( miasto zalozono w 1233 i to raczej pod koniec ) , zaczynaja sie z lekka
              orwellowskie klimaty - pojdzmy na calosc : historia Torunia od np. 1000 roku +
              wkuwanie na pamiec wszystkich kazan ojca dyrektora wyemitowanych w eterze..
              jak nie, to 220 V do skutku ( z wrzatkiem bym nie przesadzal, bo jeszcze trzeba
              byloby go do siemianowic a stamtad moglby uciec.. )
              ogolnie ciesze sie bardzo, ze wypracowalismy plaszczyzne wspoldzialania
              przeciwko podzegaczom
              • tlss Re: moze byc... 03.12.06, 23:05
                widze jednak perfidny zamysl w nakazie studiowania historii Torunia od 1232
                > roku ( miasto zalozono w 1233 i to raczej pod koniec ) , zaczynaja sie z
                lekka
                > orwellowskie klimaty - pojdzmy na calosc : historia Torunia od np. 1000 roku
                +
                > wkuwanie na pamiec wszystkich kazan ojca dyrektora wyemitowanych w eterze..
                > jak nie, to 220 V do skutku ( z wrzatkiem bym nie przesadzal, bo jeszcze
                trzeba
                >
                > byloby go do siemianowic a stamtad moglby uciec.. )
                > ogolnie ciesze sie bardzo, ze wypracowalismy plaszczyzne wspoldzialania
                > przeciwko podzegaczom

Forumowym podżegaczom mówimy jednoznacznie twarde nie chocby nawet miało to
                doprowadzic do braku w dostawach prądu i 13 stopnia zasilania.
                NIe będzie nam pluł ethanak w naszą jedynie słuszną kaszę forumową swoim jadem.
                Dosyc mamy już tych jątrzycieli i podżegaczy.
                wyciągam więc do ciebie swoją prostą bydgoską dłoń, dłoń ponad podziałami w
                celu wspólnej i owocnej współpracy mającej na celu przetrącenie tego psa
                łancuchowego antytoruńskiewskiej propagandy.
                Skończyły się na tym forum twoje żądy ethanaku !
                • bombay_saphire Re: Howgh ! 03.12.06, 23:08
                  • tlss Re: Howgh ! 03.12.06, 23:13
                    Knutem, butem będziem męczyc ciało jego anty toruńskiem jadem zepsute,
                    będziem męczyc dręczyc go,
                    Howgh, Howgh, Howgh !
                    • rozczarowana-torunianka Re: Howgh ! 03.12.06, 23:22
                      czy mam już lecieć do Amnesty International w obronie ethanaka????
            • rozczarowana-torunianka Re: zadne tam kajanie sie... 03.12.06, 22:57
              widzę, że w torturach przebijasz Inkwizycję:))
        • radca Re: Co więc proponujesz ? 03.12.06, 22:32
          tlss napisała:

> Radco a więc co proponujesz ? Rzucmy ethanaka pod pręgierz niech się kaja i
          > błaga o przebaczenie i niech twoja szanowna osoba będzie w ławie która to
          > będzie oceniac czy już się dosyc najęczał i czy nadal go knutem czy już nie :)

- nie ja jestem sedzia i nie ja sedzia chce byc.... to ethanak sam powinien
          dokonac analizy... i cofnac sie do kazdego swojego wpisu antytorunskiego....
          .. a jego tworczosc i wielka nienawisc i antytorunskosc jest wielka i bogata
          na miare opetanego mania przesladowcza i alergia na Torun

radca
      • radca Re: Podzeganie do nienawisci przeciwko Toruniowi. 03.12.06, 22:29
        jesli ja cokolwiek opisywalem - to dawalem do zrozumienia kto ja jestem i
        dawalem znac,ze w kazdej chwili jestem gotowy oficjalnie potwierdzic swoje
        wpisy ..... i tutaj trudno mi zarzucic ukrywanie sie i dzialanie jako "anonim "

... wiec jawnie i otwarcie - przeciwstawiam sie podzeganiu i podsycaniu do
        nienawisci miedzy Bydgoszsca a Toruniem .... oraz jawnym i publicznym dzialaniom
        na szkode Torunia i Jego mieszkancom

radca
    • tlss Re: Podzeganie do nienawisci przeciwko Toruniowi. 03.12.06, 22:23
      Nie rozróżniasz swobody poglądów zagwarantowanej nam przez konstytucję oraz
      swobody komentarzy na którą są i będa narażeni politycy w demokratycznym
      państwie o kneblowania i jedynie słusznego według ciebie uwielbienia dla
      sąsiedniego miasta.
      Tym samym chciałbys narzucic innym swoje "jedynie słuszne poglądy" a to już
      jest totalitaryzm.
      Tak więc proponuje ci podpisz się w swoim nicku swoim imieniem i nazwiskiem tak
      abyś mógł realizowac to o czym piszesz powyżej dając dobry przykład.
      • 0maniek0 Re: Podzeganie do nienawisci przeciwko Toruniowi. 03.12.06, 23:07
        a na ten post to juz chyba nie odpowie ;)
      • szlachcic Re: Podzeganie do nienawisci przeciwko Toruniowi. 08.12.06, 18:33
        tlss napisała:

> Nie rozróżniasz swobody poglądów zagwarantowanej nam przez konstytucję oraz
        > swobody komentarzy na którą są i będa narażeni politycy w demokratycznym
        > państwie o kneblowania

to nie jest odbieranie prawa do swobody itd
        tylko fobia, zasciankowosc i prowincjonalizm pewnej znacznej czesci bydgoskich
        forumowiczow
        • paralead Re: Podzeganie do nienawisci przeciwko Toruniowi. 08.12.06, 18:39
          szlachcic napisał:

> to nie jest odbieranie prawa do swobody itd
          > tylko fobia, zasciankowosc i prowincjonalizm pewnej znacznej czesci
          > bydgoskich forumowiczow

powiedział ogarnięty fobiami, zaściankowi i prowincjonalny szlachcic :-)
    • bombay_saphire Re: za podzeganie do nienawisci przeciw Toruniowi 03.12.06, 22:23
      powinno sie karac obcieciem jezyka.
      za niepochlebne uwagi pod adresem Marszalka Calbeckiego powinno sie wysylac do
      Okraglaka ( na razie niestety nie mamy nic podobonego do Berezy Kartuskiej,
      musi nam wystarczyc Okraglak, ale w ramach renowacji Starowki za pieniadze
      zabrane bydgoskiemu cargo Pan Marszalek wyrychtuje porzadne lochy dla
      krytykantow ).
      ja tez jestem zdania, ze porzadek musi byc !
      • rozczarowana-torunianka Re: za podzeganie do nienawisci przeciw Toruniow 03.12.06, 22:29
        daj znać jak się tam znajdziesz to Ci paczkę podrzucę;)
        • bombay_saphire Re: za podzeganie do nienawisci przeciw Toruniow 03.12.06, 22:33
          ja tam sie nie znajde, ja to sam wszystko wymyslilem .. od razu i
          spontanicznie, ja ewentualnie bede donosil na podzegujacych do nienawisci
          przeciwko Toruniowi - wydaje mi sie to bardzo ekscytujace..:-))))
          • rozczarowana-torunianka Re: za podzeganie do nienawisci przeciw Toruniow 03.12.06, 22:59
            a to kończę konwersację z Tobą. Z donosicielami nie chcę mieć nic wspólnego. Na
            żadne paczki liczyć nie będą mogli.

• zonc Re: Podzeganie do nienawisci przeciwko Toruniowi. 03.12.06, 22:29
      ehhhhhh :(

Znaczy popierasz odebranie kasy Bydgoszczy?
      • poklepywacz Re: Podzeganie do nienawisci przeciwko Toruniowi. 03.12.06, 23:03
        nikogo nie trza wieszac za jaja...ale zgadzam sie z radca ze bez sensu jest
        babranie sie w pomowieniach,wyzwiskach itd...a animozje byly i pewnie
        beda...jakos dwa lata temu jezdzac jeszcze nie przerejestrowanym samochodem na
        torunskich blachcach jako jedyny dostalem mandat na artyleryjskiej choc przede i
        za mna staly dwa samochody...ale na bydgoskich blachach...moze lepiej pomyslec
        o wspoldzialaniu a nie o wyrywaniu sobie łopatki i wiaderka,bo w piaskownicy
        starczy dla wszystkich miejsca
      • 0maniek0 Re: Podzeganie do nienawisci przeciwko Toruniowi. 03.12.06, 23:05
        nie...
        on po prostu chce zwrocic na siebie uwage...wie ze to co pisze to brednie na ktore zareaguje wieksza liczba forumowiczow...i tyle w temacie

• mac_byd Re: Podzeganie do nienawisci przeciwko Toruniowi. 03.12.06, 23:01
      Czlowieku za Dombrowiczem tez optowałeś i zobacz jakiego ma nieudolnego prezia
      Bydgoszcz.
      ps. skoncz te swoje wypociny!
    • mylady1 Re: Podzeganie do nienawisci przeciwko Toruniowi. 04.12.06, 08:21

Też mi sie to nie podoba.

• radca Re: Podzeganie do nienawisci przeciwko Toruniowi. 04.12.06, 20:38
        jakis fanatyzm i obsesja ....i to ma sluzyc poszanowaniu i dobrosasiedzkiej
        wspolpracy.... ethanak opanowany jest mania przesladowcza przeciwko Toruniowi

radca
        • intervention Re: Podzeganie do nienawisci przeciwko Toruniowi. 04.12.06, 20:42
          Za to jak ci plują w twarz to myslisz, ze deszcz pada?
          • mac_byd Re: Podzeganie do nienawisci przeciwko Toruniowi. 04.12.06, 20:46
            To taki radosny człowieczek. Dostanie w pysk i druga połówkę nadstawia!
          • radca Re: Podzeganie do nienawisci przeciwko Toruniowi. 04.12.06, 20:49
            intervention napisał:

> Za to jak ci plują w twarz to myslisz, ze deszcz pada?

- jak widze to jednak tutaj sa zbiorowe ataki i pewne osoby podzegaja
            notorycznie i podsycaja do nienawisci przeciwko Toruniowi....

.. odnosze przekonanie,ze sa to celowe zabiegi majace odwrocic prawdziwe
            problemy - ktore sa tutaj wlasnie na miejscu.... tutaj w samej Bydgoszczy

... moim zdaniem sa to celowe prowokacje - by za wszystkie bledy i niepowodzenia
            obarczac wina miasto Torun.....

albo zbiorowa histeria wielkiej dziecinady i obledu

radca
            • intervention Re: Podzeganie do nienawisci przeciwko Toruniowi. 04.12.06, 20:51
              Szkoda, że nie widzisz ataków torunian bo to zazwyczaj oni są strona atakującą!
        • mac_byd Re: Podzeganie do nienawisci przeciwko Toruniowi. 04.12.06, 20:45
          Czy ty człowieku jesteś ślepy. Kto jest fanatykiem? mamy doskonały przykład
          niejakiego Skoniecznego Arkadiusza, który załozył widomo jaka stronke i nawet
          publikuje aby zasiewać ziarno nienawiści do Bydgoszczy. Tutaj na forum podszywa
          sie pod mylady i inne babbiki węsząc kolejnych afer bydgoskich. Zejdz na ziemie
          załosny człowieku i troche popatrz i pomyśl.
          ps. i co jestes zadowolony z naszego prezia? znowu bedziesz jakis dzionek
          swietował? Popatrz na prezydenta Torunia, komuch a jaki zaradny! Ty natomiast
          wyznawca byle miernota prawicowa, tylko nie komunista!
          • radca Re: Podzeganie do nienawisci przeciwko Toruniowi. 04.12.06, 21:32
            mac_byd napisał:

> Czy ty człowieku jesteś ślepy. Kto jest fanatykiem? mamy doskonały przykład
            > niejakiego Skoniecznego Arkadiusza, który załozył widomo jaka stronke i nawet
            > publikuje aby zasiewać ziarno nienawiści do Bydgoszczy. Tutaj na forum
            podszywa
            >
            > sie pod mylady i inne babbiki węsząc kolejnych afer bydgoskich. Zejdz na
            ziemie
            >
            > załosny człowieku i troche popatrz i pomyśl.
            > ps. i co jestes zadowolony z naszego prezia? znowu bedziesz jakis dzionek
            > swietował? Popatrz na prezydenta Torunia, komuch a jaki zaradny! Ty natomiast
            > wyznawca byle miernota prawicowa, tylko nie komunista!

- naprawde mylisz sie i zle oceniasz moje intencje.... prosze Cie bardzo,
            uwierz mi.... ja chce dobrze i dla Bydgoszczy , ale i nie chce by potepiac
            Torun.... to sa nasi sasiedzi i budujmy wzajemny szacunek i wzajemna
            zyczliwosc

chcialbym cieszyc sie calym Regionem .... bo to wszystko zasluguje na to

radca
            • intervention Re: Podzeganie do nienawisci przeciwko Toruniowi. 04.12.06, 21:33
              Tylko, ze sąsiedzi nie chcą współpracować nie widzisz tego?
    • coooler1 Re: Podzeganie do nienawisci przeciwko Toruniowi. 04.12.06, 20:56
      to raczej toruń podzega na tym forum. Takie Qby, mylady1 i inne ochłapy. I ty
      Radca jesteś ślepy. I głupi...
      • radca Re: Podzeganie do nienawisci przeciwko Toruniowi. 04.12.06, 21:38
        coooler1 napisał:

> to raczej toruń podzega na tym forum. Takie Qby, mylady1 i inne ochłapy. I ty
        > Radca jesteś ślepy. I głupi...

- ja poprostu nie zwracam uwagi na to - czy sobie ktos zarty stroi i czy
        podpuszcza , aby wywolywac kogel-mogel :)

robic swoje i cieszyc sie z budowania i rozbudowywania naszego miasta, ale
        i patrzec tez krytycznym okiem i nie wstydzic sie do wypowiedzenia swojej opinii

jak widze u nas - krytyka jest odrazu brana,ze to musi byc jakis " torunczyk "
        i dalej znowu mobilizacja do atakow

kocham Bydgoszcz i chcialbym byc zawsze dumny z mojego miasta... ale to musi
        byc miasto madre i sprawiedliwe . Miasto naszych marzen i oczekiwan

radca
    • 0maniek0 Re: cwaniaczek ethanak podwinął ogon i uciekł? 04.12.06, 21:55
      tak minio...przed toba!...hahahahahahahahahaha

• 0maniek0 Re: cwaniaczek ethanak podwinął ogon i uciekł? 04.12.06, 21:57
      nie zwyklem smiac sie z osob uposledzonych kupa ...ale ty mnie wyjatkowo
      bawisz...:)
    • bajobongo2 Radco, bardzo cie cenie za twoje wywazone zdanie. 05.12.06, 15:49
      Radco, bardzo cie cenie za twoje wywazone zdanie. Oby wiecej takich bydgoszczan.
      • campenile Re: Radco, bardzo cie cenie za twoje wywazone zda 05.12.06, 15:51
        Tak tak oby więcej bydgoszczan się wam podkładało to będzie pięknie, co nie?
        • rozczarowana-torunianka Re: Radco, bardzo cie cenie za twoje wywazone zda 09.12.06, 19:26
          przy sobocie nie będę się z Tobą wykłócać, niech będzie jak mówisz;)
    • gosialska5 jątrzyciele forum to nie glos wszystkich byd-czan 06.12.06, 16:06
      A kto ma w ogole cos przeciw toruniowi?
      Glos jątrzycieli tego forum to na szczescie to nie glos bydgoszczan.
      • btz_fan Re: jątrzyciele forum to nie glos wszystkich byd- 07.12.06, 13:00
        tyle ze nie zbanuja tych wszystkich tlss, campenile, leszek21, ethanak, a moze
        to jedna osoba?
        • paralead Re: jątrzyciele forum to nie glos wszystkich byd- 07.12.06, 13:09
          btz_fan napisał:

> tyle ze nie zbanuja tych wszystkich tlss, campenile, leszek21, ethanak, a moze
          > to jedna osoba?

powiedział toruński wielonickowiec :D
          • czarny1000 Re: jątrzyciele forum to nie glos wszystkich byd- 11.12.06, 08:29
            Jezu alez ma cie dochodzenie normalnie Scotland Yard :-)
    • pit771 Re: Podzeganie do nienawisci przeciwko Toruniowi. 11.12.06, 13:07
      do radcy: podżegać to podżegają nasi sąsiedzi z Torunia. Ta nienawiść do tego
      co bydgoskie jest wręcz pokoleniowa i nie rozpoczęła się w ostatnich
      dziesięcioleciach. Proszę też nie upokajać opinii publicznej tekstami o miłości
      i braterstwie bo po ostatnich /czteroletnich/ takich gestach Pana Dombrowicza /
      zakopywanie siekierki itp./ Bydgoszczy wyciągnięto Akademię Medyczną z całym
      jej zapleczem wzmacniając tym samym UMK. Zrobili to torunianie: była rektor AM,
      prezydent Bydgoszczy i marszałek. Ciekawi mnie tylko jaki plan jest na następną
      kadencję. To co jest uprawiane w internecie to swoiste zapasy harcowników ale
      właściwy bój toczy się wyżej. Po stronie Torunia mobilizowane jest całe
      społeczeństwo, nawet bydgoskie wycieczki szkolne są napadane przez rówieśników
      z Torunia. Czy to jest śmieszne czy żałosne?! To, że zarządy centralne PO, PiS
      i nawet SLD, nie widzą problemu powołując na stanowiska regionalne ludzi
      związanych z Toruniem albo ludzi z Polski to zasługa silnego lobby anty
      bydgoskiego w tych partiach. To jest śmieszne? Nawet zajadłe głosy ukrytych za
      nikami toruńczyków obecnych na tym forum świadczą o prowadzonej od wielu lat
      krucjacie. Wydaje się,że te wszystkie działania mają związek, mają swoich
      wspólnych inspiratorów i to wysoko postawionych a oni nie popuszczają...i to do
      nich należy kierować pytania o nienawiść do ....Bydgoszczy.
      • althorn Re: Podzeganie do nienawisci przeciwko Toruniowi. 11.12.06, 23:26
        problem na pewno jest większy niż wszyscy chcielibyśmy się przyznać, będzie się
        z pewnością powiększał, bo obecny system samorządowy nastawiony jest na
        samodzielność i kreatywność władz lokalnych w dążeniu do rozwoju i podniesienia
        rangi swojego ośrodka. Sytuację pogarsza odmienność historyczna, która wbrew
        logice nie tylko nie zanika a wręcz jest podkreślana przez młode
        pokolonie "toruńczyków".
        Tej klarownej tożsamości wydaje się nie mają młodzi ludzie z kujawskiej
        Bydgoszczy, tak jakby (bezpodstawnie) się wstydzili swych korzeni. Oliwy do
        ognia dolewają zarówno politycy jak i wielu uczestników tego forum (po obu
        stronach). Jedynym rozsądnym chyba rozwiązaniem jest powolne, mozolne łączenie
        społeczności tych ośrodków na lini Toruń-Fordon-Bydgoszcz co poprzednie i
        obecne władze samorządowe wspierają i mam nadzieję wspierać będą.
        • rr111 Re: Podzeganie do nienawisci przeciwko Toruniowi. 12.12.06, 00:24
          Powiedzenie twarde nie,na powstanie dwumiasta, wyprostuje
          nacjonalistów toruńskich .Taki sprzeciw miałby podobny skutek do veta Kaczyńskiego w Uni przeciwko Rosji.

• q_b.a Re: Podzeganie do nienawisci przeciwko Toruniowi. 12.12.06, 09:34
            Kropla wody jest w stanie rozsadzic skały!
            Młodzi "prawdziwi" Toruńczycy, nie powinni nigdy dac sobie zrobic wodę z mózgu
            w sparach bydgoskich wywózek i okradania Torunia z urzedów przez
            ówczesnych "komunistycznych dygnitarzy" z bydy.
            • rnylady1 Re: Podzeganie do nienawisci przeciwko Toruniowi. 12.12.06, 10:32
              q_b.a napisała:

> Młodzi "prawdziwi" Toruńczycy, nie powinni nigdy dac sobie zrobic wodę z
              mózgu

Po co? Jesteś najlepszym przykładem na debilizm mieszkanców Torunia!

> w sparach bydgoskich wywózek i okradania Torunia z urzedów przez
              > ówczesnych "komunistycznych dygnitarzy" z bydy.

Jakich wywózek? Jakich dygnitarzy? Wyjasnij w koncu o co ci chodzi i spie..j
              do mamusi!
            • pantwardowski1 w sprawach bydgoskich wywózek i okradania Torunia 13.12.06, 08:13
              q_b.a napisała:
              > w sprawach bydgoskich wywózek i okradania Torunia z urzedów przez
              > ówczesnych "komunistycznych dygnitarzy" z bydy.

Tylko tacy ludzie jak ethanak sa w stanie tworzyc boje o nic.
    • relatywista Dobry temat dla leszka 14.12.06, 08:25
      Dobry temat dla leszka
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=53908812
    • czarny1000 Re: Podzeganie do nienawisci przeciwko Toruniowi. 15.12.06, 10:19
      Olac sobie jątrzących.
    • michu76 Re: Podzeganie do nienawisci przeciwko Toruniowi. 16.12.06, 13:41
      Mam 30 lat i nie rozumiem skąd ta nienawiść?Bo Toruń nie jest stolicą
      województwa?Bo Bydgoszcz nie ma urzędu marszalkowskiego?Bo Radio Maryja jest w
      Toruniu?Bo Bydgoszcz ma Brdę i Wislę a Toruń tylko to drugie?Bo w Toruniu stoi
      na Rynku Kopernik a u nas Pomnik Walki i Męczeństwa?Od zawsze Toruń mi sie
      podobal a moim znajomym z grodu Kopernika Bydgoszcz więc chyba tylko myślący i
      zdrowi inaczej "coś"mają do tych miast.Po prostu przestańmy zwracać na to uwage
      i już!!!
      • intervention Re: Podzeganie do nienawisci przeciwko Toruniowi. 16.12.06, 14:19
        Swiete słowa :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka