dzieciusie3 30.08.10, 22:25 Witam! Jestem ok.3 dni prze okresem i mój śluz jest bardzo obfity. Staramy się o dziecko tak mi się coś wydaje,że taki śluz jest w czasie ciąży lub na samym początku Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horpyna4 Re: Ok.3 dni przed okresem... 31.08.10, 10:21 A co to znaczy "3 dni przed okresem"? Mierzysz temperaturę, czy wyliczasz? Bo jeżeli nie mierzyłaś temperatury, to prawdopodobnie dopiero teraz szykuje się owulacja i trzeba się starać podczas tego śluzu. Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: Ok.3 dni przed okresem... 31.08.10, 15:58 Mam dwoje dzieci i znam swoje ciało-nie jest to moment owulacji jestem przed okresem. Odpowiedz Link
mi-emi Re: Ok.3 dni przed okresem... 01.09.10, 11:05 Mozliwe ze po prostu dopiero teraz nastapila owulacja. Nie zawsze jest tak jakbysmy sie spodziewaly :):) Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: Ok.3 dni przed okresem... 01.09.10, 14:15 Alenie wiem czemu Wy zakładacie,że to dni płodne.Tak jak pisałam to znam swoje ciało i wiem kiedy miała owulacje i jaki jest wtedy śluz.A ja teraz pisałam,że mam obfity śluz,a nie przezroczysty jak na owulacje!!! Odpowiedz Link
madritowa Re: Ok.3 dni przed okresem... 01.09.10, 14:39 ... jaki masz ten sluz? biały?? Odpowiedz Link
paskud_agg Re: Ok.3 dni przed okresem... 01.09.10, 15:17 Ale w jakim celu właściwie piszesz tu na forum? Napisałaś w sumie tylko, że masz śluz i "jesteś przed okresem", nie zadałaś żadnego pytania, ale tłumaczysz wszystkim, że nie mają racji. Czego właściwie chcesz się dowiedzieć? Czy może tylko chciałaś się pochwalić jaki masz śluz, bo nie rozumiem po co założyłaś wątek. Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: Ok.3 dni przed okresem... 01.09.10, 20:05 Tak chciałam się pochwalić śluzem! Chciałam żeby ktoś z tego forum potwierdził moje domniemania na temat tego czy śluz jest bardziej obfity w czasie ciąży czy też się mylę!!!! Odpowiedz Link
vanilia_cz Re: Ok.3 dni przed okresem... 01.09.10, 21:14 dzieciusie3 powiem Ci szczerze ze nie pamietam jak było na początku ale od kiedy pamietam to mam obfity śluz przez całą ciążę, wiec możliwe ze u Ciebie tez tak jest. a nie mozesz testu zrobic? jesli śluz byłby faktycznie u Ciebie oznakiem ciąży to podejrzewam ze test tez wyjdzie juz pozytywny pozdrawiam Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: vanilia_cz 01.09.10, 21:33 Dziękuję Ci za normalną wypowiedź :) Co do testu to pewnie,że mogę zrobić i korci mnie niesamowicie,ale nie chcę robić sobie nadziei i być np.rozczarowaną.Okres dopiero mam dostać mniej więcej jutro,a test wolałabym zrobić parę dni po spóźnieniu się miesiączki,a nie w dzień ewentualnego jej dostania.O drugie dziecko starałam się rok i każdy test wykonywany "przed" @ lub w "dniu"powodował,że łzy leciały mi jak grochy.Więc może mnie zrozumiesz,że mimo tego,że wiele objawów wskazuje na ciąże ja wolę poczekać aż okres się kilka dobrych dni spóźni... Odpowiedz Link
bystra_26 do autorki 01.09.10, 22:25 1. Dla nas ktoś, kto nie prowadzi obserwacji, tylko twierdzi, że czuje owulację, jest nie do zweryfikowania. NPR opiera się na konkretach - na wyglądzie i konsystencji śluzu, na pomiarze poprzebudzeniowej temperatury, na zasadach wyznaczania dni płodnych i niepłodnych. 2. Nie wierzymy w "odczuwanie owulacji", bo u ludzi jest ona ukryta. Owulacja nie boli. Bóle okołoowulacyjne to albo bóle zupełnie innych narzadów albo ból mięśni w reakcji na więcej estrogenów i występuje zarówno parę dni przed owulacją, jak i parę dni po niej. "Odczuwanie owulacji" to raczej odczuwanie objawów najwyższej płodności w okolicach owulacji. 3. Co do śluzu przed miesiączką - w związku z fizjologią rozrodu statystycznie końcówka cyklu, w którym się zaszło i w którym się nie zaszło w ciążę, NICZYM SIĘ NIE RÓŻNIĄ. Dopiero jakiś czas po zagnieżdżeniu zaczynają zachodzić w organizmie matki zmiany, które dają specjalne ciążowe objawy. Zawsze możesz mieć cykl nieco inny niż wszystkie inne. Do tej pory przed okresem też miałaś nieco śluzu, bo to jest efekt odczopowywania się szyjki macicy przed okresem, tym razem tego śluzu jest więcej, to nie dowodzi ciąży. 4. Nie powiemy Ci, czy już pora na test, bo nie mamy danych. Dla nas porą na test jest dłuższa niż zwykle faza lutealna, a na pewno więcej niż 18-dniowa. Nie mierzysz temperatury, więc nie wiemy, kiedy u Ciebie ta faza się zaczęła i ile u Ciebie wynosi. Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: do autorki 01.09.10, 22:37 Od momentu skoku czyli od mojej owulacji dziś jest 16 dzień wys.temp. Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: do autorki 02.09.10, 13:55 Moje dwie ciąże jak najbardziej planowane i wyczekiwane,każda ciąża poprzedzona przyjmowaniem kwasu foliowego!Nie należę do kobiet które nie wiedzą jak powstają dzieci.Ta trzecia ciąża na którą czekam jak najbardziej przemyślana pod każdym kontem.Chciałam abyście chociaż troszkę podniosły na duchu,że może to objawy ciąży (upragnionej),a nie za raz krytykowały.Przecież to forum jest dla tych co chcą mieć dzieci,które potrzebują trochę wsparcia,a nie zrypy i krytyki!!! Odpowiedz Link
kahakasurdo Re: do autorki 02.09.10, 14:17 coś nerwowa jesteś :/ bystra Ci spokojnie wyjaśnia, dlaczego nie można odpowiedzieć na Twoje "pytanie", a Ty krzyk podnosisz. Spokojnie. Zrób test. Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: do autorki 01.09.10, 22:39 A co Twojej wypowiedz to badam śluz,badam temperaturę itd.i nie jestem w tym temacie ciemna! Odpowiedz Link
bystra_26 PMS? 01.09.10, 23:12 Skąd to mamy wiedzieć? Wcześniej nie podałaś tego faktu, a jedynie, że "znasz swoje ciało". Mamy tu kilka wątków tych, które znały swoje ciało, a zaszły w kolejną nieplanowaną ciążę, więc wybacz nam nasz sceptycyzm. Jeśli Twoja faza lutealna ma zazwyczaj mniej niż 16 dni, to możesz testować, jak wyjdzie negatyw, to pozostaje Ci czekanie na 21 dni wyższych (to jest pewna ciąża albo przetrwałe ciałko żółte) temperatur, o ile wcześniej nie przyjdzie okres. Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: Przepraszam-to chyba nerwy :/ 02.09.10, 20:34 To chyba nerwy tak bardzo chcę żeby się udało,ale boję się już robić test.Będę uważała na siebie jak bym była w ciąży,a test wykonam jak okres spóźni mi się 7 dni. Odpowiedz Link
kahakasurdo Re: Przepraszam-to chyba nerwy :/ 02.09.10, 20:44 No też tak myślę, że za bardzo się nakręcasz ;) w każdym razie powodzenia, daj znać, jak wynik testu - tu albo na Oczekiwaniu, bo tam też Cię widziałam ;) Odpowiedz Link
aga.1975 Re: Ok.3 dni przed okresem... 02.09.10, 20:58 dzieciusie3 skoro masz 14 dni wyzszych, to zrob beta-HCG z krwi, wychodzi tuz po wgryzieniu sie jajeczka do scianki macicy i przebiciu do naczyn, zanim jeszcze sie pierwotne krazenie zaczyna organizowac, czyli od okolo 6 dnia. Od 9-12 dnia konczy sie odzywiac endometrium , a zaczyna sie przez trofoblast ( z ktorego potem w uproszczeniu powstaje lozysko , w 14 napewno krew sie zmieszala, wiec beta faszywie ujemna nie bedzie. Po co Ci codzienne oczekiwanie przyjdzie@ czy nie Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: Ok.3 dni przed okresem... 02.09.10, 21:08 I test i beta-HCG sa dobrym rozwiązaniem,tylko z krwi nie zrobię bo nie mam sie teraz jak wybrać na miasto(końcówka przeprowadzki do swojego gniazdka),a test mogę zrobić,ale chyba wolę poczekać.Nie chcę sie rozczarować Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: Ok.3 dni przed okresem... 07.09.10, 20:46 Koniec czekania i domysłów-jutro testujemy także trzymajcie za nas kciuki!!!! Odpowiedz Link
bergamotkak Re: Ok.3 dni przed okresem... 07.09.10, 20:48 daj znac jaki wynika trzymam kciuki Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: Ok.3 dni przed okresem... 07.09.10, 21:11 Pewnie,że napiszę --jak bym mogła nie podzielić się z Wami dobrymi lub smutnymi wiadomościami!!! Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: Jestem strasznie zła :( 08.09.10, 08:55 Czemu ten test nie wskazał dwóch kresek?Czemu jak wszystko wskazuje na ciąże?!! Czy jest jeszcze jakaś szansa,że to pomyłka!?? Ale się nakręciłam,a teraz nie wiem jak sobie z tym poradzić :( Odpowiedz Link
bystra_26 na co jesteś zła? 08.09.10, 09:17 Ile cykli się staracie? Co jest przyczyną Twojej złości? Tylko to, że się nakręciłaś? Czy, że ciąże nie wpisuje się w Twój grafik, plan itp.? Pisałam już, że w zdecydowanej większości przypadków końcówka cyklu nieciążowego od tego w którym się zaszło nie różni się niczym. A my kobiety szukamy na siłę objawów ciążowych. Niestety, ciąża daje o sobie szczególne znaki zazwyczaj dopiero od 6tc liczonego od OM, czyli jakieś 2 tygodnie po dacie spodziewanej miesiączki. Zdrowa para ma szanse na ciążę 25-40% przy współżyciu w dni płodne, a nie 100%. Naprawdę mało kto zachodzi w 1. cyklu starań. Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: na co jesteś zła? 08.09.10, 09:32 Ja Cię rozumie ,ale nie lubię Twoich różnorakich regułek.Masz wszystkie teksty książkowe,a my kobiety starające się o dziecko potrzebujemy zwykłych prostych słów,bo Twoje teksty potrafią dobić a nie dodać otuchy.A moja złość to chyba normalny objaw na coś co nie jest po mojej myśli.Przecież nie przejdę do porządku dziennego jak by nic się nie stało bo się stało!!! Odpowiedz Link
bystra_26 znowu? 08.09.10, 11:30 Dzieciusie3, to jest forum o NPR, a nie starania i dlatego wypowiadam się fachowo, a nie głaskam po główkach. Chcesz wsparcia to pisz też na innych odpowiednich forach. Długie starania to nic nienormalnego. Tylko, że warto się nie nakręcać na ciążę w tym cyklu koniecznie, szukać pozytywów w tej sytuacji i ewentualnie miło się rozczarować zakładając, że tym razem też nic z tego nie będzie. Dzięki temu się nie stresujesz, a to zachodzeniu bardzo pomaga (stres staraniowy często podwyższa prolaktynę, a ta utrudnia owulację lub skraca fazę lutealną). Sugeruję właśnie podchodzenie do kolejnego okresu czy negatywnego testu właśnie pt. NIC SIĘ NIE STAŁO, bo po prostu działa natura - szanse na niezajście są większe. Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: na co jesteś zła? 08.09.10, 09:35 I ja nie dopatruje się u siebie ciążowych objawów,bo piersi mnie nie bolą,nie mdli mnie (jak innych za raz po zapłodnieniu :)),nie mam ochoty na nic specjalnego.Tylko wysoka temperatura mi sie utrzymuje i brak okresu Odpowiedz Link
bystra_26 no to czekamy jeszcze 08.09.10, 11:32 Może test był za wcześnie zrobiony? Ile masz dni fazy lutealnej? A może w tym cyklu owulacja była później niż zwykle? Odpowiedz Link
horpyna4 Re: na co jesteś zła? 08.09.10, 11:32 A ile masz już dni podwyższonej temperatury? Bo można mieć 17 i nie być w ciąży. Odpowiedz Link
aga.1975 Re: na co jesteś zła? 08.09.10, 12:55 Wiesz co dzieciusie3, sama chyba się gubisz w tym co piszesz. Przed chwila na "w oczekiwaniu" napisałaś ze były dwie kreski tylko jedna jasna, ale obowiązkowo szybko się pojawiła nie jak u innych po 30 minutach. I ze twoja złość wynika z tego ze spodziewałaś się grubej krechy. To w końcu były te kreski czy nie? Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: na co jesteś zła? 08.09.10, 13:11 nie gubię się kreska jest minimalna,bledziutka ale czy to aby wynik pozytywny czy tylko jasny jej poświat w miejscu gdzie powinna się pojawić.Dla tego jutro wykonam drugi Odpowiedz Link
aga.1975 Re: na co jesteś zła? 08.09.10, 13:32 Kazda nawet jasno różowa kreska jest wynikiem pozytywnym. Mi dopiero w tym tygodniu od niedzieli, kieda beta HCG we krwi wynioslo 500 wychodzą testy sikane z piękna krecha. Wcześniejsze opisywałam-były jasne, na tyle ze mój mąż nie dowierzał. Kup test innej firmy np AMIL w aptece ma czulosc 20mIU/l. Wynik odczytuje sie po 5 minutach. A do 30 minut test jest ważny. Będziesz miała czas zeby cos zobaczyć, zanim wynik straci ważność. Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: na co jesteś zła? 08.09.10, 13:57 a miałaś tak,że test wyszedł negatywnie? Odpowiedz Link
aga.1975 Re: na co jesteś zła? 08.09.10, 14:53 Dzieciusie3 29.08 negatywny 31.08 cien cienia 1.09 blaaado rozowy rano, negatywny z moczu popoludniowego 2.09 blado rozowy (beta z krwi 125) 3,4,podobnie 5.09 rozowy , beta 505 dzis mocno rozowy, ale jasniejszy niz kreska kontrolna, a wyniki bety 1780 mIU/l Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: aga.1975 08.09.10, 19:52 A powiedz mi w jakim dniu cyklu robiłaś ten pierwszy test:przed @,w dniu@,podniu spodziewanej@ Odpowiedz Link
aga.1975 Re: aga.1975 08.09.10, 22:58 Pierwszy test z cieniem cienia w 26 dc , z krwi w 28 dc (wynik 125) czyli w dniu spodziewanej miesiaczki. Owulacje przypuszczam ze miałam miedzy 15-17 dc. Wyzsze temperatury od 18 dc. Mogla Ci sie owulka przesunac. Ja tez sie spodziewalam owulacji miedzy 12-14 dc, ale po objawach, testach LH, temperaturze raczej obstawiam wlasnie 15-17dc. Testy robiłam od 23 dnia cyklu, bo 24 dc miałam wziąć lek na zbicie prolaktyny zażywany raz na tydzień, ktory powinno sie odstawić w ciąży. Wstrzymałam sie z lekiem i testowałam czekając na @. Do tego byłam u dentysty i musiałam wiedzieć jakie znieczulenie i czy mogę ewentualnie przeciwbólowy. Pozdrawiam Odpowiedz Link