Gość: M IP: *.w81-50.abo.wanadoo.fr 21.07.03, 21:05 Jest ktos z tych lat ? dzielnica bocianowo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bogdan Re: Sp 3 i Sp 2. lata 69-76 IP: *.petrus.pl / 172.17.128.* 15.08.03, 08:47 pozdrawiam wszystkich z SP 3 ,kończyłem ją w 61 :),pozdrawiam bocianowo . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Sp 3 i Sp 2. lata 69-76 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 12:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Sp 3 i Sp 2. lata 69-76 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 12:47 codzilam do sp nr 2 w latacj 70-78 mieszkalam na ul sienkiewicza pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Sp 3 i Sp 2. lata 69-76 IP: *.w81-48.abo.wanadoo.fr 04.10.03, 22:48 Ja tez. Czy ty blondynka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Sp 3 i Sp 2. lata 69-76 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 13:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Sp 3 i Sp 2. lata 69-76 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 13:17 NIE JESTEM BLONDYNKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Sp 3 i Sp 2. lata 69-76 IP: *.w81-51.abo.wanadoo.fr 08.10.03, 21:18 ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Sp 3 i Sp 2. lata 69-76 IP: *.w81-48.abo.wanadoo.fr 28.10.03, 21:54 Jak zapytalem czy blondynka to dlatego bo znalem Ewe blondynke,i Wieslawe S.ktora mieszkala na twojej ulicy, ona chodzila do sp 39. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Sp 3 i Sp 2. lata 69-76 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 19:14 JESTEM SZATYNKA.NIE PRZYPOMINAM SOBIE TYCH IMION, O KTORYCH TY PISZESZ.JA MIESZKALAM NA TEJ CZESCI UL.SIENKIEWICZA, KTORA CHODZILA DO SZKOLY NA UL.HETMANSKA. W TYCH LATACH CHODZILAM DO KLASY B.MOJA WYCHOWAWCZYNIA BYLA P.EDYTA GREY.MOZE ZNALES DARKA DAROWNEGO Z UL. HANKI SAWICKIEJ OBECNIE MAZOWIECKIEJ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Sp 3 i Sp 2. lata 69-76 IP: *.w81-48.abo.wanadoo.fr 15.11.03, 01:17 Najpierw bylem w SP3, w 75 roku pszeniesli nas do dwojki poniewaz trojka stala sie szkola zawodowa lub cos takiego. A wiec chodzilismy do tej samej szkoly w 75 i 76 roku,do dwojki, ja wyjehalem z Polski a wiec z Bydgoszczy w 76 roku pod koniec jesieni. (z moja rodzina) Nazwiska kture mi podalas nic mi niemuwia, ale niepamietam nawet tych moich nauczycieli i ruwniez kolezanek i kolegow. Jest pszyjemnie wspomniec tamte lata. Mieszkalem na Sowinskiego ale latalem na Sienkewicza spotykac Wiesie z SP 39,(w74 76 roku) ktura mieszkala na tej ulicy. Jesli chodzi o nauczycielke Edyta Grey, czy byla to nauczycielka lub prfesorka Polskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMM Re: Sp 3 i Sp 2. lata 69-76 IP: *.w81-48.abo.wanadoo.fr 15.11.03, 01:39 Darka Darownego niewiem czy znalem.(nic mi to niemuwi) Ale ulice Hanki Sawinkiej to jest pewne, chodzilem tam do przedkoszla. Mozliwe ze tam go spotkalem, ale przedszkole to jest jeszcze dalej niz szkola podstawowa. Rozumiesz ? Zaczyna sie to wszystko odalac ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Sp 3 i Sp 2. lata 69-76 IP: *.w81-48.abo.wanadoo.fr 15.11.03, 01:47 Hanki Sawickiej, tak chyba lepiej. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Sp 3 i Sp 2. lata 69-76 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.03, 11:37 Wiesz, ja też chodziłam do przedszkola na ul. Hanki Sawickiej.Bardzo miło wspominam ten okres.Wiem jednak, że na poczatku było mi cięzko.Pamietam jak mama mnie prowadziła to czepiałam się kazdego drzewa po drodze.Pozniej juz bylo ok.Pamietasz może kogoś z przedszkola? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Sp 3 i Sp 2. lata 69-76 IP: *.w81-48.abo.wanadoo.fr 26.11.03, 21:48 To po tylu latah, mam odpowiedz. A wiec wszzystkie te drzewa powykszywiane to TY ! Mam kilka wspomnien z pszedszkola, kilka imion bez nazwisk. Mariusz ktury mieszkal prawie napszeciwko tego pszedszkola, Basia z Warszawskej, Heniu z kad ? Byla tez Beata, Ewa ktura mieszzkala na bloniach. Wydaje mi sie ze spotkalem kogos na tym forum z kim sie pewno kiedys widzialem. Bardzo jest mozliwe ze sie mijalismy w pszedszkolu lub w dwujce lub w kosciele na placu Piastowskim. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Sp 3 i Sp 2. lata 69-76 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.03, 11:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan z Gdanska Re: Sp 3 i Sp 2. lata 69-76 IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 10.06.04, 18:37 Witam! Mieszkałem na ul. Warszawskiej. Jan pr. o kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
gran.it Do EWY 17.01.04, 16:47 Pamietam Darka Darownego . Siedzialem z nim w jednej lawce i ciagnal mnie stale za ucho ( tak jak wszystkich innych ). Do SP.Nr.2 Chodzilem od 69 do 73 roku , pozniej przeprowadzilem sie na wyzyny. Mieszkalem na ul. Wilenskiej i do przedszkola chodzilem oczywiscie na H. Sawickiej. Pamietam jeszcze pare innych osob z mojej klasy ale niestety ime EWA nic mi nie mowi.Moze jakbys miala troche innych szczegolow . Pozdrawiam i dzieki za odkurzenie wspomnien gran.it Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Do EWY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 17:32 Pamietasz może Dorotę Grygrowicz, jej ciotka uczyla nas polskiego.p.Maria Szynwelska, wych.fiz miał z Wami chłopakami p.Marek Gramowski- wszystkie dziewczyny się w nim podkochiwały,przyroda a póżniej biologia była z p.Mizgalską, geografia z p.Michalską, śpiew, bo tak to dawniej nazywano z p.Zofią Szpot- ale to już chyba dalsze lata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa do gran.it Re: Sp 3 i Sp 2. lata 69-76 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 16:45 Wciąż nie mogę sobie przypomnieć z kim siedział Darek,tak więc tym samym nie wiem kim Ty jesteś? A pamiętasz Krzysia Wardalskiego albo Jadzię Maziec/mieszkała na rogu H.Sawickiej i Sienkiewicza/OLter Ireneusz /niestety nie żyje/trzymał się z Januszem Fornalikiem, byla też Ela Grosik i był też Wojtek Czyż.Nie jestem pewna czy to te lata.Wiesz teraz pamięc mi się rozwiązała.Napisz coś TY Odpowiedz Link Zgłoś
gran.it Re: Sp 3 i Sp 2. lata 69-76 23.01.04, 23:13 Tak jak przypuszczalas jestem Granatowicz lecz nie Andrzej a Irek. Masz swietna pamiec. Teraz dopiero przypomnialem sobie osoby ktore wymienilas. Mirka Czajkowska mieszkala naprzeciwko mnie i praktycznie wychowalismy sie razem. Niesamowite ze pamietalas Roberta Matlaka bo przeciez chodzil z nami do klasy tylko przez jeden rok. Kosz chyba Zbigniew ? Rogulska pamietam jak przez mgle.Nauczycielka od polskiego byla lekko otyla. Pamietam jak w pierwszej i drugiej klasie sadzilismy bratki na grzadce obok szkoly. Natomiast Ciebie Ewo nie moge sobie przywolac z pamieci. Moze napisz jak wtedy wygladalas i z kim najbizej sie trzymalas. I jezeli masz jakies informacje jak sie ulozylo zycie naszych znajomych. Ja jedyne co wiem to ze Bozena Siekierska chodzila do LO 6 , skonczyla studia prawnicze i aktualnie pracuje jako prokurator w Bydgoszczy. Pozdrawiam Irek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Sp 3 i Sp 2. lata 69-76 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.04, 17:13 Cześć Irek Wiesz, to miłe znależć kogoś po tylu latach.To przecież już chyba z 25 lat.Wiesz, zawsze gdy przejeżdżam obok szkoły czy nawet przedszkola to czasami coś mnie pcha tam do środka, żeby wejść , zobaczyć i trochę sobie powspominać.To takie dziwne uczucie.Odnośnie pozostałych ludzi z naszej klasy, to praktycznie nie widuję nikogo ponieważ nie mieszkam w tamtej dzielnicy okolo 15 lat.Spotkałam kiedyś Iwonę Kubasiak/ to ta najbardziej ruda z naszej klasy/i trochę mi poopowiadała.Darek Darowny pracuje w jakieś firmie introligatorskiej na Dworcowej, jeżeli dobrze pamietam to jest po rozwodzie, Bożenę Siekierską ostatnio widziałam okolo 5 lat temu poniewaz mieszkala kolo mnie na Nowowiejskiego, spacerowala z dzidziusiem.Teraz juz jej nie widuję.Iwona kubasiak ma 5 dzieci i mieszka na starym rynku,nie pracuje.Olter Irek już nie żyje.Violetta Chudyszewicz /nie wiem czy pamiętasz miała strasznie kręcone włosy i zawsze jej stały jak ściana/ też ma dużo dzieci, mieszka chyba tam gdzie mieszkala na rogu Sienkiewicza i chrobrego w tym domu gdzie na dole był sklep z murzynkami i oranżadą - może pamiętasz?Małgosia Olkowska mieszka na Sułkowskiego i jest panna.Mariusz Opara chyba wylądował w Niemczech.Małgosia Boroń ma 2 dzieci , ale chyba jest już sama.Nic mi więcej nie przychodzi do głowy. Ale pamiętam Ciebie-jesteś chyba blondynem z lekko kręconymi wlosami.Pamietam Ciebie w ciemno granatowej bluzie z białym kolnierzykiem.Niektrórym dziewczynom bardzo sie podobałeś i jeżeli dobrze pamiętam to z nauką szlo Ci dobrze.Natomiast ja, miałam dwie długie kitki lub warkocze.Wlosy ciemne. nie należałam do szczupłych, byłam raczej dość ubita.Nosiłam ciemno granatowy fartuszek z falbankami, pózniej fioletowy z białym kolnierzykiem.Mieszkałam obok M.Olkowskiej.Pytasz mnie z kim siedziałaM- nie pamiętam.Wydaje mi się, że z Beata Szamałek albo z Marzena Socha.póżniej rzymałam się Bożena Siekierska była bardzo dobrą uczennicą = pamietasz?Jej brat Leszek jest chyba jeszcze dyrektorem LO 6 jeżeli dobrze pamiętam.Tak kolego tam gdzie sadziliśmy bratki i inne kwiatki jest teraz komis samochodowy czy jakies zbiorowisko smieci.Pani Rogulska była to prawda otyłą kobietą, była blondynką i nosiła straszny kok.Czy pamiętasz panią od rosyjskiego nazywała się Ewa Bukowska. Oj były to piękne czasy- szkoda, że ten czas tak szybko leci.Napisz coś jeszcze - pozdrawiam Ciebie EWA Odpowiedz Link Zgłoś
gran.it Re: Sp 3 i Sp 2. lata 69-76 24.01.04, 18:14 Wiesz Ewa , az lza sie w oku kreci. Nie przypuszczalem ze kiedys ktos przypomni mi te najmlodsze lata. Teraz pamietam juz wszystkich , oprocz paru nazwisk. Oczywiscie pamietam Violette Chudyszewicz i Iwonę Kubasiak . Jestem zaskoczony ze M.Olkowska nie wyszla za maz. Nie ukrywam ze byla to moja sympatia o ile tak to mozna okreslic w tym wieku. Przypomnial mi sie tez Twoj fioletowy fartuszek. Sa to dla mnie tym przyjemniejsze wspomnienia poniewaz od 15 lat mieszkam we Wloszech i do Polski zagladam na wakacje co 2-3 lata. Widzialem SP2 moze raz - dwa razy przez ten czas i tylko przejazdem.Wydawala mi sie bardziej ciemno-szara niz ta ,ktora pamietam. A byla to jedna z najnowszych i najladniejszych szkol bydgoskich w tamtym okresie. Az sie wierzyc nie chce ze minelo juz cwierc wieku. Przy nastepnej okazji napewno wybiore sie na dluzszy spacer. Po przeprowadzeniu sie na Wyzyny chodzilem do SP.25 a nastepnie do Elektronika. W 1988 wyjechalem do Wloch gdzie jestem do dzisiaj z zona i 7 letnim synem. Coraz mocniej zastanawiam sie nad powrotem do Polski. Z biegiem lat wzrasta tesknota za rodzina , przyjaciolmi i miejscami z mlodosci. Jak mozesz to napisz cos wiecej o sobie , jesli chcesz to na e-mail : granatowicz@microleak.it Goraco dziekuje i pozdrawiam Irek Odpowiedz Link Zgłoś