Dodaj do ulubionych

Prezydent na spotkaniu z mieszkańcami Fordonu

IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.03, 23:13
No i przynajmiej władza wyszała z biurka.
Kostek jest porzoo
Obserwuj wątek
    • Gość: G Re: Prezydent na spotkaniu z mieszkańcami Fordonu IP: *.iweb.pl 23.08.03, 10:24
      Byłem, widziałem i jestem pełen uznania dla Pana Prezydenta.
      Brawo Panie Prezydencie!!!! Nie było obiecywania gruszek na
      wierzbie, nie było samochwalstwa, nie było wybrzydzania na
      poprzednią ekipę. Szkoda tylko, że tak mało ludzi przyszło.
      • Gość: ? Re: Prezydent na spotkaniu z mieszkańcami Fordonu IP: 213.195.173.* 23.08.03, 10:30
        Co w takim razie było?czy spotkanie było czysto towarzyskie?
      • Gość: zenek Re: Prezydent na spotkaniu z mieszkańcami Fordonu IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.08.03, 11:18
        bylem na tym spotkaniu i wcale nie uwazam by bylo malo osob. 200 osob przy 10
        które normalnie przychodza na spotkanie z rada osiedla to wcale nie tam malo.

co do spotkania to mialo ono swoje dwie czesci na poczatku wypowiadali sie
        krzykacze ktorych podniesiony dlos i 20 minutowe przemowy wrecz denerwowaly
        pozostalych mieszkancow. nastepnie doslo do konkretnych pytani to od osow
        ktore potrafily sie zachowac jak nalezy, czyli np. zwracali sie do prezydenta
        per pan a nie z nienawiscia. bardzo podobalo mi sie nastawienia kilku mlodych
        ludzi ktorzy spytali sie prezydenta gdie maja sie udac by moc zdobyc srodki na
        skatepark. mam nadzieje ze im sie uda.

prezydent zapowiedzial iz to nie bedzie ostatnie spotkanie z mieszkancami
        nowego fordonu. z niecierpliwoscia czekam na nastepne

pozdrawiam
        • oti Re: Prezydent na spotkaniu z mieszkańcami Fordonu 23.08.03, 15:48
          super inicjatywa
          jestem pełen uznania dla prezydenta
          oby tak dalej i oby owocnie
    • ivica Re: Prezydent na spotkaniu z mieszkańcami Fordonu 23.08.03, 16:49
      Wiedzialem iz Spotkania z mieszkancami to sluszna
      inicjatywa. Obecnosc Prezydenta mobilizuje ludzi do
      uczesnictwa w tedo typu spotkaniach. Jako jedyny
      prezydent zywo interesuje sie sytuacja Bydgoszczan.
      Naprawde jest odpowiednia osoba na te stanowisko.

Panie Prezydencie jestem pełen uznania
      • Gość: ispan Re: Prezydent na spotkaniu z mieszkańcami Fordonu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.03, 23:03
        ivica napisał:

> Wiedzialem iz Spotkania z mieszkancami to sluszna
        > inicjatywa. Obecnosc Prezydenta mobilizuje ludzi do
        > uczesnictwa w tedo typu spotkaniach. Jako jedyny
        > prezydent zywo interesuje sie sytuacja Bydgoszczan.
        > Naprawde jest odpowiednia osoba na te stanowisko.
        >
        >

Z całym szacunkiem ivico, będę szczał ze szczęścia tak jak Ty, wtedy gdy
        prezydent zmieni wizerunek Bydzi jako miejsce przyjazne inwesytcjom oraz
        przyciągnie nowe inicjatywy, które napędzą wzrost wpływów budżetowych oraz
        wpływów zwykłych bydgoskich przedsiębiorców, zmniejszając przy tym bezrobocie i
        frustracje bydgoszczan. Dlatego jestem przeciwny takim pierdołom, które
        odpierdziela teraz nasz bezjajeczny prezydent dla popularności. Ot, czysty
        pragmatyzm.

Pozdrawiam Cię ivico gorąco i serdecznie!!!!
        >
        > Panie Prezydencie jestem pełen uznania

Ja jeszcze nie:( Nie prostymi chodnikami lud żyje, lecz perspektywami dobrej
        pracy i rozwoju. I tym się kurde w końcu zajmij nasz Prezydencie!!!
        >
        >
        • ivica Re: Prezydent na spotkaniu z mieszkańcami Fordonu 23.08.03, 23:08
          a gdzie w tym wszystkim ludzie?? tyle sie narzeka iz wladza zapomina o swoiich wyborcach i przypomina se przed wyborami. I gdy znajdzie sie ktos kto pamieta i chce sie spotykac to znowu zle. Czy my Polacy potrafimy tylko narzekac??

A tak apropos to spotkanie zaczelo sie o 16.30 czyli po godzinach pracu UMB. TAk wiec o co chodzi??
          • Gość: ispan Re: Prezydent na spotkaniu z mieszkańcami Fordonu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.03, 23:20
            ivica napisał:

> a gdzie w tym wszystkim ludzie?? tyle sie narzeka iz wladza zapomina o
            swoiich
            > wyborcach i przypomina se przed wyborami. I gdy znajdzie sie ktos kto pamieta
            i
            > chce sie spotykac to znowu zle. Czy my Polacy potrafimy tylko narzekac??
            >
            > A tak apropos to spotkanie zaczelo sie o 16.30 czyli po godzinach pracu UMB.
            TA
            > k wiec o co chodzi??

Chodzi o zakres obowiązków, nie jakieś inne bzdety po, czy w trakcie innych
            godzin. Na razie efektów jego pracy dużych nie widać. Chyba że w związku
            z "imprezami" lekkoatletycznymi. Szkoda tylko, że one nie przyniosą wiele do
            trwałego (!!!) rozwoju miasta. Nie na tym mi zależy. Pamiętaj o zasadzie
            pareto - 20% działań przynosi 80% efektów. W sensie wyborczym jak najbardziej
            tak! Więc niech żyje populizm i zastój! Do tego się niestety narazie sprowadza:(
            >
            • radca Prezydent dobrze zrobil,ze.... 23.08.03, 23:36
              sie spotkal z mieszkancami osiedla .Jest to bardzo dobry pomysl.Bezposredni
              kontakt na miejscu i wysluchanie bolaczek mieszkancow.

Lecz obywatele powinni rowniez sie pochwalic swoimi sukcesami i swoimi
              inicjatywami spolecznymi .

chyba,ze czekaja - az im wladza wszystko da ? Czekac i narzekac - to kazdy
              potrafi, lecz cos zrobic od siebie dla dobra ogolu - to juz ciezko.

radca
              • ivica Re: Prezydent dobrze zrobil,ze.... 23.08.03, 23:57
                Trafna bylo tez wybranie na wizyte Nowego Fordonu. Gdzie jak gdzie ale tam ludzie maga czuc sie rozgoryczeni i zaniedbani przez kolejne władze w bydgoskim ratuszu.Powiem tak : Byle tak dalej i do przodu :)
            • ivica Re: Prezydent na spotkaniu z mieszkańcami Fordonu 23.08.03, 23:48
              a ja widze ze sie czepiasz. najpierw masz za zle iz traci czas na spotkania z Bydgoszczanami, gdy dowiadujesz sie iz dzieje sie to w czasie wolnym to znowu zle. nie widzac efektu?? a ja wlasnie widze efekt i to duzy miasto zaczyna normalniec. nikt tu lapowkami nie ma szans zalatwic. po woli bedziemy wychodzic z dlugow zaciagnietych przez tamka ekipe. Czemu lekcewarzysz tak wielki sukces jak Superliga?? Przeciez przez te dwa dni Bydgoszcz bedzie na oczach calej Europy. Czyz nie mozna se wyobrazic lepszej promocji miasta??
              • Gość: ispan Re: Prezydent na spotkaniu z mieszkańcami Fordonu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.03, 10:05
                ivica napisał:

> a ja widze ze sie czepiasz.

Trudno się oprzeć wrażeniu, masz coś z Dombrowiczem wspólnego.

>najpierw masz za zle iz traci czas na spotkania z B
                > ydgoszczanami, gdy dowiadujesz sie iz dzieje sie to w czasie wolnym to znowu
                zl
                > e. nie widzac efektu?? a ja wlasnie widze efekt i to duzy miasto zaczyna
                normal
                > niec.

Zaczyna normalnieć pod względem kontaktów władza - mieszkańcy (wyborcy!). Ale
                czy powinno się to odbywać kosztem czasu samego prezydenta? Czy nie powinno sie
                to odbywać poprzez dziesiątki kontaktów urzędników mu podległych?

> nikt tu lapowkami nie ma szans zalatwic.

To co piszesz jest nadużyciem. Nie masz żadnej gwarancji, że obecnie się
                łapówkami pewnych rzeczy nie załatwia. Prezydent choćby robił codziennie
                spotkania z mieszkańcami nigdy nie wyrobi się w realizacji kolejnych to żądań
                tych mieszkańców. Choćby dlatego nie może to być normalną drogą załatwienia
                spraw.

> po woli bedziemy wychodzic z dlu
                > gow zaciagnietych przez tamka ekipe.

Co to ma za związek? Psalm pochwalny piszesz?

>Czemu lekcewarzysz tak wielki sukces jak S
                > uperliga?? Przeciez przez te dwa dni Bydgoszcz bedzie na oczach calej Europy.
                C
                > zyz nie mozna se wyobrazic lepszej promocji miasta??

Jest to sukces chwilowy. Dziś jest superliga, po niej może już nic nie być.
                Nowe zakłady pracy, nowe labolatoria badawcze, nowe inwestycje zagraniczne i
                miejskie mogą przynieśc jakieś efekty. Ciągle jesteśmy do tyłu w stosunku do
                największych miast. Po paru miesiącach przebywania w Bydzi nawet to przestało
                mnie drażnić, przestałem tą lukę dostrzegać. Szkoda tylko, że jeden krótki
                wypad do Gdańska znów otrzeźwił moje spojrzenie.
                Człowieku, najważniejsze jest poczynienie działań, które trwale zwiększą
                dochody gminy bez zwiększania obciążeń podatkowych. Superligę to ja pieprzę, bo
                trwale takich skutków nie przyniesie. Więc nie szczaj tak za Dombrowiczem, bo
                cierpi na pomylenie priorytetów. Porażka.

Pozdrawiam

>
                • ivica Re: Prezydent na spotkaniu z mieszkańcami Fordonu 24.08.03, 10:42
                  Gość portalu: ispan napisał(a):

> Trudno się oprzeć wrażeniu, masz coś z Dombrowiczem
                  wspólnego.
                  >
                  może to ze na niego glosowalem :)) A propos, trudno się
                  oprzeć wrażeniu, masz że się czepiasz:))

> Zaczyna normalnieć pod względem kontaktów władza -
                  mieszkańcy (wyborcy!). Ale
                  > czy powinno się to odbywać kosztem czasu samego
                  prezydenta?

No coż to jego czas wolny........

> To co piszesz jest nadużyciem. Nie masz żadnej
                  gwarancji, że obecnie się
                  > łapówkami pewnych rzeczy nie załatwia.

Tak?? a slyszales o czym?? Moze jakis nowy Budlex??

Prezydent choćby robił codziennie
                  > spotkania z mieszkańcami nigdy nie wyrobi się w
                  realizacji kolejnych to żądań
                  > tych mieszkańców.

Żądań?? czlowieku, a czy zadaniem jest dla ciebie prośba
                  matki potraconego dziecka by niebezpieczna ulica zostala
                  zamknieta do czasu przebudowy?? Nie badz malostkowy

> Co to ma za związek? Psalm pochwalny piszesz?

>

A wiesz co ?? TAK, jesli zaczyna u nas normalniec to ja
                  sie pod tym podpisuje.

> Jest to sukces chwilowy. Dziś jest superliga, po niej
                  może już nic nie być.

Oczywiscie jestes najmadrzejszy. Ciekawe w takim razie
                  dlaczego miasta i panstwa staraja sie z taka zaciekloscia
                  o jak najwieksze imprezy sportowe. Nieznaja sie?? Moze
                  ich oswiec.

> Nowe zakłady pracy, nowe labolatoria badawcze, nowe
                  inwestycje zagraniczne i

> miejskie mogą przynieśc jakieś efekty. Ciągle jesteśmy
                  do tyłu w stosunku do
                  > największych miast.

Dokladnie. I czyz najwieksza impreza sportowa (nie wacham
                  sie uzyc tego stwierdzenia) w Polsce w przyszlym roku
                  nie jest szansa doskoczenia do czolówki??

Po paru miesiącach przebywania w Bydzi nawet to przestało
                  > mnie drażnić, przestałem tą lukę dostrzegać. Szkoda tylko, że jeden krótki
                  > wypad do Gdańska znów otrzeźwił moje spojrzenie.
                  > Człowieku, najważniejsze jest poczynienie działań,
                  które trwale zwiększą
                  > dochody gminy bez zwiększania obciążeń podatkowych.

Tak ale czy myslisz iz inwestorzy rozna na polu czy co.
                  Czym sie wyrozniamy wsrod innych takich samych miast
                  Polskich?? A jest szansa by cos zrobic. No ale lepiej
                  ponarzekac....

Superligę to ja pieprzę, bo
                  >
                  > trwale takich skutków nie przyniesie.

Oczywiscie ty to juz z gory wiesz. no to jakis geniusz
                  jestes. Marnujesz sie nam w tej Wa-wie. ;)

.
                  >
                  > Pozdrawiam
                  >
                  > >
                  pzdr. rowniez
                  • Gość: ispan Re: Prezydent na spotkaniu z mieszkańcami Fordonu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.03, 11:01
                    Przerabialiśmy już ten temat parokrotnie (np. wtedy gdy się zachwycałeś ile to
                    on kasy od sponsorów już nie zdobył). Twoje zaślepienie Dombrowiczem przysłania
                    szerszy sposób spostrzegania spraw rozwoju miasta. Człowieku, jeszcze chyba
                    nigdy nie poddałeś go jakiejkolwiek krytyce. A pienisz się niemiłosiernie gdy
                    ktoś robi to za ciebie.

Superliga może pomóc. Ale nie przyniesie żadnych długotrwałych rezultatów (w
                    skali dziesięcioleci) jeżeli nie będzie wspomożona innymi szeroko zakrojonymi
                    działaniami.

• ivica Re: Prezydent na spotkaniu z mieszkańcami Fordonu 24.08.03, 11:05

> Superliga może pomóc. Ale nie przyniesie żadnych długotrwałych rezultatów (w
                      > skali dziesięcioleci) jeżeli nie będzie wspomożona innymi szeroko zakrojonymi
                      > działaniami.

Pozyjemy zobaczymy

Pax czlowieku :)))

Pzdr.

>
                      >
                      • Gość: ispan Re: Prezydent na spotkaniu z mieszkańcami Fordonu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.03, 11:17
                        Tak dla przypomnienia, żebyś trochę zszedł na ziemię:)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=4612626&a=7544099

Pozycja 34 jest ok? I czy superliga podniesie ot tak ni zowąd nasze miejsce w
                        podobnych rankingach???

Pozdrawiam

• ivica Re: Prezydent na spotkaniu z mieszkańcami Fordonu 24.08.03, 11:35

> Tak dla przypomnienia, żebyś trochę zszedł na ziemię:)
                          >

>
                          > Pozycja 34 jest ok? I czy superliga podniesie ot tak ni zowąd nasze miejsce w
                          > podobnych rankingach???
                          >

ispan szuleju sie najadles czy co?? ja ja wkleje tabelke w ktorej bedzie napisane iz Borówno to najczesciej odwiedzany kurort wczasowy w Polsce czy cos takie go to od razu w to uwierzysz?? przeciez ta ka statystyke to se nawet chlowieczek z podstawowki moze stworzyc.

Szkoda tez ze nie zacytowales wypowiedzi ponizej. Pyrojady ostro zjechaly stego spoznionego - specjaliste od dupnych statystyk

pzdr.

> Pozdrawiam
                          >
                          • Gość: ispan Re: Prezydent na spotkaniu z mieszkańcami Fordonu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.03, 11:40
                            Nie jest nowością nasza kiepska poozycja w różnych statystykach i rankingach.
                            Nie wnikam w wiarygodność tego akurat rankingu, choćby dlatego, że nasza
                            pozycja pokrywa się z grubsza z pozycją wszędzie indziej. Obudź się człowieku.
                            Ani superliga, ani spotkania z mieszkańcami, nie są działaniami, które mogłyby
                            poprawić aspekty na których te rankingi się opierają.

pozdr

PS O ile się nie mylę, cytowany jest ranking Centrum Badań Regionalnych
                            prowadzony przez p. Surażską.
                            • ivica Re: Prezydent na spotkaniu z mieszkańcami Fordonu 24.08.03, 12:25

> Nie jest nowością nasza kiepska poozycja w różnych statystykach i rankingach.
                              > Nie wnikam w wiarygodność tego akurat rankingu, choćby dlatego, że nasza
                              > pozycja pokrywa się z grubsza z pozycją wszędzie indziej. Obudź się człowieku.
                              > Ani superliga, ani spotkania z mieszkańcami, nie są działaniami, które mogłyby
                              > poprawić aspekty na których te rankingi się opierają.
                              >

Czyli co, wedlug ciebie, siasc w koncie i ryczec, zlac mieszkancow, zrezygnowac z superligi, jezdzic po swiecie i prosic sie o inwestycje?? nie tedy droga.

Owszem masz wiele racji iz Bydgoszcz przespala swój czas (w przeciwuenstwie do np. Opola) ale 13 lat nie da sie nadrobic w rok.

>
                              > PS O ile się nie mylę, cytowany jest ranking Centrum Badań Regionalnych
                              > prowadzony przez p. Surażską.

To pewnie zawistna mieszkanaka Piernikowa :))

pzdr.
    • Gość: Ted® Re: Prezydent na spotkaniu z mieszkańcami Fordonu IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 24.08.03, 13:24
      jesli robi to faktycznie w czasie wolnym to niech mu ziemia lekka bedzie
      rzecza wladzy jest m.in. ladnie wygladac co by sie na nastepna kadencje
      zalapac - rzecz normalna i nie ma co potepiac
      ale piac z zachwytu po prezydent zszedl do ludu?

czyms powaznym sie pan zajmij a nie fajerwerkami pod publike
      strefa parkowania co? lezy
      juz nie marze ze bedzie za zlotowke bo tylko nieodpowiedzialny demagog mogl to
      obiecac ale zrob pan chociaz aby parkometry nie okradaly, za trudne?
      • Gość: ona Re: Prezydent na spotkaniu z mieszkańcami Fordonu IP: *.gen.twtelecom.net 24.08.03, 13:37
        Gość portalu: Ted® napisał(a):

> strefa parkowania co? lezy
        > juz nie marze ze bedzie za zlotowke bo tylko
        nieodpowiedzialny demagog mogl to
        > obiecac ale zrob pan chociaz aby parkometry nie
        okradaly, za trudne?

Z tego co słyszałam to problem tkwi w braku
        odpowiedniej ustawy z naszego kochanego Sejmu. Swoja
        drogą niech to się w końcu wyjaśni, gdyż dobijają mnie
        te opłaty w centrum.

Serdecznie Pozdrawiam
        • Gość: Ted® Re: Prezydent na spotkaniu z mieszkańcami Fordonu IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 24.08.03, 14:33
          to nie jest problem ustawy (jest problem prawny ale w naszym panstwie to nie
          problem pobierac oplaty nielegalnie)

problem tkwi w ustawieniu parkometrow aby albo wydawaly reszte albo liczyly
          czas parkowania zgodnie z zaplacona kwota a nie zaokraglaly (zawsze na
          niekorzysc)
          • ivica Re: Prezydent na spotkaniu z mieszkańcami Fordonu 24.08.03, 16:16
            Ted mam propozycje idz na spotkanie z Prezydentem i mu to przekaz :)

pzdr.
    • Gość: rylo A co napisala Pomorska IP: phobos:* / 10.0.3.* 25.08.03, 08:36
      FORDON. - Spodziewałem się gorszych pytań. Nie było tak źle
      Prezydent na żywo

Pływalnia z lodowiskiem i więcej patroli policyjnych. To tylko niektóre z obietnic, jakie złożył prezydent Konstanty Dombrowicz podczas spotkania z mieszkańcami Fordonu.

- Nasza młodzież nie ma miejsca, gdzie mogłaby spędzać wolny czas - mówiła jedna z mieszkanek Fordonu. Podobnych głosów było więcej.
      Fot. Marek Chełminiak

To było pierwsze spotkanie z zaplanowanych przez Dombrowicza. Prezydent chce o tydzień składać wizytę mieszkańcom innego bydgoskiego osiedla.

Pierwsze obietnice

Godzina 16.30, boisko Gimnazjum nr 5 przy ulicy Berlinga. Spotkanie rozpoczyna się punktualnie. Jest prezydent Konstanty Dombrowicz, są jego zastępcy: Lidia Wilniewczyc i Krzysztof Tadrzak, szefowie miejskich placówek oraz przedstawiciele policji i straży miejskiej. Już na początku prezydent składa dwie obietnice: od jesieni mieszkańcy Fordonu będą mogli załatwiać formalności związane z dowodami osobistymi, a od nowego roku prawdopodobnie zostanie wprowadzony jeden bilet do centrum. - Wiem również, że Fordon jest pustynią kulturalną - mówi Dombrowicz. - I dlatego właśnie tutaj chcemy zbudować kolejną pływalnię razem z lodowiskiem. Szukamy też inwestora, który będzie chciał zainwestować w multikino, może nie tak duże jak przy Focha, ale takie 2,3-salowe. A teraz proszę o pytania.
      Więcej policji
      Jako pierwsza zgłasza się pani w czerwonym sweterku. - Chciałam podziękować z linię autobusową numer 70 do Regionalnego Centrum Onkologii. Wcześniej zdarzały się tam napady na pacjentów, teraz ich nie ma. I dodaje: - Nasza młodzież nie ma miejsca w Fordonie, gdzie mogłaby spędzać wolny czas - mówi. Dombrowicz: - W czerwcu wystąpiłem z pomysłem powołania fundacji na rzecz oświaty, by zabrać dzieciaki sprzed klatek schodowych i trzepaków. Niestety, radni odrzucili mój pomysł. Jednak fundacja i tak powstanie, bez udziału Rady Miasta.
      Zgłasza się starszy pan: - Ile policji i straży miejskiej jest w Fordonie w stosunku do liczby mieszkańców? - pyta. Prezydent: - Od 1 września wzmocnione policji pojawią się na ulicach, w tym również na ulicach państwa osiedla. Miasto zapłaciło 500 tysięcy złotych za 100 dodatkowych policjantów.
      3 złote za bilet
      O głos prosi pan w okularach: - Kiedy na ulicy Kromera położono asfalt, samochody jeżdżą 60,70 kilometrów na godzinę. Trzeba zrobić tam progi zwalniające. Janusz Śmigielski, zastępca dyrektora Zarządu Dróg Miejskich i Komunikacji Publicznej wyjaśnia: - Asfalt na Kromera położyliśmy właśnie na prośbę mieszkańców. Oznakowanie ulicy, która jest osiedlową, należy do administratora terenu czyli spółdzielni mieszkaniowej.
      Wielu mieszkańców chce też wiedzieć, dlaczego linia autobusowa numer 94 jest pospieszna. - Przecież nie jeździ wcale szybciej niż inne. A bilet trzeba płacić podwójny - oburzają się Fordoniacy. Paweł Czyrny z zarządu dróg miejskich tłumaczy: - Linia 94 ma prędkość komunikacyjną 25 kilometrów na godzinę, gdy tymczasem inne linie 19 kilometrów. Jedzie może trochę wolniej, ale to z powodu dużego ruchu i korków ulicznych. Pojedynczy bilet jest faktycznie 2 razy droższy, ale cena biletu miesięcznego jest wyższa tylko o 50 procent. Chcemy, żeby normalny bilet na tę linie kosztował 3, a nie 4 złote.
      Mieszkaniec ulicy Bartłomieja z Bydgoszczy: - Chcieliśmy zrobić boisko, bo młodzież z nudów jeździ rowerami po parkingu. Dombrowicz: - Mamy zamiar zrobić boiska na wielu osiedlach, nie tylko na Bartłomieja z Bydgoszczy. Szukamy na ten cel środków spoza budżetu miasta.
      Zgłaszają się młodzi ludzie, kilku z nich trzyma deskorolki. - Dyrektor XV Liceum Ogólnokształcącego udostępnił nam teren pod skate park - opowiada jeden z nastolatków. - Nie stać nas jednak na jego urządzenie. Prosimy o pomoc. Prezydent: - Proszę zgłosić się do pani Barbary Kubiak, zastępcy dyrektora wydziału edukacji i sportu. Ona postara się wam pomóc.
      Za 7 miesięcy
      Godzina 18.40. Spotkanie powoli dobiega końca. Prezydent Dombrowicz spieszy się na koncert do Filharmonii Pomorskiej. Następne spotkanie za 7 miesięcy.
      Niemal w biegu komentuje dla "Pomorskiej" pierwsze spotkanie z mieszkańcami Fordonu: - To było bardzo sympatyczne spotkanie, mam nadzieję, że kolejne będą podobne. To nawet dobrze, że ludzie mają uwagi i pretensje. Spodziewałem się gorszych pytań. Nie było tak źle.

Anna Stasiewicz

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka