cod1980 07.10.08, 12:28 Jak wam sie podobal kkoncert w RDK-u Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bzyku654321 Re: Koncert RDK Radziejow 07.10.08, 22:22 Jak to jaki koncercik? H O R N A D !!! Kurna Macana !!! THE BEST OF THE BEST!!! Pozdro dla Hornada i oby tak dalej. Ostro ciężko i do przodu. Alleluja i do przodu!!! Do Hornada: Hornadzie zaprzyjaźniony portal Piołuna z Goryczy zrodzonego umarł i powrócił. Piołun pożegnał się tymi pięknymi słowy: UWAGA: JUŻ NIEDŁUGO SERWIS ZOSTANIE ZAMKNIĘTY Z POWODU MOJEGO ZAANGAŻOWANIA W INNY PROJEKT ORAZ BRAKU CHĘCI NIE TYLKO MOICH. MAM NADZIEJĘ, ŻE TO ZROZUMIECIE. JEŻELI NIE - FUCK OFF Wkrótce potem wbrew sobie powrócił bo "ZESPOŁY PISZĄ, PISZĄ I PISZĄ" Odpowiedz Link Zgłoś
hornad1 Re: Koncert RDK Radziejow 08.10.08, 07:49 no było, zagrało się i pośpiewało hehe, ale ludu coś małoooo, mimo wszystko było całkiem niezle, oby wiecej i wiecej takich imprez. Do Bzyka: Piołun to chyba jakis taki pretensjonalny troche....... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bzyku654321 Re: Koncert RDK Radziejow 08.10.08, 13:10 No co ty Hornad :) PIOŁUN Z GORYCZY ZRODZON TO BOGÓW WYBRANIEC, ZNACZY PANA CIEMNOŚCI... pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
cod1980 Re: Koncert RDK Radziejow 08.10.08, 14:10 kocert byl spoko jak na radziejow powiedzial bym super publiki do czasu tez bylo do czasu grani hornatu sorry bzyku ale chyba nie kazdy sie z toba zgadza a tak w ogole to byles na koncercie Odpowiedz Link Zgłoś
bzyku654321 Re: Koncert RDK Radziejow 08.10.08, 21:20 A JAK JAK TO NIE JAK TAK!!! HORNAD TO KAPELA THEBESCIARSKA I AWANGARDOWO-PROGRESYWNA. TRZEBA OSIĄGNĄĆ PEWIEN STOPIEŃ ŚWIADOMOŚCI COBY SZTUKĘ TE ZROZUMIEĆ. PIERWSZY LEPSZY DEBIL NA TEJ SZTUCE SIĘ NIE POZNA. CHODZI MI O TO ŻE JAK KTOŚ HORYZONTY MA OTWARTE TO NAWET JAK LUBI DPOLO DANSA LUB HIPHOPA RNB CZY RAPA-JAK TO W KIEPSKICH MÓWIONO MUZYKĘ NAJLEPSZĄ TO POCZUJE ŻE W MUZYCE HORNATA JEST TEN POLOT, JAKOŚĆ I WYOBRAŹNIA. CZYLI MEGA CZAD!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bzyku654321 Re: Koncert RDK Radziejow 08.10.08, 21:21 JA NA TEN PRZYKŁAD HOŁDUJE WRĘCZ DISKOPOLO DENS ALE METAL I TO TEN NAJCZARNIEJSZY TEŻ UWIELBIAM. JEDNO DRUGIEMU NIE PRZESZKADZA Odpowiedz Link Zgłoś
cod1980 Re: Koncert RDK Radziejow 08.10.08, 22:26 po pierwsze naucz sie pisac disco po drugie ja nie twierdze ze hornad nie robi czegos co mozna nazwac awangarda po trzecie wytlumacz mi jak mozna isc na koncert black metalowy w zielonj marynarce i w bialych adidasach to sie tyczy zbieżności black metalu i disco polo no sorry stary ale to tak jak bys chcial posadzic goly tylek na jeza Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczekkk Re: Koncert RDK Radziejow 09.10.08, 07:18 cod1980 napisał: > po pierwsze naucz sie pisac disco po drugie ja nie twierdze ze hornad nie robi > czegos co mozna nazwac awangarda po trzecie wytlumacz mi jak mozna isc na > koncert black metalowy w zielonj marynarce i w bialych adidasach to sie tyczy > zbieżności black metalu i disco polo no sorry stary ale to tak jak bys chcial > posadzic goly tylek na jeza hmmmmmmmmmmm Kolego jesteś chyba zamknięty w różowej butelce po jabolku;) a co ma wygląd do tego co sie słucha?? co disco-polowcowi nie wolno słuchać metalu?? i vice versa? jesteś kolego zajebiście nietolerancyjny a w tych czasach tak nie przystoi!!!! powiem tak iz pojecie tych co wyglądają AVE szatan nie mają zilengo pojęcia o muzyce. byłam w latach 80 w Jarocinie parę razy, troszkę się po świcie człowiek włóczył i zajrzał na koncert tam i tam i do dziś tak się dzieje. zacytuje słowa Petera (Vader) "Cieszy mnie jak moim starzy fani przybywają na me koncerty w dresach po cieżkiej pracy" powiem tak precz z Pozerstwem i nudziarstwem ojooojjj co w tym Rio się wyrabia a Honrad jest spoko słuchałam te pliczki mp3, trzeba by was oszlifować chłopaki i możecie jechać na festiwal "Wecken":) pozdrawiam i więcej tolerancji Radziejowiaki "fajna sprawa zielona marynarka i białe adidasy (z targu najlepiej)" muszę chłopu zakupić i ubrać go na wyjazd do mamy na nasze czarnoziemy - niech wygląda ładnie Odpowiedz Link Zgłoś
manson3 Re: Koncert RDK Radziejow 09.10.08, 07:35 kociaczku i tu się z tobą muszę zgodzić! ta dzisiejsza młodzież jest bardzo nietolerancyjna! tak tak żeby być metalowcem, trzeba przedewszystkim wyglądać jak metal. nieistotnie dla młodzieży dziś są uczucia i sztuka - piękno dźwięków umiejętność słuchania i czerpania z muzyki. ważny jest wygląd i duży napis na czaranej bluzie 666 hehe- oj dzieciaki dzieciaki a w Jarocku też byłem kociaczku czy ty to nie czasem "Wiecha" (Wichura) nasza co jabole brała na gula 2,5sek???? bzyk ciebie tż kojarzę razem walilismy kiedyś na "Wecken" z 2-3 lata temu i wcale nie wyglądaliśmy jak metale hehe. Bzyk jestes tym z Bydziolandu od imprez w RUTE66???? Odpowiedz Link Zgłoś
bzyku654321 Re: Koncert RDK Radziejow 09.10.08, 09:15 manson3 napisał: > kociaczku i tu się z tobą muszę zgodzić! > > ta dzisiejsza młodzież jest bardzo nietolerancyjna! > > tak tak żeby być metalowcem, trzeba przedewszystkim wyglądać jak metal. > nieistotnie dla młodzieży dziś są uczucia i sztuka - piękno dźwięków umiejętnoś > ć > słuchania i czerpania z muzyki. ważny jest wygląd i duży napis na czaranej > bluzie 666 hehe- oj dzieciaki dzieciaki > > a w Jarocku też byłem kociaczku czy ty to nie czasem "Wiecha" (Wichura) nasza c > o > jabole brała na gula 2,5sek???? > > bzyk ciebie tż kojarzę razem walilismy kiedyś na "Wecken" z 2-3 lata temu i > wcale nie wyglądaliśmy jak metale hehe. > Bzyk jestes tym z Bydziolandu od imprez w RUTE66???? E MANSUN CIEPŁO, CIEPŁO, GORĄCO... RUTE666 ZGADZA SIĘ ALE JUŻ TEN ZACNY PRZYBYTEK NIE ISTNIEJE A SWEGO CZASU SIE DZIAŁO OJ SIE DZIAŁO. RZĄDZIŁ PIOŁUN Z GORYCZY ZRODZONY, MAŁZONA JEGO SUKUBA JAGOTH ORAZ NIE KTO INNY JAK DJ WLAD-BZYKU. TO BYŁY CZASY TERAZ IMPREZ MROCZNYCH BRAK. POZDRO I DOZO!!! NARA I AVE > Odpowiedz Link Zgłoś
bzyku654321 Re: Koncert RDK Radziejow 09.10.08, 09:12 NO TO CIEKAWĄ DYSKUSJE MAMY JAK WIDAC. ŻE TAK ZAPYTAM: A KTO CI CHŁOPIE WZBRANIA IŚĆ NA KONCERT BLACK CZY TAM DEATH METALOWY W ZIELONEJ MARYNARZE A LA DAJMY NA TO SHAKIN STEVENS A DO TEGO W BIAŁYCH PEPEGACH. PRZECIEŻ ROCK, KONCERT TO WOLNOŚĆ I SWOBODA NO NIE??? IM WIĘCEJ RZNYCH KOLORÓW NA WIDOWNI TYM BARWNIEJ I CIEKAWIEJ. A CI METALE CHOĆ WIADOMO KREW PIJĄ LUDZKĄ I ZAGRYZAJĄ KOCIM MIĘSEM NO I GWAŁCĄ DZIEWICE A POZA TYM TO ALKOHOLICY I NARKOMANI A JAK TAK TO ZŁODZIEJE BO KAŻDY ALKOHOLIK I NARKOMAN (A JESZCZE METAL PRZY OKAZJI) TO WIADOMO ZŁODZIEJ... TO CHYBA JEDNAK CI NIC NIE ZROBIĄ STRASZNEGO NAWET GDYBY CI FANTAZJA PRZYSZŁA UBRAĆ NA ŻÓŁTO LUB FIOLETOWO ALBO JAK TEN TRANS VERKA SERDUCHKA Z UKRAINY CZY BIAŁORUSI. METAL TO WOLNOŚĆ NICZYM NIE OGRANICZONA. TO POWIEW WIATRU NIEPOKORNEGO CO TARGA SPIENIONE NURTY HORNAD RZEKI TAJMNICZEJ OD WSZECHCZASÓW... CHŁOPIE WYLUZUJ I POPRÓBUJ. W KAŻDYM RAZIE W KAŻDEJ MUZIE ZNAJDZIESZ COŚ CIEKAWEGO I W DISKU Z POLA I W METALU BA W JAZZIE NAWET CZY HIPHOPIE. A V E Odpowiedz Link Zgłoś
hornad1 Re: Koncert RDK Radziejow 09.10.08, 09:36 Ale nam sie watek zrobil, a Bzyk zafilozofował ;). Luzik nasz gitarzysta przychodzi na próby raz to w zółtej koszulce a raz pomaranczowej, brachol (czyli basista) nosi buty z czubem, koszulencje w kratke, sweterki i coz i leci.... nie wazne co na sobie lecz wazne co masz w sobie... ;)i tego sie trzymajmy. Dzieki za wsparcie, pare jednak osob zostało na naszym graniu, wiec moze z nudów i pare osób sie nami zaciekawilo... ;)Dzieki Wam za to i do zobaczyska nastepnym razem Odpowiedz Link Zgłoś
szmyciak Re: Koncert RDK Radziejow 09.10.08, 10:47 Wiadomo że każdy ubiera się jak chce albo jak zakład pracy wymaga, ale jeśli by taką dowolność oscylującą w stylistyce Disco Polo stosowały zespoły o cięższym klimacie to teledyski metalowe mogły by wyglądać tak pl.youtube.com/watch?v=al8SX7N9TZQ Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczekkk Re: Koncert RDK Radziejow 09.10.08, 11:18 to co mówisz to tylko stereotypy, nie wolno poddawać sie masom, trzeba być jak to sie mawia Coolowym dla siebie. Kiedyś były takie czasy ze jak człowiek ubrał sie inaczej powiedzmy jak Punk to byl szykanowany i w pełni odżucony przez społeczeństwo, i może jeszcze wtedy symbol zewnętrzny buntu miał jakiś sens byla to walka ze złym systemem. ale dziś z czym walaczyc??, wystarczy wziąć sie do roboty!! i ma sie wsazystko. PIĘKNE CZASY NADESZŁY!! p.s pamiętam jak kolega w latach 80 robił mi żyletka iroka w Chełmcach - to byly lata;) BZYK a moze jakieś spotkanie w Sarmackije w Halloween????? na browar i czerwona????, - (moze cos wiecej;))kulowy chłopak jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
bzyku654321 Re: Koncert RDK Radziejow 09.10.08, 12:46 A JAKA TAM MUZA BEDZIE GRANA W TEJ SARMANCKIEJ CO??? ZDEKA DISKA Z POLA BĘDZIE CO??? A CO DO POŁĄCZENIA BRUTALNEGO METALU ZE STYLISTYKĄ NO POWIEDZMY POP NO TO MAMY NP TAKIE CUŚ: www.youtube.com/watch?v=VG4j7b15l-0 I DENSOWCY SĄ HEPI I NP. ORTODOKSI JAK PIOŁUN Z GORYCZY ZRODZONY Z BYDGOSZCZY RÓWNIEŻ. GRA I BUCZY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cod1980 Re: Koncert RDK Radziejow 09.10.08, 13:11 wnioskuje z waszych wypowiedzi ze lepiej bylo dla ludzi muzyki w prl-u bo mialo sie cel jasny w walce systemem wiec tak to juz musi chyba byc"jednoczmy sie i kochajmy bo ostrze sierpu wisi nad karkami tych ktorzy winy nie ponosza" a jak jest dobrze to sobie do gardel skaczmy "" nie potempiam hornatu poisalem juz wczesniej nie potempiam innych kapel tam wystepujacych fajnie ze cos sie dzieje w tym naszym radziejowku ale te polaczenia z disco polo to juz przegiecie Odpowiedz Link Zgłoś
cod1980 Re: Koncert RDK Radziejow 09.10.08, 13:01 nie m am nic przeciwko ludzia w zieleni niemam nic przeciwko disco polo jezeli jnie gram w moim pokoju brat wokalisty z hornatu nooooo... ponoc gra bo mu brat tak karze ale to nie moja sprawa ludzie obudzcie sie no do jasnej anielki co wy gadacie jak bym gral w blackowej kapeli to kur... nie chcial bym grac dla disco polowcow no sorry ale tak jest i to nnie jest sprawa tolerancji bo ja ich toleruje ale nie mam zamiaru sluchac disco polo bo nieee Odpowiedz Link Zgłoś
hornad1 Re: Koncert RDK Radziejow 09.10.08, 13:21 whaaaaaaaaatttttttttt? heheheh ale sie usmialem, ludzie...... robicie ze mnie jakiego tyranozura czy cos? z tego co wiem to moj brat gra bo mu sie to podoba, tak jak i reszta zespolu, z tego co wiem to slucha tez behemotha no i nie skarzyl mi sie heheheheh. no to sie usmialem (musze mu o tym opowiedziec)!!!!! niezle. DObra nie kazdy slucha tego co lubi i niech sie ubiera tak jak lubi, dajmy sobie juz luz.... trzymajta sie Odpowiedz Link Zgłoś
hornad1 Re: Koncert RDK Radziejow 09.10.08, 13:29 jeszcze jedno cod1980, nie masz wplywu na to kto przyjdzie na Twoj koncert, i zreszta po co o tym myslec, kto chcial posluchac zostal, kto nie chcial poszedl. Zreszta zasada jest taka na scenie, niewazne czy masz 10 słuchaczy, czy 110, czy sa w adidasach, czy w glanach, pokazujesz siebie, dajesz z siebie wszystko, jednym sie to podoba innym nie, wszyscy jestesmy kolorowi, a hornad to nie tylko black, death czy moze heheh disco polo, poprostu muza i jest fajnie. Człowiek jest człowiekiem, muzyka to muzyka, czarne jest białe a białe jest czarne heheh ;). sam zobacz jak rozne zespoly graja na woodstock (no moze dp tam nie ma),od "Grupy Mozarta", czy jakis orkiestr detych do Vadera... hejka Odpowiedz Link Zgłoś
cod1980 Re: Koncert RDK Radziejow 09.10.08, 17:52 spoko stary takie sluchy wydaje mi sie z4e w tworczosci w ogole nie ma co patrzec na innych tylko na to co sie kocha powtarzam poraz 10000 ze nie mam nic do hornatu zaje.. ze cos sie robi w tym miescie ludzie czytajcie co inni pisza i nadal nie zgadzam sie ze mozna sluchac DP i blacka no SORRY ale mnie to nie idzie w parze POZDROWIONKA!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nouvellevague Re: Koncert RDK Radziejow 10.10.08, 00:38 a mnie idzie. od czasu do czasu kupuję płyty cd. no i mam na półce obok siebie pink floyd, nirvanę, pearl jam, dimmu borgir, kat, republikę, akcent, boys, milano, top one, boba marleya, o-zone, prodigy. można? jasne,że można Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczekkk Re: Koncert RDK Radziejow 10.10.08, 07:10 mam podobnie na swej półeczce. lubię dobre DICHO, łyknąć Punka i metalu. a Feela i stachurskiego lubisz????)(Boskie chłopaki;) a w Hallowen będzie w Sarmackije grany Kazik, Kult. Hip Hop i Dimmu?? Odpowiedz Link Zgłoś
bzyku654321 Re: Koncert RDK Radziejow 10.10.08, 09:35 JA TAM LUBIE I KATA I TURBO I NOWĄ SZKOŁĘ CIĘŻKIEGO GRANIA - DIMMU B. CRADLE OF, BEHEMOTH, A STACHURSIA TEŻ I CZOŁÓWKĘ DISCOPOLO ALE FEEL MI NIE WCHODZITSA... JAKIES ANEMICZNE TO GRANIE. O BYM ZAPOMNIAŁ JEST NOWA KAPELA CO MI SIE PODOBA - UNSUN SIE NAZYWA I JEST PODOBNO GROŹNYM RYWALEM DLA NAJTŁISZA. POLSKA GRUPA Z OLSZTYNA CHYBA. GRA W NIEJ MAUZER Z WADERA, TAKA NOWA DODA - AYA CZY JAKOŚ TAM 9BLONDYNA, NIEŹLE WYJE I WSZYSTKO MA NA MIEJSCU) I JESZCE DWÓCH TAM GRA - Z INDUKTI I Z WESANII GOŚCI. UNSUN POLECAM I TYM CO LUBIĄ MANDARYNE, DODE I TYM CO LUBIĄ NAJTŁISZ, BEHEMOT, VADER ITP. MOCNE I MELODYJNE GRANIE. FROM POLAND! PŁYTA NA CAŁYM ŚWIECIE JEST DOSTĘPNA! profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=238931776 Odpowiedz Link Zgłoś
bigosdwa200 Re: Koncert RDK Radziejow 10.10.08, 12:50 musiała być niezła impka skoro wywołała aż taką dyskusje niestety nie było nikogo od nas na koncercie oczywiście ze szkodą dla nas ale myśle że co się odwlecze to nie uciecze!trzeba kiedyś posłuchać tych mistrzów mroku(HORNAD)bo jak dotąd nie było jeszcze okazji pozdrowienia dla tej kapeli gdzie gra jahu na bębnach!pukał kiedyś na jednym koncercie w bigosie TRZYMAJTA SIE TAM WSZYSCY fani mroku hardcoru golonki i fetyszyzmu niemieckich chełmów nara!! dozobaczyska na koncertach! Odpowiedz Link Zgłoś
hornad1 Re: Koncert RDK Radziejow 10.10.08, 13:41 Do zobaczyska bigos, oby jak najszybciej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bzyku654321 Re: Koncert RDK Radziejow 10.10.08, 14:01 BIGOS + HORNAD = W DECHE!!! NO I JESZCZE KOMORA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
szmyciak Re: Koncert RDK Radziejow 10.10.08, 20:24 bzyku654321 napisała: > BIGOS + HORNAD = W DECHE!!! > > NO I JESZCZE KOMORA !!! I jeszcze Meteor :) Bzyku wiesz o co chodzi:P Odpowiedz Link Zgłoś
hornad1 Re: Koncert RDK Radziejow 10.10.08, 14:01 zapraszamy na myspace.com/hornad, oraz hornad.metal.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
hornad1 Re: Koncert RDK Radziejow 10.10.08, 14:02 kurde ten adres na myspace bez przecinka na koncu Odpowiedz Link Zgłoś
nouvellevague Re: Koncert RDK Radziejow 11.10.08, 23:14 z przecinkiem czy bez doskonała kapela ten nasz HORNAD Odpowiedz Link Zgłoś