Dodaj do ulubionych

Zdrowa żywność!!!

06.10.09, 16:38
Witam serdecznie!!!
Mam do was pytanie czy jesteście zainteresowani zdrową żywnością(organiczną) , a mianowicie co na jej temat sądzicie i czy zainteresowani byli byście kupnem takich produktów, jak wiadomo w naszym mieście nie ma sklepu z prawdziwego zdarzenia z tego typu artykułami.
Z góry dziękuję wszystkim za opinie i pozdrawiam

H@idi
Obserwuj wątek
    • rubin999 Re: Zdrowa żywność!!! 06.10.09, 17:36
      Jestem zainteresowany takim sklepem ale musi być tani! Inaczej lepiej robić
      większe zakupy co jakiś czas przez internet.Problem jest natomiast z warzywami,
      owocami, nabiałem i mięsem. I tutaj jest pole do popisu.
      • haidiego Re: Zdrowa żywność!!! 06.10.09, 18:24
        Zgadza się, owoce i warzywa, pieczywo także, ale nie wiem czy sie Pan/-i orientuje (zapewne tak) że ceny tych artykułów są wyższe niż chleb w normalnej piekarnii, jednak warzywa i owoce są już w bardzo podobnej cenie do tej która płacimy za normalne tego typu prdukty. No i uważam że w grę wchodzić powinny zakupy przez internet, a jak Pan/-i zauważył/-a wtedy ceny są z reguły niższe niż w sklepie.
        Pozdrawiam
        H@idi
    • Gość: dubminator Re: Zdrowa żywność!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.13, 09:59
      Tak, tak, tak!!! Ja napewno robiłabym zakupy. Ekologiczne warzywa i owoce, prawdziwy chleb, no a jakby były jeszcze rzeczy w stylu wege kiełbaski, tempeh, tofu, wegański ser i ogólnie gotowe wege potrawy (nie tylko wędlina i parówki sojowe polsoi), mleka sojowe, ryżowe, hummus no to już byłby luksus. U nas niestety nie ma takiego sklepu, a wiem, że jest zapotrzebowanie na tego typu rzeczy. Proszę o info jeśli sklep powstanie! Dziękuję.
    • Gość: gosc zdrowa praca IP: *.free.aero2.net.pl 14.10.13, 18:32
      www.youtube.com/watch?v=Z3rL95tHWk8
    • aktyntasza Re: Zdrowa żywność!!! 24.01.15, 09:54
      Ja pracuję w branży żywnościowej. Byłem na terenie byłego PGR-u gdzie hoduje się trzodę chlewną. Jest to duże gospodarstwo rolne wybudowane około 60 lat temu. Ściany wyłożone płytami azbestowymi, dach azbestowy, osad z komina na dachu spływa do pojemnika na wodę która wykorzystują do produkcji żywności dla zwierząt, koryto doprowadzające wodę do zwierząt też wykonane z azbestu, rury wodne wewnątrz ołowiane. Jak by było tego mało to niedaleko jest spalarnia śmieci i opadające drobinki pyłu szczególnie w nocy. Jeśli ktoś ma jeszcze nadzieję że polska żywność jest zdrowa to jest w głębokim błędzie bo mięso jest na pewno rakotwórcze. Tyle mówi się o ekologii i CO2, niema pieniędzy na nowe inwestycje, niema pieniędzy na remonty, niema szans na kredyt i jest coraz gorzej a rząd nie robi nic. Gdzie trafiają szumnie ogłaszane, wielkie pieniądze z Unii Europejskiej na remonty i nowe ekologiczne inwestycje. Przerażające jest to że są pieniądze na budowę stadionów, metra, wysokich biurowców a niema pieniędzy na to co najważniejsze tymczasem w lawinowo warszawie rośnie liczba milionerów i może jest czas by się przyjrzeć tej patologii bo jedni zarabiają za dużo a inni pracujący nie mają minimum socjalne. To są skutki zapisów prawnych z lat 60-tych nie aktualizowanych. Za nami aż 20 lat skorumpowanych przemian w tym 10 lat Polski w Unii Europejskiej i mamy zacofane prawo, mamy ogromne zaległości prawne względem Unii Europejskiej, mamy brak wielu pilnych, potrzebnych przepisów, ustaw rozporządzeń. Tyle nam obiecywano i gdzie są te wielkie reformy ? Pani Kopacz boi się Górniczych Związków Zawodowych, obecnie nic nie robi i tylko chce dotrwać jakoś do następnych wyborów. Pan prezydent robi dobrą minę do złej gry.
      • storima Re: Zdrowa żywność!!! 24.01.15, 20:25
        aktyntasza napisał:

>gdzie hoduje si
        > ę trzodę chlewną.

Prymitywny spam.

Ulżyło Ci ?

--
        https://www.google.com/search?q=Tyle+m%C3%B3wi+si%C4%99+o+ekologii+i+CO2%2C+niema+pieni%C4%99dzy+na+nowe+inwestycje%2C+niema+pieni%C4%99dzy+na+remonty%2C+niema+szans+na+kredyt+i+jest+coraz+gorzej+a+rz%C4%85d+nie+robi+nic.+Gdzie+trafiaj%C4%85+szumnie+og%C5%82aszane%2C+wielkie+pieni%C4%85dze+z+Unii+Europejskiej+na+remonty+i+nowe+ekologiczne+inwestycje.+Przera%C5%BCaj%C4%85ce+jest+to+%C5%BCe+s%C4%85+pieni%C4%85dze+na+budow%C4%99+stadion%C3%B3w%2C+metra%2C+wysokich+biurowc%C3%B3w+a+niema+pieni%C4%99dzy+na+to+co+najwa%C5%BCniejsze+tymczasem+w+lawinowo+&ie=utf-8&oe=utf-8#q=Tyle+m%C3%B3wi+si%C4%99+o+ekologii+i+CO2,+niema+pieni%C4%99dzy+na+nowe+inwestycje,+niema+pieni%C4%99dzy+na+remonty,+niema+szans+na+kredyt+i+jest+coraz+gorzej+a+rz%C4%85d+nie+robi+nic.+Gdzie+trafiaj%C4%85+szumnie+og%C5%82aszane,+wielkie+pieni%C4%85dze+z+Unii+Europejskiej+na+remonty+i+nowe+ekologiczne+inwestycje.+Przera%C5%BCaj%C4%85ce+jest+to+%C5%BCe+s%C4%85+pieni%C4%85dze+na+budow%C4%99+stadion%C3%B3w,+metra,+wysokich+biur owc%C3%B3w+a+niema+pieni%C4%99dzy+na+to+co+najwa%C5%BCniejsze+tymczasem+w+lawinowo&filter=0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka