nalesniku 21.10.09, 22:22 zbiorowy orgazm w filharmonii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: smutny Re: Joshua Bell w ferworze gry potrząsał czupryną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 22:45 Jest mi przykro. Nie miałem pieniędzy na bilet... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też byłam tam Re: Joshua Bell w ferworze gry potrząsał czupryną IP: *.net.stream.pl 21.10.09, 23:24 To już nadredaktor TP nie pisze sprawozdań z koncertów? Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Joshua Bell w ferworze gry potrząsał czupryną 21.10.09, 23:32 nalesniku napisała: > zbiorowy orgazm w filharmonii. _ katharsis. tak to sie nazywa. istnieje od wiekow ten orgazm. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Joshua Bell w ferworze gry potrząsał czupryną 21.10.09, 23:35 www.youtube.com/watch?v=4fgD6wByQ1I&feature=PlayList&p=F291887E7386E965&index=4&playnext=5&playnext_from=PL ale kogo to obchodzi, od wiekow??? Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_czestochowa Re: Joshua Bell w ferworze gry potrząsał czupryną 21.10.09, 23:40 Ile kosztował bilet dla 1 osoby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłem Re: Joshua Bell w ferworze gry potrząsał czupryną IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.10.09, 00:16 Byłem i powiem jedno warto było tam być. A ponoć nic w naszym mieście się nie dzieje. A tu proszę Częstochowa przed Warszawą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzypek Re: Joshua Bell w ferworze gry potrząsał czupryną IP: *.net.stream.pl 22.10.09, 00:21 Ale tylko raz !Największe brawa przy zapowiedziach otrzymał były ambasador Weiss,a największe buczenie obywatel tutejszy Tadeusz W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meloman Re: Joshua Bell w ferworze gry potrząsał czupryną IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.09, 02:07 Nie, nie orgazm, a zwyczajne meszczaństwo i bufonada. Odpowiedz Link Zgłoś
cze100chowiak Joshua Bell w ferworze gry potrząsał czupryną 22.10.09, 06:18 Josh jest mocno przereklamowany.Jest u nas wielu rodzimych muzykow duzo lepszych niz on. Odpowiedz Link Zgłoś
sheslostcontrol Joshua Bell w ferworze gry potrząsał czupryną 22.10.09, 08:17 miło w końcu przeczytać w częstochowskiej Gazecie naprawdę zgrabnie i sympatycznie sklecony artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
podroznik30 Joshua Bell w ferworze gry potrząsał czupryną 22.10.09, 10:15 Występ na BIS ! www.youtube.com/watch?v=Z58moqqrf18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meloman Re: Joshua Bell w ferworze gry potrząsał czupryną IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.09, 11:09 Jak coś takiego można nazwać profesjonalizmem? Posłuchajcie dobrze tego co mój poprzednik w youtube podaje. Odpowiedz Link Zgłoś
dezet1985 Joshua Bell właściwie nie grał. On szalał 22.10.09, 15:01 Ludzie, czy to już 3, czy 4 art o tym panu? Onaniści. Ileż to można zamieszczać informacji na ten temat, nie ma innych tematów? Odpowiedz Link Zgłoś
lot_nad_gniazdem_tawro Re: Joshua Bell właściwie nie grał. On szalał 22.10.09, 16:17 Świetnie to ująłeś... ONANIZM DZIENNIKARSKI - bym tylko dodał. Mam takie wrażenie, że to wariaci zorganizowali ten Jewish-show /od marca wiszą afisze/! Nic to nie ma wspólnego z wychowaniem myzycznym ani z kulturą, jest to przejaw gwałtu na normalności! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Joshua Bell właściwie nie grał. On szalał IP: *.icis.pcz.pl 22.10.09, 18:54 No tak Mozart tez nie mialby u ciebie szans - jako mocno przereklamowany kompozytor :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lot_nad_gniazdem_tawro Re: Joshua Bell właściwie nie grał. On szalał 22.10.09, 19:02 Jak byś siebie porównywał do Mozarta i twierdził, iż Beethowen był od nego gorszy, a Bell jedyny i najlepszy... też bym Cię umiećił 12 miesięcy przed Twoim "popisem" na afuszu w supermarkecie, ale i tak byś nie miał szans i nawet wypieczone przez częstochowskich cukierników skrzypce z czekolady by Ci nic nie pomogły... i wywijająca się na scenie infantylna dyrektora filharmonii...kogo Ty znasz ze swiata artystycznego? Tylko Bella i skaczącego przed Wroną Salwarowskiego. Gość portalu: xx napisał(a): > No tak Mozart tez nie mialby u ciebie szans - jako mocno przereklamowany > kompozytor :))) Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Joshua Bell właściwie nie grał. On szalał 22.10.09, 19:30 Bardzo ciekawy reportaż z koncertu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Joshua Bell właściwie nie grał. On szalał IP: *.icis.pcz.pl 24.10.09, 13:28 Na tym forum nie bylo jeszcze okazji zeby ktos z artystow polskich czy zagranicznych (zyjacych lub niezyjacych) zostal oceniony pozytywnie przez lot_nad_gniazdem_tawro czyli W.D. :)) Wiec stad moja ironia gdyz naprawde nie jestem pewien czy Bethowen lub Mozart zasluzylby na Twoje pochwaly :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestoch Re: Joshua Bell właściwie nie grał. On szalał IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.09, 18:20 dobra zasada: nikt nie jest doskonały. pewnie Mozart i Beethowen też nie uważali siebie za geniuszy. A taki profesor politechniki uważa się za znawcę w każdej dziedzinie i wsprost przykłąd żyjącego pewniaka geniusza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestoch Re: Joshua Bell właściwie nie grał. On szalał IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.09, 18:25 ...dadam jedynie, że tacy "doskonali" prof. ja Ty Wy... powinni wiedzieć o tym, że "W.D." - to nie po polsku, bo powinno być "WD", no i gdzie ci zasr..... fachowcy? Czemu ich polska szkoła i studia nauczyły? "Jaki samochód, taki prezydent...", jaki profesor - taki student... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Joshua Bell właściwie nie grał. On szalał IP: *.icis.pcz.pl 24.10.09, 19:11 Gratuluje kultury i znajomosci jezyka polskiego - wszystko na najwyzszym poziomie ... Odpowiedz Link Zgłoś
xxo Re: Joshua Bell właściwie nie grał. On szalał 24.10.09, 19:36 P.S. A na powaznie w jezyku polskim jest prosta zasada pisania skrotow, zgodnie z ktora np. skrot imienia Wiktor to W. Tak samo np. Jan Kowsalski to wersji skroconej Jan K. Czyli w rezultacie J.K. ewentualnie - z pewnoscia nie JK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hyh Re: Joshua Bell właściwie nie grał. On szalał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 20:48 a z tego wynika, że taki z niego częstoch jak ze mnie Donatella Versace. Częstoch - ty fałszywy kryptorusku. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestoch Re: Joshua Bell właściwie nie grał. On szalał IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.09, 23:13 przykro mi, ale nie chodiłeś chyba regularnie do szkoły? Ulica Powstańców Śląskim wg Ciebie to: W.P.Ś :)) ale zapewniam Ciebie, że u nas w Częstochowie tylko bezdarni i niekształceni wroniacy tak piszą. I wobec powyższego są ulice T.W.K. czy P.C.K albo w allejach dr N.M. /nauk medycznych/ Kardaszewicz /szyld taki wisi i nikomu nie przeszkadza/. Jaka różnica... czy my żyjemy dzisiaj w polskim kraju? {Pozdrawiam. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestoch Re: Joshua Bell właściwie nie grał. On szalał IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.09, 23:15 miało być " niewykształceni" czyli źle wykształceni albo niedouczeni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestoch Re: Joshua Bell w ferworze gry potrząsał czupryną IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.09, 16:21 Masz rację - prawdziwy onanizm, a na nas i normalności gwałt. Dziennikarze polscy się pochowali albo ... pokazali swe prawdziwe oblicze. Opętańczy Jewish-show, to prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meloman nie znawca Re: Joshua Bell w ferworze gry potrząsał czupryną IP: *.net.stream.pl 23.10.09, 09:44 > zbiorowy orgazm w filharmonii. Swego czasu, w ramach eksperymentu badawczego przeprowadzono w naszym ukochanym USA ciekawy eksperyment. Zaproszono grupę znawców muzyki na koncert. Mieli porównać dwa wykonania tego samego utworu. Na scenie znany maesto i jego instrument. Znawcom zakomunikowano. że eksperyment wymaga, by mistrzunio grał za zasłoną, bo się dekoncentruje. Mistrzunio zagrał, i to był ten pierwszy raz, przerwa i i zza zasłony utwór leci drugi raz. Tym razem sprytni badacze puścili muzykę z taśmy i wysokiej jakości sprzętu narywającego pierwszy występ muzyka. Przerwa i znawcy mieli ocenić, które wykonanie było lepsze. Powstały dwa obozy, jedni mówili, że pierwsze, drudzy, że drugie wykonanie. Wszyscy przedstawiali "mocne" argumenty. Wszak to byli "znawcy". Eksperyment zakończył się po długiej dyskusji znawców odsłonięciem zasłony i pokazanie sprzętu. Znawcy opuścili głowy i cichutko wyszli. wniosek: pomyśleć, co potrafi reklama i marketing zrobić ze "znawcami", a dopiero co potrafi z przeciętnym słuchaczem filharmonii. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he Re: Joshua Bell w ferworze gry potrząsał czupryną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.09, 09:50 storima i pluto przeczytajcie jeszcze raz "znafcy" i moraliści. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_nad_gniazdem_tawro Re: Joshua Bell w ferworze gry potrząsał czupryną 23.10.09, 11:51 Święta racja! O tym cały czas i mówimy. Dziękuję za ciekawą myśl i pouczające opowiadanie. Pozdrawiam WD Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Joshua Bell w ferworze gry potrząsał czupryną 24.10.09, 00:13 Gość portalu: meloman nie znawca napisał(a): ___________________________________________ Washington Post przeprowacdil eksperyment. Wklejalem linki z Washington Post YouTube. (tam jest video) Traz wklejam teks (moze w koncu dotrze) www.joshuabell.com/news/pulitzer-prize-winning-washington-post-feature Odpowiedz Link Zgłoś
storima PS. Podaj link do cytowanego eksperymentu (w orygi 24.10.09, 00:14 nale. Link amerykanski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Notch Johnson Pitu pitu na skrzypeczkach, zwyczajnie wylansowany IP: *.apus-net.pl 23.10.09, 12:43 Pitu pitu na skrzypeczkach. wylansowany bo Żyd, a Żydzi potrafią swoich wspierać, w przeciwienstwie do Polaków, co tylko się żrą i patrzą lepszego upier..... od zbyt dużej ilości miodu się wymiotuje..... wystarczy już z tym miodem. pracę utrzymacie. www.youtube.com/watch?v=dLbsVgkwJ38&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestoch Re: Pitu pitu na skrzypeczkach, zwyczajnie wylans IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.09, 00:06 ... i o to chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Re: Joshua Bell w ferworze gry potrząsał czupryną IP: 195.205.202.* 23.10.09, 21:33 co mi tam jakaś Joshua pitoląca na skrzypcach, jak wujek Stasiek zagrał na akordeonie "Głęboką studzienkę" to była zabawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meloman Re: Joshua Bell w ferworze gry potrząsał czupryną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.09, 22:26 Czy Bell po koncercie podpisywał płyty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abracham Re: Joshua Bell w ferworze gry potrząsał czupryną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.09, 00:11 Gość portalu: meloman napisał(a): > Czy Bell po koncercie podpisywał płyty? Tiaaa, mnie moją podpisał: rapidshare.com/files/243359393/Guns__n__Roses_-_Greatest__2009__160k_CBR_MP3_CD_Rip.rar rapidshare.com/files/261677252/Dolores_O_Riordan_-_No_Baggage__2009_.rar rapidshare.com/files/267909922/Stasiek_Wielanek_-_KLEZMER_-_Instrumental_collection.rar Odpowiedz Link Zgłoś
storima P.S. 24.10.09, 00:18 kubiss ma pamiec krotka wiec wdziecznie podaje linki w bukiecie: http://video.google.com/videosearch?q=joshua+bell+washington+post&oe=utf-8&rls=org.mozilla:fr:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&ei=3SniSriIKIiL4QbOpoSAAg&sa=X&oi=video_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CB4QqwQwAw# PS Podaj link eksperymentu w o r y g i n a le wszak siedziales w N.Y. City. Odpowiedz Link Zgłoś
storima PS 24.10.09, 00:19 http://video.google.com/videosearch?q=joshua+bell+washington+post&oe=utf-8&rls=org.mozilla:fr:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&ei=3SniSriIKIiL4QbOpoSAAg&sa=X&oi=video_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CB4QqwQwAw# Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: PS 24.10.09, 00:20 nie ma blekitnego atramentu. mozna : kopiuj wklej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forumowa Brać Re: PS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.09, 00:48 Idź lepiej spać forumowy nudziarzu i nie męcz więcej utrudzonych ludzi pracujących miast i wsi częstochowskiej. Twoje posty to jak ewangelia Judasza i może dlatego zakręcili ci niebieski atrament. Przestawić ci zegarek na czas hebrew? Widzę, że zamiast ku...ków masz w oczach heksagram, który działa lepiej niż afrodyzjak. www.zmianaczasu.pl/# Ja mam niebieski atrament. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_nad_gniazdem_tawro Re: PS 24.10.09, 00:32 Powiem Ci tylko tyle : Gó... to wszystko, co podajesz, jest warte. Napij się piwa i wyluzuj przed snem :) Odpowiedz Link Zgłoś
100rima Re: PS 24.10.09, 00:41 W.D. Nie ma mowy o luzie gdy pisze do mnie dyrygent fikajacy koziolki na scenie w czasie proby z filharmonia czestochowska. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_nad_gniazdem_tawro Re: PS 24.10.09, 00:47 O ile wiem, to WD /tak jest po polsku/ nie dyrygował częstochowskimi filharmonikami od roku 1991. Ma zapewniam Cię dużo ciekawsze zajęcia i propozycje. Więc, raz jeszcze powtarzam przereklamowany Bell-Dzwon nie wart świeczki w oczach pewnego dyrygenta. Odpowiedz Link Zgłoś
100rima Re: PS 24.10.09, 00:57 lot_nad_gniazdem_tawro napisał: > O ile wiem, to WD /tak jest po polsku/ nie dyrygował częstochowskimi > filharmonikami od roku 1991. > > Ma zapewniam Cię dużo ciekawsze zajęcia i propozycje. Wiec zycze Ci powodzenia! ______________________________ TereNiebiezpieczny: forum.gazeta.pl/forum/w,55,99901215,100057918,Re_Tak_to_ja_storima_Nie_angrusz_.html > > Więc, raz jeszcze powtarzam przereklamowany Bell-Dzwon nie wart świeczki w > oczach pewnego dyrygenta. W.D. Odpowiedz Link Zgłoś
100rima Re: PS 24.10.09, 01:41 Wklejam atramentem: www.youtube.com/watch?v=myq8upzJDJc a w koncu gral na Purpurowych Skrzypcach Częstochowianina Bronisława Hubermana (stradivarius) I nikt poza jedna jedyna osoba w tlumie setek uzytkownikow metra Washihngton D.C. (kubiss, dlaczego piszemy W.D.C.?) Jedna jedyna osoba (w USA°)rozpoznala Go. Na stacji metra. grajacego do k a p e l u s z a.? Odpowiedz Link Zgłoś
lot_nad_gniazdem_tawro Re: PS 24.10.09, 13:17 Popieprzeńcu Ty jeden i tyle Ci powiem! 100rima napisał: > Wklejam atramentem: > > > www.youtube.com/watch?v=myq8upzJDJc > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stroiciel Guadagnini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.09, 23:42 lutnicze za 150.000 funtów brzmią mniej więcej tak: www.youtube.com/watch?v=Y9ddZyA90oo Niekoniecznie do kapelusza ani do kotleta o potrząsaniu nie wspominając. Szczegóły: rapidshare.com/files/297399204/Vanessa.Mae-Storm.mpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty stroiciel Re: Guadagnini IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.09, 00:37 O, KURKA, BLADY ...I PIECZONY :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: moje miasto do duży kórnik IP: *.icis.pcz.pl 25.10.09, 12:46 Znajomosc polskiej pisowni w wykonaniu przedmowcy potwierdza jego opinie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty stroiciel Re: moje miasto do duży kórnik IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.09, 17:40 dobrze, że nie znacie nazwisk :) i nie macie pojęcia o co tu chodzi :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajnie Re: Joshua Bell w ferworze gry potrząsał czupryną IP: *.alfanet24.pl 25.10.09, 21:29 fasjne Odpowiedz Link Zgłoś