Dodaj do ulubionych

NKWD wraca do Częstochowy?

18.11.09, 20:10
To powinni przeczytać wszyscy, którzy wzięli udział w referendum, a zwłaszcza
ci, którzy mają dziś satysfakcję z odwołania prezydenta. Czy odwołaliście go z
powodu korupcji? –Nie! Czy z powodu jakiejś innej afery: hazardowej,
lobbingowej, futbolowej? – Nie! No to może choćby jakaś drobna aferka
seksualna! Też nie? No to dlaczego?
W ogólnym entuzjazmie zwycięzcy rzucili się na forum z całą masą odpowiedzi,
które dają wiele do myślenia – pominę te, które nadmiernie eksploatowały
litery alfabetu: D, H, K i P – odniosę się natomiast do kilku, ujawniających –
moim zdaniem – prawdziwą twarz „częstochowskiej rewolucji”.
Oto autor wielu antyprezydenckich wypowiedzi sygnujący się jako „wdmuchowski”
poszedł na całość i systemowi stworzonemu przez Wronę – butnemu i głupiemu,
przeciwstawił dokonania NKWD - słuszne i skuteczne! (sprawdźcie sami, bo
normalnemu człowiekowi trudno w to uwierzyć: wątek nt: Zafundowaliście miastu
rok regresu 16.11.2009, 00:53)
No, to teraz wszystko jasne: co jak co, ale komisarzem NKWD to Wrona nie był.
Teraz jasne jest również wezwanie do zburzenia pomnika Jana Pawła na placu
Daszyńskiego (autor: victoria obywatele, 15.11.2009, 23:56)
Jakież to piękne miejsce dla pomnika Lenina, a może Dzierżyńskiego! Czerwona
flaga z napisem REFERENDUM jeszcze powiewa przed komendą – a czerwone to nie
to samo, co czarne!
Całego trupa widać dopiero po zdjęciu prześcieradła.
Gratuluję wam uczestnicy referendum świadomości politycznej i obywatelskiej
postawy, a zwłaszcza wskrzeszenia - podupadłej nieco - ideologii rewolucji
październikowej!
Teraz trzeba chyba odśpiewać Międzynarodówkę…
Obserwuj wątek
    • Gość: psychiatra Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: *.net.stream.pl 18.11.09, 20:19
      chello.pl znowu nadaje. Kliniczny przypadek schizofrenii paranoidalnej bardzo
      trudny do wyleczenia.
      • Gość: chupakabra Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: *.chello.pl 18.11.09, 20:23
        Takie diagnozy stawiali opozycjonistom radzieccy funkcjonariusze, kiedy kończyły
        im się argumenty.
    • wdmuchowski Re: NKWD wraca do Częstochowy? 18.11.09, 20:21
      Odwołaliśmy go tak, jak zwykli wierni odwołują z plebani nieudolnego i
      aroganckiego proboszcza, który nie chce odprawiać mszy, którą się zamawia i się
      za nią płaci.
      To proste! Nie chcemy tego "księdza", choć biskup go broni. My zaś uważamy,
      że ten pszysłowiowy ksiądz zamiast nam służyć i pomagać żyć, nas niszczy i nami
      gardzi.

Прабачце, калі ласка, ці Вы гэта разумееце ці не??...
      • Gość: chupakabra Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: *.chello.pl 18.11.09, 20:29
        Widzę towarzyszu, że pamiętacie jeszcze język, w którym przeprowadzano
        przesłuchania. Teraz, to już naprawdę wszystko jasne!
        • wdmuchowski Re: NKWD wraca do Częstochowy? 18.11.09, 20:37
          U nas na Kresach tak właśnie wierni odwołali księdza, m.inn. za brak
          zaufania, bo miał zkimś z naszych dziecko. Uważam, że dobrze zrobili. Więc, my
          też zrobiliśmy dobrze i nie mam tu żadnych wyrzutów sumienia.

Cieszę się, że zacząłeś rozumieć po polsku!
          • Gość: madafakir Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.11.09, 22:28
            bo miał z kimś dziecko? a ksiądz to kto? kastrat? nie ma fiuta i nie może
            poru...? gdyby mógł, nie byłoby tylu tematów o molestowaniu. natury się nie da
            oszukać. ukaraliście go za to, że jest normalny czym daliście wyraz waszej
            nienormalności. wstydziłbyś się pisać takie rzeczy. nadgorliwość jest gorsza od
            faszyzmu, także w kwestii wiary.
            • wdmuchowski Re: NKWD wraca do Częstochowy? 18.11.09, 23:36
              Przepraszam za nieścisłości, bo rozbił rodzinę. Ten Pan, przed księdzem miał
              dwoje dzieci, ale zgadzam się - to człowiek i niby w tym nie ma nic złego, jakby
              godnie się zachował. Bardzo przepraszam, bo nie chodzi mi o zbieranie jakichś
              plotek, tylko o sens naszego życia.

Gość portalu: madafakir napisał(a):

> bo miał z kimś dziecko? a ksiądz to kto? kastrat? nie ma fiuta i nie może
              > poru...? gdyby mógł, nie byłoby tylu tematów o molestowaniu. natury się nie da
              > oszukać. ukaraliście go za to, że jest normalny czym daliście wyraz waszej
              > nienormalności. wstydziłbyś się pisać takie rzeczy. nadgorliwość jest gorsza od
              > faszyzmu, także w kwestii wiary.
            • Gość: jo Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: *.isd-hcz.com.pl 20.11.09, 12:48
              ale przysięgał tzw. czystość i miał czelność nas pouczać jak żyć,
              nie stosując się samemu do tych nauk,.Winien jasno określić: mam
              f..ta, mam kochanki, które Wy wierni będziecie utrzymywać. Wybór
              należy do nas.
              • Gość: K Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.09, 13:57
                Dla mnie sprawa jest prosta - dla dobra firmy Watykańskiej księża winni się oddawać obowiązkowej sterylizacji lub kastracji - jak kto woli. No chyba że zniosą celibat, wtedy rozumiem
    • Gość: wdmuchowski Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: 77.255.80.* 18.11.09, 20:23
      palcówka, przepraszam - przysłowiowy, miało być
      • Gość: Polak mały Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: 83.19.32.* 18.11.09, 20:35
        A wujek Łukaszenka wie,że Wy towarzyszu WD taką demokrację w Polsce
        uprawiacie?
        • wdmuchowski Re: NKWD wraca do Częstochowy? 18.11.09, 20:40
          Polaku mały /dobrze piszesz/.

Widzę, że nic nie rozumiesz i nie masz pojęcia czym jest wolność myśli i
          wypowiedzi. Zaraz tu ktoś napisze, że za te lekcje demokracji ja odbieram z rąk
          samego Łuka Szenki honoraria..., no i szag go trafi z zazdrości :))

Gość portalu: Polak mały napisał(a):

> A wujek Łukaszenka wie,że Wy towarzyszu WD taką demokrację w Polsce
          > uprawiacie?
          • Gość: Polak mały Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: 83.19.32.* 18.11.09, 20:46
            No jeśli chodzi o honorarium od wujka Łukaszenki to pewnie takie
            odbierzesz,które szczoteczki i pasty do zębów będzie wymagało.;-)
            Już ci tam wujek demokrację z głowy wybije.
            • Gość: do Polaka Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: 77.255.80.* 18.11.09, 20:51
              już tam zarabiają o wiele więcej od naszej krajowej i bezrpbotnych nie tyle... i
              miasta uporządkowane i ładne... no i ludzie /po twoich sądząc wypowiedziach/ są
              chyba mądrzejsze
              • Gość: taa jasne Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.11.09, 22:32
                a świstak siedzi i zawija je w sreberka...
            • Gość: ja Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.09, 22:39
              Dokładnie, a na to honorarium mu siatek w domu zabrakło :)
    • Gość: parafianka Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.09, 20:39
      Odśpiewamy i Międzynarodówkę, nie ma problemu, pamiętam słowa i melodię, a głos ćwiczę w chórze kościelnym. Gratuluję Częstochowianom słusznego wyboru.
      A pełna nazwa skrótu NKWD (Nacjonaliści Katoliccy Walczący z Demokracją).
      • Gość: do parafianki Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: 77.255.80.* 18.11.09, 20:42
        ... i o to chodzi - komuś trzeba zaufać, a nie mieć przez 11 lat swojego
        "Lenina", dodam kraczącego w UM za nasze podatki
      • Gość: mycka Moher jest bez rozumu. IP: 193.138.241.* 18.11.09, 20:50
        Dzięki, że odebrało rozumek moherowym beretom, którzy za namową nacjonalistów
        katolickich nie uczestniczyli w ostatnim referendum.
        • wdmuchowski Re: Moher jest bez rozumu. 18.11.09, 20:55
          Nacjonalizm w pozytywnych rozumieniu tego słowa - jest największą wartością i
          bohaterstwem Narodu, walczącego o swoją tożsamość i suwerenność. To piękne słowo
          i jakże dziś spragnione...
          • Gość: parafianka Re: Moher jest bez rozumu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.09, 21:13
            Nacjonalizm? A ja myślałam, że etyka to upragnione dobro. Ale gafa.Największą
            wartością narodu, budującą jego dobrobyt i suwerenność jest nacjonalizacja. :)
            • wdmuchowski Re: Moher jest bez rozumu. 18.11.09, 22:17
              Etyka? Ale z pewnością nie marksistowsko-leninowska.
            • Gość: chupakabra Re: Moher jest bez rozumu. IP: *.chello.pl 18.11.09, 22:19
              Parafianko, towarzysz wdmuchowski ma zestaw poglądów importowanych z Białorusi,i
              sam też chyba jest produktem tego samego pochodzenia. Pisze świetnie po
              białorusku (bo rosyjski to nie był), a po polsku strzela gramatyczne gafy. Wot
              gdie sobaka leżit.(w wolnym tłumaczeniu na polski: tu jest pies pogrzebany).
              • wdmuchowski Re: Moher jest bez rozumu. 18.11.09, 22:21
                Mnie spłodził nie Żyd czy głupek, jak Ciebie, tylko Polak z krwi i kości na Kresach!

Gość portalu: chupakabra napisał(a):

> Parafianko, towarzysz wdmuchowski ma zestaw poglądów importowanych z Białorusi,
                > i
                > sam też chyba jest produktem tego samego pochodzenia. Pisze świetnie po
                > białorusku (bo rosyjski to nie był), a po polsku strzela gramatyczne gafy. Wot
                > gdie sobaka leżit.(w wolnym tłumaczeniu na polski: tu jest pies pogrzebany).
                • wdmuchowski Re: Moher jest bez rozumu. 18.11.09, 22:22
                  Па Беларуску - МАУЧЫ САБАКА!

wdmuchowski napisał:

> Mnie spłodził nie Żyd czy głupek, jak Ciebie, tylko Polak z krwi i kości na Kre
                  > sach!
                  >
                  > Gość portalu: chupakabra napisał(a):
                  >
                  > > Parafianko, towarzysz wdmuchowski ma zestaw poglądów importowanych z Biał
                  > orusi,
                  > > i
                  > > sam też chyba jest produktem tego samego pochodzenia. Pisze świetnie po
                  > > białorusku (bo rosyjski to nie był), a po polsku strzela gramatyczne gafy
                  > . Wot
                  > > gdie sobaka leżit.(w wolnym tłumaczeniu na polski: tu jest pies pogrzeban
                  > y).
                  >
                  >
                • Gość: chupakabra Re: Moher jest bez rozumu. IP: *.chello.pl 18.11.09, 22:27
                  Nie podniecaj się tak wdmuchowski, bo jeszcze wyjdzie, że jesteś antysemitą - a
                  to dzisiaj nieprawomyślne.
                  • Gość: ja Re: Moher jest bez rozumu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.09, 22:46
                    WD, ale swoją drogą to po co tu przybyłeś głosować w referendum? Przecie
                    zachwalasz tak Białoruś, jak to tam nie jest super to dlaczego po prostu tam nie
                    zostaniesz, nie postarasz się o obywatelstwo, i nie zamieszkasz na stałe? Ale
                    czy potem nie miałbys problemu z paszportem jakbyś chciał Polske odwiedzić?
                    Przyjeżdżasz tu pewnie tylko od czasu do czasu, musiałbyś z siatke rubli wydać
                    na to, bo zwykła zrywka mogłaby nie wystarczyć.
                    A swoją drogą to AŁ wie żeś tu zameldowany a tam nie? Bo skoro tu jesteś
                    zameldowany to tam nie możesz być.
                    • wdmuchowski Re: Moher jest bez rozumu. 18.11.09, 23:42
                      :)) Bo Go - Obywatelstwo - miałem, mam i będę miał. Bo Białoruś to - Moja Matka!
                      Jak mało ludzi mnie tu zna?... i dobrze
                      Pozdrawiam.

Gość portalu: ja napisał(a):

> WD, ale swoją drogą to po co tu przybyłeś głosować w referendum? Przecie
                      > zachwalasz tak Białoruś, jak to tam nie jest super to dlaczego po prostu tam ni
                      > e
                      > zostaniesz, nie postarasz się o obywatelstwo, i nie zamieszkasz na stałe? Ale
                      > czy potem nie miałbys problemu z paszportem jakbyś chciał Polske odwiedzić?
                      > Przyjeżdżasz tu pewnie tylko od czasu do czasu, musiałbyś z siatke rubli wydać
                      > na to, bo zwykła zrywka mogłaby nie wystarczyć.
                      > A swoją drogą to AŁ wie żeś tu zameldowany a tam nie? Bo skoro tu jesteś
                      > zameldowany to tam nie możesz być.
                      • wdmuchowski Re: Moher jest bez rozumu. 18.11.09, 23:45
                        Przepraszam - JE - Obywatelstwo, nie zaś Go.

wdmuchowski napisał:

> :)) Bo Go - Obywatelstwo - miałem, mam i będę miał. Bo Białoruś to - Moja Matka
                        > !
                        > Jak mało ludzi mnie tu zna?... i dobrze
                        > Pozdrawiam.
                        >
                        > Gość portalu: ja napisał(a):
                        >
                        > > WD, ale swoją drogą to po co tu przybyłeś głosować w referendum? Przecie
                        > > zachwalasz tak Białoruś, jak to tam nie jest super to dlaczego po prostu
                        > tam ni
                        > >
                        > > zameldowany to tam nie możesz być.
                        >
                        >
                    • wdmuchowski Re: Moher jest bez rozumu. 18.11.09, 23:44
                      Jestem Obywatelem Świata. moje zameldowanie Cię nie obchodzi, pracuj dale i
                      wyjaśniaj, bo ja już dziękuję!
                      Wiktor Dmuchowski, Obywatel RP.

Gość portalu: ja napisał(a):

> WD, ale swoją drogą to po co tu przybyłeś głosować w referendum? Przecie
                      > zachwalasz tak Białoruś, jak to tam nie jest super to dlaczego po prostu tam ni
                      > e
                      > zostaniesz, nie postarasz się o obywatelstwo, i nie zamieszkasz na stałe? Ale
                      > czy potem nie miałbys problemu z paszportem jakbyś chciał Polske odwiedzić?
                      > Przyjeżdżasz tu pewnie tylko od czasu do czasu, musiałbyś z siatke rubli wydać
                      > na to, bo zwykła zrywka mogłaby nie wystarczyć.
                      > A swoją drogą to AŁ wie żeś tu zameldowany a tam nie? Bo skoro tu jesteś
                      > zameldowany to tam nie możesz być.
                  • wdmuchowski Re: Moher jest bez rozumu. 18.11.09, 23:38
                    Ja, ja by tobie się nie podobało jestem Polakiem. A możesz tu na forum nawet
                    napisać moje imię, bo mam na imię Wiktor czyli zwycięzca, tak chyba?

> Nie podniecaj się tak wdmuchowski, bo jeszcze wyjdzie, że jesteś antysemitą - a
                    > to dzisiaj nieprawomyślne.
                    • wdmuchowski Re: Moher jest bez rozumu. 18.11.09, 23:40
                      Moja żona przed chwilą chwilą Ci odpowiedziała:

- A gów...o mnie to obchodzi, kto i co myśli o mnie.

I wiesz, chyba ma rację!

wdmuchowski napisał:

> Ja, ja by tobie się nie podobało jestem Polakiem. A możesz tu na forum nawet
                      > napisać moje imię, bo mam na imię Wiktor czyli zwycięzca, tak chyba?
                      >
                      > Gość portalu: chupakabra napisał(a):
                      >
                      > > Nie podniecaj się tak wdmuchowski, bo jeszcze wyjdzie, że jesteś antysemi
                      > tą - a
                      > > to dzisiaj nieprawomyślne.
                      >
                      >
              • Gość: parafianka Re: Moher jest bez rozumu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.09, 13:04
                Absolutnie mi nie przeszkadza pochodzenie kogokolwiek, bo nie ono jest
                wyznacznikiem wartości człowieka. Dlatego jestem zagorzałym przeciwnikiem
                wszelkiego nacjonalizmu, który prowadzi do głupich podziałów.
            • wdmuchowski Re: Moher jest bez rozumu. 18.11.09, 22:20
              nie nazjonalizacja, tylko nazjonalizm - to są różne rzeczy
              • Gość: marek L WD nie obrażaj Polaków!!. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 11:27
                oj zaśmierdziało NKWD, Kongresówka i jej myślenie wiecznie żywe
          • Gość: driver Re: Moher jest bez rozumu. IP: *.dip.t-dialin.net 20.11.09, 17:56
            wdmuchowski napisał:

> Nacjonalizm w pozytywnych rozumieniu tego słowa - jest
            największą wartością
            > i
            > bohaterstwem Narodu, walczącego o swoją tożsamość i suwerenność.
            To piękne słow
            > o
            > i jakże dziś spragnione...

Stop,chyba kolega na lekcjach WOS to sypial albo gral w Playstation?

> Nacjonalizm w pozytywnych rozumieniu tego słowa - jest
            największą wartością

A na jakiej podstawie ten wniosek? Przeciez historia wskazuje na cos
            innego.
            Przyklad to Niemcy (przeciez to konsekwencja nacjonalizmu byl
            nazizm)od 1933-1945 i Konflikt Balkanski i w jego wyniku wojna 1992-
            1999 (wlasciwie konflikty w kontekscie etnicznym= narodowym byly tam
            od setek lat)
            Ukraina 1940-1945 (apogeum to Masakra Wolynska)
            A holocaust Armenczykow,Zydow,Aborygenow,Cyganow?
            Nie zapominaj,ze nacjonalizm powoduje antagonizmy-szczegolnie w
            mulikultorowej Europie.
            Moim zdaniem ta opcja polityczna jest w czasach globalizmu i ideii
            Wspolnej Europy niemozliwa i nie do zaakceptowania.
            Moze miala sens po Wojnie Trzydiestoletniej? Moze w 1918 dla Polski?
            Ale obecnie?
            Tam gdzie sie pojawia jest zazewiem konfliktow,problemow.
            Jest niepragmatyczny,a juz napewno przezytkiem.
            Europa musi obecnie zdecydowanie stawiac na kosmopolityzm,demokracje
            parlamentarna,ergo wolnosc jednostki tak polityczna jak i
            ekonmiczna,ale tez koniecznie socjalna opieke panstwa.

A moze mylisz nacjonalizm z patriotyzmem? Nie wiem.
            Patriotyzm tak; ale nie narodowy tylko obywatelski.
            Miejsce Polski jest w Rzymskiej czesci Europy-tylko z taka opcja
            moze sie rozwijac spokojnie i bezpiecznie.

> bohaterstwem Narodu, walczącego o swoją tożsamość i suwerenność.

Co ty nie powiesz?
            A miliony ofiar,ktore ginely i gina to co? Wlasnie dla chorej
            doktryny,ze dany narod,rasa labo religia sa wlasnie tymi
            prawidlowymi.

To piękne słow
            > o
            > i jakże dziś spragnione...

No wlasnie tylko slowa.Tylko demagogia
            • wdmuchowski Re: Moher jest bez rozumu. 20.11.09, 18:02
              Jaka demagogia, jak byś był Polakiem - zrozumiałbyś o co w tym wszystkim nam
              chodzi, a tak jesteś tylko Żydem.
            • Gość: do drivera Re: Moher jest bez rozumu. IP: 77.255.75.* 20.11.09, 18:11
              My mieszkamy w Polsce i nasze sprawy są polskie, mnie nie obchodzi co myślą o
              tym Żydzi, Niemcy i Ukraińcy.

Polska jest jedynym państwem w Europie, gdzie Polacy powinni być u siebie w
              Domu. My - nacjonaliści - powinniśmy dbać o nasze narodowe interesy, bo nikt za
              nas tego nie będzie robił...no..., kierować swoim państwem też powinniśmy tylko MY!

I co tu jest nie jasne? Przecież nie nawołuję do rozruby, tylko do polskości...
              A co, może już nie mam na to prawo?
            • wdmuchowski Re: Moher jest bez rozumu. 20.11.09, 18:16
              A no, właśnie... w czasach globalizmu! I kto to wymyślił? Żydzi? A kto? Z
              pewnością nie Polacy czy Słowianie!

Nigdy się nie zrozumiemy, bo myślisz i wrzucasz wszystko do jednej beczki.
              Europa ma, jeśla ma być, bogatsza dzięki nacjonalizmowi w pozytywnym znaczeniu
              tego słowa... i tylko nacjonalizmowi. Jak chce być bogatsza i silna. Innej drogi
              nie ma, czas, no chyba żeś ślepy, już to pokazuje..
            • Gość: do driver Re: Moher jest bez rozumu. IP: 77.255.75.* 20.11.09, 18:21
              Jesteś dowodem populizmu, demagogii i żydowskiej masonerii. Dla mnie nie jesteś
              Polakiem!
              • Gość: driver Re: Moher jest bez rozumu. IP: *.dip.t-dialin.net 20.11.09, 19:23
                Gość portalu: do driver napisał(a):

> Jesteś dowodem populizmu, demagogii i żydowskiej masonerii. Dla
                mnie nie jesteś
                > Polakiem!

Oczywiscie,ze masz prawo do takiego zdania.Aczkolwiek blednego.
                Przeciez sensem forum jest wielopoglodowosc.
                Przedstawilem teze,poparta argumentami,ze nacjonalizm jest w gruncie
                rzeczy destruktywny,niepragmatyczny i a przede wszystkim
                niehumanistyczny.

Po jakiego grzyba uzywasz tak grubej czcionki? Ni znasz zasad
                forum.Duze litery albo gruba czcionka symbolizuja brak taktu.
          • Gość: do WD Re: Moher jest bez rozumu. IP: *.apus-net.pl 21.11.09, 09:14
            Dmuchowski - w imię nacjonalizmu popełniono taką masę paskudztw, że przyzwoity
            człowiek powinien się zastanowić, zanim użyje tego określenia w dyskusji.

Lepiej poznaj znaczenie słowa PATRIOTYZM
            • Gość: WD Re: Moher jest bez rozumu. IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.09, 12:00
              Jeśli Polacy /nacja/ mogą samodzielnie decydować o swoim rozwoju
              kulturowo-społeczno-politycznym /sprawy mniejszości narodowych nie koniecznie
              muszą być uciskane/ bez ingerencji mniejszości narodowości wewnąt tegoż państwa
              /mowa o kierowaniu Polakami przez określoną mniejszość narodową/ Państwo Polskie
              jest wtedy prawdziwie suwerenne i ie ma czego się obawiać z tej czy innej strony.

Patriotyzm - to sposób na wychowanie młodzieży w duchu polskiego nacjonalizmu
              pozytywnego. Nacjonalizmowi w naszych czasach należy nadać inne znaczenie, nie
              to stare i utarte.

Nacjonalizm (z łac. natio – naród) - postawa społeczno-polityczna uznająca naród
              za najwyższe dobro w sferze polityki. Nacjonalizm uznaje sprawy własnego narodu
              za najważniejsze... i na tej definicji bym skończył nie interpretując dalej w
              złym kierunku.

Naród Polski pragnie, jestem pewien i czas to pokaże, odrodzenia takiego
              zdrowego nacjonalizmu. Bez niego Polska nie będzie polską. Wszystkie
              globalistyczne pojęcia znikną i tak szybko, jak się pojawiły.
              • Gość: driver Re: Moher jest bez rozumu. IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.09, 17:01
                Gość portalu: WD napisał(a):
                > Patriotyzm - to sposób na wychowanie młodzieży w duchu polskiego
                nacjonalizmu
                > pozytywnego. Nacjonalizmowi w naszych czasach należy nadać inne
                znaczenie, nie
                > to stare i utarte.

Jesli sie wypowiadasz na jakis temat to staraj sie z nim zapoznac
                tak w kontekscie syntetycznym jak i faktograficznym.

I co masz na mysli piszac ...Nacjonalizmowi w naszych czasach należy
                nadać inne znaczenie, nie to stare i utarte...?

Dla mnie to puste slowa.

> Jeśli Polacy /nacja/ mogą samodzielnie decydować o swoim rozwoju
                > kulturowo-społeczno-politycznym /sprawy mniejszości narodowych nie
                koniecznie
                > muszą być uciskane/ bez ingerencji mniejszości narodowości wewnąt
                tegoż państwa
                > /mowa o kierowaniu Polakami przez określoną mniejszość narodową/
                Państwo Polski
                > e
                > jest wtedy prawdziwie suwerenne i ie ma czego się obawiać z tej
                czy innej stron
                > y.

Przeciez to jakas abstrakcja. Powtarzam w kazdym cywilizowanym
                panstwie kryterium,kto wykonuje,daje ustawy i zatwierdza je prawnie
                jest jego obywatelstwo a nie narodowosc.

> Nacjonalizm (z łac. natio – naród) - postawa społeczno-polityczna
                uznając
                > a naród
                > za najwyższe dobro w sferze polityki.

Co ty wypisujesz.Adolf tez tak uwazal.ONR i lysole takze tak sadza.
                "Fajne" autorytety,nie ma co.

>Nacjonalizm uznaje sprawy własnego narodu
                > za najważniejsze...

no wlasnie nie interesy i wolnosc jednostki/obywatela,tylko interesy
                wlasnego narodu...to czego to doprowadzilo proponuje abys zapoznal
                sie z historia 1933-1945.

> za najważniejsze... i na tej definicji bym skończył nie
                interpretując dalej w
                > złym kierunku.
                >
                Rozumiem,ze brak cie argumentow i wiedzy
                • Gość: WD Re: Moher jest bez rozumu. IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.09, 21:59
                  Nie pisz mi i nie wmawiaj jakiegoś braku wiedzy. Nie jesteś góru!
                  Widzę, że nie rozumiemy się i nie musimy. Nie wypowiadam się o tym co
                  nacjonalizm przyniósł złego i nie neguję tego. Wiem kim był Hitler i nie musisz
                  mi tego powtarzać...
                  Widzę, że Naród Polski traci swoją suwerenność, a narodowe wartości dziś nic w
                  Polsce nie znaczą. Polaków w rozumowaniu naszych dziadków zaraz w ogóle nie
                  znajedziesz ze świecą.

Jest jedyna w Polsce Narodowa Filharmoni i Orkiestra w Warszawie i nie
                  przeszkadza to pielęgnować najwyższe polskie i międzynarodowe wartości. W Polsce
                  obcerwuje stopniowe wynarodowienie społeczności i temu sprzyja obecna
                  samorządząca się /!/"elita polityczna". To źle! Poziom wykształcenia i
                  wychowania w duchu narodowym /patriotyczno-polskim/, jak chociażby wychowywano
                  nas na Kresach - choć nie było szkół polskich - sięga dna. Nie możemy Polacy
                  przeswajać tego co nam obce i co definitywnie rozwiąże więź polską
                  międzypokoleniową. Nie zgadzam się na wyniszczenie polskiego potencjału i
                  Polskiego Narodu, więc jedynym wyjściem i powrotem do normalności i szacunku do
                  tego co polskie jest odbudowa potencjału nanarodowego - nacjonalistycznego. Więc
                  formułuję, mam chyba na to prawo, wprowadzam pojęcie "pozytywnego nacjonalizmu",
                  który pozwoli odbudować nasz kraj i wynieść go na wyżyny. Innego rozwiązania nie
                  ma i nie widzę, bo obecny globalizm rujnuje naszą narodową przyszłośc i rangę
                  Polaków i ich miejsce w cywilizowanym świecie.
                  Podaje raz jeszcze definicje nacjonalizmu we wszystkich szacownych encyklopediach:
                  "Nacjonalizm (z łac. natio – naród) - postawa społeczno-polityczna
                  uznająca naród za najwyższe dobro w sferze polityki." Nic w tym złego nie widzę.
                  Dzisiaj Naród Polski jest traktowany przez włodarzy, jak bagno i stano baranów,
                  a tak daleko nie jest.

Też bym dodał, że /cytat/ "...Rozumiem,ze brak cie argumentow i wiedzy...", ale
                  nie podpiszę się pod tym, bo jak piszesz w innym poście obowiązują jednak nas
                  demokratyczne zasady i subtelność /twoje słowo/.

A tak reasumując i obcerwując niektórych Polaków na przestrzeni 18 lat dochodzę
                  do wniosku, że Polacy lubią pouczać samym się nie dokształcając /nie wspomnę
                  już o darze intuicji politycznej/.
        • Gość: czukcza Re: Moher jest bez rozumu. IP: *.strefa.com 18.11.09, 20:56
          polska kociolek gotowac sie bez ustanku.. ja slyszec ze polska lud odwolac
          prezydent wrona. to bierut juz nie jest?
          • Gość: chupakabra 777 Re: Moher jest bez rozumu. IP: *.chello.pl 19.11.09, 11:11
            No i tak, drodzy Częstochowianie seans inwektyw się zakończył. Ale teraz już
            wiecie z kim stanęliście w jednym rzędzie, żeby odwołać prezydenta. Jeszcze raz
            Gratuluję!
            • Gość: TYM Re: Moher jest bez rozumu. IP: *.chello.pl 19.11.09, 11:30
              ja bardzo przepraszam siedze na drzewie i mlaskam?czy wam to
              nieprzeszkadza ze ja ciagle siedze i mlaskammm kiedy tam na dole
              moze ich dwoie badz tez trzy ciagle cos modrego szukaja w swej krzty
              rozumu czy umysl swiatowi Panowie
              • Gość: Koala Re: Moher jest bez rozumu. IP: *.chello.pl 19.11.09, 19:43
                Napisz TYMie, na którym drzewie siedzisz. Chętnie przyłączę się do ciebie.
    • Gość: blabla Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: *.chello.pl 19.11.09, 12:00
      NKWD,Gestapo,KGB,I Stasi wracaja do Czewy bo niema Wrony!ilu jeszce
      jest takich paranoikow, chupakabra!no ale "Glupcow nie sieja sami
      sie rodza"
      • Gość: ona Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: *.centertel.pl 20.11.09, 09:35
        To znaczy,że on był gorszy od nich?
    • lowcadebili3 Re: NKWD wraca do Częstochowy? 19.11.09, 12:21
      No cóż, debil nie rozumie że referendum to najbardziej demokratyczna forma
      rządów, i próbuje agitki ale pojeba..ły mu się epoki.
      • Gość: chupakabra Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: *.chello.pl 19.11.09, 13:21
        Łowco debili, różnica między nami jest taka, że ja swoje poglądy potrafię
        wypowiedzieć słowami, a wy koniecznie potrzebujecie do tego inwektyw. Od dawna
        wiadomo, że inwektywy pojawiają się wtedy, kiedy zaczyna brakować argumentów.
        No, chyba, że odwzajemniacie się, bo za inwektywę poczytujecie sobie
        przyrównanie do rewolucjonistów radzieckich – równocześnie jednak nie macie nic
        przeciwko odśpiewaniu Międzynarodówki. I komu tu psychiatra bardziej jest potrzebny.
        Co do epok historycznych, to jednak dużo bardziej zagubieni wydają się ci,
        którzy wskrzeszają dziś antyklerykalne hasła w czasów rewolucji październikowej
        – a to se ne wrati!
        Pozdrawiam wszystkich twoich debili i blablabla…
        • dyziek_o Re: NKWD wraca do Częstochowy? 19.11.09, 13:46
          Do " łowcy";
          Co ten "chupakabra" ma z tymi ruskimi? - dziadka z czworaków mu
          krasnoarmiejcy wywalili czy babkę zgwałcili, myśląc ,ze Niemra?
          Co post to o NKWD nawija. Połowa z czytających nie wie o co chodzi bo
          młodzież już tych określeń nie kojarzy a ten w koło Macieju o ruskich.
          Chupakabra, - jak by co, to przed NKWD istniało GPU, właściwie
          OGPU, Obiedinionnoje gosudarstwiennoje polityczeskoje uprawlenije.
          To taki organ bezpieczeństwa politycznego........! Może coś o tym?!
          • Gość: chupakabra Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: *.chello.pl 19.11.09, 19:08
            Dyziek. Temat NKWD zainicjował "wdmowski" - nie ja. (sprawdź wątek:
            Zafundowaliście miastu rok regresu) Uważam i napisałem to już na forum, że w
            kontekście referendum ten temat trafia jak piorun w szczypiorek. Ale jak facet
            upiera się, że g... jest smaczne, a w dodatku dobre dla zdrowia, to trudno
            przytakiwać. Naubliżał mi zresztą po polsku i po białorusku (pisząc bukwami
            zamiast liter)i przedstawił się na koniec jako obywatel świata.
            • Gość: chupakabra Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: *.chello.pl 19.11.09, 19:19
              Pomyliłem nicka: nie "wdmowski", a "wdmuchowski". Serdecznie przepraszam Dmowskiego.
        • lowcadebili3 Re: NKWD wraca do Częstochowy? 19.11.09, 14:04
          chupakabra pozdrawianie siebie samego to już przesada.
          Niestety z kimś kto nie rozumie zasad demokracji, ma tylko klapki na oczach i
          wszędzie dopatruje się NKWD, rewolucjonistów itp. nie da się rozmawiać używając
          argumentów ... Ale psychiatria zna takie przypadki i podobno da się to podleczyć.
          • Gość: chupakabra Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: *.chello.pl 19.11.09, 19:28
            Pamiętaj łowco-debili, uprzejmości nigdy dosyć. Zwłaszcza tobie taką zasadę
            trzeba przypomnieć. A jeśli nie masz klapek na oczach, to powinieneś widzieć, że
            temat NKWD zainicjował niejaki "wdmuchowski" - nie ja. Co do psychiatry -
            przeczytaj jeszcze raz zdanie nr 1.
        • Gość: kret Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.09, 18:10
          Mylisz się, bo inwektywy pojawiają się wtedy, kiedy tak niby zdrowy łeb nie
          rozumie istoty rzeczy i jej naturalnego biegu, a trzyma się uporczywie swoich
          prehistorycznych teorii.

Słowo, zresztą też literackie "idiota" czy "kretyn", użyte w stosunku do
          oponenta jest pewnego rodzaju elektrowstrząsem, który ma przywrócić go do
          naturalnego życia. Cóż, nie zawsze się udaje, są przypadki beznadziejne,
          takie właśnie, jak nick "chupakabra"
          • Gość: chupakabra Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: *.chello.pl 19.11.09, 19:33
            Krecie, dość kompetentnie piszesz o elektrowstrząsach - ten temat znasz z
            literatury, czy z autopsji?
            • wdmuchowski Re: NKWD wraca do Częstochowy? 19.11.09, 21:55
              Po co się usprawiedliwiasz i tak jest wszystko jasne z tobą. A propos nazwiska
              to nie ma różnicy, możesz pisać do mnie Hrabio /w sumie ten sam herb/ :))
              Wyglądasz mi na starego, upartego upierd....ca i tyle w tym temacie.

> Krecie, dość kompetentnie piszesz o elektrowstrząsach - ten temat znasz z
              > literatury, czy z autopsji?
    • 15listopada2009 kupakabra777 20.11.09, 08:39
      to wy jesteście najgorszymi komunistami nie ci historyczni....tak
      p...ch gości których skręca nienawiść mielismy za wladzę was trzeba
      EGZORCYZMOWAĆ+++
      • Gość: cc Re: kupakabra777 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 09:53
        ależ pie...cie, dzieciaki...
        jak małe, moherowe bałwanki
        ale niestety internet jest dostatecznie cierpliwy - i przyjmuje wasze rojenia i
        teorie spiskowe

• Gość: chupakabra 777 Re: kupakabra777 IP: *.chello.pl 20.11.09, 13:22
          Odpowiadam jednym postem:
          „Hrabiemu Wdmuchowskiemu”
          „15-temu listopadowi” (oby się nie okazał dla was 11- tym września)
          „Gościowi CC”
          Widzę panowie, że choć macie różne nicki, łączy was jedno: bez inwektyw
          rozmawiać nie umiecie, a hrabia wdmuchowski w dodatku dużo lepiej klnie po
          białorusku niż pisze po polsku – prawdziwy arystokrata. Dlatego spróbuję
          wyregulować moje komputerowe krzesełko i zniżyć się do waszego poziomu na
          tyle, żebyśmy mogli wreszcie porozmawiać jak równy z równym, czyli jak cham z
          chamem. Nie gwarantuję, że się uda bo gwint jest dość krótki, więc może się
          okazać, że to jest koniec dyskusji - z wami.
          • Gość: do chupakabra 777 Re: kupakabra777 IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.09, 13:35
            Przecież Ty nie chcesz rozmawiać w sposób cywilizowany, bo od kilku lat tu na
            forum ostrzysz swój język /pod 20-ma nickami/ i wswzystkich obrażasz.
            Więc
            czego oczekujesz? Zachowujesz się tak samo, jak "xx", który "kształtuje" na swój
            sposób umysły młodych - /różni was jedynie styl pisania, nie poziom myślenia/.
            Doceń umiejętności i osobowośći innych, a może zostaniesz poważnie potraktowany,
            kto wie?
            • Gość: chupakabra Re: kupakabra777 IP: *.chello.pl 20.11.09, 14:12
              Na forum gazety wszedłem po raz pierwszy 15.11.2009 (i już żałuję), bo
              dotychczas pojawiałem się wyłącznie na Forum TVN24 i tam dyskusja może dawać
              jakąś satysfakcję. Jeśli mi przykładacie w rewanżu za jakiegoś fantoma, który od
              kilku lat coś tam... wasz błąd. Nawet się nie domyślam o kogo chodzi. Ale
              wierzcie w co chcecie, boję się że nie ma sposobu, żeby takich przekonać.
              PS. odpowiadam, bo tekst nareszcie był bez inwektyw, choć podejrzenie chybione
    • Gość: nie częstochowiani Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.09, 13:51
      I to właśnie jest optymistyczne, że odwołano prezydenta nie za to,
      że jest oszustem, czy innego rodzaju przestępcą, ale za to, że był
      złym gospodarzem i to mnie napawa optymizmem, że ludzie poczuli że
      można/. Częstochowianom należy się pomnik. Jeśli ktoś uważał że jest
      dobrym powinien iść i głosować w jego obronie. Dziś rwiecie sobie
      włosy z głowy nad tym co się stało a to potwierdzony został tylko
      fakt, że nieobecni nie mają racji. Zamiast więc płakać trzeba było
      sie nie lenić tylko iść głosować. BRAWO CZĘSTOCHOWA!!!
      • Gość: driver Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: *.dip.t-dialin.net 20.11.09, 17:30
        wdmuchowski napisał:

> Odwołaliśmy go tak, jak zwykli wierni odwołują z plebani
        nieudolnego i
        > aroganckiego proboszcza, który nie chce odprawiać mszy, którą się
        zamawia i się
        > za nią płaci.
        > To proste! Nie chcemy tego "księdza", choć biskup go broni. My
        zaś uważamy,
        > że ten pszysłowiowy ksiądz zamiast nam służyć i pomagać żyć, nas
        niszczy i nami
        > gardzi.

> Прабачце, ка
        > 83;і ласка, ці Вы &
        > #1075;эта разумее&#
        > 1094;е ці не??...

A ty co nastepny nawiedzony, uwazajacy,ze ma monopol na nieomylnosc?
        Przeciez w temacie chodzi zupelnie o cos innego. To ze pan Wrona
        zostal w demokratyczny sposob odwolany to fakt.Tak chcieli
        mieszkancy Czestochowy i jest ok.
        Zwroc uwage i wykaz troche samokrytyki,co do sposobu w jaki sie
        tutaj artykulujesz; sposobu agresywnego,czesto ad personam, a takze
        niezgodnego z zasadami dobrego wychowania i netykiety.
        I dlaczego te emocje?
        • wdmuchowski Re: NKWD wraca do Częstochowy? 20.11.09, 17:57
          Ktoś przecież musi mieć rację? Dyrygent je ma zawsze, w odróżnieniu od
          prezydenta :)

Nie chcę mi się poważnie podchodzić do tego bełkotu!
        • wdmuchowski Re: NKWD wraca do Częstochowy? 20.11.09, 17:59
          Przepraszam - dyrygent zawsze ma rację /ją/, nawet wtedy kiedy jej niema... w
          odróżnieniu od prezydenta, który nigdy nie ma racji, nawet wtedy, kiedy ją ma
          :))

Gość portalu: driver napisał(a):

> wdmuchowski napisał:
          >
          > > Odwołaliśmy go tak, jak zwykli wierni odwołują z plebani
          > nieudolnego i
          > > aroganckiego proboszcza, który nie chce odprawiać mszy, którą się
          > zamawia i się
          > > za nią płaci.
          > > To proste! Nie chcemy tego "księdza", choć biskup go broni. My
          > zaś uważamy,
          > > że ten pszysłowiowy ksiądz zamiast nam służyć i pomagać żyć, nas
          > niszczy i nami
          > > gardzi.

> > [b]Прабачце, кk
          > 2;
          > > 83;і ласка, ці В
      • Gość: Jan Głowcki wszędzie IP: *.apus-net.pl 20.11.09, 18:15
        I znowu Pan Głowacki, pluje.
        • Gość: wdmuchowski Re: Głowcki wszędzie IP: 77.255.75.* 20.11.09, 18:18
          Nie wiedziałem, że "driver" - to jakiś Pan Głowacki!?
          • Gość: micha Re: chupakabra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 18:28
            Odwołaliśmy go za to
            że w każdą niedzielę,
            na obiadku z biskupem
            załatwiał handelek! :-)
            • Gość: do "micha" Re: chupakabra IP: 77.255.75.* 20.11.09, 18:31
              poproszę o zdjęcia, fakty i argumenty :)
      • Gość: chupakabra Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: *.chello.pl 20.11.09, 19:29
        do nie częstochowianina
        (nareszcie mogę odpowiedzieć na tekst pozbawiony inwektyw)
        Znowu ktoś powie, że jestem uparty, ale nic nie poradzę na to, że do łez
        rozśmieszyły mnie już pierwsze słowa: „to właśnie jest optymistyczne, że
        odwołano prezydenta nie za to,
        że jest oszustem…”. A gdyby był oszustem? To dopiero jest pytanie? Ja zakładam
        się o wszystko, że wtedy właśnie by pozostał! Wtedy ma się protektorów, obrońców
        i pieniądze na propagandę sukcesu, plakaty, publikacje i transparenty. A Wrona ,
        jak tu pisano z satysfakcją, był sam - przeciw wszystkim.
        Drodzy częstochowianie (i ci spoza Częstochowy) dobrze wam radzę: patrzcie na
        ręce tych, którzy dziś nie są sami. Połączyli się w absurdalnym i
        kompromitującym uścisku: PiS+PO+SLD zaprzeczając programom swoich partii,
        politycznej uczciwości i logice.
        Teraz, żeby zagłosować na PiS trzeba będzie wyjechać do Krakowa, bo
        częstochowski oddział tej partii okazał się zdrajcą podstawowych wartości
        deklarowanych w kampanii wyborczej.
        Co do włosów: nie ma potrzeby niczego wyrywać. Będą wybory! Nie zatrzymacie
        Moherów, nie zatrzymacie mnie (choć chodzę bez czapki) – wtedy przyjdzie czas na
        demokrację.
        Co do pomników: w Częstochowie jest ich dosyć. Naprawdę dosyć!
        • Gość: nie częstochowiani odpowieź na odpowieź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 22:16
          No i czy nie jest to optymistyczne? Właśnie zdeklarowałeś, że pójdziesz na
          wybory. Jak rozumiem, na referendum nie byłeś i nie skorzystałeś ze swego prawa
          bo posłuchałeś wezwania pana prezydenta. A w demokracji właśnie o to chodzi by
          chodzić na wybory. Tragedią było to, że ludzie nie poszli w Piotrkowie, gdy
          prezydent siedział w areszcie. Ale Częstochowianie dali pokaz korzystania z
          demokracji. To nauka nie tylko dla odwołanego prezydenta ale i wszystkich innych
          rządzących. Co zaś do pomnika powinien stanąć w samym centrum Polski, by wszyscy
          wiedzieli, że ich głos jest naprawdę ważny.
    • Gość: Ja_dalej Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: *.chello.pl 20.11.09, 21:55
      Dodam uwagi z innego wątku, jednakże tegoż tematu.
      =====================================================================

Witam szanownych panów.

Trudno mi jest określic dlaczego nikt w ciągu trwającej kampanii referendalnej
      nie zwrócił uwagi na wpływ GW na możliwe skutki.
      Sprostowanie - pani DS od znacznie dłuższego czasu zajmuje się
      analizowaniem i torpedowaniem Urzędu Miasta - po prostu jako ośrodka władzy
      samorządowej. A w szczególności Prezydenta, który jest najłatwiejszy do
      opiniowania i potencjalnego atakowania ponieważ jest konkretnym osobnikiem.
      Urząd jako taki zawsze był w naszym Kraju atakowany, chociażby z zaszłości
      historycznych, ale i z powodu konieczności wykonywania jego ustawowych funkcji,
      nie mówiąc już o ściąganiu podatków, wydawaniu zezwoleń itd., które to funkcje
      zawsze są dla mieszkańców uciążliwe, czasochłonne i stąd zawsze narażone na
      krytykę obywatela stającego wobec przepisów, zasad, wymagań a rownież i również
      kolejek, płatności.
      Te utrudnienia wkurzają każdego, a najbardziej ludzi prostych, najmniej
      zorientowanych w zakresie przepiosw i zasad obowiązujących wszystkich obywateli
      naszego Kraju.
      Stąd osobę fizyczną jest łatwiej złapac w sidła krytyki.

A akurat prezydent jako jedyny w mieście jest celem idealnym.

Czy prezydent cokolwiek zrobi czy też nie, to i tak jest to źródłem i
      potencjalnym powodem do krytyki i ataku. Zawsze znajdzie się powód do krytyki i
      oczywiście osoby niezadowolone z jego działania lub niedziałania.
      Dodając do tego możliwości publicystyczne i propagandowe mediów, a na dziś
      wzmocnione wielokrotnie elektroniką, internetem i z anonimowymi forami
      dyskusyjnymi to w efekcie otrzymujemy wspomnianą czwartą władzę - MEDIA.
      Ale w stosunku do poprzednich, ta władza jest w świetle prawa niemal bezkarna.
      Nie można jej odwołac.
      Można jej nienawidzic, ale nie można z niej NIEKORZYSTAC.

Stąd dalej wynika skutecznośc. Również pani Doroty Stainhagen.

A co do samej pani Doroty - torpedowała pana Tadeusza od zawsze.

Zawsze torpedowała władze miasta, także UM jako taki i każde ich najmniejsze
      potknięcia, pozorne potknięcia, czy wręcz z tworząc potknięcia z przypadkowych
      zależności.
      Znalazła takie swoje miejsce w GW i z niego korzysta z pełną pasją.

Forum GW też stało się areną bezlitosnej walki z Prezydentem.
      Sądzę, że areną najbardziej skuteczną z całej kampanii referendalnej i wprost
      nieprawdopodobnie skuteczną bo docierającą do mieszkańców całego subregionu,
      których nie objęły środki propagandowe organizatorów odwołania prezydenta.
      Forum dotarło szczególnie do ludzi młodszych, korzystających na codzień z
      komputerów i internetu.
      Doładowało się wszelkich ludzkich wątpliwości i zastrzeżeń, braku doświadczenia.
      Starsi ludzie oczywiście korzystają z tego przekazu znacznie mniej lub w ogóle
      nie korzystają.
      W TV i radiu tego nie ma. Nie mówiąc o filtrowaniu przekazów przez media,
      głównie w stosunku do napastliwych, brutalnych czy akurat niezgodnych z linią
      programową wypowiedzi i przekazu.

W forum internetowym można zawrzec wszystko anonimowo : oszczerstwa, półprawdy,
      plotki, podnieśc atmosferę, wzburzyc środowiska.
      I jak się stało - dopięto swego.
      Bo nie określę wyniku referendum - wygrane / przegrane.
      Nieważne kto się pod tym popdisuje.

Jedynymi wygranymi są MEDIA.
      I ich bezwzględni pracownicy.

Przegranymi jesteśmy wszyscy, również razem z pracownikami mediów i rzeszami
      głosujących.
      Chociaż ci z mediów i ci "wygrani" na dziś mają zapewne osobistą satysfakcję.
      Do czasu.

Pozdrowienia dla wszystkich
      • Gość: Anty Pożegnaliśmy Pana Tadeusza i daremne żale IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.09, 00:35
        Doniezobaczyska się narazie.Pan Tadeusz to już dawno rozminął się ze
        swoim ja.Korytko się skończyło i pora na nowe życie.Napewno Pan
        Tadeusz nie będzie stał w posredniaku o pracę.Albo rzuci kapelusz i
        będzie grał na grzebieniu na przeciw dawnego pewexu.To mu nie
        grozi.Ktos to rozpętał i reszta skończyła.
        • Gość: kubuś Re: Pożegnaliśmy Pana Tadeusza i daremne żale IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.09, 00:39
          z pewnoscia nie byla to DS z wybiórczej
    • Gość: dziki Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.11.09, 14:04
      ...albo Cię człowieku opętało, albo jesteś tak przesiąknięty jadem "czarnych
      wron" i do łba nie przychodzi dobro większości!!! Nie chcemy fontann,
      granitowych krawężników pod Rakietą, krzyża na każdym skrzyżowaniu, Papieża
      wszędzie i na każdym kroku, proboszcza zamiast dzielnicowego i jeszcze za
      prezydenta nie chcemy szwagra biskupa Nowaka, rozumiesz?! W dupie mam
      pielgrzymki i osobistą przyjemność tego gościa z witania ich w 1 alei...
      Wszędzie widzicie tylko kolory czy czerwony czy czarny, ja życzę sobie Gospodarza!!!
      • Gość: driver Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.09, 16:11
        wdmuchowski napisał:

> Jaka demagogia, jak byś był Polakiem - zrozumiałbyś o co w tym
        wszystkim nam
        > chodzi, a tak jesteś tylko Żydem.

Co ty nie powiesz? Jak mam rozumiec twoj kontekst? Czyzbys
        insynuowal,ze bycie Zydem jest czyms pejoratywnym?
        Jesli tak,to tutaj sie zdekamuflowales.Znaczyloby to bowiem,ze
        selekcjonujesz ludzi na dobrycj i zlych wg. ich pochodzenia
        rasowego/narodowgeo-a to nic innego jak rasizm.
        To nastepny przyklad destruktywnych nauk zakompleksionego Dmowskiego
        zorientowanego prorosyjsko.

Niezapominaj,ze kryterium w ocenie czlowieka jest jego charakter i
        postepowanie a nie pochodzenie narodowe,rasowe,religijne,klasowe.
        Tak naucza etyka uksztaltowana przez cywilizacje rzymsko-katolicka.

Jesli chodzi oorgany wykonawcze, a takze ustawodowcze i sadownicze,
        to jego przedstawicieli wybiera sie na podstawie obywatelstwa a nie
        przynaleznosci narodowej-przeciez to priorytety demokracji.
        Co obudziles sie?

Globalizm,Wspolnota Europejska dla bylych panstw Bloku
        Sowieckiego,sa jak najbardziej wskazane.
        Przyklad Bialorusi to moim zdaniem argument,dla tych ktorzy
        uwazaja,ze mozna zyc odizolowanym i negowac demokracje i sojusze w
        jej obronie.
        • Gość: WD Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.09, 01:01
          Tak! Żyd nie może w moim państwie mieć więcej możliwości i przywilejów ode mnie.
          Dobrze to sobie uświadomiłeś... bo ma Państwa /szacowne/ Izrael!
          • Gość: driver Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.09, 21:35

> Tak! Żyd nie może w moim państwie mieć więcej możliwości i
            przywilejów ode mnie

A co zazdroscisz?

O widzisz, takie rasistowskie poglady glosil Adolf i jego
            poplecznicy,a takze narodowcy w innych panstwach.
            I czym sie to skonczylo? Holocaustem

> Dobrze to sobie uświadomiłeś... bo ma Państwa /szacowne/ Izrael!

Jesli jest obywatelem Izraela i ma ochote na miejsce zamieszkania
            jako Izrael to tak. Wybor nalezy do zainteresowanego.

Kazdy obywatel polski ma takie same prawa. A o tym decyduje
            obywatelstwo a nie narodowosc.
            • Gość: WD Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.09, 23:41
              Więc ja mam większe prawo u siebie i będę go się damagał.
        • Gość: WD Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.09, 01:04
          Właśnie, raz jeszcze Dmowskiego potrzebuje dziś Polska - nasza Polska, nie ich!
          To już zaczynasz dobrze mnie rozumieć - to mnie cieszy, choć Ciebie - nie, i to
          też rozumiem, ale ja nie widzę innej możliwości.

Podziel się, może widzisz inną?
          • Gość: driver Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.09, 21:53

> Właśnie, raz jeszcze Dmowskiego potrzebuje dziś Polska - nasza
            Polska

Dmowski byl zakompleksionym i krotkowzrocznym politykiem i to
            prorosyjskim.Ale podales przyklad. To jego "uczniowi" wprowadzili
            getto lawkowe a po 1945 czesc z nich byla prosowiecka.

> też rozumiem, ale ja nie widzę innej możliwości.

No wlasnie nie widzisz innej mozliwosci,gdyz Twoj system
            wartosci,jest zupelnie inny o kryteriow,ktore wyznacza etyka
            demokratyczna uksztaltowana w rzymskiej czesci Europy.
            Jesli odstapisz od sowieckiego sposobu percepcji to moim zdaniem
            zrozumiesz sens potrzeby globalizmu.
            • Gość: WD Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.09, 23:43
              To Ty jesteś zakompleksionym i przestraszonym o swoją niewiadomą przyszłość
              gościem, "driverze". Jak oczerniasz Dmowskiego, to coż jest dla ciebie oczernić
              mnie czy mój fach. Was z Pluto należy "powiesić" na jednej choince...., ale nie
              w moim domu...............
            • Gość: WD Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.09, 23:45
              Sowiecki to jesteś Ty! Bo piep..cie o jakiejś tam demokracji, nie mając o tym
              pojęcia co to jest i czym to jest...
        • Gość: WD Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.09, 01:07
          ... i jeszcze, proszę bez banałów i sloganów, bo piszesz już trzeci raz o jednym
          i tym samym bez przekonania, przepraszam, wiadomo, masz prawo. Nacjonalizm
          dzisiaj i tylko nacjonalizm polski wybawi ten Naród przed samounicestwieniem i
          zagładą, niestety, do tego już dochodzi
          • Gość: driver Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.09, 21:56

> ... i jeszcze, proszę bez banałów i sloganów, bo piszesz już
            trzeci raz o jedny
            > m

A wlasnie ze nie.Ty masz takie zdanie a ja inne.Ja popieram moje
            tezy argumentami i przykladami,a ty stosujesz demagogie.

> i tym samym bez przekonania, przepraszam, wiadomo, masz prawo.

No wlasnie mam prawo.
            Pozwol,ze to jak decyduje co,jak czesto bede pisywal.
            • Gość: WD Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.09, 23:46
              Twoje "argumenty" warte tyle, ile warta jest gazeta "Argumenty i fakty". Chyba
              wiesz o co chodzi, czy trzymasz się kurczowo tzw twojej 'rzymskiej demokracji"
              czyli mafijnej, bo włoskiej dziś.
        • Gość: WD Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.09, 01:10
          O Białorusi nic nie będę Ci mówił, przekonasz się za 5 lat - nie wcześniej i
          Polska utoruje sobie /być może/ własną, nie koniecznie taką, ale inną drogę.

I to, właśnie będzie zasługą tej, dziś niedocenionej Białorusi, dodam, mojej
          Matki, która dziś poszukuje wyjścia i suwerenności. Polska już nie.
          • Gość: driver Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.09, 22:04

> O Białorusi nic nie będę Ci mówił, przekonasz się za 5 lat -

5 lat,nastepny merytorycznie do bani tekst. A dlaczego nie 4 lata?

Oczywiscie,ze zycze Bialorusi,jak kazdemu zniewolonemu panstwu
            wolnosci i demokracji.Zycze mozliwie jak najszybszej abdykacji
            Lukaszenko i drogi jaka wybrali Baltowie,a takze
            Polska,Czechy,Slowacji i Wegry.

> Polska utoruje sobie /być może/ własną, nie koniecznie taką, ale
            inną drogę.

Powtarzam,zycze Bialorusi miejsca w Uni Europejskiej i przestania
            byciem outsiderem Europy.Zycze jej obywatelom orentacji
            proeurpejskiej zamiast prorosyjskiej.
            • Gość: WD Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.09, 23:53
              Już dziś Białoruś jest o wiele bardziej rozwijającym się krajem, niż Polska.
              Widać to, bo tam bywam. Polska dziś, może jedynie zazdrościć fachowości w
              określonych dziedzinach gospodarki. I to Unia potrzebuje Bialorusi, a nie
              odwrotnie, chcę ci /a i tak nie wyjdzie/ to uświadomić.

Jeszcze 10 lat temu Białoruś była Państwem biedy i nędzy. Dziś to Polska nasza
              dochodzi powoli do jej poziomu sprzed 10 lat.

Takie są moje argumenty, przecież lubisz konkrety. Wiadomo, że zaraz zaczniesz
              mi walić cyframi, ale co to jest , jak Naród Polski sam o sobie nie decyduje i
              jest na skraju wyczerpania , biedy i nędzy - ubóstwa. W naszej Częstochowie ok.
              50% osób - to ludzie z "marginesu", bo władze tak sobie zażyczyły. Choć ja
              uważam, iż prawdziwym marginesem są dziś właśnie rządzące "elyty", za które jest
              nie tylko mnie wstyd.

Zniewolonym dziś jest Polak, nie Białorusin. Pojedź i porozmawiaj.
            • Gość: kubuś Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.09, 23:56
              Dodaj tylko - orientacji proprostytucyjnej?? O! Nie. Nikomu tego nie życzę.
            • wdmuchowski Re: NKWD wraca do Częstochowy? 22.11.09, 23:59
              Zapomnij "o miejscu w Europie" Białorusi. Bialoruś dziś jest w centrum Europy.
              Jest Białorusią,będzie Nią zawsze. Tylko politykierom twojej rangi chce się
              wykorzystywać , no właśnie, slogany typu"orientacji proeuropejskiej" - a
              powiedz, że jeszcz i homoswksualnej?
      • Gość: WD Re: NKWD wraca do Częstochowy? IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.09, 00:59
        I to jest "driverze" to samo narodowe niezadowolenia - ogromny i być może
        pozytywny potencjał naszego Narodu Polskiego. Kto wie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka