Dodaj do ulubionych

Czy to już kabaret ?

30.08.10, 11:38
Ze strony internetowej kuratorium w Katowicach o ofertach pracy dla nauczycieli :

"Poszukiwani pracownicy na stanowiska:
nauczyciel wędkarstwa

Wymagania oraz informacje dodatkowe:
wykształcenie wyższe z przygotowaniem pedagogicznym, ukończony kurs
instruktora wędkarstwa; praca w wymiarze 7/18 w godzinach pozalekcyjnych "

Sporo , może większość to takie oferty pracy .
W Częstochowie chyba jest jeszcze gorzej , bo np cztery uczelnie, ba !!!
fabryki do produkcji nauczycieli języków obcych wypuszczają , setki , ba!!!
może i tysiąc absolwentów rocznie .

A tu raczej szykują się liczne zwolnienia .
Obserwuj wątek
    • Gość: angrusz1 Kolejna świetna oferta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 16:28
      choć bez podania pensji :

"Wymagania oraz informacje dodatkowe:
      Wykształcenie wyższe - Fotografia wraz z przygotowaniem pedagogicznym oraz
      surdopedagogiką."
      • Gość: angrusz1 Może pół etatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 20:06
        się uzbiera :

"
        Wymagania oraz informacje dodatkowe:
        Dyrektor Zespołu Szkół w Kochanowicach poszukuje nauczyciela o pełnych
        kwalifikacjach do nauczania przyrody w klasach IV-VI w wymiarze 3/18 godzin "

No ale jeśli 3 godziny w ciągu trzech dni ?

To sam dojazd może zjeść pół tej " pensji " .
    • Gość: Maniek Re: Czy to już kabaret ? IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.10, 20:18
      angrusz1 napisał:

> Ze strony internetowej kuratorium w Katowicach o ofertach pracy dla nauczycieli
      > :
      >
      > "Poszukiwani pracownicy na stanowiska:
      > nauczyciel wędkarstwa
      >
      > Wymagania oraz informacje dodatkowe:
      > wykształcenie wyższe z przygotowaniem pedagogicznym, ukończony kurs
      > instruktora wędkarstwa; praca w wymiarze 7/18 w godzinach pozalekcyjnych "
      >
      > Sporo , może większość to takie oferty pracy .
      > W Częstochowie chyba jest jeszcze gorzej , bo np cztery uczelnie, ba !!!
      > fabryki do produkcji nauczycieli języków obcych wypuszczają , setki , ba!!!
      > może i tysiąc absolwentów rocznie .
      >
      > A tu raczej szykują się liczne zwolnienia .

Tylko że te produkty już na starcie mają więcej niż ty przec całe życie
      uciułałeś. Nie dorastasz im do pięt!!
      |
      P.S.

Zapomniałem wszyscy wokół ci przez całe życie kłody pod nogi rzucali tak
      skutecznie że nawet ryszka nie pomógł.
      • Gość: angrusz1 Re: Czy to już kabaret ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 20:23
        Do Mańka :

A co to za język :

" ...te produkty już na starcie mają więcej niż ty ..."

Co oznacza słowo produkty ?

Czy ty Maniek jakiś nową gwarę tworzysz ?
        A może po prostu zwykła niedyspozycja ?
    • Gość: Ba!!! Re: Czy to już kabaret ? IP: 212.87.240.* 02.09.10, 07:23
      Ba!!!
      • Gość: on Re: Czy to już kabaret ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.10, 09:30
        Witam , gdzie są oferty pracy ogłaszane dla nauczycieli ?
        Wiem , że można chodzić i pytać , ale to jest jak szukanie w stogu siana igły .
        Pozdrawiam
        • Gość: Maniek Re: Czy to już kabaret ? IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.10, 10:02
          ,,Co oznacza słowo produkty ?"

Sam pisałeś o fabrykach(uczelniach) a ja o produktach (nauczycielach)

W Częstochowie chyba jest jeszcze gorzej , bo np cztery uczelnie, ba !!!
          fabryki do produkcji nauczycieli języków obcych wypuszczają , setki , ba!!!
          może i tysiąc absolwentów rocznie .

A tu raczej szykują się liczne zwolnienia .

Ty się już spaliłeś w częstochowie za swoje poglądy. Spoko każdy ma prawo mieć
          swoje nieważne jakie by to nie były. Tylko że jak widzisz ludziom nie podoba się
          aby taka osoba jak Ty miała jakikolwiek kontakt z młodzieżą która winna być (z
          racji wieku i podatności na otaczające środowisko) a na szczęście nie jest
          podatna na takie wypaczenia. Nie potrafiłeś zdobyć szacunku wśród młodzieży. Ty
          bezczelnie twierdzisz że ci się owy szacunek z automatu z racji zajmowanej
          funkcji społecznej. Nie te czasy kolego, nie umiesz sie przystosować-wypadasz z
          gry.

Mam nadzieję że wszystkie wątpliwości wyjaśniłem oraz napisałem na tyle
          przejrzyście że już żadnych pytań co do treści nie będziesz miał.
          • Gość: angrusz1 Re: Czy to już kabaret ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 12:22
            Do Mańka :
            Tak, wyjaśniłeś mi to słowo " produkty " , fakt skoro są fabryki to i ich produkty .
            Dużo tych produktów ostatnio i trudno je uplasować na rynku , na kurczącym się
            rynku .

A co do reszty to się mylisz .

Szacunek dla dla nauczyciela winien być z automatu , wszak chroni go to samo
            prawo ,co urzędnika państwowego .
            O autorytet nie dbałem i nie dbam , uczeń ma ba !! musi się przyzwoicie
            zachowywać w szkole , bez względu czy mam u niego autorytet czy nie .
            To nie jest jego dobra wola , to jest jego psi obowiązek .

Co do chcenia mnie tu i tam , różnie bywało, i z różnych powodów - długo pisać
            ale i układy ( w tym polityczne ) i moja postawa wobec korupcji i moja
            rzetelność oceniania i solidność pracy były przeszkodą dla niektórych .

A kontakt z młodzieżą mam i oni chcą tego . Oczywiście nie wszyscy a i ja o
            kontakt z wszystkimi nie zabiegam .
            Zakres tego kontaktu , który mam , wystarcza mi .
            • Gość: Tomek Re: Czy to już kabaret ? IP: *.prenet.pl 02.09.10, 18:29
              No niestety, ale na szacunek trzeba sobie zasłużyć. Nie jest on nadawany z automatu po uzyskaniu
              dyplomu nauczyciela. Jeśli masz wątpliwości to zapraszam do definicji książkowej tego słowa.

Tak samo dzieje się za każdym razem niezależnie od pełnionej przez człowieka funkcji. To samo tyczy
              się urzędnika - może kiedyś tak było, że ludzie mieli "szacunek" do urzędników, bo bez nich niczego
              nie mogli załatwić. Teraz jest podobnie, ale urzędnik to tylko część wielkiej maszyny od którego
              może wiele zależeć, ale jednocześnie ma bardzo małe pole do własnej inwencji twórczej. I szacunek
              oczywiście może zyskać, ale nie z tytułu tego, że jest urzędnikiem, lecz wynikający z jego osiągnięć
              zawodowych i ewentualnie wśród ludzi którym pomógł, doradził, wyprowadził z błędu itd.

Warto to na samym początku zrozumieć, by potem nie było problemów z odbieraniem bodźców z
              tego świata.

A tak przy okazji - zawsze musisz stawiać spację przed i po znakach interpunkcyjnych? Trochę
              dziwnie to się czyta i jest to niepoprawny sposób zapisu. Polecam otworzenie jakiejkolwiek książki i
              zweryfikowanie tego.
              • Gość: angrusz1 Re: Czy to już kabaret ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 21:13
                Do Tomka :

Masz rację i nie masz racji .

Bo szacunek , czyli coś wyjątkowego zyskuje się poprzez wyjątkowa działalność .
                Ale ...
                Ale i w urzędzie i w szkole należy zachowywać się przyzwoicie , i to nie jest
                dobra wola to jest obowiązek .
                Np choćby nie mówimy do urzędnika ty. Tak samo uczeń do nauczyciela . Nie może
                być gest " fuck you " wobec nauczyciela za postawioną jedynkę .

No i tak dalej .

I w takich sytuacjach uczeń musi i nie jest to jego dobra wola .

Dobrze by było to przemyśleć, zrozumieć i nie sprzeczać się .

W przeciwnym razie w szkole będzie kabaret a nie nauka .
                Coś mi się wydaje , że " nowocześni " pedagodzy jakoś tego nie rozumieją .
    • Gość: angrusz1 Re: Czy to już kabaret ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.10, 12:41
      Oferty pracy na stronie Kuratorium : jakieś Centrum Kreatywności , Nowoczesna Oświata ,
      Edu & You , itp .
      Normalna szkoła bardzo rzadko .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka