sleeping_pills 09.09.10, 00:26 Patologia. Ciekawe czy coś z tym zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Level Re: Przekręcona na stłuczce IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.10, 02:01 bidna ta Anna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MN Re: Przekręcona na stłuczce IP: 109.243.135.* 09.09.10, 06:52 W ostatniej Polityce jest artykuł ukazujący w ciekawym świetle strzelaninę w Rybniku. Po zapoznaniu się z treścią obu wiadomości wniosek jest jeden - utrzymać wcześniejsze emerytury dla Policjantów, narobią mniej szkód. Odpowiedz Link Zgłoś
kocurek_pl Policja robi co chce. 09.09.10, 07:29 Jedno jest pewne. Kiedy PiS był przy władzy takie przekręty nie miałyby miejsca. Strach przed odpowiedzialnością był taki, że mało kto decydował się na kłamstwa i korupcję. teraz cwaniak wygrywa a uczciwy obywatel jest nabijany w butelkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad_spieprzajacy bredzisz kocurku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.10, 08:16 Było dokładnie tak samo albo gorzej. Radiowozy przywoziły pizze i odwoziły kolesiów do domu. Jedyną różnicą były codzienne konferencje prasowe ziobry i kamińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewinny Re: Policja robi co chce. IP: *.152.138.133.dsl.dynamic.eranet.pl 09.09.10, 08:31 Mnie pani policjantka z drogówki też chciała wrobić w uszkodzenie innego pojazdu. Już byłem winnym bo dopatrzyła się w moim samochodzie że jedna lampa jest nowsza od drugiej. Powiedziała że kłamię w zeznaniach, że kara mnie nie minie i tak cały czas mnie obrażała. Ja zażądałem odczytu z monitoringu ( ponieważ stało się to na terenie z monitoringiem ). Po ok 6 miesiącach ciszy poszedłem na komendę spytać czy jest odczyt monitoringu i w jakim miejscu jest dochodzenie. Ta pani oznajmiła mi że sprawa już jest dawno zakończona i nie ja uszkodziłem inny pojazd. Zapytałem czy nie można mnie było zawiadomić choćby o tym że nie ja jednak uszkodziłem inny pojazd i że sprawę zakończono. Ta pani odpowiedziała mi że świadków się nie powiadamia o toku i zakończeniu sprawy. Wyjąłem z portfela wszystkie swoje wezwania na komisariat gdzie jak wół było napisane....wezwany w charakterze oskarżonego..... i pokazałem jej po czym stwierdziła z głupim uśmieszkiem że to pomyłka. Oprócz tego ktoś kto uszkadza inny samochód ( a o to byłem posądzony ) jest chyba właśnie oskarżonym a nie świadkiem. Wydaje mi się że przyjęcia do policji powinny być jakoś weryfikowane a nie przyjmowanie do pracy takich gó...ar które bezkarnie obrażają ludzi niewinnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienek emeryt Re: Policja robi co chce. IP: *.net.stream.pl 09.09.10, 08:41 Na Rakowie też tak jeżdżą gady jedne... Odpowiedz Link Zgłoś
szela81 Re: Policja robi co chce. 09.09.10, 10:02 Normalne, wyobraź sobie sytuację - stłuczka - podjeżdża radiowóz - winny określony, podjeżdża drugi radiowóz, pierwszy odjeżdża - winny staje się poszkodowanym, nosi przez 8 dni kołnierz ortopedyczny (rozstrój zdrowia powyżej 7 dni) i wcześniejszy poszkodowany ma sprawę w sądzie, wyrok w zawieszeniu - nieumyślne spowodowanie obrażeń w ruchu drogowym pozdrawiam kochanych niebieskich i nie dziwie sie że młodzież wypisuje na murach że CHce Wstąpić Do Policji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ga-ga Re: Policja robi co chce. IP: *.152.138.133.dsl.dynamic.eranet.pl 09.09.10, 11:26 szela81 - czy mówisz może o kolizji z karetką pogotowia ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Re: Policja robi co chce. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 10:07 Masz rację-taka jest częstochowska policja,a jeszcze gorzej jest w częstochowskich sądach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak tak Re: Policja robi co chce. IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.11, 09:43 Mafia sądowo policyjna będzie trwać tak długo, jak długo Polacy nie usuną Platformy z polityki. Dokładnie i do końca. Do ostatniej brudnej skarpety. Inaczej nie czekajcie na cud, bo już był obiecywany. Odpowiedz Link Zgłoś
milena9 Re: Policja robi co chce. 09.09.10, 09:58 Co za bzdury opowiadasz,czy za wladzy PIS czy PO obywatele kombinuja jak slon pod gore,machloje byly i beda i to nie ma nic wspolnego z polityka.Nierzetelnosc i prosty brak checi to jest klopot kazdego Polaka,no przepraszam nie kazdego,sa przeciez wyjatki.W mysl idei czy sie stoi czy sie lezy....A tak na marginesie (nie bronie tu PO ani zadnego innego ugrupowania) Prawo i Sprawiedliwosc nie ma ze swoja nazwa nic wspolnego. Nie zamierzam tu oceniac twojej przynaleznosci politycznej poniewaz masz prawo do wyrazu mysli i pogladow. Zauwaz tylko ze problem polaga na zakorzenionych w kulturze zachowan cwaniactwa,braku poczucia sprawiedliwosci wobec innych i niezrozumiala dla mnie chec skopania komus tylka,a ofiara to tylko przypadkowa osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cz69 Re: Policja robi co chce. IP: 192.28.65.* 09.09.10, 17:46 Przykro mi kolego. Mógłbym Ci przedstawić swój własny przypadek (za "rządów" PiS'u), jeszcze bardziej złożony. Na pewno poznałem "zależności" drogówki, wydziałów ruchu drogowego komend, biegłych, sądów grodzkich i sądów II instancji oraz "lokalnych" wpływowych rodziców / krewnych ewidentnego sprawcy wypadku. Ale po tym wszystkim mi się już nie chce, chyba że słyszę taką propagandę i bzdury jak twoje. Odpowiedz Link Zgłoś
przem0_25 Przekręcona na stłuczce 09.09.10, 09:04 Ja tylko mogę współczuć , ale niech pani pamięta to nie koniec . Jeszcze może być sąd to takie samo guw.. jak i ta służba co niby ma pilnować przestrzegania prawa . Tam też jest to samo i czasem obrót sprawy może wypaść inaczej . Nawet ci niewinni jeśli mają kasę i dobrego obrońce mogą wygrać . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZXCVBNM Re: Przekręcona na stłuczce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 09:14 mnie raz by rozwalił o mały włos jakiś śmieciarz na skrzyżowaniu. Mają duże i mocne auta to mają wszystko w d. i się nie martwią. Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Przekręcona na stłuczce 09.09.10, 09:15 Draństwo totalne. Ani sady ,ani policja nie stoi za pokszywdzonym.Ofiara zawsze na straconej pozycji. Teraz nawet nie ma do kogo sie odwołac,do komendanta do sądu,Strasburga? Jak to możliwe ,ze taki sąd czy policjant ,ktory jest winny takiego zamieszania nie ponosi zadnej odpowiedzialniości? Przypominam ,ze place mają z naszych podatków, a mimo to żadnej "wdzięczności".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jano Re: Przekręcona na stłuczce IP: *.152.138.133.dsl.dynamic.eranet.pl 09.09.10, 09:29 A przy każdej kontroli "drogówka" zachowuje się wobec kierowców bardzo chamsko i arogancko. Wreszcie ktoś z tym powinien zrobić porządek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Przekręcona na stłuczce IP: 195.88.28.* 09.09.10, 16:35 Podatków to pewnie wiecej sam zaplaciłem niz Ty uczciwy obywatelu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmoka Re: Przekręcona na stłuczce IP: 82.132.248.* 09.09.10, 09:23 A guzik zrobią!Siostra mojej mamy została potrącona na przejściu ,byli świadkowie ,pogotowie,policja przyznała jej rację.Jakie było jej zdziwienie kiedy będąc w szpitalu ,tego samego dnia przyszedł mundurowy i kazał jej dmuchać w alkomat.Mało tego jego nalegania były wręcz nachalne i odbywały się w sali zabiegowej gdyż kontuzje wymagały interwencji chirurga!!! Odstąpił od tego po kategorycznym sprzeciwie lekarzy .Na przesłuchaniu w komendzie policjant wręcz darł się na starszą panią że wbiegła na jezdnię.Za to młodzieniec miał w pierwszym badaniu 0,7 i rosło ale niestety to był tylko syn znanego w naszym mieście adwokata. Podobno sprawiedliwość jest ślepa a ja mam często wrażenie że policja też .Tylko wybiórczo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Przekręcona na stłuczce IP: *.152.138.133.dsl.dynamic.eranet.pl 09.09.10, 09:36 A może ktoś wreszcie wyjaśni skąd panowie policjanci z drogówki mają pieniądze na luksusowe domy, drogie samochody i wczasy egzotyczne ????? Zapewne z mamusi emeryturki....he he he he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: replay Re: Przekręcona na stłuczce IP: *.54.168.99.tvksmp.pl 09.09.10, 10:17 Skad ja to znam, lol. Warto sprobowac jednak w sadzie, mimo wszystko .... w moim przypadku Sedzia stwierdzil, ze P o l i c j a n t a charakteryzuje typowy objaw schiozofrenii jesli poszkodowany jest jednoczesnie w roli oskarzonego. Byzc moze ta choroba jest jednak wirusowa uszkadzajac nieodwracalnie pewne "Organy" :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komuch Re: Przekręcona na stłuczce IP: *.prenet.pl 09.09.10, 10:36 a kto w Częstochowie wie,żę stary Strach to były esbek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ricardo53 Re: Przekręcona na stłuczce IP: 193.138.241.* 09.09.10, 11:02 Gość portalu: komuch napisał(a): > a kto w Częstochowie wie,żę stary Strach to były esbek. A już miałem napisać, że należy zbadać układy właścicieli firmy z policją, bo w cuda nie wierzę, by zdjęcia same ginęły lub nie zostawały w całości ujawniane na sprawie w sądzie. Ja po nauczce obecnie sam dodatkowo robię sobie zdjęcia, by nikt mnie nie "rolował" i ubarwiał mi życie na niebiesko. Proponuję Pani Ani napisać skargę do Komendy Głównej na działania funkcjonariuszy opisując całe zajście i dokumentowanie miejsca zdarzenia oraz przesyłanie tych informacji sądowi ( utajanie ich). Wiem z doświadczenie, że jest szybka reakcja i "smerfiki" dostają po ...e. Nie gwarantuję, że "smerfik" przeprosi ! Bo w moim przypadku dostał po ...e., ale nie przeprosił. Odpowiedz Link Zgłoś
alik-w-plomieniach Re: Przekręcona na stłuczce 09.09.10, 12:24 Taaa, jeszcze na logikę: jak się samochód mógł "wbić w koło", że tylko wgniótł sobie drzwi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taka jedna Re: Przekręcona na stłuczce IP: *.icpnet.pl 09.09.10, 15:57 > Taaa, jeszcze na logikę: jak się samochód mógł "wbić w koło", że tylko wgniótł > sobie drzwi? Cuda Panie, prawdziwe cuda!!! Przecież Eistein też była kobietą!, nie wie Pan?? Prawa fizyki są dla wybranych, czyli tych, którzy potrafią myśleć logicznie. A tak poważnie, nie odpuściłabym ani ja milimetr na miejscu tej Pani. Walczyć do końca, bo ja zawsze mam nadzieję, że sprawiedliwość jest w Polsce. Niekoniecznie w moim mieście ale jest. Pozdrawiam i życzę wytrwałości. M. Odpowiedz Link Zgłoś
bodo9x3 Przekręcona na stłuczce 09.09.10, 13:09 W tym kraju wszystko jest chore,mamy poklosie porozumien w Magdalence i pozniejszy okragly stol i groba kreske.Nierozliczenie oprawcow z ery komunizmu(calkowita bezkarnosc),smieja sie prosto w kamery i nic!!Ci policjanci sa przyjmowani do sluzby przez tych bylych milicjantow,ktorzy dorwali sie do wladzy(rowniez niektorzy pseudobiznesmeni-aparatczyki wowczas nas okradali),nigdy nie bedzie lepiej,dopuki ciemny narod(przynajmniej jego polowa) nie zmondrzeje.Dopuki bedzie to trwalo bedziemy mieli afere za afera,te wieksze u samej gory i te mniejsze u nas na ulicy,w urzedach i sadach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oi Re: Przekręcona na stłuczce IP: *.rev.masterkom.pl 09.09.10, 14:11 pani Ania nie jest pierwszą ani ostatnią osobą pokrzywdzoną przez debila z drogówki w RP policja jest jak pies służący panu ,który daje coś w zamian a obywatel jest na piątym planie za politykiem,księdzem,samorządowcem i tym kto da więcej.Znam przerabiałem,wygrałem i na tym koniec nikt z tej formacji nie beknoł za swoje niedbalstwo czy niedouczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Przekręcona na stłuczce 09.09.10, 16:11 Gdy ja miałem stłuczkę - we mnie uderzył z tyłu inny samochód . Owszem jego winę uznano od razu ale i ja dostałem karę za nieusunięcie samochodu niezwłocznie . A po pierwsze , było uszkodzone i trzeba było odginać zderzak , po drugie bałem się, że jak nie będzie samochodów na miejscu , to ja jeden przegram z tym , który we mnie uderzył a jechał z żoną . Ruchu nie tamowałem . Policjant nawet nie zatrzymał ruchu , kiedy usuwałem samochód . I tak bywa . Odpowiedz Link Zgłoś
rdbckm Przekręcona na stłuczce 09.09.10, 19:42 Bo "POLICJA" a w dużej mierze i większości "Drogówka" to skorumpowane świnie! Jest ich tyle co przysłowiowych "PSÓW" a jak na wezwanie do stłuczki to Kur&*a trzeba na nich czekać 1g50min!!! jakby to jakieś zasrane LOS ANGELES było :/ A co do ich orzeczeń i wyroków w sprawie stłuczek to tak jak napisałem wyżej... kto da więcej w łapę (a zwłaszcza kto i komu wyżej postawionemu) ten jest na swoim. I tyle o naszej kochanej drogówce! TFFUUjj....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oi Re: Przekręcona na stłuczce IP: *.rev.masterkom.pl 09.09.10, 20:26 Masz 100% racji powiem więcej oni są drożsi od prostytutek stojących przy trasie choć usługi świadczą o 3 gwiazdki niżej. Zamienić drogówki Polską z Niemiecką czy Czeską na 3 miesiące ale byłby kabaret w Brukseli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ricardo53 Re: Przekręcona na stłuczce IP: 193.138.241.* 10.09.10, 09:26 Po rysach ewidentnie można ustalić kto w kogo wjechał - tylko należy znać wcześniej kierunki jazdy poszczególnych pojazdów. I z tego powodu pewnie zabrakło zdjęć na sali sądowej ;) A może były nie ostre ? A może za dużo dali ? Któż to ich wie ! Niebieski to ładny kolorek - może być też czarny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GLIniarz Re: Przekręcona na stłuczce IP: *.chello.pl 10.09.10, 21:44 Do Policji Komendant przyjąt tyle kobiet, że nie co z nimi zrobić ( na patrol strach wypuścić, a w nocy!?) dlatego sadza się je za biurka ( zwłaszcza jeśli są z okolic Myszkowa), daje wysokie grupy i one starają się prowadzić sprawy. Brak obycia, praktyki na ulicy oraz tzw. plecy- to główne przyczyny opisywanych niedociągnięć. Fachowcy dawno odeszli /najczęściej musieli/z WRD, a ilość patroli radykalnie zmalała. Czy 1 /jeden/ patrol WRD na cały Powiat Częstochowski jest wystarczający? Dla Naczelnika i Komendanta KMP -tak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benek Re: Przekręcona na stłuczce IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.10, 23:27 Jak zwykle artykuł tendencyjny, pokazujacy prawde tylko z jednej wygodnej dla pana Marka sprawy. Jakos nie widze komentarza nikogo z policji lub prokuratury. Po co pytać skoro Pan Mamoń podkręci sprawe i napisze jak chce. Aha, dla zainteresowanych warto sie zapytac gdzie gdzie pani ania pracuje ? Czy nie aby tam gdzie sam autor ? A to tłumaczy wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: od autora Re: Przekręcona na stłuczce IP: *.czestochowa.agora.pl 12.09.10, 19:54 Do Benka. Zapraszam do redakcji ysponuję kompletem dokumentów. Na stanowisko policji czekam z utęsknieniem i pytam Benak : co w tej sprawie mialaby do powiedzenie prokuratura? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Przekręcona na stłuczce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 22:53 Nie bądż naiwny!Oczywiście że zamiotą pod dywan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Przekręcona na stłuczce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.11, 15:28 SĄDY TO JEST ELDORADO DLA SĘDZIÓW,ADWOKATÓW,RADCÓW PRAWNYCH.WSZYSTKO-KAŻDY WYROK MOŻNA WYTŁUMACZYĆ NIEZAWISŁOŚCIĄ I IMUNITETEM. A O POMSTĘ DO NIEBA WOŁA POSTĘPOWANIE SĘDZIÓW W S.R.PRACY W CZĘSTOCHOWIE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fidel Re: Przekręcona na stłuczce IP: *.cust.telecolumbus.net 28.06.11, 19:56 Jesli poszukujecie sprawiedliwosci w tym kraju to Prokuratura , Sady i Policja sa ostatnim miejscem gdzie powinniscie zapukac !! Odpowiedz Link Zgłoś
grzes740 Re: Przekręcona na stłuczce 20.07.15, 22:05 To prawda przekręty w sądzie w Częstochowie są i mnie to nie dziwi sam jestem ofiarą i nie mogę nic zrobić , wszystko jest tajne , Ja podlegam pod sąd w Myszkowie , czyli rejonowy podlegający pod sąd w Częstochowie , Miałem problem alimentacyjny w sądzie w Myszkowie , dużo pism i problemów w końcu napisałem skargę do prezesa sądu w Częstochowie , brak odpowiedzi ,,, pisma do ministerstwa i tak w koło , przekazanie do sądu apelacyjnego w katowicach , potem do sądu w Częstochowie i umarło nic nie wiadomo od pięciu lat tylko pisma i brak działań , sądy działają na zwłokę , i tak każdy sędzia czy adwokat bierze kasę od państwa , starać się nie trzeba a dodatkowe prowadzenie sprawy to będą pieniążki albo nie a może ktoś da więcej , a prawo to mają w d Odpowiedz Link Zgłoś
ku-tz Re: Przekręcona na stłuczce 20.07.15, 22:17 Sąd, sądem, a sprawiedliwość musi być po stronie Grzesia Odpowiedz Link Zgłoś