gg2008 07.10.08, 15:40 Witam chcialam zaprosic wiecej osob z bytomia i porozmawiac na temat przedszkola w bytomia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agamk11 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 14.11.08, 22:41 Hey, moja córka tam chodzi a raczej jest zapisana, bo ciągle choruje. Gdyby nie te choroby to jestem zadowolona ( była jakieś 4 i poł tygodnia w przedszkolu) a jest zapisana od września. Moja jest w maluszkach i ma fajne panie, tylko jak przychodzę po nią później, to zawsze tylko jedna pani ma jakiś problem, jakby nie chciało jej się pracować. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamasary5 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 16.11.08, 16:31 Ja wprawdzie nie znam tego przedszkola (moja córka chodzi do przedszkola na al. Legionów), ale co do chorowania to u nas od września było to samo - tydzień do przedszkola i tydzień chora, no i od początku listopada podaję Małej taką doustną szczepionkę (tylko rozpuszcza się w wodzie i pije) i już trzeci tydzień jest zdrowa. Szczepionka nazywa się Ribomunyl i wydaje się ją tylko na receptę, ale może zapytaj Waszego pediatrę. U nas na razie działa rewelacyjnie. Opakowanie kosztuje ok. 70 zł (pierwsze starcza na miesiąc, a drugie wystarcza na kolejne 3 miesiące - pierwszy miesiąc bierze się przez 3 kolejne tygodnie przez 4 dni, a potem tylko przez pierwsze 4 dni miesiąca)... Podobno nie u wszystkich dzieci działa, ale synek znajomej też po niej przestał chorować :) Odpowiedz Link Zgłoś
andzelika.1 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 15.11.08, 10:13 Co do zmieniającego się personelu<np.panie z j.ang., panie pomoce,nauczycielki>-rzecz w tym, że warunki pracy w Miriadzie SA ciężkie--nie wiem czy państwo zauważyliście, że grupy Są bardzo liczne a pomoce dla wychowawców jest tam mało ze kobiety nie dają rady ciągle nie ma angielskiego w tym tygodniu znowu nie było a przecież my za to płacimy miał być codziennie po godzinie a jest 3 razy w tygodniu i po półgodziny jak oczywiście jest, bo częściej go nie ma jak jest, co wy myślicie o tym?? Odpowiedz Link Zgłoś
agamk11 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 16.11.08, 21:06 Dzięki za podpowiedź w sprawie szczepionek, ale moja mała bierze szczepionkę donosową i jutro idzie 1 dzień do przedszkola. Zobaczymy co będzie dalej, bo mam już za sobą 5 chorób, 7 antybiotyków i 1 pobyt w szpitalu. Mam ju dość chorób mojej córki i jestem przerażona nadchodzącym tygodniem. A przedszkole jak przedszkole, wszędzie dzieci chorują. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
makataza Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 30.11.08, 11:42 Całkowicie się z tym zgadzam. Jestem mamą i moje dziecko uczęszcza do tego przedszkola - teraz bardzo tego żałuję. Miał być angielski i nadal go nie ma. Miał być rehabilitant i też go nie ma. Non stop zmienia się personel - bo widzę cały czas nowe twarze. Czy dyrekcja zdaje sobie sprawę, że źle to wpływa na dzieci???? Nie mówię już o czesnym, które jest strasznie wysokie. W każdym przedszkolu zwraca się choć część za to, że dziecka nie ma bo choruje a tu..... BRAK SŁÓW!!! Ostatnio byłam świadkiem jak jedna z pań, chyba nauczycielka, wychodzi bardzo zdenerwowana z gabinetu dyrekcji a potem wraca do swoich obowiązków. Na rany boskie jak tak można, przecież potem ten nauczyciel musi pracować dalej!!! Byłam zdziwiona bo nauczycielka od razu wchodząc do sali zachowywała się jak gdyby nic - gratuluję i zarazem jej współczuję, że musi w takich warunkach pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
andzelika.1 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 15.12.08, 20:10 Dla dyrekcji nie liczy Sie dobro dzieci, nauczycielek tylko k.... Gdzie SA te wspaniałe panie: Pani Kornela Pani Marta Pani Patrycja Pani Kasia z Ang. Pani Ania Pani Ela te panie pamiętam, które pracowały w tym przedszkolu nie wspomnę o reszcie?.. Dopiero Minoł rok jak jest otwarte a pan było chyba już ze 30 ktoś musi zrobić pozadek z tym dalej tak nie może być …!!!! Dziecko się przyzwyczai a za tydzień już ktos inny … Odpowiedz Link Zgłoś
makataza Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 02.01.09, 09:30 Długo myślałam czy pisać o tym czy nie ale nie mam sumienia milczeć. W okresie poświątecznym zaprowadziłam dziecko do przedszkola. Koło południa odbierając je zauważyłam (przyznam się, weszłam do sali gdzie jest przy drzwiach termometr)i co zauważyłam??? 12 STOPNI CELSJUSZA!!!!!! RANY BOSKIE SIEDZIEĆ W TAKIEJ ZIMNICY!!!!!!! Zabieram stąd moje dziecko jak najszybciej. Jedyny plus tego przedszkole - zaznaczam tylko jedyny - to WSPANIAŁE NAUCZYCIELKI i tylko one. Odpowiedz Link Zgłoś
andzelika.1 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 02.01.09, 14:42 Matko żeby pozwolić w takim zimnie siedzieć dziecia w przedszkolu to jest straszne. Płacimy takie pieniądze a nasze dzieci narzną, co z tym robić???? I jeszcze do tego jak odbieram dziecko o godzinie 17.30 To zdarza Sie bardzo często ze nauczycielka jest sama w przedszkolu a ja w furtce mijam Sie z panią pomocą, dlaczego tak jest sama pani na całe tak duże przedszkole a jak by Sie cos stało???? Odpowiedz Link Zgłoś
makataza Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 02.01.09, 16:06 Andzelika.1 zgadzam się z Tobą. Pań pomocy już dawno nie ma - to prawda. Mam wrażenie, że często to się zdarza. A gdyby nauczycielka chciała iść do toalety, co wtedy??? Pod czyją opieką są wtedy nasze dzieci???? Z tego co wiem to w Zabrzu pomoc jest do końca z nauczycielką. Należałoby zrobić kiedyś nalot i faktycznie sprawdzić i od razu poinformować dyrekcję - tyle tylko, że dyrekcji non stop nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena.777 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 02.01.09, 15:35 Macie racje, w 100% co do temperatury w przedszkolu, zmieniających Sie ciągle pan, porządku, którego nie ma:/atmosfery, która sie zepsuła dziecko wstaje z płaczem z bólem brzucha nie chce juz tam chodzić i zgadzam sie również ze pani wieczorami zostają same tak nie powinno być. Mam juz dosyć tego przedszkola 12 Stopni matko!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marzena.777 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 02.01.09, 15:44 Makataza w jednej zeczy sie tylko nie zgodze z toba w 100% panie byly Wspaniałe ale teraz to nie wszystkie sa......!!!!np. pani ze śr.... nie potrafi sobie zbytnio radzic takie jest moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
makataza Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 02.01.09, 15:50 W zależności o której pani mówimy co była w środę - o tej do południa czy tej popołudniu? Bo jak pamiętam to były wtedy dwie. Odpowiedz Link Zgłoś
makataza Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 02.01.09, 16:26 Chyba Cię źle zrozumiałam - jeśli chodzi o grupę śr..to faktycznie. Ta pani nie najlepiej sobie radzi z dziećmi. A co do środy to wspaniałą nauczycielką jest ta, która była do południa. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena.777 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 02.01.09, 16:51 Chodziło mi o pania ze średniaków a co powiesz o pomocach ???? ostatnio bardzo nie ładnie jedna z nich sie do mnie odezwała. Odpowiedz Link Zgłoś
makataza Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 02.01.09, 17:32 Na razie nie miałam większych starć z pomocami. Na mnie najlepsze wrażenie póki co wywarła taka wysoko i szczupła pomoc bo ta nieco tęższa i niższa ma niezłe słownictwo. Ale pozory mogą mylić. Najbardziej mi brakuje pani Eli i pani Ani. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena.777 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 02.01.09, 17:53 No to były super babeczki szło z nimi wszystko załatwić i zawsze uśmiechnięte a ciekawe, dlaczego ich nie ma?? Czy ktoś wie, <czy może ma ktoś z nimi jakiś kontakt>, bo ja sobie tak z mężem myślałam ze chyba nie wytrzymały z paniami dyrektor, bo podobno bardzo źle tam wygląda współpraca?.. Zresztą raz widziałam jak pani Ela biegła bramę otwierać Az mi sie żal kobiety zrobiło tyle obowiązków miała i bramę jeszcze musiała otwierać skandal!!!! Ja musze jak najszybciej zmalesc opiekunkę albo inne przedszkole!!!! Bo nie widzę dalszej współpracy z Miriada. Jeśli ktoś ma kontakt z paniami proszę napisać może któraś z nich szuka pracy chętnie bym dała w jej ręce moje dziecko a angielski jest?? Rehabilitacja jest?? Bo ja nic nie wiem <niezłe słownictwo> to znaczy?? Odpowiedz Link Zgłoś
andzelika.1 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 02.01.09, 18:06 Nic tam nie ma, co było obiecywane i ze szczerego serca ODRADZAM to, jeśli znajde gdzie kolwiek inne miejsce zaraz dziecko przeniosę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
slonko979 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 14.01.09, 08:45 Moje dziecko tez chodzi do tego przedszkola Jakby ktos chcial to podaje nr kom do dyr 0668179551 Ja juz kilka razy dzwonilam i widac bylo pozniej efekty Trzeba walczyc o to aby nasze dzieci miały zapewniona należyta opieke Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
makataza Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 02.01.09, 18:06 Słyszałam od innych rodziców, że bramę paniom dyrektor nadal tam się otwiera. Niestety nie mam żadnych namiarów na panią Elę - bardzo żałuję. Co do słownictwa pomocy to "niezłe" oznacza wulgarne. I jak ma się tam dziecko nauczyć poprawnej polszczyzny jeśli słyszy takie wulgaryzmy. Angielski jest ale coś mi się wydaje, że będzie taki sam jak z poprzednimi paniami, czyli kiepski. Rehabilitanta nadal brak - słyszę tylko, że już od września miał być a jest już .... hmmmm...styczeń!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
coma_09 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 02.01.09, 21:37 zgadzam sie z wszystkim co piszecie tylko dlaczego piszemy a nic nie robimy chodzi o nasze dzieci moj maly chodzi tam bo lubi swoja ......kolezanke moze trzeba zorganizowac jakies spotkanie i omowic caly ten problem zimna jedzenia czestego chorowania zmian kadrowych ktore moje dziecko znosi bardzo zle skrzyknijmy sie Odpowiedz Link Zgłoś
matthew_09 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 05.01.09, 13:11 Coma_09 w pełni popieram. Z naszego pisania tutaj nic właściwie nie wynika, więc trzeba jak najszybciej zorganizować spotkanie rodziców na którym będziemy mogli podzielić sie swoimi uwagami i przekazać je dyrekcji. Teraz na każdą uwagę kierowaną do nauczycielki słyszę odpowiedź - proszę to powiedzieć dyrekcji. W takim razie po co są wychowowcy skoro ze wszystkim mamy chodzi do dyrekcji, której ciągle nie ma. A uwag jest do przekazania wiele, zreszta wszystko chyba już tu opisano, brak opieki, "fachowość" pani z gr. II, zimno. Problemem jest brak komunikacji, to od dziecka dowiaduję się, że są zajęcia z plastyki, wcześniej, że nie było angielskiego, od wychowoacy nie ma żadnej informacji na temat zajęć. Co do opieki podam dwa przykłady; rano przed godzina ósmą z całą grupą dzieci była jedna pani, więc dzieci do WC wyprowadzał pan konserwator, a w godzinach popołudniowych, przy otwartych drzwiach przedszkola, dzieci w sali były same, bo jedyna pani poszła do kuchni zrobic sobie kawę. Uważam, że korzystając z usług przedszkola niepublicznego mamy prawo wymagać więcej, natomiast tu niespełniane jest nawet mninium. Jedyne czego się pilnuje to przyniesienie pierwszego kwitka że uiszczono już opłatę. Odpowiedz Link Zgłoś
andzelika.1 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 02.01.09, 18:17 Pani Ania jest na naszej klasie a pani Ela moze tez ale za nic w świecie nie moge sobie przypomniec jak ma na nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
martusieczka77 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 08.01.09, 13:06 Kochane koleżanki. Moja córeczka też uczęszcza do tego miejsca ale: 1. To nie jest przedszkole tylko inny twór, który nie ma w nazwie "przedszkole" wiec weźcie to pod uwage !!! 2. I tak płacicie mało - porównywalnie z tym ile płacilibyście w państwoym przedszkolu. Dla porównania prawdziwe przedszkole z prywatne w, które w nazwie ma przedszkole ze wszystkimi tego wymaganiami kosztuje 430 zł / miesiąc bez żadnych dodatkowych zajęć. Wszystko dodatkowo płatne. 3. Kwestia niepłacenia za nieobecność pozostawie bez komentarza bo to nie jest komuna ze czy sie stoi czy sie leży 1500 się należy. Tu ktoś prowadzi biznes i nikt nie bedzie dokładał do interesu. Ciekawe z czego właścicielka dałaby wypłate opiekunkągdyby przez cały miesiąc 3/4 dziei byłaby chorych a rodzice za okres nie uczęszczznia by sobie nie płacili. Prosze zacząć myśleć bo widze , że niektóre z Was tego nie robią. Jest wiele niedobrego w tym przedszkolu ale nie wymagajcie luksusów za 295 zł !!! To nie Instytucja harytatywna tylko biznes. Powinien być tak prowadzony zeby Wszyscy byli zadowoleni a dzieci nie cierpiały ale jak sie komuś nie podoba to zabierajta dzieci do Katowic. Płacie 430 zeta za miesiąc i nie narzekajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
ameba1 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 08.01.09, 17:28 "(...)Jest wiele niedobrego w tym przedszkolu ale nie wymagajcie luksusów za 295 zł !!! " Za 295zł wymagałabym cuda wianki!!! Za moją pociechę w opcji full wypas płacę 160zł (państwowe) i powiem szczerze, że nie zamieniłabym tego przedszkola na żadne inne :) Odpowiedz Link Zgłoś
martusieczka77 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 09.01.09, 12:56 Ciekawe co ty masz za przedszkole państwowe z full opcją za te 160 zeta... Wszędzie się płaci za angielski 1 godzinę tygodniowo plus np judo 100 zł na smestr więc bajki wsadź sobie między książki... przedszkole państwowe też już przerabiałam. Skoro wymagałabyś cuda wianki za 295 zeta to jesteś w tej grupie osób które żyją na innym świecie. Należysz niestety do tej grupy populacji w naszym kraju, która myśłi że za psie pieniądze ludzie cię będą nosić w lektyce...:)) ehhh no nic ..takie życie.. Odpowiedz Link Zgłoś
ameba1 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 09.01.09, 17:58 moja chodzi do maluszków i ciężko tu mówić o np. angielskim. Pisałam tutaj o samej opłacie podstawowej 160zł. Odpowiedz Link Zgłoś
martusieczka77 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 09.01.09, 13:15 A i jeszcze na temat państwowych przedszkoli…... Nie wiem jaki masz chody w przedszkolu do którego uczęszcza twój dzieciak i jak długo chodzi ale w państwowych placówkach przedszkolnych jest coś takiego jak "coroczna rekrutacja", która odbywa się na niby jasnych zasadach ale jakoś więcej "szczęścia" mają dzieci , których rodzice znają panią dyrektor i miażdżą się do niej albo robią coś dla przedszkola ..np zasponsorują malowanie korytarza )) ....wiec może się tak zdążyć, iż po roku lub dwóch uczęszczania , twój dzieciak się przyzwyczai a na trzeci rok pani dyrektor powie ci, że jest jej przykro ale zabrakło miejsca dla twojego dzieciaka :))) Idz teraz i wytłumacz dzieciakowi, że inne dzieci są lepsze bo ich rodzice są bogatsi i liżą tyłek dyrekcji….. Haha nie życzę nikomu…… cierpiące dziecko i rozgoryczenie rodzica...skandal !!!! ale tak to właśnie wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
aaamforaaa Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 01.02.09, 13:45 > Tu ktoś prowadzi biznes i nikt nie bedzie dokładał do interesu. Ciekawe > z czego właścicielka dałaby wypłate opiekunką Skoro jest Pani tak mądrą i światłą osobą, która uważa, że od przedszkola niepublicznego niczego nie można wymagać i wszystko dla Pani jest takie klarowne, nie jestem w stanie zrozumieć, jak może Pani nazywać NAUCZYCIELKI pracujące z Pani dzieckiem OPIEKUNKAMI??? Nie wiem, czy Pani wie, ale są to osoby które ukończyły studia pedagogiczne, studiowały kilka lat, a wykształcenie jakie zdobyły i zawód w jakim pracują nazywa się NAUCZYCIEL WYCHOWANIA PRZEDSZKOLNEGO!!!! Opiekunką może być nawet Pani, opiekunka nie potrzebuje szczególnego wykształcenia pedagogicznego, nie musi kończyć studiów wyższych. Panie pracujące z przedszkolu nie OPIEKUJĄ SIĘ DZIEĆMI, mają pełne kwalifikacje pedagogiczne, uczą i wychowują, więc proszę im nie ubliżać!!!! Tyle w temacie!! Odpowiedz Link Zgłoś
martusieczka77 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 05.02.09, 15:53 >jak może Pani nazywać NAUCZYCIELKI pracujące z Pani dzieckiem OPIEKUNKAMI??? .... więc proszę im nie ubliżać!!!!> No szkoda mi Pani, bo chyba nie zrozumiała Pani o czym pisałam brąniąc tego "tworu przedszkolnego" i tak naprawdę to po tej Pani wypowiedzi DOPIERO się zaczę zastanawiać czy zostawiać moje dzieci pod opieką ludzi Pani pokroju. Jeśli jest Pani po studiach WYŻSZYCH i metafora , którą użyłam formuując słowo "opiekunka" mając na myśli "wychowawców" i to pania obraża (sick)!!!!! , to oznacza iż jest pani zakompleksioną osobą z małym polotem a to pania dyskfalifikuje do pracy z dziećmi !!! Powyższą wypowiedzią ośmieszyła się Pani ..ot tyle :))) Odpowiedz Link Zgłoś
coma_09 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 06.02.09, 16:08 amebo polecam sanatorium w dąbkach cegielski miejsce jest przepiekne trasa spacerowa z mikroklimatem gdzie spotykaja sie powietrze morskie i to znad jeziora dąbie piekna prowadzi do biblioteki tam naprawde sie odpoczywa a dzieci maja sie bosko Odpowiedz Link Zgłoś
aaamforaaa Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 08.02.09, 17:12 Widzę, że jakakolwiek polemika z Panią nie ma sensu i szkoda moich słów... Gratuluję trafnych metafor (radzę sprawdzić co to słowo oznacza)i polotu, którego Pani zdaniem brakuje mojej osobie:) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
martusieczka77 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 16.02.09, 17:12 Koń by się uśmiał gdyby wiedział, skąd Pani zna takie wysublimowane słownictwo.... haha pewnie łyknęła go Pani na Sorbonie bo o polemikę to się Pani nawet nie potknęła.:)) (skrót myślowy z metaforą włącznie) ... Odpowiedz Link Zgłoś
sofhia74 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 08.01.09, 22:07 Witam serdecznie ! Mój syn uczeszcza do tego przedszkola i w sumie ja nienarzekam. o tym forum dowiedzialam sie przez przypadek i dlatego pisze i skomentuje niektore Wasze wypowiedzi no ale jak wiadomo kazdy ma swoje zdanie. Po pierwsze nie uwazam ze pani ze sredniaków nie jest fachowa nauczycielka wrecz przeciwnie wydaje mi sie ze ma wspanile podejscie do dzieci i godnie sie nimi zajmuje i nie odstrasza widokiem tak jak jedna z pozostalych pan nauczycielek. Po drugie macie racje przydalyby sie jakies zebrania z wychowawcami nmo i romowy z paniami dyrektorkami!!!!!!! Po trzecie to zgadzam sie ze personel sie czesto zmienia nio ale nikogo nie mozna za to obwiniac bo niewiadomo jak bylo. Co do pan wożnych czy tez sprzataczek nie wiem jak to nazwac to w sumie ta szczupla widuje rzadko moze dlatego ze rano przyprowadzam syna a po poludnie roznie go odbieramy ale ja nic nie mam do tej tezszczej pani jest bardzo sympatyczna grzeczna i uprzejma ta druga z pewnoscia tez. Co do potwierdzen za wplate to przeciez panie dyrektorki maja wglad do konta i opowinny sobie nabiezaca sprawdzac a nie rzadac opokwitowan...bo przeciez to jest NASZE potwierdzenie. a jeszcze jedno co do napoi ktorych nie mozna zostawiac to dziwne bo dziecku sie chce pic a nie zawsze jest cos wiec tak tez nie moze byc. denerwuje mnie tez to ze angielski jest taki przerywany i co dziecko sie przyzwyczai to znow przerwa. Sa plusy i minusy tego przedszkola ale ja jak juz pisalam nienarzekam a jak komus juz cos bardzo nie pasuje to przeciez ma wolna reke i moze zrezygnowac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sofhia74 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 20.01.09, 11:12 Witam ponownie widze ze troszke juz tu ustało na szczescie. pisze bo to co ostatnio zauwazylam zwrocilo na mnie uwage nie wiem moze mi zdawalo ale po wejsciu po syna w szatni bardzo smierdzialo papierosami i nie chce nikogo osadzac ale od jednej z pan bylo czuc tyton i jak dzieci maja tego nie wdychac?? dlaczego dzieci sa czasem pozostawione bez opieki? Odpowiedz Link Zgłoś
ameba1 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 05.02.09, 11:33 a jak się mają u Was maluszki? Znajoma moja chciała posłać swoje dziecię właśnie tam. Ale po rozmowie z dyrekcją okazało się, że jest 20-ta na liście i w tym roku nici z przyjęcia. Wczoraj zadzwoniła do niej dyrektorka i powiedziała, że "znalazło się" miejsce dla jej dziecka i może przyjść choćby jutro... co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
sofhia74 opinia 12.02.09, 22:47 Witam ponownie pojawił się u mnie nastepujący problem iż dziecko mówi mi że nie są myte ząbki za chwile slysze ze starszacy ubieraja maluszki a co robi pani z maluszkow jak starszaki sie nimi zajmuja?? moze kawke .... ? coraz wiecej pytan nasuwa mi sie na temat tego przedszkola. pozwoliłam sobie zaobserwowac ostatnio pomoce nauczycielek czy tez te wozne.... bo teraz jakos rano sa dwie jak ja przychodze i nie uslyszalam od tej tezszejz adnego brzydkiego slowa wrecz przeciwnie ani podwyzszonego tonu do jakiegokolwiek rodzica a co do te wysokiej i hudej to tez w sumie nic nie mam ale dwa razy jak wpuszczala dzieckio do sali to jakby łaske zrobiła ze je wpuscila.... znów pani ktora jest po poludniu taka nowa wydaje sie byc w porzadku no ale zobaczy sie dalej. w Zabrzu w placówce jest i ksiegowa i wszysdtko i panie dyrektorki tam siedza a u nas w bytomiu nie ma nic choc własnie chyba P.Aneta (ta tęższa jak tam wyzej ktos napisał) jest najbardziej we wszystkim obeznana i z łatwoscie moza od niej uzyskac info na prawie kazdy temat tylko czasem zastanawiam sie dlaczego czy umowy wszystko musi pisac na tych szafkach czy na ławeczce w szatni smiesznie to wyglada moze jakis maly stolik by sie przydal bo rodzic ostatnio na scianie podpisywal umowe bo tam nie ma gdzie....to nie jest drogie...jak stac je na dywaniki do szatni itp to na to chyba tez nie? PROPONUJE ZEBRANIE Z DYREKTORKAMI!!!!!JAWNE!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
calaprawda.7 Re: opinia 25.03.09, 14:02 Witam wszystkich ostatnio bardzo Sie zastanawiałam, dlaczego nasze dzieci tak strasznie Sie gniotą w takich małych salach i postanowiłam poczytać troszkę rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej i dowiedziałam się: Powierzchnia pomieszczenia przeznaczonego do zbiorowego pobytu od 3 do 5 dzieci wynosi, co najmniej 16m2;w przypadku liczby dzieci większej niż 5 powierzchnia ulega odpowiedniemu zwiększeniu na każde kolejne dziecko z tym ze: A) powierzchnia przypadająca na każde kolejne dziecko powinna wynosić, co najmniej 2m2,jezeli pobyt dziecka nie przekracza 5 godzin dziennie, B)powierzchnia przypadająca na każde kolejne dziecko powinna wynosić, co najmniej 2,5m2, jeżeli pobyt dziecka przekracza 5 godzin dziennie lub jest zapewnione leżakowanie. Wiec w przedszkolu Miriada nawet to nie jest dopilnowane, bo pomieszczenia SA bardzo małe i jak by obliczyć metry pomieszczeń odjąć metry, na których stoją stoliki i meble to nasze dzieci nie powinny w takiej ciasnocie przebywać powinno być tam mniej dzieci. A nie wspomnę o wyjściu ewakuacyjnym jak mi wiadomo dalej go nie ma,i co jak by nie daj boże cos sie działo, Az strach pomyślec.I jeszcze jedna sprawa mnie zadziwia drzwi wejściowe otwierają sie do środka a powinny otwierać sie na zewnątrz jak to możliwe ze strażak odebrał taki budynek. Oj ktoś musi Sie tym zająć chodzi tylko o dobro naszych dzieci nie wspomnę o zmieniającym Sie ciągle personelu..... Odpowiedz Link Zgłoś
calaprawda.7 Re: opinia 25.03.09, 14:24 Zmieniający Sie ciągle personel ostatnio pani Aneta < Pomoc > zbierała nawet podpisy na petycji żeby pani Mariola została i co nawet to nie działa na panie Dyrektor to jest straszne i zostawię to bez komentarza pozdrowienia dla pani Marioli Odpowiedz Link Zgłoś
bkurko Re: opinia 25.03.09, 21:39 Pani Aneta nie zbierała podpisów, a jedynie przekazała je w imieniu rodziców dyrekcji. Byłam wśród tych rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
coma_09 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 27.03.09, 16:57 witam pozdrowienia dla marioli przekazane podziekowania i serdeczne pozdrowienia mamprzekazac jedno male pytanie kto z panstwa prosil o zwolnienie marioli?podobno jestescie panstwo bardzo zadowoleni z tego ,,posuniecia ,czyli oczyszczenia atmosfery w miriadzie mariola zastanawia sie komu wyrzadzila az taka krzywde? Odpowiedz Link Zgłoś
coma_09 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 27.03.09, 18:23 Witam wszystkich Rodziców pozwolono mi skorzystać z tej formy rozmowy z Państwem /mój komputer nie działa/Przepraszam na forum wszystkich Rodzców grupy III nie wiem jak mam Wam się wytłumaczyć.Ponieważ dowiedziałam się o tej dyskusji mogę tylko przeprosić raz jeszcze i przesłać ciumasy dla dzieciaków które w tym wszystkim zapłaciły najwyższą cenę nie mogąc zrozumieć działań dorosłych jestem sercem z Wami i Waszymi Pociechami M.Olejniczak Odpowiedz Link Zgłoś
anecia_85 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 05.04.09, 13:29 WITAM WSZYSTKICH ZAGLĄDAJĄCYCH NA TE FORUM. Z TEJ STRONY ANETA (POMOC WYCHOWAWCY WOŹNA JAK KTO WOLI) POSTANOWIŁAM NAPISAĆ NA TYM FORUM BO WIDZE ŻE ROBI SIE TU NIECIEKAWIE. PIERWSZA RZECZ KTÓRĄ CHCE SPROSTOWAC TO TO ŻE NIE ZBIERAŁAM ŻADNYCH PODPISÓW TYLKO Z GRZECZNOŚCI PODAŁAM PISMO OD RODZICÓW DYREKCJI A WIĘC JEŻELI KTOŚ NIE WIE TO NIECH SIĘ UGRYZIE W JĘZYK. DRUGĄ RZECZĄ JEST TO ŻE OSOBY PISZĄ TU ANONIMOWO CZEMU SIE NIE UJAWNICIE MACIE COŚ NA SUMIENIU ? JAK WIDAĆ JEDEN RODZIC PRZEDSTAWIŁ SIE NA FORUM. GRATULACJE! KOLEJNĄ RZECZĄ JEST TO ŻE RODZICE NIE ZNAJĄ PRACOWNIKÓW CZY DYREKCJI TYLKO MAJĄ Z NIMI KONTAKT CHWILOWY I JAK TU MOŻNA OCENIAĆ PO TAK KRÓTKIM CZASIE LUDZI? NIE ZNASZ - NIE OCENIAJ!!!! JEŻELI SIĘ KOMUŚ TAK BARDZO NIE PODOBA TE PRZEDSZKOLE TO PO CO TRZYMA W NIM DZIECKO?ZREZYGNUJCIE A NIE NAJEŻDŻAĆ. NIEKTÓRE DZIECI SIEDZĄ W PRZEDSZKOLU OD SAMEGO RANA DO WIECZORA PRZEDSZKOLE TRAKTUJĄ JAKO SWÓJ DOM I CZY JAKIEŚ DZIECKO NARZEKA? POWINNISCIE BYĆ WDZIĘCZNI WYCHOWAWCOM ŻE TAK WSPANIALE SIE NIMI ZAJMUJĄ.ZASTĘPUJĄ IM WAS JAK WAS NIE MA! NASTĘPNA RZECZ NOWA NAUCZYCIELKA A TU JUŻ KOMENTARZE: NIE UMIE NIC NAUCZYĆ DZIECI KRZYCZY ITP LUDZIE OD RAZU NIE WPOI SIE DZIECKU WIADOMOŚCI DO GŁOWY TRZEBA POZNAĆ DZIECKO I WIEDZIEĆ NA JAKIM POZIOMIE SIĘ ROZWIJA. A CO DO KRZYCZENIA TO GLOS TRZEBA PODNIEŚĆ A NIE ŻEBY DZIECI NA GŁOWE PÓŹNIEJ WCHODZIŁY. BARDZO RPOSZE RODZICA DO KTÓREGO NIBY W BEZSZCZELNY SPOSÓB SIE ODEZWAŁAM O UJAWNIENIE SIĘ GDYŻ NIE BYŁO NAPEWNO TAKIEGO INCYDENTU I TRZEBA TO WYJAŚNIĆ. CO DO ODEJŚCIA PANI MARIOLI TO NIE MOGĘ SIĘ WYPOWIEDZIEĆ GDYŻ NIE WIEM CO BYLO POWODEM ODEJŚCIA TO JEST SPRAWA MIĘDZY PANIĄ MARIOLĄ A DYREKCJĄ I CHYBA NIC NAM DO TEGO. A CO DO PERSONELU TO NIE WSTAWIŁ SIĘ GDYŻ TO DECYZJA DYREKCJI I TAK JUŻ PISAŁAM NIE ZNAMY POWODU. WYDAJE MI SIĘ ŻE TO CHYBA NIE NASZA ZASŁUGA ŻE PANI MARIOLA ODESZŁA BO PRZECIEŻ WIEDZIELIBYŚMY. RÓWNIEŻ POZDRAWIAMY PANIĄ MARIOLĘ. PROPONUJE NIE PISAĆ GŁUPOT NA TYM FORUM TYLKO UMÓWIĆ SIĘ NA SPOTKANIE Z DYREKCJĄ I POGADAĆ. JAK ZAUWAŻYŁAM TO TU JEDNI I CI SAMI PISZĄ.JEST WAS MNIEJ NIŻ TYCH ZADOWOLONYCH.CIEKAWE DLACZEGO ZDANIA SA TAK PODZIELONE? CIEKAWE JEST TO ŻE TYLKO NIEZADOWOLENI RODZICE TU PISZĄ. POZDRAWIAM WSZYSTKICH!! Odpowiedz Link Zgłoś
calaprawda.7 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 06.04.09, 20:22 Witam wszystkich Pani Aneto czasem ten kontakt chwilowy wystarczy żeby poznać człowieka i dowiedzieć się,jaki on jest naprawde.Brak miejsc w przedszkolach, dlatego wybieramy Miriade,i nikt tu nie najeżdża tylko pisze jak jest.No niestety dzieci narzekają, bo odchodzą wspaniałe panie, do których Sie przyzwyczaiły.Nie trzeba wcale krzyczeć, jeżeli ktoś ma podejście do dzieci to nawet nie musi podnosić głosu, bo dzieci odrazu akceptują i przyzwyczajają Sie do pani.Ja myślę ze personel, Sie nie wstawili, bo Sie czegoś może bał????sporo dzieci Sie wypisuje wiec najwidoczniej cos jest nie tak... Pani Aneto a może pani mi powie cos o tych malutkich salach?? I moim zdaniem nie dostosowanych toaletach??Pozdrawiam Pania Kornele Pania Patrycje Pania Marte Pania Ele Pania Karoline Pania Mariole Pania Anie Pania Kasie z Agn. Pania Kasie. Byłyście super babeczki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
calaprawda.7 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 06.04.09, 20:27 Jest wolność słowa wiec moim zdaniem kazdy moze tu wyrazic swoja opinie <dlatego to nazywa sie forum> i wcale nie musi sie podpisywac Odpowiedz Link Zgłoś
coma_09 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 06.04.09, 20:39 swiete slowa prawdo kazdemu wolno napisac co mu sie podoba a wlasciwie co mu sie n i e podoba a podpis zeby mi na dziecko ktos krzyczal? Odpowiedz Link Zgłoś
anecia_85 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 15.04.09, 23:03 Witam ponownie i wydaje mi się że to już ostatni raz. Nie wiem czy to takie dziwne że chcę wiedzieć kto wypisuje na mój temat takie rzeczy. Pani z pewnością też by chciała wiedzieć jakby Pani była na moim miejscu. Co do wielkości sali to szczerze mówiąc ja nic do tego nie mam nie znam sie na tym i sie nie wypowiadam gdyż z pewnością pisał to ktoś kto nie wie czego już sie czepiać to jest naprawdę zabawne skoro nie podoba sie to drzwi otwarte a nie psuć wizerunek innych bo to naprawdę nie ładnie. Wiele osób chwali te przedszkole wiec sa też pozytywy i to nawet wiecej niż negatywów. Naprawde mi jest przykro czytając takie rzeczy o moim miejscu pracy a nie mówię o reszcie....napewno nikt nie ma serca z kamienia. Proponuję rozmowę z Paniami Dyrektorkami z którymi naprawdę idzie dużo załatwić i porozwiązywać problemy. Pozdrawiam wszystkich i zapraszam jeszcze raz.... Naprawdę to jest przykre..... Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
coma_09 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 05.05.09, 22:00 i tak pani Aneta zakonczyla ,,dyskusje,,na forum jednym wpisem umilklo wszystko pytanie tylko czy to aby bylo ,,f o r u m,,a zwlaszcza dyskusyjne?biadolin przysmutas ale FORUM nie nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
darciucha Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 24.09.09, 08:52 Również witam też chciałabym porozmawiać na temat przedszkola.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
darciucha Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 24.09.09, 09:19 Moje dziecko w tym roku zaczęło uczeszczać do tego przedszkola,zapraszam wszystkich którzy chcieliby się podzielić swoimi spostrzeżeniami:)) Odpowiedz Link Zgłoś
coma_09 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 01.10.09, 15:12 zarzucono mi ze dokonywalam szkalujacych wpisow na tym forum nic bardziej błędnego ani były szkalujące ani obrazliwe nie dotknelam osobiscie w zaden sposob pan wlascicielek teraz jako prosty mieszkaniec miasta Bytom moge napiac co wiem o Miridzie 1.brak wyjscia ewakuacyjnego!2.dzieciaki jedza posilki w PIWNICY /brak ogrzewania/3.czesne bez odliczen a gmina dotuje ten,,twor,,4.za wygorowane czesne catering bez mozliwosci wyboru jest ryba jemy rybe nie lubimy nie JEMY wszystkie instytucje miasta Bytom rozkladaja rece nie moga poradzic sobie z wyegzekwowanie zadnych nalozonych zalecen bo odpowiedia sa ,,pisma,,konstruowane przez prawnika na podstawie??????nikt nie wie czego sanepid walczy bez skutku nadzor budowlany bez skutku/sprawa w prokuraturze/mobing wobec pracownikow nie MOBING to dobre okreslenie a wsrod tego totalnego chaosu dzieci ktore nie rozumieja pewnych dziala w ubieglym roku do stycznia grupa INTEGRACYJNA byla gr.starszakow nagle w styczniu ,,status,,grupy integracyjnej otrzymala grupa sredniakow przez pol roku dzieci uczyly sie jak zyc z kolegami i kolezankami niepelnosprawnymi a nagle inne dzieci musialy sie tego uczyc a dzieci ktore tam nazywa sie,,inegracyjnymi,,musialy wbrew barier przystosowac sie do nowej grupy nowej spolecznosci nowego otoczenia a to dla nich nie jest proste Emi bardzo to przezyla i nie rozumiala dlaczego nie ma Jej przyjaciela Kuby z ktorym miala super kontakt takich uwag mozna by mnozyc np.zmieniajaca sie w tempie,matrixa,,kadra to jak aruzela a dziecko idace do przedszkola potrzebuje najbardziej STABILIZACJI i to tylko czubek gory lodowej tylko do czego ta dyskusja prowadzi nie ma miejsc w placowkach panstwowych wiec chwala za Miriade!Miriada ma swoj status i tylko on jest wyznacznikiem praw dziecka na terenie placowki tym prawem jest plac nie dyskutuj nie upominaj sie o nic nie walcz nie dyskutuj nie probuj ,,zwiedzac ,,placowki czy ktos z Was probowal zobaczyc sypialnie maluszkow? a metraz sal w ktorych dzieci spedzaja mnostwo czasu?nie?dlaczego?ot i Miriada rzadzi sie swoim prawem nie ma nic ponad tym ,,miriadowskim,,prawem Odpowiedz Link Zgłoś
tusta40 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 01.10.09, 21:58 Dziękuję coma_09 ,za opinie o przedszkolu miriada.To, co przeczytałam przekonało mnie ,by jednak nie zapisywać tam mojego dziecka .Dziwi mnie, jak bardzo zdesperowani muszą być rodzice ,że wysyłają tam swoje dzieci (płacąc z resztą nie małe pieniądze), bo z tego co czytam ,to nawet za karę nie powinno się tam dzieci posyłać.A warunkami panującymi w tym przedszkolu ,może warto zainteresować programy takie jak ,,Kurier" lub ,,Uwaga" aby pokazać jako przykład ,jak przedszkole wyglądać nie powinno .Jeszcze raz bardzo,bardzo dziękuję za ten komentarz i za to ,że zależy Ci coma_09 na dobru tych wszystkich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
lalala.0 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 07.10.09, 13:42 Witam wszystkich długo zastanawiałam sie czy napisać na forum miriady czy nie...Na początek pozdrawiam rodziców, z którymi mam nadal kontakt oraz dzieciaki:) Aż wreszcie znalazłam troszkę czasu żeby poczytać wcześniejsze wpisy i napisać cos od siebie. Byłam pracownica miriady <niestety> Teraz tego żałuje no, ale trudno sie mówi. Coma_09 zgadzam sie z Toba napisałaś całą prawdę o miriadzie niestety prawdę... Ciągły stres jeszcze do tego dodam. Nie będę przepisywać, co napisałaś proszę sobie poczytać wpis comy_09. Nie zastanawialiście się, dlaczego tam ciągle SA miejsca… Dziwne, co nie, bo dzieciaki często sie wypisują, bo rodzice widza jak jest. Te Ciasne Sale…!!!! Co do personelu nie będę się wypowiadać choć słyszałam że jest różnie. Bo z moich wspaniałych dziewczyn z którymi pracowałam została tam tylko jedna Kasia G pozdrawiam cie serdecznie i o niej mogę powiedzieć ze jest SUPER PEDAGOGIEM i szkoda ze tam się marnuje. A reszta dziewczyn się zwolniła tak jak i ja. Moje ostatnie słowa bede nie polecam tej placówki wiem jak jest i tyle pozdrawiam :):) Odpowiedz Link Zgłoś
tess_32 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 07.10.09, 17:58 Po tych dwóch ostatnich wypowiedziach mam wrażenie, że jestem wyrodną matką i posyłam dziecko do najgorszego przedszkola w Bytomiu. Jeśli się Wam tam nie podoba rodzice, to dlaczego nie mówicie o tym głośnio dyrekcji i nauczycielom. Chowacie głowy w piasek i narzekacie tylko na forum, bo gdy jest zebranie milczycie i jakoś nagle wszystko Wam się podoba. I nie negujcie mojej wypowiedzi, gdyż raz już było w ubiegłym roku zebranie nazwijmy je naprawcze w grupie średniaków i.... jakoś nie było nagle, co omawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
coma_09 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 08.10.09, 15:36 lalala dz.a co do zebran w miriadzie to czy to aby napewno zebrania? zebrania nic nie dadza jako rodzice zainteresujcie sie strona tzw.techniczna ,,placowki,,tym co dzieciaki jedza za te pieniadze!!!! i jak faktycznie sie czuja w tym ,,tworze,, Odpowiedz Link Zgłoś
przedszkole_bytom Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 13.10.09, 11:12 Odpowiadając na wpis z dnia 01.10.2009 roku, autorce: coma09 informujemy, że: ad.1 W przedszkolu są dwa wyjścia ewakuacyjne. ad.2 W każdym pomieszczeniu przedszkola jest centralne ogrzewanie. ad.3 Każdy rodzic przed zapisaniem dziecka do przedszkola informowany jest o braku odliczeń. ad.4 We wszystkich przedszkolach ustalany jest jednakowy jadłospis dla wszystkich dzieci. Ponadto: - każdy pracownik przed przystąpieniem do pracy zapoznany jest z przydziałem czynności. Niewywiązywanie się z powierzonych obowiązków skutkuje konsekwencjami określonymi w KP. - w bieżącym roku szkolnym nie ma żadnych zmian w organizacji oddziałów integracyjnych ponieważ zatrudnieni nauczyciele wzorowo wypełniają swoje obowiązki. Wymienione przez autorkę dzieci są objęte fachową, specjalistyczną opieką i czują się dobrze. - nie wiemy o jakich walkach z urzędami mówi autorka wpisu. Nic nam nie wiadomo o sprawie w prokuraturze. - wielkość sal jest zgodna z obowiązującymi przepisami. Rejestracja naszej placówki byłaby niemożliwa, gdybyśmy nie spełniały wymogów określonych przepisami prawa. Informujemy, że w przypadku niezrezygnowania z zamieszczania wpisów pomawiających nas i zawierających treści niezgodne z prawdą, zmuszone będziemy złożyć w tym zakresie doniesienie do Prokuratora Rejonowego w Bytomiu o możliwości popełnienia przestępstwa z art.212&1KK. Ewa Kuśmierska Agnieszka Gołębiowska Odpowiedz Link Zgłoś
coma_09 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 13.10.09, 13:59 autor wpisu jest pod wrazaeniem demokratyczny kraj forum d y s k u s y j n e i prokurator za co???????? Odpowiedz Link Zgłoś
tess_32 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 18.10.09, 17:43 Brawo dla wpisu dyrekcji:). Jeżeli coma09 jesteś tak bardzo niezadowolona, to po prostu zmień przedszkole. Moje dziecko dobrze się w nim czuje i to jest najważniejsze. A, że są pewne niedociagnięcia, cóż...są one wszędzie. Ja wyjaśniam je na bieżąco i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
tika-klubmalucha Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 03.01.10, 21:28 Witam, W marcu 2009 odwiedziłam to forum i poczytałam sobie o Miriadzie. Opinie nie były pochlebne, ale z natury muszę sama wszystko sprawdzić, ponieważ opowieści często odbiegają od rzeczywistości. od kwietnia 2009 mój Julek chodzi do Miriady w Bytomiu. Pierwsze trzy dni - koszmar - odbierałam go o 11:00. A potem poszło jak spłatka:) Julek bardzo lubi chodzić do przedszkola, często mówi o swojej Pani Kasi. Panie, które opiekują się dzieciakami i pomagają nauczycielką są świetne, szczególnie mój Julek upodobał sobie Panią Jadzię:). Bardzo sympatyczny jest tez Pan "konserwator", który z uśmiechem wita dzieciaki:) Od niedawna Julek mówi nam po angielsku (codziennie mają zajęcia z angielskiego). Bardzo jesteśmy zadowoleni z przedszkola i polecam je z pełną świadomością - jako matka i ologofrenopedagog. Ostatnio dowiedziałam się, że nie ma miejsc. Wszędzie są plusy i minusy, ale gdzie jest nasz zdrowy rozsądek. Pozdrawiam Ania Stajno Odpowiedz Link Zgłoś
tess_32 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 08.01.10, 20:18 tika-klubmalucha - fajnie,że zauważyłaś pana Darka, nauczyciela angielskiego. Moje dziecko juz trzeci rok chodzi do tego przedszkola i chyba po raz pierwszy widzę, ze potrafi cokolwiek powiedzieć po angielsku. I co najważniejsze- lubi te lekcje:)). Odpowiedz Link Zgłoś
mala779 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 01.03.10, 19:20 Witam serdecznie, Jestem mamą 3-letniego chłopca obecnie rozglądającą się za przedszkolem w Bytomiu. Mam pytanie- ile właściwie wynosi opłata miesięczna w mirradzie? My oglądaliśmy prywatne przedszkole w Bytomiu- Klick-klack i muszę przyznać, że zrobiło na nas duże wrażenie. Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
agamk11 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 07.03.10, 19:33 Hey, w tym roku szkolnym 310zł 370Zł. Tańsza wersja dziecko do 16:00, droższa do 18:30. w tym masz 3 + kolacja(370,00zŁ), angielski, rytmika. Nie musisz biegać z jakiś papierem toaletowym, mydłem albo innymi przyborami toaletowymi. Ja i moja mała jesteśmy zadowolone a dziecko aż biegnie to przedszkola. Jedynym minusem jak dla mnie jest to, że jak mała mi choruje to i tak płace za cały miesiąc. osobiście polecam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mala779 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 10.03.10, 20:33 Dziękuję za odpowiedź. Mój mały już zapisany, ale wciąż nie jestem pewna, że dokonaliśmy dobrego wyboru. Tyle tu negatywnych opinii. Szkoda, ze tak mało pozytywnego w tym wątku o Miriadzie. Sami przekonamy się jak jest naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
magdzialena81 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 25.03.10, 18:47 witam jak kazdy ma swoje wady i zalety tak i te przedszkole ja osobiscie zapisalam tam dziecko na przyszly rok przedszkolny i nie zamierzam rezygnowac z powodu opini innych ktorzy napewno tu na forum duzo dodaja bo najlepiej wyjasniac z dyrekcja na bieżąco i sugerowac sie wlasnymi odczuciami a nie czyimis...kazdy ma inne upodobanie i kazdemu co innego sie podoba a co innego nie..... osobiście przy zapisywaniu dziecka w polowie lutego gdzies odczulam tam bardzo mila atmosfere...zwiedzilam sale gdyz akurat trafilam na taki czas dnia ze mozna bylo i podoba mi sie .bardzo kolorowo panie sa młode ale wydaja sie mile i dobre;) Pani która mnie przyjmowała odpowiedziala mi satysfajconujaco na kazde moje pytanie i była miła i pozytywnie nastawiona do pracy ze tak powiem i podoba mi sie to ze karte spisywalam w spokojnym miejscu i bez poganian. ciesze sie ze moje dziecko bedzie tam chodzilo oczywiscie jak sie dostanie czekam na telefon od tej Pani co z nia rozmawialam zeby podpisac umowe :) Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
miriadabylypracownik Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 25.04.10, 13:26 Jestem byłym pracownikiem i chcę wyjaśnić Państwu dlaczego w MIRIADZIE jest jak jest. Tą całą atmosferę pracownicy zawdzięczają Pani Dyrektor, która stosuje coś w rodzaju "mobilizacji" nauczycieli, nie każdy to wytrzymuje psychicznie, bo jeśli co chwilę jest się wzywanym na dywanik dosłownie za nic, by go pouczyć, to nie jest miło. Najgorsze jest to, że taką pracę wybierają tylko ci, którzy kochają pracę z dziećmi, w ich otoczeniu. Najszczersze chęci i zamiłowanie do pracy z maluchami nie wystarczą, trzeba być odpornym psychicznie na "dystyngowane i chłodne" uwagi. Zero słowa "dobrze, stara się Pan/Pani, dziękuję". Do tego dochodzą problemy związane z wypłaceniem nadgodzin. I to z tym wszystkim muszą uporać się pracownicy, z uśmiechem witać rodziców, być miłym dla dzieci-po tych wszystkich przykrych uwagach i niezadowoleniu Pani Dyrektor wrócić do swoich obowiązków, do pracy dla dzieci i z kochanymi dzieciakami. A naprawdę wszyscy dokładają starań by dzieci czuły się dobrze. Co do pomocy- pracownicy muszą sprzątać, prać, nakładać posiłki, sprawdzać temperatury potraw, dbać o dokumentację- nie ma czasu na pomoc- trzeba wykonywać swoje obowiązki a nauczycielki same muszą uporać się z tak licznymi grupami. Co do Państwa wypowiedzi na temat czasu zajęć- dzieci w tym wieku skupiają uwagę do 30 minut, więc jeśli ma być jakikolwiek efekt tej nauki to nie mogą siedzieć dłużej, to przyczynia się do dekoncentracji, zniechęcenia, znużenia... A jeśli weźmie się pod uwagę liczebność grup, pogodę, częstą nieobecność małych ludzi w przedszkolu nie można oczekiwać nie wiadomo jakich efektów. Dzieci asymilują się z rówieśnikami, uczą się tolerancji, współżycia w grupie. Myślę, że nauczycielką nie można niczego zarzucić ale Państwo sami to oceńcie. A warunki w przedszkolu, chyba standardowe, jak w większości przedszkoli. Ale myślę, że Pani Dyrektor należałoby kilka kwestii naświetlić, by pracownicy nie musieli rezygnować z tego co lubią tylko dlatego, że Pani Dyrektor zależy tylko na najniższych kosztach i nie liczą się dla niej ludzie i atmosfera. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_agnieszki1 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 04.05.10, 13:36 Witam :) przedszkole jak każde wady i zalety ale to co pani napisała to prawda... niestety ;/tak często się personel zmienia dlaczego ?? Panie dyrektor miały super panie nauczycielki jak i panie pomoce bo moje dziecko chodzi od samego początku do Miriady wiec znam panie wszystkie .... Mogły by wrócić Pani nauczycielka Kornelia Pani Patrycja Pani Agnieszka pomoce Pani Ania Pani Ela .... itd szkoda ich były super dla dzieciaków i tak nagle odeszły mogły by wrócić FAJNIE DLA MALUCHÓW BY BYŁO... Odpowiedz Link Zgłoś
agataignas Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 15.11.10, 14:22 Dzieńdobry wszystkim respondentom:) Dopiero teraz weszłam na str. przedszkola,choc Ignaś chodzi juz tam drugi rok. Nie wiem w ogóle o co chodzi w tych wszystkich wypowiedziach-to jakaś pomyłka. Uważam to przedszkole za wspaniałą placówkę ,w której dziecko doskonale może się rozwijać pod troskliwą opieką wszystkich nauczycielek,bo wszystkie panie znają dzieci. Dziwią mnie niektóre wypowiedzi. Wydaje mi się ,że wszelkie negatywne wpisy dokonywane są z pobudek osobistych(jakieś prywatne zatargi interpersonalne). Jestem obiektywna i wiem,że Ignaś jest indywidualnością o dość silnej osobowości,a jednocześnie jest bardzo wrażliwy i przejmuje się strasznie każdą opinią,więc łatwo go zranić. To dość trudna mieszanka cech . A jednak w tym przedszkolu są tak cudowni ludzie,że nie ma problemu z uczeniem i wychowywaniem mojego syna(bo przeciez on się tam też wychowuje). Mam porównanie z innymi przedszkolami i obiektywnie mogę ocenić,jak dobrze to przedszkole jest prowadzone,jak wysoki poziom jest utrzymywany i jak pełni poświęcenia są wszyscy pracownicy-od Pani Dyrektor-po panie Pomoce. Myślę ,że wiele mam nie potrafi docenić zaangażowania personelu przedszkola w opiekę nad pocieszkami,nie widzą lub nie mają ochoty dostrzec prawdziwej troski o dziecko,jako jednostkę, same nie zajmują się wystarczająco swoimi dziećmi i oczekują ,że przedszkole zrobi to za nie. Ja jestem zachwycona tym przedszkolem i bardzo gorąco wszystkim dziękuję:Pani Dyrektor-za profesjonalizm i prawdziwe oddanie dzieciom,Pani Kasi Winkler-za okiełznanie tajemniczymi sposobami mojego"żywego sreberka",Pani Jadzi I Panu Darkowi-Ignaś ma jakby drugich dziadków w przedszkolu,Pani Reni dzielnie walczącej o stabilizację w grupie skomasowanych "żywych sreberek", Pani Kasi Orłowskiej za poczucie humoru i kreatywność,Pani Bozence za madrośc i swięta cierpliwośc i wszyskim pozostałym paniom i panu,którzy dokłądają starań,by nasze dzieci wyszły na ludzi :). Z poważaniem Agata Obtułowicz-Kapołka Odpowiedz Link Zgłoś
brzydula2010 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 11.01.11, 15:11 Witam wszystkich! Moje dziecko do tego przedszkola chodzi od wrzesnia 2010roku i czytajac wypowiedzi na tym forum jestem zszokowana niektorymi ale z nie ktorymi sie zgadzam. Kazdy pisze swoje opinie to ja napisze i swoja. Moja córeczka z checia chodzi do przedszkola i podoba sie jej ale ja jako matka napisze opinie o osobach pracujacych tam i co sadze:) Pani dyrektor nie moge nic zarzucic idzie z nia porozmawiac i jest jak najbardziej w porzadku oczywiscie jak dla mojej skromnej osoby Pan Darek (wozny) jest strasznie uprzejmym i pomocnym czlowiekiem Pani Krysia i Pani Jadwiga sa po prostu mile i sympatyczne i maja ogromne zamilowanie do swojej pracy choc czasami z ich ust plytna troszke brzydkie slowa ktore czasem wlasnie slychac Pani Daria ogolnie jest ok tylko jest trudno dostepna..ciezko sie czasem z nia dogadac i nie ma takiego zadowolenia na jej twarzy. Pan z angielskiego jak dla mnie nie jest powolany do pracy z dziecmi zero entuzjazmu usmiechu itp... Z Pań nauczycielek znam tylko dwie panie Kasie i nie moge zlego slowa na nie powiedziec... Mam troszke zastrzezen do tej starszej Pani nie wiem jak ma na imie ale chyba jest jakas Pania pedagog slysze czasem ja krzyczy na dzieci i moje dziecko jak ja widzi to sie jej boi i szczerze mowiac to sie strasznie wywyzsza i tez jest trudno dostepna i czesto mowi rodzicom ze np nie maja przyprowadzac dziecka do przedszkola bo jej w tym dniu nie bedzie a to przeciez od nas rodzicow zalezy kiedy Nasze dziecko bedzie chodzic czy nie. Obiady sa bardzo smaczne i jest ich dosc sporo skoro moje dziecko przychodzi do domu najedzone. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alwin16 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 06.05.11, 19:01 Nie polecam tego przedszkola! Minusem wg mnie jest brak higieny w toalecie (dzieci często nie mają dostępu do mydła, które jest odkładane wysoko na rurkę od kaloryfera, często przed posiłkami nie myją rąk). Drugi minus to posiłki przywożone z Zabrza: letnie i małe porcje (np. kluski z mięsem na drugie danie- 2 sztuki, dokładka: pół kluski; albo jajko sadzone z cateringu?- chyba nikt z nas nie miałby na nie ochoty. Moja córka zwykle jest odbierana przed 15 godz i jest głodna. Pani Renaty ze starszaków często nie ma, a jak już jest, to nie potrafi zapanować nad grupą. Jest sympatyczna i dzieci ją lubią, ale nie potrafi utrzymać dyscypliny (może grupa jest zbyt liczna, ok 23 dzieci i jeden chory chłopczyk i często tylko jedna pani). Chociaż dziecko jest nieobecne kilka dni z powodu przeziębienia, zwrotu za wyżywienie się nie dostaje, chociaż rano panie liczą ile obiadów zamówić. Zdecydowanie odradzam Odpowiedz Link Zgłoś
sabina2011 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 13.05.11, 11:50 Dzien Dobry! chcialam powiedziec ze moj syn tez uczeszcza do tego przedszkola i na jedzenie naprawde nie moze narzekac, mowi ze jest dobre jedzenie cieple a nie letnie jak to pisze pani powyzej. (jezeli pani twierdzi ze letnie to prosze powiedziec zeby dawali gorace to moze wtedy bedzie pani odpowiadalo) Pisze Pani ze córka jest glodna bo moze przez to ze jest tadkiem nie jadkiem np? ze nie lubi nie ktorych potraw itp. co Pani moze wiedziec o smaku posilkow skoro Pani ich nie sprobowala a jajko sadzone to rzecz normalna w czym problem? a moze Pani chce zasponsorowac powstanie kuchni w tutejszym przedszkolu? Co do mycia rak to skad Pani ma to pewnosc ze rece nie sa zawsze myte przed posilkami? a co do Pani Renaty to moze ma powazne powody ze nie ma jej w pracy a jezeli Pani sie tak bardzo nie podoba to po co Pani córka jeszcze w tym przedszkolu przebywa? Prosze sobie zwroic uwage na to ze jezeli corka czegos nie potrafi albo np nie umie to od razu placz i histeria to moze nad tym Pani tez mogla by popracowac a nie zwracac uwage innym... Pozdrowienia dla Pani i Karoliny ! Odpowiedz Link Zgłoś
mmaama Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 26.05.11, 09:32 Moje dziecko też uczęszcza do grupy Pani Renaty i Ja jestem zadowolona. A po zajęciach otwartych na których byłam i które bardzo mi się podobały, sądzę, że jest w tej grupie wiele dzieci z problemami i brak współpracy z rodzicami tych dzieci( bo tych rodziców na zajęciach nie było) że Ja podziwiam tą Panią za jej pracę i wysiłek w tak trudnych warunkach, tymbardziej że wszystkie dzieci z tej grupy są rano o 8 godz. witane z uśmiechem i żegnane o 15godz. z uśmiechem. A z tego co wiem Pani Renia jest na zwolnieniu lekarskim ponieważ jest w ciąży. Co do posiłków , Moje dziecko jest zadowolone,a higiena to jeśli Moje dziecko jest zdrowe sądzę że też jest wszystko tak jak trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
ros-a-lia Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 05.07.11, 17:31 Niesamowite ... tylko kto mi uwierzy w to że poznałam dwie osoby które pracowały w przedszkolu (Miriada Bytom) i zdradziły mi słodkie tajemnice tego obskurnego molocha .. pozdrawiam wszystkie Panie które wazelinke sypią na portalach o tymże przedszkolu , niesamowite podejście do marketingu.. monopol na takie prywatne przedszkole w mieście.. no ..też zobowiązuje... tam się wybiera dzieci .. jeśli Twoje jest "nieułożone" będziesz tępione.. umęczą Cię... psychiatra,psycholog.. ograniczony czas pobytu dziecka... ja pierdykam.... szok... ( nie ważne co myślicie o wpisach na takich forach.. pytajcie znajomych czy nie znają ludzi którzy tam mają lub mieli dziecko, rozmawiajcie z ludzmi twarzą w twarz... !) Odpowiedz Link Zgłoś
akikka Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 25.12.11, 23:25 miriada2 ok Moje dziecko chodzi do tego przedszkola od września 2011.Mialam trochę obaw,zwłaszcza po przeczytaniu niektórych opinii na forum,ale teraz moje obawy są zmniejszone.Personel jest bardzo miły-panie się starają i interesują dziećmi.Ideał to "najwyższy cel dążeń i pragnień ludzkich w jakiejś dziedzinie,ale to koncepcja niemożliwa do zrealizowania!"Myślę że nie jest tu gorzej niz w innym przedszkolu.Jasna sprawa ze to MY umiemy się najlepiej zająć naszym dzieckiem,ale ja nabrałam zaufania do tych pań i spokojnie pracuję,wiedząc że moje dziecko jest pod fachową opieką.Jeśli chodzi o panią dyrektor,to raz widzialam ją na oczy,więc nie mam zdania,mogę uwierzyć ze są tarcia między szefostwem a personelem-to się często zdarza,byle moje dziecko nie musialo odczuwać skutków ewentualnych tarć.Jak na razie,to nie mam zadnych zażaleń. Odpowiedz Link Zgłoś
angie213 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 29.03.12, 13:59 Jak jest teraz w tym przedszkolu? Jak wygląda czesne za pobyt dziecka do 18? Ile Pań przypada na grupę? Napiszcie coś:) Odpowiedz Link Zgłoś
martyna2009.9 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 02.04.12, 12:20 Jeśli chodzi o czesne od nowego roku za 3 posilki płace 395 to sporo ale warto . Dziecko musi sie zaklimatyzować teraz to wiem.Było troszke cieżko ale jestem dumna że Martynka z uśmiechem na twarzy wchodzi i wychodzi z przedszkola.Córcia nie płacze,widze że jest szcześliwa.Z tego właśnie powodu podpisałam dziś umowe na nastepny rok i wiem że to słuszna decyzja bo kierowałam sie uczuciami dziecka.Zanim zaczniecie krytykowac koniecznie sie zastanówcie ile winny jest po waszej stronie. pozdrowienia dla personelu przedszkola. Mama Martynki. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrota3 Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 12.05.12, 09:29 Moje dziecko chodzi do tego przedszkola już drugi rok i nie mam większych zastrzeżeń. Jeśli chodzi o opiekę nad dziećmi jestem zadowolona. Moje dziecko chętnie tam wraca. Podobają mu się zajęcia i sporo się dzięki nim nauczyło.Pani wychowawczyni jest bardzo sympatyczna i dostępna. Posiłki są smaczne i wystarczające ponieważ rzadko moje dziecko skarży się że jest głodne po wyjściu z przedszkola. Pani dyrektor nie znam, widziałam ją może dwa razy w ciągu tych dwóch lat więc nie mogę się na jej temat wypowiedzieć. Dwa zastrzeżenia które mam to, to że nie raz gdy odbieram dziecko często słyszę od Pań sprzątaczek komentarze na temat rodziców. Jak każdy człowiek mają tendencje do obgadywania ale powinny jednak takie rozmowy prowadzić w ustronnym miejscu. A jeśli chodzi o teren wokół przedszkola to pozostawia wiele do życzenia. W ogrodzie jest brudno pełno papierków i puszek. Plac zabaw - nic specjalnego, piasek nie wymieniony. Ale mimo tych paru zastrzeżeń bardzo polecam to przedszkole. Odpowiedz Link Zgłoś
mamciasynka Re: Przedszkole Miriada w Bytomiu 02.06.12, 12:34 Dzień Dobry:) Po wczorajszym DNIU RODZINY jaki był zorganizowany w MIRIADZIE jestem zachwycona jak personel to przygotował. Było cudnie - kto nie był niech żałuje. Zespól zabawiał ludzi naprawde pięknym graniem i śpiewem nie spodziewałam się razem z mężem że będzie nawet perkusja...myśleliśmy że będzie to zwykły grajek na organach:) Bardzo nam się również podobało jak personel rozpoczął tańce:) widać kto lubi się bawić:) Kiełbaski, krupnioki pyszne ale najbardziej smakował mi chleb ze smalcem pyszny!! Bardzo pomysłowo było zrobione te MINI ZOO :) ja niestety nie mogłam wejść bo mam alergie ale moja rodzinka była pod wrażeniem. Dzięki kiermaszowi można było zobaczyć jakie cudne rzeczy robią dzieci w przedszkolu oczywiście z pomocą pań. Co do losów to nie tylko ja ale jak i więcej rodziców byliśmy pozywtynie zaskoczeni jakie super rzeczy mogło się wylosować...sama kupiłam synowi aż 3 losy:) Naprawdę z tymi losami to strzał w dziesiątke :) !! Jeszcze raz serdecznie gratuluję naprawdę udanego "festynu" !! Odpowiedz Link Zgłoś