Dodaj do ulubionych

Ostatni mecz Rakowa?

IP: *.szymanowskiego.trustnet.pl 15.10.10, 20:09
Myślałem że "list otwarty zawodników" będzie dla Was "wszystkich" okazją do kilku normalnych słów otuchy, poparcia sensu występów i "utraty" zdrowia!? Ale tylko "myślałem" bo rzygać się chce jak czytałem wasze komentarze!!! Kiedy te bałwany z Rakowa wreszcie zrozumieją ze AZS to nie był tylko zajebany Żydzew!!! Było ich kilku i po prostu zdetronizowali trybunę to wszystko. Kibiców biało-zielonych także poproszę o zamknięcie pysków bo żal na to patrzeć! Drużyna Rakowa ma zajebisty problem i sądzę że dobrym pomysłem była by jakaś zbiórka forsy w całym mieście... Niech kibice Rakowa nie biorą tego jako żebry, zacząć na meczu z Sosnowcem, za tydzień mamy święto w "Polonii" Jak się Pakosz nie wygłupi to myślę że kibice na hali także dorzucą parę złotych. To najlepsza okazja żeby się zjednoczyć.... DZIELI NAS WIELE, ŁĄCZY JEDNO MIASTO!!!
Obserwuj wątek
    • medalik1921racovia Re: Ostatni mecz Rakowa? 15.10.10, 20:26
      Co mogę powiedzieć... Popieram w 100 %. :) Takie myślenie to jest właśnie to. ! Jako kibic Częstochowski i Rakowa mówię otwarcie, wyjdźmy naprzeciw wszystkim problemom finansowym i naprzeciw tej nienawiści.. Dobrze kolego myślisz, może to będzie droga do zjednoczenia ? Zwłaszcza że i Włókniarz jest na dzień dzisiejszy bankrutem:

sport.czest.pl/index.php?name=News&file=article&sid=9163
      Pozdrowienia.
    • Gość: CKM Re: Ostatni mecz Rakowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 20:27
      Kogo ty chcesz jednoczyć :D? Kibiców trzech klubów by dali kasę na rakóf? Nie ma mowy :) Nikt nie da kasy z własnej ręki na rakóf.Potraficie tak zastraszać to idźcie zastraszyć firmy, może się dadzą na to :]
      • Gość: bik Re: Ostatni mecz Rakowa? IP: *.2.10.25.tvksmp.pl 15.10.10, 20:46
        Dzisiaj dam kasę a jutro dostnę po kufie?? Śmiech na sali. A druga prawa to jeżdżące dzisiaj pod oknami samochody kibiców Rakowa i nadużywanie klaksonów. Dziękuję za taką promocję.
      • Gość: codzienny Re: Ostatni mecz Rakowa? IP: *.szymanowskiego.trustnet.pl 15.10.10, 20:53
        Nie biorąc pod uwagę ww komentarza,nazewnictw w nim zawartych, zabraniam podchodzenia do klawiatury nikogo w wieku gimnazjalnym itp... Tutaj nie chodzi o sam Raków, chociaż w głównym celu zbiórkę proponuję, ale widziałbym w tym trzeżwe spojrzenie potencjalnych sponsorów! Zaczynając oczywiście od Rakowa i poziomu piłki w regionie... Powołali podobno jakiś sztab od sportu w UM i w dupę to polazło!
        • Gość: oi Re: Ostatni mecz Rakowa? IP: *.rev.masterkom.pl 15.10.10, 20:59
          Sztab od sportu w UM to sztuka dla sztuki,goście się zbiorą dla pozoru a i tak G..z tego.
          • Gość: kibic sportu Re: Ostatni mecz Rakowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 22:14
            Ludzie zjednoczy się Włokniarz , Raków,AZS razem !!! TAK POWINNO BYĆ przeciez żyjemy w jednym miescie CZĘSTOCHOWA !!!
            • Gość: wazyl Re: Ostatni mecz Rakowa? IP: 212.87.241.* 15.10.10, 22:47
              W jakim Wy świecie żyjecie
              Niema żadnych szans nawet na neutralność a co dopiero na normalne chodzenie na żużel, piłkę i siatkę

Najwięcej traci na tym i tak Raków, ale to już ich wewnętrzne problemy, ponieważ AZS'owi jak i Włókniarzowi raczej nie grozi rozwiązanie
            • barazza Re: Ostatni mecz Rakowa? 15.10.10, 23:08
              Od zawsze jestem kibicem AZS, jechalem z Rakowem rowno z trawa w ostatnim czasie, bo pewna grupa kiboli tego klubu pozwolila sobie na zbyt wiele, ale jesli jedyny z wielkimi tradycjami klub pilkarski ma upasc, deklaruje wplate skromnych 100 zl, na wiecej mnie nie stac, by pomoc klubowi. Pytanie tylko gdzie i na jakie konto, wzglednie komu?
              Mam nadzieje, ze mecz z Zaglebiem nie bedzie ostatnim meczem Rakowa w lidze. Wybiore sie na to spotkanie, kazda osoba placaca za bilet jak sadze sie przyda.
              Widzialem dzisiaj na AK samochody z flagami, ladnie to wygladalo, ludzie byli lekko zdziwieni co to sie wyprawia.
              Konczac apeluje do kibicow obu klubow: zakonczmy bezsensowne wojny i zastraszanie. Nic z tego dobrego nie bedzie. Czestochowa bedzie silna sila pilkarskiego Rakowa i siatkarskiego AZS-u. I mam nadzieje, ze juz wkrotce Rakow pozyska sponsora zapewniajacego przetrwanie klubowi.
              • Gość: taaa Re: Ostatni mecz Rakowa? IP: 212.59.224.* 15.10.10, 23:44
                Widze ze blizej Azs-owi do Rakowa niz Włokniarzowi. Bardzo dobrze ze w koncu ktos wychodzi z inicjatywa zaprzestania nienawisci. Ja jestem kibicem Rakowa , ale mam duzo znajomych co chodza i na Włokniarz i na Azs . Jakos normalnie z nimi rozmawiam. Tylko ta jakas wewnetrzna wojna miedzy osobami tzw. "kumatymi" sie rozgrywa. Panowie skonczcie to w koncu i niech kibice Azsu chodza na Raków a Rakowa na siatke. Przeciez to nie o to chodzi by sie wiecznie ganiac po osiedlach.
                • medalik1921racovia Re: Ostatni mecz Rakowa? 16.10.10, 00:13
                  Dokładnie tak.. To się staje nudne, a tak razem byśmy się wspomogli. Mecz z Zagłębiem będzie najważniejszym meczem w ogóle nie tylko w rundzie ale przede wszystkim i regionie a także o utrzymanie się i pozyskanie sponsora. Jak to ująłeś: żeby zakończyć wojny.. Tak, moje zdanie byłoby za. Nie wiem, ale wg mnie pomysł nie jest zły ze zbiórką a gdyby miasto zebrało się, całe miasto to byłby to super gest. :) Wojna by się skończyła no i luzzz..
                  • Gość: asd Re: Ostatni mecz Rakowa? IP: *.lanet.net.pl 16.10.10, 00:20
                    Jeżeli ktoś z tzw. "kumatych" ze wszystkich klubów dzięki tym wpisom chociaż przez kilka chwil się zastanowi nad możliwością zjednoczenia Częstochowy to będzie wielki sukces.
                    Ja jako kibic Rakowa również przyłączam się do apelu o normalność.

PS. @Barazza, jeżeli to co piszesz jest prawdą, to szczerze przyznaję, że mi zaimponowałeś.
                    • barazza Re: Ostatni mecz Rakowa? 16.10.10, 00:33
                      asd zawsze piszę prawdę, zdążyłeś chyba już to zauważyć, czasem niewygodną, ale zawsze szczerze. I mimo, że jestem zagorzałym kibicem AZS-u apeluję do wszystkich częstochowskich kibiców - siatkówki, piłki nożnej i żużla: możemy się nie lubić, możemy się nienawidzić (byle bez bandyckich szantaży i ultimatum!), ale w obliczu katastrofy jedynego liczącego się piłkarskiego klubu w mieście - w niedzielne południe wszyscy na Limanowskiego. Trzeba pomóc, każda złotówka może się przydać.
                      Czekam na info gdzie mogę przelać/wpłacić obiecaną kwotę.
                      • medalik1921racovia Re: Ostatni mecz Rakowa? 16.10.10, 00:49
                        Naprawdę szacunek kolego dla Ciebie. :) Hm. Myślę że jutro albo w nabliższych dniach jak każdy by przejrzał ten materiał z komentarzami to ruszy jakieś konto, powinno być z dopiskiem Na pomoc Rakowowi czy jakoś w takim stylu. Musimy ogarnąć całą szopkę z tymi politykami, z tymi różnymi pozostałościami po poprzednim "zarządzie". Ja już nie będę się wypowiadał na temat pana "b" który był w Rakowie jako prezes, ale to wszystko jest jego wina. Dziś takiej sytuacji by nie było. Dobrze że są jeszcze dobrzy ludzie którzy nieważne czy jest jakaś wojna, czy nie między kibicami, to i tak mają na serciu wszystkie Kluby z miasta. Ja uważam że trójkąt który był kiedyś warto podkreślić ze mógłby i być teraz. ! :)
                        • Gość: p Re: Ostatni mecz Rakowa? IP: *.strefa.com 16.10.10, 05:24
                          Od zawsze byłem za wszystkimi naszymi klubami,czasami wrzucałem na"kibicuf",którzy podrzegali do wojny między częstochowianinami.Niech kibole Rakowa zastraszają kiboli Zagłębia czy GKS-u Tychy a nie nastolatków z siatki,a będzie normalnie.Czas kończyć te wojenki,bo prowadzą je jednostki,reszta jest normalnymi ludźmi,którzy kochają nasze miasto i nasz sport.Szkoda,że zeson żużlowy się skończył,jestem przekonany,że jakby zrobić zrzutkę na Włókniarzu,to na konto Rakowa jakaś w miarę dobra suma by wpłynęła.
                • Gość: Lenq Re: Ostatni mecz Rakowa? IP: *.alfanet24.pl 16.10.10, 11:32
                  Sam jestem kibicem Włókniarza, ale mam znajomych z Rakowa czy AZS'u i też agresji nie widzę. To pewne osoby tak to nakręcają. A pomysł z zbiórką? Czemu nie!? Dzisiaj ja mogę pomóc....a jutro? Może to właśnie ja będę potrzebował? W kupie siła.....tylko wszyscy chyba tego nie zrozumieją:/
    • Gość: ostatni mądry Ostatni mecz Rakowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 07:44
      A ja się nie dziwię że taka sytuacja jest w Częstochowie , sami jesteście sobie winni , Robiliście zadymy , wojny , laliście i zastraszaliście maluchów , Nikt Was nie lubi , i taka jest prawda , pracowaliscie na to całe wieki , a teraz prosicie o ratunek , sami sie skladajcie !!!! . Dla mine mogą ten RAKÓW nawet zaorać i buraki posiać. Gdyby nie Wy - kibole (anty) było by naprawdę fajnie , bo ludzie by poszli na kopana i to całą rodzina , tylko się boja.
      • Gość: Lisiniec 1921 Re: Ostatni mecz Rakowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 08:30
        Madry to Ty nie jestes ! WSZYSCY NA MECZ !!!
        • Gość: Lisiniec - przeciw Re: Ostatni mecz Rakowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 12:56
          Mieszkam przy Wręczyckiej i apeluję by nie iść na mecz! To nic nie da AZS'owi i Włókniarzowi! Pójdziecie na mecz a utarczki dalej będą nikt wam nie dał na papierze info ani oświadczenia, że dadzą spokój :]
      • Gość: andrew Re: Ostatni mecz Rakowa? IP: 94.254.181.* 16.10.10, 08:51
        Idz lepiej spac bo gadasz jak niewyspany.
      • Gość: leooo Re: Ostatni mecz Rakowa? IP: *.54.170.82.tvksmp.pl 16.10.10, 11:59
        dokładnie... sam chciałbym sie wybrać na mecz ale obawy czy czasem gdzieś nie oberwe sa duże... i sądze że wiekszość ludzi tak uważa którzy chcieli by pierwszy raz pójść na Raków... niech odpowiednie osoby zadbają o kulturę na trbunach to ludzi pojawi się wiecej
        • Gość: Rakowiaczek Jeden Re: Ostatni mecz Rakowa? IP: 79.97.161.* 16.10.10, 13:23
          Skoro NIGDYnie byles naRakowie,to nie wiesz,ze jest tam bezpiecznie. Przychodza cale rodziny i swietnie sie bawia. RAdze Ci wkoncu ruszyc posladki i przyjsc,ze nie czyta durne arykuply w prasie wyssane z palca...
          • Gość: leooo Re: Ostatni mecz Rakowa? IP: *.54.170.82.tvksmp.pl 16.10.10, 14:04
            A pewnie ze pojde liga zuzla sie skonczyla wiec chetnie zobacze jak jest na rakowie... ja nie pisalem ze jest niebezpiecznie... bo poprostu nie wiem jak tam jest... skad moje obawy, a z tad ze przez ostatnie lata sie slyszalo rozne rzeczy o kibicach rakowa stad moim zdaniem nienajlepsza reputacja... nie jestem jedyny... ale chetnie zmienie u siebie ten stereotyp
    • Gość: adler76 Ostatni mecz Rakowa? IP: *.chello.pl 16.10.10, 11:11
      A ja się zapytam.Kiedy będzie w końcu ta spółka?Spójrzmy na katowicki GKS,też mieli kłopoty,a teraz jako spółka jakoś jadą i nie narzekają.Czy sponsorów trzeba szukać tylko w Polsce?Tzn tylko polskie firmy?Chętnie dołożę kase do kasy,chociaż mam jej niewiele bo dom buduję,ale pomóc klubowi pomogę.
    • Gość: olek Ostatni mecz Rakowa? IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.10, 12:18
      Na mecze częstochowskich drużyn / wszystkie dyscypliny / chodziłem od czasów kiedy większości z Was nie było jeszcze na swiecie.I nigdy nikomu nie przychodziło do głowy aby prowadzić jakieś wojenki miedzy kibicami .Ot ci to co robią sa po prostu pętakami, smarkaczami.
      Po wielu wielu latach jadę jutro na Raków -po to aby wspomóc choć zakupem biletu klub z mojego miasta.I mam nadzieje że tzw. fanatyczni kibice nie dadzą mi powodu aby tego żałować.
    • Gość: Medalik Ostatni mecz Rakowa? IP: *.net.stream.pl 16.10.10, 12:22
      Do Leooo,kolego chodze na Raków od 20 lat i w życiu nie widziałem żeby jakaś osoba postronna dostała w zęby,takie bzdury rozgłaszają idioci których światopogląd jest oparty na informacjach pochodzących z tvn i gazety guzik prawda,od 9 lat chodze z synem a mój znajomy od 15lat całą rodziną.TYLKO RAKóW
      • Gość: leooo Re: Ostatni mecz Rakowa? IP: *.54.170.82.tvksmp.pl 16.10.10, 13:02
        w takim razie moje obawy znikają :) ma nadzieje ze bedzie pelna kulturka na boisku jak i na trybunach.. pozdro dla wszystkich kibicow czestochowskich
        • Gość: fcb Re: Ostatni mecz Rakowa? IP: 212.87.241.* 16.10.10, 14:25
          I tak trzymać! A gdy jeszcze przyłączysz się do wspólnej zabawy na trybunach to naprawdę będzie git! Do zobaczenia na meczu.
        • Gość: oi Re: Ostatni mecz Rakowa? IP: *.rev.masterkom.pl 16.10.10, 14:40
          Nie jestem raczej kibicem Rakowa,jednak ide na Limanowskiego może jakiś koleś z kasą jak zobaczy tyle ludzi to sypnie groszem im nas więcej na meczu tym lepiej tym bardziej,że AZS jeszcze nie zaczoł a CKM skończył sezon.
    • Gość: i lipa Ostatni mecz Rakowa? IP: *.rev.masterkom.pl 16.10.10, 15:23
      byłem bo bilet i okazało się że mecz odwołany (będzie walkower) podobno zawodnicy nie chcą już grać za dziękuje. Kurde a miało być tak pięknie i awans miał być. A tu lipa

• Gość: ... Re: Ostatni mecz Rakowa? IP: *.net.stream.pl 16.10.10, 15:38
        Hahah. Chyba Ci studzienkę wywaliło w piwnicy łbie. WSZYSCY NA RAKÓW !!!
      • Gość: Info z kasy!! Re: Mecz odwołany!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 21:10
        Każdy mówi, że mecz odwołany!!! Przenieśli na następną niedzielę...
        • Gość: Michał Bzdura IP: *.net.stream.pl 16.10.10, 21:23
          Info ze strony rksrakow.pl

"Już tylko godziny dzielą nas od meczu z Zagłębiem Sosnowiec, którym od tygodnia „żyje” cała Częstochowa. Z rangi spotkania zdają sobie także sprawę piłkarze Rakowa. Wszyscy zgodnie zapowiadają, że zrobią wszystko żeby trzy punkty zostały przy Limanowskiego. – Zamierzamy podtrzymać passę zwycięstw – twierdzą jednym głosem.

Niedzielne spotkanie z Zagłębiem nie przez przypadek zostało określone mianem „Hitu Jesieni”. Po pierwsze na boisku spotkają się dwie uznane marki w piłkarskim środowisku, a po drugie mecze pomiędzy tymi drużynami od lat elektryzowały kibiców. Dodatkowym smaczkiem rywalizacji jest aktualna sytuacja w tabeli. Obie drużyny dzieli zaledwie punkt, a zwycięzca meczu może awansować nawet na trzecie miejsce. – Nastoje w szatni przed meczem z Zagłębiem są jak najbardziej pozytywne. Wygraliśmy ostatnio cztery spotkania i w niedzielę chcemy dołożyć kolejne. Choć przygotowujemy się do tego meczu normalnie, to w głowach siedzi nam waga spotkania – twierdzi Piotr Mastalerz, który powrócił do kadry meczowej po kontuzji ręki. Szanse na występ w podstawowym składzie ma jednak minimalne. – Uraz wyeliminował mnie z gry w ostatnim czasie i zdaję sobie sprawę, że ponownie muszę wywalczyć sobie miejsce – dodaje obrońca.

Większe szanse na grę ma drugi z rekonwalescentów – Adrian Pluta. Obrońca borykał się w ostatnich tygodniach z kontuzją stopy, ale od kilku dni trenuje już normalnie z całym zespołem. Wykluczony jest natomiast występ Łukasza Kowalczyka, który w meczu z Jarotą Jarocin otrzymał czwartą żółtą kartkę i musi pauzować. – Będzie to dla nas trudny mecz, bo Zagłębie postawi nam trudne warunki gry – przewiduje trener Rakowa Jerzy Brzęczek. – Cieszymy się oczywiście z ostatnich zwycięstw i musimy myśleć o kolejnych punktach. Naszym celem wciąż jest zdobycie jak najszybciej około 35 punktów, które powinny zagwarantować nam utrzymanie. Co będzie później? Zobaczymy – zaznacza tajemniczo szkoleniowiec.

Wszystko wskazuje na to, że niedzielny mecz obejrzy rekordowa liczba widzów odkąd trenerem Rakowa został Jerzy Brzęczek. Bilety rozprowadzane w przedsprzedaży rozchodziły się w błyskawicznym tempie. Do piątku sobotniego południa rozeszło się blisko pół tysiąca wejściówek, a zainteresowanie wciąż jest ogromne. W niedzielę bilety będzie można nabywać od 8.30 – 10.00 w sali konferencyjnej na pierwszym piętrze w budynku klubowym. Później bilety będą dostępne już tylko w pięciu czynnych kasach. Apelujemy także o wcześniejsze przyjście na stadion, aby uniknąć kolejek przed kasami oraz tłoku przy wejściu na obiekt. Kibiców, którzy nie mają jeszcze biletu na spotkanie z Zagłębiem zachęcamy do elektronicznej rezerwacji za pośrednictwem naszej strony internetowej pod tym linkiem. Do zobaczenia na stadionie!
          "
          • Gość: i lipa Re: Bzdura IP: *.rev.masterkom.pl 16.10.10, 22:09
            to wszystko prawda co piszesz ale kasa to kasa jak do jutra będzie na kontach to zagrają jak zapowiadają. Ale gorzej jak nie zapłacą wtedy nie zagrają wcale i lipa
            • barazza Idę na mecz! 16.10.10, 23:19
              Nabyłem 6 sztuk biletów na jutrzejszy mecz. Miałem iść sam, namówiłem 5 znajomych, z czego dwójka na gościnnych występach z Kielc, ale to akurat nie ma większego znaczenia, kasę zapłacili, klubowi pomogli:) Oczekuję świetnej atmosfery, którą kibice Rakowa reklamują od tygodnia jeżdżąc po mieście samochodami i wywijając machajkami.
              Wczoraj wędrując ulicami byłem pod wrażeniem, kilkadzieścia samochodów przemknęło ulicami miasta, a flagi łopotały z każdego auta. Brawo!
              Co do wyniku bym sie nie podniecał za bardzo, niech zagrają dobry mecz.
              I mam nadzieję, że jako kibica AZS-u nie spotka mnie na stadionie czy po meczu nic niefortunnego.
              Mam za to nadzieję, że kibiców AZS-u nie spotka nic niespodzianego w przyszły piątek kiedy rusza PlusLiga.
              • medalik1921racovia Re: Idę na mecz! 16.10.10, 23:32
                Dziękuję że pomagasz Naszemu Klubowi :) Też to jest miłe. :) Powinniśmy się wspierać na takie sytuacje a różnego rodzaju napinki kierować do polityków którzy sport w Częstochowie mają w czterech literach.. Ja niestety z tego powodu że mam braki finansowe kupuję tylko jeden bilet, ale gdybym miał trochę więcej floty to tak samo bym kupił kilka i wspomóc Raków. Robiłem sam propagandę po mieście, zobaczymy czy efekty coś dały. Zaprosiłem ludzi z Tysiąclecia na Raków-zobaczymy czy ktoś się pojawi. To są takie jakby pierwsze kroczki do pojednania.. No ale zobaczymy, czas pokaże. Każdy zawsze miał doczynienia z piłką, nawet jeśli lubi oglądać siatkówkę to i tak miał styczność chociaż raz z piłką nożną a naszemu miastu jest potrzebna drużyna która by rozwijała właśnie ten sport. :) Gdybyś pogadał z osobami z AZS-u, tak ogólnie czy by nie chciały zakończyć sporu.. Jestem ciekawy co na to druga strona by odpowiedziała. :)

No to co.. ? Jutro meldujemy się na stadionie przy Limanowskiego 83 o godzinie 12.00 rozpoczynamy mecz i świetny pokaz. : ) Ps. nic Ci się nie stanie na stadionie i poza nim - gwarantowane to jest bankowo :) To nie te czasy co kiedyś. :)
                • Gość: Idz na mecz... Re: Idę na mecz! IP: 212.59.224.* 16.10.10, 23:58
                  Sory ale na stadionie meldujemy sie juz o 11 :) By obejrzec caly mecz . Bo beda mega tlumy pod kasami .

Z Zagłębiem zawsze sa ciekawe widowiska .
                  • medalik1921racovia Re: Idę na mecz! 17.10.10, 08:58
                    A sorry zapomniałem, no tak lepiej być wcześniej bo potem będzie źle z wejściem na stadion więc na 11 się meldujemy. :)
                • barazza Re: Idę na mecz! 17.10.10, 00:08
                  Rzecz w tym, że kibice AZS-u nic nie mogą, wjazd naszym zrobili wasi komunikując to i tamto, zresztą wiesz doskonale co. Ja z mojej strony i skromnej osoby deklaruję, że jeśli słowa, które padły zostaną cofnięte, wspomogę Raków finansowo w większym stopniu niż deklarowałem.
                  Mogę ci jednak powiedzieć, że niektórzy naczelni Rakowa zdania nie zmienią, więc obawiam się, że rewolucji nie ma się co spodziewać..
                  Mało tego, obawiam się, że w przyszły piątek po meczu 1 kolejki PLS może dojść do jakichś gorszących scen nie tyle pod halą ile na osiedlach. Zwłaszcza, że mecz AZS-u skończy się około 23.00.
                  Może się mylę, chciałbym, ale jeśli dojdzie do jakichś nieprzyjemnych sytuacji, z przykrością wrócę do poprzedniej retoryki i nie wyłożę choćby złotówki dla Rakowa.
                  Mam jednak nadzieję, że filozuję i będzie normalnie, z tą też nadzieją wybieram się jutro na Limanowskiego!
                  • Gość: p Re: Idę na mecz! IP: *.strefa.com 17.10.10, 07:33
                    Ja,jako zdeklarowany fan Włókniarza też pomogę Rakowowi i mam w d...pie filozofie kilkudziesięciu "łysogłowych kapturników",którzy uważają,że "w Cz-wie tylko Raków".W Cz-wie nie jest tylko Raków i tak uważa 99% miłośników sportu w Cz-wie.Stała się rzecz paradoksalna-pseudochulgani Rakowa próbują zastraszyć nastoletnich ultrasów z Azs-u,a coraz więcej fanów siatkówki,czy żużla,chce pomóc Rakowowi w tej ciężkiej chwili dla klubu,w której się znalazł.NIE GŁUPIO WAM WIELCY CHULIGANI???Okazuje się,że jednak częstochowianie potrafią się zjednoczyć.Jak nad Włókniarzem przed sezonem zawisło widmo 100% spadku,to mieliście pole do popisu,żeby się cieszyć i wyszydzać team z olsztyńskiej,teraz Raków dogorywa,ale biało-zieloni cz-wscy fani pomagają Wam.Wyszło szydło z worka,kto jest prawdziwymi częstochowianinami.Słowa te kieruje do netowych napinaczy i pseudoczęstochowian,którzy chcieliby upadku żużla i siatkówki w Cz-wie.
                    • kmicic.full Re: Idę na mecz! 17.10.10, 09:02
                      Bądź co bądź Raków reprezentuje całą Częstochowę.Można go nie lubieć ,czy być jego fanatykiem ,ale w trudnych chwilach Częstochowianie pokażą ,że jednak potrafią się zjednoczyć.Kiedyć taki los może spotkać inne kluby i wtedy przyjdzie czas spłacania długu.

Szczęście nam jak narazie sprzyja - NIE BĘDZIE PADAĆ
                      pogoda.onet.pl/1,552,38,,,czestochowa,miasto.html
                      www.accuweather.com/en-us/pl/slaskie/czestochowa/hourly.aspx

Zabieramy rodziny ,sasiadów i znajomych -WSZYSCY NA LIMANOWSKIEGO !
                      • Gość: pseudo Re: Idę na mecz! IP: *.rev.masterkom.pl 17.10.10, 09:28
                        co ty gadasz jaką całą Częstochowę tylko zbieraninę łobuzów.
                      • medalik1921racovia Re: Idę na mecz! 17.10.10, 16:52
                        Galeria zdjęć: Raków Częstochowa vs. Zagłębie Sosnowiec (1:2)
                        Bolek (*)
                        rakow.com.pl/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=71:rakow-czstochowa-zagbie-sosnowiec-17102010&Itemid=75
          • Gość: ondraszek Re: Bzdura IP: *.rev.masterkom.pl 17.10.10, 09:25
            jaki mecz już wynik ustalony trochę markowania i punkty do sosnowca jadą drukarnia wydrukowała
    • Gość: Waszko80 Re: Ostatni mecz Rakowa? IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.10, 09:48
      SERDECZNIE ZAPRASZAMY WSZYSTKICH CZĘSTOCHOWIAN NA MECZ !!!
      EMOCJE GWARANTOWANE!
      ZMIEŃCIE STEREOTYPY!
      UNITED CZĘSTOCHOWA!
      • Gość: pseudo Re: Ostatni mecz Rakowa? IP: *.rev.masterkom.pl 17.10.10, 10:31
        Ale jaja i kto to pisze wcześniej dzieliliście kibiców a teraz błaganie o zmianę stereotypów.
        A jak tylko zacznie grać AZS to wracamy do podziałów ????
        • Gość: bik Re: Ostatni mecz Rakowa? IP: *.2.10.25.tvksmp.pl 17.10.10, 11:56
          Nie padła żadna deklaracja ze strony kibiców Rakowa, że po meczu będzie normalnie (zero zadym, lania małolatów, krojenia szalków AZS_u, Włókniarza). Ciekawe jak długo będzie panowała sielanka???
          • Gość: Pierwszy raz Re: Ostatni mecz Rakowa? IP: *.54.171.56.tvksmp.pl 17.10.10, 15:46
            Byłem, zobaczyłem, nawet kiełbaskę zjadłem. Żadnych terorystów, burd, krwi, morderstw, łamania kości za to fantastyczny pojedynek na doping - Raków grał lepiej od Zagłębia i niezasłużenie przegrał - wygrało cwaniactwo i doświadczenie bo piłkarsko Zagłębie gorsze.

Ogólnie pozytywne wrażenie i ta niesamowita 30 minuta - szacunek dla "niepseudokibiców" obu drużyn i ludzi, którzy działają w tym stowarzyszeniu kibiców - widać, że jeszcze nie jest to pełen profesjonalizm ale nikt nie jest doskonały.

Kiedy kolejny mecz?
            • medalik1921racovia Re: Ostatni mecz Rakowa? 17.10.10, 16:40
              Kolejny mecz jest na wyjeździe i będzie to z Polonią Nowy Tomyśl w sobotę 23.10.2010 a mecz u nas na Limanowskiego będzie w sobotę dnia 30.10.2010 z Ruchem Zdzieszowice. :)
              A nie mówiliśmy ? Jest bezpiecznie na stadionie i każdy się bawi. :)
              • Gość: Gość1921 Re: Ostatni mecz Rakowa? IP: *.net.stream.pl 17.10.10, 17:29
                W ogóle to Wrona był na trybunie VIP-owskiej i oglądał mecz. Nie wierzmy, (marzenia marzeniami) ale może coś go w końcu ruszy aby zainwestować w Raków. ! To co dziś było.. Szacunek !!
                • Gość: codzienny Re: Ostatni mecz Rakowa? IP: *.szymanowskiego.trustnet.pl 17.10.10, 17:56
                  No i co z tego że był?!! Jak wybory to i prócz Wrony panią Leszczynę widziałem... Wstydził by się tutaj przychodzić, bo jak ch...e lecą w Kurpiosa, który jest tylko komisarzem przez rok to Wrona trzeba pamiętać prawie przyrósł do stołka i stadion w tym stanie pamięta czasy Ekstraklasy!!!Nawet Miejskiego nie ukończył!!! Jak słyszę o jego wsparciu w budowę hali to mnie trzęsie.... Słyszałem na własne uszy co powiedział na organizacje FF pucharu z udziałem AZS-u w Częstochowie, że nie życzy sobie tutaj żadnych kibiców! Dzisiaj pokazaliśmy jako mieszkańcy i kibice (nie zależnie od barwy klubowej) że zależy nam na Rakowie. Atmosfera super, dziękujemy....
                  • nemezis-to-ja Kibice łączmy się 20.10.10, 18:18
                    Ja nie jestem kibicem CKM-u , nie jestem kibicem Rakowa , nie jestem kibicem AZS-u , jestem kibicem sportu w Częstochowie ! Dla mnie te bachory co maja po pare lat co ida pod stadion CKM-u czy AZS-u zeby kogos skopac obic morde zabrac szalik,czapke czy koszulke i miec z tego frajde. Kazdy kto jest kibicem Częstochowy chodzi na kazdy sport w naszym miescie. Ja mam 30 lat i 10 lat chodze na Rakow , 10 na CKM i 10 na AZS !! I tak powinno byc pomiedzy 300 000 mieszkancow w naszym miescie a nie ze jakis marny % odstawia jakies szopki :) Zrobmy sobie szaliki Częstochowskie. Z jednej strony Barwy Rakowa , a z drugiej AZS i CKM :) Nie zapominajmy ze jest jeszcze taki klub jak Victoria :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka