Dodaj do ulubionych

CO NAM DAJE i ZABIERA KOSCIOŁ????

IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 04.04.04, 23:55
Uroczystosc Konfirmacji w starym ale bardzo skromnie urzadzonym kosciele
Zyrandole w kosciele.....to metalowa obrecz i ZWYKLE ZAROWKI drewno, biel i
3 wiazanki kwiatow.
Nawet obrazy przedstawiajace droge krzyzowa to rysowane chyba weglem na
bialym papierze sceny....oprawione w zwykle drewniane ramki za szklem...
Lawki gdzie siedzieli Konfrimanci i Konfirmantki udekorowane bialymi
kokardkami i zielona mirta I TO WSZYSTKO.
Normalna msza....Pastor w czarnej todze....bez zlotych szat..... oltarz z
drewna nawet bez obrusa, bez zlotych kielichow i calego tego balaganu
Skromnie czysto i naprawde widac ze NAJWAŻNIEJSZE w tym pomieszczeniu Sa:
Bog i wierni, ktorzy tu przyszli sie modlic, a nie ogladac przepych,lejace
sie wszedzie zloto, i uginajacy sie pod zlotymi ornamentami ksiadz.
Konfirmanci ubrani ....tak jak moda nakazuje. Przeciez to mlodzież /13-
letnia/, ktora swiadomie sie zdecydowala na ta uroczystość,
Kazdy ubrany wedlug wlasnego gustu, zasobu finansowego rodzicow......a nie w
rywalizacji z innymi dziecmi i rodzicami.
Nie bylo zadnych peanow pochwalnych dla "Ekipy" kosciola, ani defilady
dzieciakow z prezentami dla ksiedza, siostry, parafii. /za pieniadze
niejednokrotnie wydarte sila od rodzicow. niepracujacych i majacych klopoty
finansowe/
Konfirmowanie to ulozenie rak Pastora na glowie Konfirmanta i wypowiedzenie
odpowiedniej formuly. Oczywiscie przedtem ...kazdy zostal wywolany z imienia
i nazwiska /po dwie osoby/ przed oltarz i drewniany krzyz /bez wiszacych
zwlok Chrystusa/udekorowany na ta okazje zielonymi galazkami pnaczy.
Do kazdego tez osobiscie przemowil Pastor.
Zadnej celebry przed oltarzem..../i przymowania z rak moze chorego ksiedza?/
Komunii.
Po konfirmacji kazdy Konfirmant otrzymal pamiatkowy obrazek z widokiem
kosciola i podpisem kiedy sie odbyla uroczystosc, gdzie i nazwisko
Konfirmanta. i gratulacje od Pastora i dwoch osob w cywilnych ubraniach,
ktorzy mu towarzyszyli.
Stwiedzam po tym co zobaczylem, ze Katolicyzm......to nie jest wiara....tylko
sekta majaca na celu wzbogacenie swojego majatku, bez wzgledu na stan
posiadania wiernych.
Gdyby nie to ze Rodzice musieli mnie ochrzcic, potem nieswiadomy /bo coz
mozesz wiedziec majc 8-9 lat?/ przystapilem do pierwszej komunii....a majac
juz w tej chwili swoje lata nie zmienie wiary.... w przyszlym zyciu ....jesli
istnieje...a moja swiadomosc zostanie nadal taka jak w tej chwili ,
powiem NIE !!!! dla wypaczenia wiary Katolickiej !!!!
Zostane ewangelikiem. Teraz natomiast ogranicze do minimum oplaty
na "potrzeby" hahhaaa kosciola katolickiego czy parafii. KONIEC !!!!
Wiara. modlitwa, laczenie sie z Bogiem ---TAK........
pakowanie kasy do kieszeni kaszalotow koscielnych ----NIE!!!
Ku uwadze wszystkich zagorzalych obroncow KK
Obserwuj wątek
    • Gość: expertum credere p szczesc Boze na (nowej?) drodze zycia IP: *.intern.wittmann / *.dip.t-dialin.net 05.04.04, 01:08
      'obys byl zimny lub goracy, a ze jestes letni wypluwam Cie z moich ust' - z
      pewnoscia to przeklenstwo zapisane w Apokalipsie nie dotyczy Cie mlody
      czlowieku.

jesli wciaz prowadzi Cie Duch Bozy to jest to ten Sam jakiego swiatynia zostalo
      Twoje cialo w momencie chrztu. Bez pomocy tegoz Ducha nikt nie moze powiedziec
      Jezus jest Panem. Skadze wiec u Ciebie ten pseudonim 'antychryst'?

czyzbys znowu jak w czasie pierwszego uczestnictw w Eucharystii mial sprawe z
      Bogiem a nie calkiem byl swiadom tego czego dostepujesz?

pierwsza wina - darowina, a kto wie - moze tylko do trzech razy sztuka?

z modlitwa

expertum credere potes
    • Gość: Ruda Re: CO NAM DAJE i ZABIERA KOSCIOŁ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.04, 10:30
      Dobrze piszesz ,ale w naszej zakłamanej Cz-wie to tylko wyleją Ci na głowę w
      tym Wielkim Tygodniu wielkie wiadro pomyj.Bo tak jest po katolicku i
      już .Gdzieś zatracono i zagubiono sedno i sens naszej wiary , Ważne że mamy
      Boga w sercach.Wesołych Świąt Alleluja

Ruda
      • Gość: Antychryst???? Re: CO NAM DAJE i ZABIERA KOSCIOŁ???? IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 05.04.04, 22:50
        Widzisz sympatyczna Ruda....w tej euforii zapomnialem ze mamy juz Wielki
        Tydzień....ale jakos narazie sucho......i tylko :expertum.....sie za mnie
        pomodli. Dziekujea wszystkim jescze nie obdartym Parafianom
        WESOŁEGO ALLELUJA
        • Gość: Ruda Re: CO NAM DAJE i ZABIERA KOSCIOŁ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 09:37
          Powiem Ci Antychryście?? że już mam bardzo przykre doświadczenia z tym
          częstochowskim forum! Byłam już bez powodu odsądzana od czci i wiary, walcząc o
          dobro zwierzat stałam się głupkiem, kretynem, starym komuchem i takim
          tam.....Brakło sensownych argumentow,i ciekawej polemiki.Było plucie jadem i
          czcze obiecanki.Były nagłe zniknięcia wątków ,i pogróżki.Już nic mnie nie
          zdziwi w tym śniętym mieście.Pozdrawiam Cię i gratuluję odwagi.Ruda
          • Gość: ratko Re: CO NAM DAJE i ZABIERA KOSCIOŁ???? IP: *.inds.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.04, 12:31
            heh, katolicka mentalność narodu to widzisz jest. co tam zwierzęta, na wszystko można pluć, tylko nie na religię (wiadomo którą) i na funkcjonariuszy ją egzekwujących.. kiedyś - i to na forum humorum - założyłem wątek o polskich monetach euro i napisałem, że pewnie będzie dominował na nich temat religijny (papież na 2 euro na bank) + jakieś lajtowe, nieobrazoburcze nawet żarty. boshe, jakie było poruszenie.. prawem katolików jest krytyka odmienności, przy czym nie uznają oni zasady wzajemności w tej dziedzinie i wszelka krytyka spływająca na nich spotyka się z jadem, agresją i najgłupszą obietnicą jaką można wtedy usłyszeć: będę się za ciebie modlić..

jakobini mieli rację, ale nie ma lepszego sposobu na utrzymywanie głupców w ryzach i na dojenie kasy, niż straszenie ich piekłem..
            • Gość: czas.com.pl buuhahahaha odwaga?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.04, 13:55
              Antychryst??? Antychryst!!!!???? Buuuhahahahahaha ty to zwykły pieniacz jesteś
              i to jeszcze bez polotu. Natomiast do Rudej...gratulujesz mu odwagi. Odwagi???
              A co jest odważnego w anonimowym głoszeniu poglądów bez nazwiska i adresu a pod
              śmiech budzącym nickiem. To jest wg Ciebie odwaga? HA HA!
              p.s a moze ja niedomyślny jestem i ten nick miał mnie zmusić do: a) myślenia,
              b) przerażenia. Aj waj jakiż jestem przerażony myśląc o Twoich odważnych
              poglądach
              • Gość: Ruda Re: buuhahahaha odwaga?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 20:12
                Szanowny gościu czas. com i co by mu dało podpisanie się danymi personalnymi ?
                Co znalazł byś Go i co ?A ktoś by powiedział że wziął sobie dane z książki
                telefonicznej??????/Zawsze kij się znajdzie.Gratuluję jemu (jej?) bo poruszył
                ciekawą kwestię gdzie tak naprawdę zmierzamy my i kościół , celowo nie piszę
                Wiara bo to oddzielna sprawa?Też widzę jak kościelni urzędnicy obrastają w
                dobra i ile rządają za posługi do których są powołani i kipię oburzeniem?
                Papież ten MĄDRY CZŁOWIEK apelował do swoich o życie w ubóstwie i pokorze , i
                jak jest ............ano każdy widzi. Poadrawiam Ruda
                • Gość: expertum credere p rude pravo a ulice rude armady IP: *.intern.wittmann / *.dip.t-dialin.net 06.04.04, 22:15
                  z pewnoscia ani konfirmowany ani iendeesowiec ani Ty nie jestescie ludzmi
                  obojetnymi. to ze sie czepiacie, to moze byc wyraz Waszych mlodzienczych
                  buntow i poszukiwan. przechodzenia przez okres burzy i naporu, albo mniej
                  romantycznie: bledow i wypaczen. formulujecie twarde opinie, ksztaltujecie
                  swoj swiatopoglad, okreslacie swoja samoswiadomosc. To jednak tylko czesc
                  prawdy. Z tym calym swym buntem nie jestescie tez obojetni Bogu. Przeciez nie
                  tylko zapewnia ze jet u Niego miejsce i dla tych ktorzy Go kochaja (goracy) i
                  dla Tych ktorzy Go nienawidza (zimni), ale takze obiecuje: szukajcie a
                  znajdziecie, modlcie sie a bedzie Wam dane! szukajcie Go szczerym sercem i
                  umyslem otwartym na prawde! i wiedzcie ze tylko nijacy, ci co i Panu Bogu
                  swieczke i diablu ogarek, z Jego ust sa wypluwani.

et supplicatio mea pro vobis manet

expertum credere potes
                  • Gość: Antychryst???? Re: rude pravo a ulice rude armady IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 08.04.04, 23:40
                    Ruda Dzieki za poparcie. W Twoich postach o kotkach też Ci pomagałem,Nie mialem
                    ostatnio czasu na zajrzenie tu. Dzisiaj czytam pozostale posty.
                    Expertum.... w dalszym ciagu twierdzi, ze TYLKO WIARA KATOLICKA jest wazna....A
                    PRZECIEZ na swiecie sa inne wiary....czy gorsze??? Nie wiadomo.....nikt tego
                    nie stwerdzil......O katolicyzmie i ich przywodcach Papieżach czytalem ostatnio
                    ksiazke kupiona legalnie w ksiegarni.
                    Co napisali badacze historii na temat Papiezy??? Wiele wiele ciekawych rzeczy i
                    bardzo odbiegajacych od nauki Chrystusa.
                    Tu gdzie jestem....mialem moznosc zajrzec do szkoly. W zadnej klasie nie ma
                    Krzyża....dlaczego???? Bo wiara to indywidualna sprawa KAŻDEGO.
                    Jak sie czuja w Polsce dzieci innej wiary majac przed soba w klasie na
                    swietlicy, korytarzu, gabinecie Dyrektora, Pokoju nauczycielskim KRZYŻ
                    Katolicki?
                    Żlobek, Przedszkole, Szkola, Uczelnia i inne miejsca publiczne powinny być bez
                    żadnych "totemow" wiary. Od tego sa Kościoły, ktorych jest juz za duzo w Polsce.
                    Dojdzie do tego ze do jednej parafii nalezec bedzie 50 rodzin.
                    Jak braknie miejsca na ziemi KK stac bedzie na wybudowanie kosciolow podziemnych
                    hahhaaa tego by jeszcze brakowało....piesek siusiajacy nad prezbiterium
                    ZDROWYCH SPOKOJNYCH ŚWIAT KUBLA WODY /normalnej nie swieconej/ W DYNGUS
                    wszystkim forumowiczom
                    • Gość: expertum credere p i znowu sie czepiasz, to znczy ze masz problem IP: ruter2.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.04, 09:00
                      te antychryst, ty masz jakies problemy.
                      pierwszy i zasadniczy ze uparcie robisz hucpe, probujesz teologizowac ze krzyz
                      katolicki, ewangelicki taki smaki owaki. krzyz to ty masz swoj na karku i to
                      do tego dosyc duzy ze samym soba. To twoje pierwsze zadanie od Bozi, abys sam
                      ze soba dal sobie rade, zanim zaczniesz wzniecac bunty, rewolucje, palic
                      koscioly, ostatecznie rozwiazywac kwestie takie i owakie, ukladac innym zycie
                      podlug swojego widzimisie.
                      Traktujac twoje produkcje slowne na forum jako testy projekcyjne zasadniczo
                      mozna powiedziec ze w centrum twojej osobowosci i zainteresowan sa problemy nie
                      religijne a kasowo finansowe. Poza tym masz duzo do zrobienia w zakresie
                      kognitywnym, gdyz efekt paranoicznego interpretowania rzeczywistosci w
                      kontekscie spisku chrzescijan pod przewodnictwem papiezy i innych liderow jest
                      twoją prymarną matrycą poznawczą jaką przykladasz do otacząjacego cię swiata
                      aby odnalezc w nim swoje miejsce.
                      A co do bohaterstwa i odwagi to nie sa to cechy abosolutne. Odwagi nie
                      brakowalo idiocie podpalajacemu swiatynie starozytna aby tylko sie dostac do
                      podrecznikow historii. Odwagi nie brakowalo idiotom podpalajacym Reichstag,
                      wszak mogli się poparzyć. Zaiste świat podpalili. Dzis odwagi nie brakuje
                      meczennikom alkaidy mordujacym ofiary z dwoch wiez i dworcow kolejowych.

A pomodliles sie dzis durna glowo za naszych zolnierzy o roztropnosc, odwage i
                      pewne oko dla nich? By wszyscy zdrowo i calo do domu wrocili? zebys wojny w
                      swoim kraju na oczy nie widzial. Polsce nie potrzeba takich co dziela i
                      prowadza do konfrontacji, bo im sie w glowkach pierdzieli i chca zablysnac na
                      forum.

Udzielam ostrej nagany nie za poglady a za ich nielogiczna i głupią prezentację.

expertum credere potes
                      • Gość: Ruda Re: i znowu sie czepiasz, to znczy ze masz proble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 11:38
                        Ale się namendrkowałeś aż się zadymiło.Każdy ma prawo do swoich poglądów i Wara
                        od niego!Ty Szanowna Osobo módl się o to wszystko co napisałeś bo ja będę
                        modliła się o to by nie było potrzebne " pewne oko " Ty dobry chrześcijaninie
                        chcesz zabijania? i to innych przez naszych zgloryfikowanych przez Ciebie
                        żołdaków ?!Oni pojechali tam głównie za forsę a nie dla idei !A zabijanie za
                        forsę to chyba całkiem nie po chrześcijańsku ??????W ogóle wszystko co złe to
                        nie katolickie więc dlaczego w tym ponadmiarę katolickim kraju matki mordują
                        dzieci, synowie rodziców, księża jeżdżą po pijaku, mają damy do towarzystwa
                        (właśnie za to wyleciał proboszcz mojej parafii i to całkiem nowej )Nie powinno
                        być tak jak jest a codzienność skrzeczy.Tylko człowiek mający BOGAw sercu to
                        Prawdziwy chrześcijanin a cały blichtr dookoła to tylko zwykłe mydlenie oczu.
                        20 lat temu chowałam 11-mies dziecko i w Katedrze na nasze zapytanie ile
                        płacimy za posługę , na moje stwierdzenie ...:co łaska? ksiądz z oburzeniem
                        dodał ..ja Państwu ŻĄDNEJ ŁASKI NIE ROBIĘ TO MÓJ OBOWIĄZEK !!!!!!!!!
                        Niestety tylko raz przez moje dorosłe życie miałam do czynienia z tak MĄDRYM
                        KSIĘDZEM ,pozostałe moje kontakty do miłych nie należały i opierały się tylko
                        na taksie kościelnej : za chrzty, komunie bierzmowanie, pogrzeby .Teraz mam tak
                        mi się zdaje mądrego proboszcza jest spolegliwy ,ale wikariuszy ma
                        NAWIEDZONYCH!!!!!!!!Nikt ich nie trawi!Nie pisz już takich rzeczy , nie używaj
                        głupich argumentów strzelasz armatami do wróbli wyhamuj szczerze życzę i bądż
                        chrześcijańsko miłosierny i tyle ......No to życzę Wesołych i konstruktywnych
                        Ruda

'celne oko
                        '
                        • Gość: expertum credere p rude pravo (part 2) IP: ruter2.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.04, 14:11
                          gdzie diabeł nie może tam babę ...

jak w podręcznikach: nie działają Ivonowate argumenty, to uchylamy rąbka
                          tajemnicy i na sexapeal, na rude włosy. Jak się nie dadzą złapać na wiewiórę,
                          to na huki, na wściekliznę.

aby głośniej, aby więcej, aby nieskromna osóbka była tylko w centrum zadymy i
                          zainteresowania.

A żołnierz nie żebrak, ogolić się potrzebuje i rodzinę utrzymać musi. Nie
                          wsadzaj ty dziewczyno paluchów w sprawy o jakich nie masz nawet rudego pojęcia.

a swoją drogą czyś ty nie zmora z Rudeho Prava, czyś ty nie markietanka Rude Armady?
                          • Gość: Ruda Re: rude pravo (part 2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 15:28
                            I tak dalej i tak dalej Tylko na tyle Cie stać?A gdzie sensowne
                            kontrargumenty.Ani ze mnie osóbka ani nieskromna a tym bardziej dziewczyna, jak
                            po poście widać dwadzieścia lat temu chowałam dziecko i napewno nie byłam w
                            przedszkolu ,tylko już czas jakiś dowód zwany osobistym miałam. Ani huki ani
                            wścieklizna ,a żołnierz który jedzie zaprowadzać polój zabijając i jeszcze nie
                            dla idei tylko za trywialną forsę nigdy nie będzie moim celem pacierza.Mimo że
                            mój syn już człowiek 24 letni był jakiś czas na przeszkoleniu z którego wyszedł
                            z pogruchotaną stopą i amputowanym palcem, nie mów mi człowieku o spokoju bo ja
                            ciężko okupiłam swój.I nie nauczaj, sam się zajmij sobą .Ruda
                            • Gość: sufler Re: rude pravo (part 2) IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.04, 16:50
                              Prawo do własnego zdania, wyboru wiary, własnej drogi życiowei itp. to prawo
                              niezbywalne CZŁOWIEKA.
                              NIE ZAPOMNIJCIE W TEJ DYSKUSJI O SŁOWACH: ... miłuj nieprzyjaciół swoich ...
                              pa , pa niech wam się aniołki śnią!
                              • Gość: Ruda Re: rude pravo (part 2) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 17:23
                                Ja stale pamiętam i nie obrażam i nie pogardzam!Pax na Święta Ruda
                                • Gość: expertum credere p eh Ruda, Ruda, IP: ruter2.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.04, 18:13
                                  licytacje typu co ty tam wiesz, bo ja to tyle w życiu przesz(edłem,am) to nie
                                  jest dobry pomysł.

ale jeśli jesteś kobietą z przeszłością, to ja na to tak:

199x-1: chodzimy w naszej szkole Bośniacy rozwieszają plakaty o serbskich
                                  obozach koncentracyjnych, w czasie przerw nadal tworzymy mieszane drużyny i
                                  gramy w siatkówkę na sali gimnastycznej. Są wśrod nas także Persowie, Kurdowie
                                  i Irakijczycy. Wszyscy uciekli z krajów miłujących pokój, budujących dobrobyt i
                                  pielęgnujących demokrację oraz wolność sumienia. Przy okazji łapę trochę
                                  perskiego od Aziza i Isfahany.

199x: oglądamy CBC - w dzienniku pokazują jak żołnierka rodzi w transporterze,
                                  Polacy mówią że to debilizm wysyłać laski do Bośni, sfeminizowani i
                                  spacyfikowani tubylcy cierpliwie tłumaczą nam na czym polegają misje pokojowe ONZ

199x + kilka miesięcy: serbów szlag trafia rozbrajają i biorą misjonarzy pokoju
                                  do niewoli (żywe tarcze na mostach i w elektrowniach)

199X + jeszcze kilka miesięcy: Szlag trafia NATO i decydują się z tym skończyć

200x: widzę teatrum bellae ante conflicti na własne oczy: spalone domy wzajemna
                                  nienawiść, pola minowe na odłogach.

jeśli nawet nie było broni masowego rażenia, była inwazja na Kuwejt, jeśli nawet
                                  niektórym było dobrze, byli tacy co żygali gazami bojowymi, jeśli niektórym jest
                                  teraz gorzej to byli tacy którym było tak źle że musieli emigrować jak kurdowie
                                  których pełno wszedzie na świecie. Z Ameryki nikt nie ucieka z powodów
                                  politycznych. Z Polski też dzisiaj nikt nie porywa samolotów i nie przekracza
                                  zielonej granicy by być tam gdzie można mieć swoje poglądy i swoją wiarę. Nawet
                                  jeden Kurdyjski uchodźca był i jest dobrym powodem aby nasi zapewnili im powrót
                                  do domu.

gdyby Francja poszła na wojnę prewencyjną z Piłsudskim, nikt nie przyjeżdzał by
                                  dzisiaj na marsze żywych do Oświęcimia. Francuzi nie chcieli umierać za Gdańsk,
                                  nasi musieli broczyć krwią na francuskiej ziemi. Dowodem na to pomik żołnierza
                                  polskiego w centrum Paryża.

Ruda plizzzzzzzz wiem że histeria jest dla Ciebie bliska i piękna, ale dla nas
                                  historia jest dużo ważniejsza.

I pozwól nam niesympatycznie stąpać twardo po ziemi.
                                  • Gość: Ruda Re: eh Ruda, Ruda, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 19:13
                                    Współczuję Ci ,martw się dalej Serbami, Czeczeńcami a nawet misiem
                                    Colargolem.Twoja sprawa!!!!!!!!!!1Tylko nie truj nie na temat .I nie przypisuj
                                    mi uczuć które są Twoim udziałem.Ja mam na szczęście dla kogo żyć i wszystki te
                                    Twoje wydumane daty jakoś dziwnie mi po...ają.Jestem zaściankowa, ograniczona i
                                    naprawdę otarłam się już razy kilka o tę pannę ?z anoreksją i wierz mi co ma
                                    być to będzie a ludzie sami winni są losu który staje się ich udziałem. Tyle na
                                    koniec bez odbioru
                                    • Gość: expertum credere p szczepionka na lisy IP: ruter2.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.04, 21:09
                                      była Jugosławia tylko dwie granice dalej.

grasz emocjami Skarbeczku, piszesz co Cię ciekawi, co interesuje, chcesz być
                                      jednocześnie bramkarzem, rozgrywającym, sędzią, napastnikiem i obrońcą.

A czemu to nie potrafiłaś obronić nika też pięknego pod tytułem Ivonkaaa.
                                      Zmiana ników nie pomoże, tak jak zmiana makijaży i ubrań, tu trzeba trochę
                                      przemeblować u siebie na poddaszu, zanim zaczniesz nam przemeblowywać
                                      Częstochowę.
                                      • Gość: Ruda Re: szczepionka na lisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 21:35
                                        Moje emocje moja sprawa nic Ci do tego.A w kwestii przemeblowania to sądzisz
                                        bliżniego według siebie samego. Nie oceniaj i nie wystawiaj świadectw jeśli
                                        nikt Ciebie do tego nie upoważnił,Twoją sprawą Twoje poglądy i Twoje
                                        zmartwienie Ruda iwona
                                        • Gość: Ruda Re: szczepionka na lisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 21:40
                                          I dalej módl się za żołnierzy o celne oko, wszak to tak po chrześcijańsku!Kulą
                                          w płot ot co i tyle .Myśl co piszesz a nie pisz co myślisz no i pa
                                          • Gość: brat żołdaka Re: szczepionka na lisy IP: 213.199.197.* 09.04.04, 22:46
                                            A ja ruda Iwonkooo modlę się za mojego brata (według Ciebie żołdaka i
                                            najemnika) aby cały wrócił z Iraku i aby mógł zobaczyć swoją żonę i córkę.
                                            Wesołych Świąt !
                                            • Gość: Ruda Re: szczepionka na lisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 10:49
                                              Tylko że ten Twój umiłowany brat pojechał zabijać, ojców , synów i braci.A że
                                              za forsę ? cóż to szkodzi?Jakby Mu nie zapłacili to by w Polsce żony pilnował i
                                              córcię houbił!A że tam giną ludzie, ale módl się módl ,im więcej wybije wrażych
                                              ludzi tym szybciej w spokoju zasiądzie za stołem.Wesołych ????????Świąt Ruda
                                          • Gość: KUL :-) Re: szczepionka na lisy IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 11.04.04, 13:30
                                            Notkę encyklopedyczną o Katonie zamieściłeś, jak rozumiem, dla innych :-). Ja
                                            wiem kto to był Katon, jakoś tak zdarzyło mi się zetknąć z tą postacią
                                            kilkakrotnie. Co zaś się tyczy punktowania...hmmmmm. ta dyskusja prowadzi do
                                            nikąd - ot, typ dyskusji w której się mówi, a nie słucha, nikt swoich poglądów
                                            nie zmienia a sytuacja tylko się zaognia co prowadzi co obniżania poziomu i
                                            używania epitetów. Co do podatku wypowiedziałem się, co zaś się tyczy
                                            żółnierzy......i całego z tym związanego szumu.....tak się za nich modlę jak
                                            za ..bo ja wiem....kolejarzy czy ekspedientke w sklepie...nikt ich do tego
                                            zawodu nie zmuszał, wiedzieli gdzie jadą, zrobili to na ochotnika i dla
                                            pieniędzy ( bo napewno nie dla żadnej idei) więc skąd te żale..jak jest wojna i
                                            strzelają to Pan Bóg kule nosi i się ginie .. A ze ktoś to robi w ramach
                                            wykonywanego zawodu to o czym tu dyskutować. O pielęgniarkach nie dyskutujecie?
                                            One gorzej mają ( finansowo ). Świątecznie pozdrawiam i wracam do konsumowania
                                            jajek z chrzanem :-). Wolę takie podrażnienie.
                        • Gość: Antychryst???? Re: i znowu sie czepiasz, to znczy ze masz proble IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 09.04.04, 23:40
                          Brawo Brawio Brawo RUDA!!!!
                          Ten expertum zareagowal jak nadepniety kot....chyba ma koloratke.
                          Jak KK taki uczciwy to dlaczego okrada spoleczenstwo???
                          TAK OKRADA.....Mam zobowiazanie rodzinne i chociaz mnie stac skreca mi reke
                          jak musze od czasu do czasu dac na msze w naszym KK.
                          Msza zbiorowa odbywa sie 2 razy w rygodniu......taksa od duszy to "co laska"
                          10-15 zl na miesiac. Wystarczy rzucic okiem na "Ksiazke wpisanych nazwisk na
                          takie msze.......ile tam jest duszyczek ...cala strona a-4 razy te 10
                          15 zl.....ile to kasy??? a ile z tego otrzyma panstwo podatku???
                          Za pogrzeb "Laska" 300-400 zl za slub....taksa ...wartosc sukni panny
                          mlodej /przypadek w rodzinie/ hahhaa dobrze ze z wypozyczalni//
                          WSZSYSTKO BEZ PODATKU PANIE EXPERTUM....
                          A z podatku ....wiadomo jakas czesc idzie na szkoly, szpitale.
                          Ale pomalu i KK sie za to bierze. Wlazl juz do szkol z religia. Ma Katerda
                          swoja przychodnie, teraz jeszcze przejma szpitale i pomalu sluzebna rola KK
                          bedzie oficjalnie platna rola KK.
                          Nikt nie maci Panie expertum i nie namawia do rewolty. Ludzie juz sami pomalu
                          przegladaja na oczy....a zeby calkiem dobrze widziec nie musi w tym przypadku
                          nikt sie modlic za "dobre oko" i prosta lufe na wspolbraci.
                          Postraszysz mnie pieklem???? Widziales je? czy znasz to z ksiazki?
                          Ruda....Wesolych Swiat.
                          A expertum niech sie modli za "BoG zaplać" tylko po co taca????
                          • Gość: expertum credere p a nie mowiłem? IP: ruter2.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.04, 00:19
                            kasa jako wynalazek przypisywany Fenicjanom jerst zasadniczo objetna moralnie.

a swoja droga to szkoda ze w kosciolach wierni daja na tace..
                            na ten przyklad swiatynia ewngelicka w naszym miescie remontuje dach na co
                            oczywiscie potrzeba kasy, ktora pajacyku masz, ale jej nie dajesz, no bo by Ci
                            łapkę wykręciło. A tak jakby dach był dziurawy to albo:

1. w czasie brzydkiej pogody deszczyk by ci na główkę kapał w czasie konfirmacji
                            2. w czasie ładnej pogody mógłby Ci w czasie ww ceremonii na łepetynę ptak
                            narobić (dla wierzących - ptaki robią na głowę o czym wspomina Stary Testament,
                            dla wierzących inaczej - ptaki robią na głowę o czym wspomina SM Nasza Praca w
                            pismach do lokatorów z Westerplatte, a także niektórzy z forumowiczów)

a w konsekwencji obtarcia mózgoczachy doceniłbyś trud i ofiarność
                            chrześcijańska, albo sam wymyślił coś w rodzaju składki na naprawę dachu
                            (nazwijmy ją symbolicznie i tradycyjnie tacką).

a z podatkiem to się sprawdzi bo za moich czasów to się płaciło zryczałtowany od
                            pogłowia na terenie danej parafii. Nie tylko od owieczek ale i od baranów jak
                            osły upartych.
                            • Gość: Ruda Re: a nie mowiłem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 11:08
                              No i mnie jakoś dziwnie klerem zapachniało,więc jeśli mówię z urzędnikiem
                              kościelnym to małe pytanko :dlaczego koniecznie wymieniane są nazwiska zmarłych
                              za których odprawiana jest msza?Bóg ma księgowość?Dlaczego wszystkie dobra
                              kiedyś zagrabione dziś nabywane za kasę parafian są wliczane do majątku
                              kościołaa przecież to nie ich własność tylko nasza,oni tylko sprawują swój
                              urząd i mają dbać o miejsce pracy.A te auta które mają mieć odpowiednią
                              szerokość dla księdza dobrodzieja(np pogrzeby), i te nowe parafie jak grzyby po
                              deszczu .Ja już należę do trzeciej budowanej z kolei!No i coś co zwala mnie z
                              nóg 3-trzy lata nauk na bierzmowanie.Jak zajdzie potrzeba to i chrzest i
                              komunia i bierzmowanie w tym samym dniu się odbywa, i po co te durne zeszyty, i
                              te 3-trzy lata nauk ..czego pytam???????My po dwóch tygodniach już byliśmy
                              bierzmowani NAUKA KOŚCIOŁA SIĘ ZMIENIŁA CZY CO ?????????? Ruda-chyba jestem
                              potomkiem czarownicy bo i tarota stawiam, i mam kontakt z dziwnymi
                              zjawiskami,nawet mój ksiądz dobrodziej zaproponował egzorcyzmy w mieszkaniu
                              które zajmuję .Szykujcie piękny stos .Wesołych Świąt ALLELUJA
                              • Gość: expertum credere p Shakin' Dudie IP: ruter2.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.04, 15:11
                                to bez odbioru, to znowu wracasz jak bumerang...
                                tu do kościoła , tu na tarrota....
                                tuś kościelna, tam zaś przeciw...

"Auuuu, szalalala - Zastanów się, co robisz...."

hej
                                • Gość: Ruda Re: Shakin' Dudie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 15:31
                                  I znów nie na temat, cóż .......... nie ta klasa.................... Ruda
                                  • Gość: expertum credcere Och, Ziuta.... IP: ruter2.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.04, 20:49
                                    Jak ktoś lubi, to niech odpisuje Rudej Ywonce. Ja na razie się nią zmęczyłem.

I just give her up, cause I can't anymore (at least for the holy season of
                                    Easter).

If you take her, take good care of my Baby, and...
                                    give her back to me after this nice days.

bulba
                                    • Gość: Krzychu Re: Och, Ziuta.... IP: *.bis.czestochowa.pl 10.04.04, 22:56
                                      No to się zrelaksuj

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=9656408&v=2&s=0
                                      • Gość: Ruda Iwonka Re: Och, Ziuta.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 23:18
                                        Dzięki Krzychu -trafiony zatopiony a lektura do poduchy jak trzeba.Polemizować
                                        to na argumenty a z tym indywiduum który tak zmęczył się własnymi idiotyzmami
                                        to ani zajmujące ani pouczające , RACZEJ ŻENUJĄCE. RUDA
                                        • Gość: expertum credere p Ziuto wróć!!!! IP: ruter2.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.04, 23:34
                                          Ziuto wszak przebywanie ze mną nie jest męczące więc nie mogę męczyć się sam
                                          sobą. Czyż to nie Ty zmieniasz niki, jesteś niestałą w swych obietnicach że
                                          już będzie bez odbioru itd itp.

Zmiłuj się i nie męcz siebie i innych. Mało Ci opinii na Twój temat na forum?
                                          Odpuść, przetrzym, przekonaj w końcu do siebie innych, abyś nie musiała znowu
                                          za chwilę wynurzać się z otchłani niebytu w nowej, niby nie rudo-iwonowatej
                                          mutacji.
                                        • Gość: Antychryst????? Re: Och, Ziuta.... IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 10.04.04, 23:36
                                          Witaj Ruda. I. Masz racje....jesli expertum..... to nadepniety kopt z
                                          kolotarka...to bardzo sie martwi o moja glowke i ptaszki ktore lataja nad
                                          dziurawym kosciolem.
                                          Reke mi skreca, ale chetnie bym wolal zeby mi zabierano z podatkow jakias czesc
                                          na KK a Koloratki zeby mialy pensje tak jak jest tu na zachodzie.
                                          Wtedy za "poslugi" nie musiałbym co "łaska" i byloby w porzadku.
                                          Wtedy ekpertum by sobie marzyl...o Ziucie...ale za swoje.
                                          A tak to tak jak Ty Ruda stawiasz trzeci kosciol...a jak trzeba Cie bedzie
                                          pochować /oby nie predko bo szkoda takiej madrej forumowiczki/ to rodzinka musi
                                          'co łaska"....80% tego co z ZUSU.bo nie bedzie PO----sługi.
                                          Wiadra wody dla ekspertum swieconej
                                          Bukiet kwiatow dla Rudej
                                          • Gość: expertum credere p równo prawda IP: ruter2.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.04, 00:32
                                            Lekcje "emocjonalnej inteligencji" polegają na wspólnym siedzeniu na podłodze,
                                            przekazywaniu sobie w obrębie utworzonego kręgu dużej niebieskiej piłki wraz z
                                            pozytywnym komentarzem na temat adresata: "ładnie się uśmiechasz", "masz ładne
                                            pismo". Chodzi tu o wysiłek sformułowania prawdziwej, ale przychylnej opinii na
                                            temat bliźniego (cyt. za ś.p. Jacek Kaczmarski: "Jacek Kaczmarskio idealiźmie
                                            ludzkim i oportuniźmie zwierzęcym)

Jak w mordę strzelił pasuje do sytuacji we wątku: antychryst znowu zerwał się z
                                            łańcucha i kadzi ma-rudę a kółeczko wzajemnej adoracji uzupełniają posiłki z
                                            aoelu.
                                            • Gość: Antychryst??? Re: równo prawda IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 11.04.04, 09:16
                                              Widzisz ekspertum.......jakos nikt do ciebie nie dosiada i nie chce twojej
                                              niebieskiej pilki wraz z twoim /NIE/pozytywnym komentarzem.
                                              A z nami jakos siedza i przekazuja sobie pilke BIAŁA......a nie czarną.
                                              jak zdejmiesz koloratke, zalozysz rodzine, dostaniesz 500 zł zasiłku na 4 osoby
                                              bedziesz dawal na KK.............. i siedzial z drugiej strony
                                              konfesjonalu....to pogadamy.
                                              Teraz biegaj liczyc grosiczki/okazja/......bo złotoweczki coraz radziej oj
                                              rzadziej....
                                              i....... przestan juz miauczeć
                                              • Gość: expertum credere p równo prawda - kompromitacja antychrysta IP: ruter2.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.04, 11:15
                                                gadka - szmatka, fantastyka - polityka
                                                antychrysta ta krytyka
                                                równo warta
                                                gdyby trochę w necie siedział
                                                to by głupot nie powiedział
                                                Wczoraj się na forum zjawił, tu namieszał tam namotał
                                                i się wcale nie kłopotał,
                                                że się z prawdą ciągle mija.
                                                to wężowa z niego żmija.

Miast się wziąść gdzieś za robotę,
                                                pod obleśnym ślęczy płotem
                                                wypisuje swoje brednie
                                                o grosikach, o rodzinie....

żebyś wiedział taki synie
                                                że pieniądza swego siłę, ciężką pracą zrobionego
                                                znam ja dobrze zły kolego

a tak plujesz ty gebelsie, i nie sprawdzasz
                                                czy co piszesz kupy zupy gdzieś się trzyma.
                                                Lepiej przykład weź z Urbana,
                                                i nim palniesz jeszcze bzdurę
                                                kup ty sobie gdzieś wiewiórę

lecz ty keszu nie masz przecie
                                                biedno ci jest na tym świecie.

• Gość: Krzychu Re: posiłek z aoelu IP: *.bis.czestochowa.pl 11.04.04, 09:30
                                              Zdaje się, że tematem wątku było zapytanie: CO NAM DAJE i ZABIERA KOSCIOŁ? A Ty bredzisz, jakbyś o jedno piwo za dużo wyżarł. Ty, może Ty już jesteś tak zindokrynowany przez KK, że Ci na mózg padło? Poczytaj sobie i to: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=7157283&v=2&s=0 Ciekawa lektura...
                                              • Gość: expertum credere p misiu krzysiu IP: ruter2.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.04, 11:18
                                                ja znam temat z pierwszej ręki
                                                ty pipulko z wirtualnych opinii jakiegoś aoelowca.

a czytaj sobie czytaj

zdrowia i rozumu
                                                • Gość: KUL :-) Re: misiu krzysiu IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 11.04.04, 12:06
                                                  Pipulko?? Cos ci człowieku zaczyna brakować argumentów albo nerwy zaczynają
                                                  puszczać skoro na konkretne artykuły lub argumenty plujesz jadem - jakieś
                                                  wiersze o goebelsie, tu jakaś pipulka ( czyli co - pizda ?? boisz się
                                                  konkretnych słów?) tam kogoś od żmiji wyzywasz? Konceptu brak? i musisz się
                                                  podpierać jakimś kulawiutkim wierszem? Czy też sądziśz że jesteś sam jeden a
                                                  sily zła i ciemności przeciw tobie ale ty dzielnie wszystkich przezywając i
                                                  obrażając w imię Pana ataki odeprzesz nowomowy ambonowej używając. Hmm? Oj
                                                  zaczynasz spuszczać z tonu i jak porównac twój pierwszy post do tego ostatniego
                                                  to widać że ....coś cieniutkooooo z tobą, oj cieniutko hahahahahaha
                                                  • Gość: expertum credere p błędy w sztuce IP: ruter2.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.04, 12:30
                                                    KULU:-( !!!!

przyznaję popełniłem błędy w sztuce: a najpoważniejszy to ten że nie
                                                    prześwietliłem wcześniej co za zacz za chłystek ów antychryst. Teraz jednak
                                                    trochę szczegółów i sprawy sie klarują. Jak chce płacić kościelny podatek to
                                                    ja bym się na to załapał, pod warunkiem że jako swojemu przybocznemu kapelanowi
                                                    będzie mi płacił pensję wyższą od moich obecnych dochodów jakie mam z pracy rąk
                                                    swoich.

A co do gebelsa to mu się słusznie należy: kąsa i pluje jadem licząc że zawsze
                                                    coś tam się napostronnych osadzi. żadne z przypuszczeń jego pod moim adresem
                                                    nie ma fundamentum in re, że takpowiem. Coż "assumption is the mother of all
                                                    fuck ups" i nie jest on wyjątkiem od teh zlotej reguły. I w tym momencie
                                                    popełniłem dwa błędy: złamałem dwie żelazne zasady: 1. śmierdzącego się nie
                                                    dotykać. 2. z głupim nie wchodzić w dyskusję bo obserwatorzy (na ten przykład
                                                    ty mogą nas ze sobą pomylić).

A właśnie: gdzie byłeś o zwierciadło sprawiedliwości, o Katonie forum
                                                    częstochowskiego gdy na argumenty jakie serwowano odpowiedzią było chamstwo?

Nie dziw się więc że sprawiam ci zawód i zniżam pułap do wyżyn nieosoiągalnych
                                                    dla niechlubnej trójcy ruda, antykryst, misiek-pysiek. Zda się innych narzeczy
                                                    nie rozumieją.

a spytaj tam antychrysta jak mu tam w Niemczech na świętach. A całuj go w
                                                    czółko ode mnie i rudej (ale delikatnie, żeby nie mówił że go molestowałeś).
                                                  • Gość: KUL :-) Re: błędy w sztuce IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 11.04.04, 12:55
                                                    Najpoważniejszy błąd jaki popełniasz to to, że wciąż odpisując posługujesz się
                                                    epitetami o wydzwięku negatywnym - teraz znowu określasz swoich przeciwników -
                                                    mianem głupich, śmierdzących, do mnie jakieś aluzje czynisz o Katonie itd ( tak
                                                    tak - wyczuwam w nich twą "inteligentną" ironię i kpinę :-(..daruj sobie ).
                                                    Poza tym nie wiem czemu to ja mam akurat całować ich w czółko...wyjaśnij mi bo
                                                    nie "łapię". Jakaś ukryta aluzja? Co do goebelsa to nie sądze że mu się należy -
                                                    jakoś ciebie nikt tak ( mimo twojej drażniącej maniery )nie nazywał - a jadem
                                                    nie pluje tylko głosi swoje (!!) poglądy. Nie pasują ci - ok - ale po co zaraz
                                                    goebels. Co aś się tyczy podatku to bardzo skutecznie pokazuje on kto jest
                                                    wierzacy a kto "okreśłający się tak". Przez kilka lat obserwując pracujacych
                                                    legalnie w Niemaczech Polaków mogłem zobaczyć ilu się ostało katolików kiedy
                                                    trzeba było określić swoją przynależność do kościoła a co za tym idzie odjąć z
                                                    pensji. ZERO!!! Wszyscy niewierzący. Tak tak, wiem marka, siła jej, itd -
                                                    zakłądam że u nas zera nie będzie ale zmniejszyło by się strasznie, oj
                                                    zminiejszyło. A nim odpowiesz mi( jeżeli wogóle..) , przemyśl odpowiedź i
                                                    oszczędź mi, proszę, epitetów i tej pseudointeligentnej ironi ukrytej w
                                                    nowomowie. Ani mnie to kręci ani oburza - nudzi mnie to , i to bardzo.
                                                  • Gość: expertum credere p KULu-:) IP: ruter2.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.04, 13:06
                                                    odpuszczam, ale robię to specjalnie dla Ciebie.

Porównanie z Katonem weź za dobrą monetę,

-> Katon Młodszy Utyceński, Marcus Porcius Cato Uticensis, zwany Minor (95-46
                                                    p.n.e.), polityk rzymski, jeden z przywódców partii senackiej, prawnuk Katona
                                                    Starszego i jego naśladowca. Stanął w obronie umierającej republiki i
                                                    starorzymskich obyczajów. Usiłował, bez względu na bieg dziejów, przywrócić
                                                    dawne cnoty rzymskie i obyczaje.

Wyznawca stoicyzmu, słynny z prawości i uczciwości. W 72 p.n.e. walczył z
                                                    powstańcami Spartakusa. Jego głos zadecydował o wyroku śmierci na uczestników
                                                    spisku Katyliny (63 p.n.e.).

Wróg Cezara, opowiedział się w czasie wojny domowej po stronie Pompejusza, jako
                                                    przedstawiciela dawnej republiki. Po klęsce Pompejusza pod Farsalos (48
                                                    p.n.e.), powierzono Katonowi obronę Utyki w Afryce Północnej. Po zwycięstwie
                                                    Cezara popełnił samobójstwo. Postać Katona wyidealizowali prorepublikańscy
                                                    stoicy wczesnego cesarstwa"

Twój ostatni post jest fachowo i w większości rzeczowo napisany i to mnie do
                                                    Ciebie przekonuje. Jednak stań na wysokości zadania i punktuj także adwersarzy.
                                                  • Gość: KUL :-) Re: KULu-:) IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 11.04.04, 13:31
                                                    I z tej świątecznej zadymy odpowiedż powędrowała za szczepionką na lisy a nie
                                                    na koniec listy . Przepraszam, Mój błąd
                                                  • Gość: Antychryst???? Crede ale juz nie expertum IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 11.04.04, 22:57
                                                    przyznaję popełniłem błędy w sztuce........jedyny to to ze cie w biegu
                                                    poczeto....moze w konfesjonale?
                                                    ... zacz za chłystek ów antychryst.....clystek to chyba z ciebie.....ja ciebie
                                                    od kotka a ty mnie od chlystka????
                                                    będzie mi płacił pensję wyższą od moich obecnych dochodów jakie mam z pracy rąk
                                                    swoich. ......ciezka to praca????
                                                    Pensja ...minimum tak jak wiekszosc ma/nie mysl o sredniej krajowej!!!!!/
                                                    kąsa i pluje jadem licząc że zawsze coś tam się napostronnych osadzi....nie
                                                    kasam nie pluje tak jak ty tylko normalnie dyskutuje. To tobie puszczaja nerwy
                                                    i jestes coraz bardziej chamski
                                                    Kto ci dal prawo wymuszac na innych poparcie dla twoich pogladow?
                                                    zobacz...kazdy wyraza swoja opinie ...ile jest "za toba" przegrywasz na tym
                                                    watku zdecydowanie, a poniewaz bronissz "swoich" nie masz tu przyjaciol do gry
                                                    w niebieska pilke.
                                                    Musisz zmienic piaskownice na mniej smierdzaca...i wrocic do swoich kolegow
                                                    glupkow. Poznales ich po swoich pogladach....glupi glupiego zawsze pozna.
                                                    Ja sie za twojego kolege nie uwazam.
                                                    Calusy przyjme od wszystkich ale nie od ciebie. kto wie kogo przedtem
                                                    dotykales???
                                                    i przestan juz miauczec...wprawdzie w kwietniu koty.....ale na dachu
                                                  • Gość: ratko Re: Crede ale juz nie expertum IP: *.inds.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.04, 11:29
                                                    expertum, do twarzy ci z tym szatańskim katolickim uśmieszkiem, skarbnico wiedzy, ostojo moralności.. jesteś beznadziejny..
                                                  • Gość: Ruda Re: Crede ale juz nie expertum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.04, 13:31
                                                    Bardzo proszę nie rozdawaj całusów w moim imieniu.Jestem dużą dziewczynką i
                                                    sama dokonuję wyboru w każdej ,tej również ,sprawie.Nie obchodzi mnie Twoje
                                                    zdanie o mojej skromnej lisiej osobie, i nie jesteś w stanie mnie
                                                    zdenerwować.Dla mnie jesteś nijaki, taki do wyplucia.Im bardziej rozwija się
                                                    wątek tym bardziej pokazujesz swoją prawdziwą twarz.Zauważ złotousty że nikt tu
                                                    nie obrażał bliżniego tak jak ty.Mało tego nikt nie kazał modlić się za celne
                                                    oko naszych żołnierzy, zabijać- to pachnie niebiesiem czy siarką?Tak
                                                    zacietrzewiłeś się w tym pouczaniu że straciłeś umiar w argumentacj. Nie znam
                                                    się na tym ale z mojej lisiej nory wygląda to ......na zwykły pospolity brak
                                                    kultury i to nie tej wyuczonej ,jeno wrodzonej ,a to towar deficytowy. Niestety
                                                    nikt nie nadrobi za Ciebie tych braków i przestań tak odsłaniać przyłbicę bo
                                                    robisz się ........prawdziwy aż do bólu, genów się nie wyprzesz, braków nie
                                                    nadrobisz zawsze byłeś i będziesz zwykłym .............nie nie zniżę się do
                                                    Twojego poziomu .Możesz snuć na mój temat dywagacje jakie tylko chcesz, wolno
                                                    Ci tylko nie wij się jak wąż z przydepniętym ogonem, nieeleganckie to i pachnie
                                                    prymitywem. I szukaj swojego-być może w głuszy leśnych ostępów tam gdzie nawet
                                                    lisów nie ma są Twoi , szukaj ,szukaj wreszcie wśród nich zabłyśniesz więc
                                                    chyba warto .Ruda Iwona vel Lis
    • sojkas Re: CO NAM DAJE i ZABIERA KOSCIOŁ???? 12.04.04, 12:04
      Stary zanim zostaniesz buntownikiem przemysl temat swojego postu.
      Z jednej strony krytykujesz katolicyzm, przeciwstawiajac mu alternatywy, a w
      temacie walisz wielkimi literami (Netykieta brachu) "....KOSCIOL????"
      Jaki kosciol? Ewangelicki-reformowany?Ewangelicko-augsburski?Adwentystow Dnia
      Siodmego? Sam widzisz jak gleboko w Tobie siedza schematy myslowe. Wytaczasz
      dziala, tylko celowniki rozregulowane.
      Napisz prosze ile masz lat?
      • Gość: Antychryst???? Re: CO NAM DAJE i ZABIERA KOSCIOŁ???? IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 12.04.04, 22:19
        Sojka.......jak tam Twoj iloraz Q ?
        Przeciez pisze wyraznie ze chodzi o konfirmacje u ewangelikow....
        Mam swoj wiek.nie jestem mlodzilkiem. Moje wnuki siegaja dziesiatki /wiek 10
        lat/ asdla expertum mam cos z poezji podsworkowej
        Prosze.chyba lepsze od twoichj wypocin rynsztokowych
        TRZY MIEJSCA
        Cóż to jest Niebo?
        które obiecuja?
        Niebo – to życie w miłości szczęśliwe
        gdy się kochamy
        z wzajemnością
        szczerze

Cóż to jest Czyściec
        którym nas tak straszą
        Czyściec – to życie codzienne i troski.
        o chleb na stole,
        o dobre zdrowie,
        o prace jutrzejsza,
        rodzinę i spokój

Cóż to jest Piekło
        które tak przeraża?
        Piekło - też życie codzienne ....to złe
        to nienawiść,
        morderstwa i gwałt
        to kradzież i przemoc,
        wiezienia
        lecz także ból i cierpienia

Jeśli tutaj na ziemi
        Niebo Czyściec i Piekło,
        Cóż po śmierci zostaje ?
        Wiem.
        Tam już tylko jest
        RAJ

Wszyscy co już odeszli
        i mieszkają tam w Raju
        nie chcą wracać na Ziemie
        i nas tam nie wołają.
        Gdybyś wiedział człowieku
        że Raj w drugim jest świecie
        to byś tutaj nie cierpiał.

W Raju lepiej jest przecież
        to mojej koleżanki.....
        Pozdrawiam wszystkich i dzieki za podjecie watku
        • sojkas Re: CO NAM DAJE i ZABIERA KOSCIOŁ???? 12.04.04, 23:53
          "Wypociny rynsztokowe"...
          Niezle.
          IQ nie znam, nie czulem potrzeby badania.
          Wiek mnie, przyznam, zdziwil.
          In minus niestety.
          Po kolei. W poprzednim poscie starlem sie (widac nieskutecznie) przekazac mysl,
          ze w temacie piszesz "Kosciol", nie precyzujac, tresc postu jest natomiast
          wysoce tendencyjna.
          Przepraszam za nieudana probe.
          Wiele razy uczestniczylem w podobnych dyskusjach, konkluzja zawsze (z mojej
          strony) ta sama. Nie podoba sie? Podoba sie gdzie indziej? Nikt na sile nie
          trzyma. Jednak ilu jest w Polsce "katolikow", ktorzy maja wiele watpliwosci,
          ale " co by sasiedzi powiedzieli". Nie chce byc goloslowny, sam stwierdzilem,
          ze mnie wiele rzeczy nie przekonuje i juz do bierzmowania nie przystapilem, i
          tak juz 6 rok leci mojego agnostycyzmu i zycia poza lonem Kosciola.
          IMHO moje wypowiedzi sa lepsze od przytoczonej przez Ciebie poezji.
          • Gość: expertum credere p SOJKO - valde bene cum laudo IP: ruter2.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.04, 00:22
            Sojko - wytknięcie błędów w nielogiczności wywodów jest raczej przysługą niż
            czymś nagannym za co należałoby przepraszać.

Nie będę Ci kadził, bo Ci to niepotrzebne (wiesz że myslisz poprawnie i jesteś
            dobry w tej dyscyplinie)

rozumowanie logiczne posługuje się mniędzy innymi 2 zasadami:
            plus ratio quam vi (racja znaczy więcej niż siła)
            major vis argumenti, quam argumentum vi (siłą argumentu, a nie argumentem siły)

sofiści i demagodzy używają raczej 2 innych zasad
            argumentum baculae (argument kija)
            argumentum ad hominem (odrzucanie argumentacji nie ze względu na jej
            nielogiczność, ale raczej wbrew jej logiczności ze względu na osobę z którą ma
            ssię do czynienia, "owa a juści to tak tańczyć musim jako nam Grekowie grają" -
            cyt. za Kochanowskim niedokładny).

• Gość: Antychryst??? Za Mamone WSZYSTKOOOOO IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 13.04.04, 23:45
            Sorry sojkas .nie zrozumiałem.
            Nie martw sie swoin ametzmem. Znam przypadek gdzie KK za mamone dał ślub
            koscielny ateiscie i katoliczce.
            I zyja dobrze i szczesliwie.
            Ruda.....masz racje polowa Babciow siedzaca w KK to obludne plotkary
            a poza tym
            WIOSNA WIOSNA WIOSNA
            • sojkas Re: Za Mamone WSZYSTKOOOOO 14.04.04, 20:49
              Agnostycyzm to nie ateizm.
              Moze chodzi Ci o dopuszczalne przez prawo kanoniczne zlozenie przysiegi
              malzenskiej przez osobe spoza KK? Ceremonia przypomina slub.
              Jest to dopuszczalne.
        • Gość: expertum credere p 666, Ruda, ratko - lusterkiem w bazyliszka IP: ruter2.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.04, 00:07
          "nikt Ciebie do tego nie upoważnił" aby cytować wypowiedzi 666, rudej i ratka
          cum consortes. Nie mogę się jednak oprzeć pokusie aby popsuć wam zabawę z
          niebieską piłką (lekarską?).

A mianowicie ich (66, ruda, ratko) "prawem (...) jest krytyka odmienności,
          przy czym nie uznają oni zasady wzajemności w tej dziedzinie
          i wszelka krytyka spływająca na nich spotyka się z jadem," "twoichj (ratka,
          rudej, 666 - wstawć wedle uznania) wypocin rynsztokowych" masz inne zdanie "to
          tylko wyleją Ci na głowę wielkie wiadro pomyj",

A Ty (którego poglądy tak bardzo szanuję, buhhahha, rotl, śmiechu warte ja
          bardzo - nadmiarowe skreślić) bredzisz, jakbyś o jedno piwo za dużo wyżarł. Ty,
          może Ty już jesteś tak zindokrynowany przez KK, że Ci na mózg padło?

i mały komentarz na koniec

"WSZSYSTKO BEZ PODATKU PANIE EXPERTUM.... " ( - bandzior z INDSu weź no do
          jasnej cholery ucisz tych swoich nawiedzonych apostołów antyklerykalizmu bo
          podatku do tej pory nie płaciliście, a po kie licho macie płacić zaległe z
          odsetkami, grzywną itp, pieprzyć się w nie dokonane niezgłoszenie
          telekomunikacyjne i inne duperele, tak wiele już od nas skopiowaliście - wiem
          nawet który z adminów wam podawał jak na tacy nowe pomysły np. z podziałem łącz
          na gg, wwww, ftp i kaze - że możesz spokojnie skopiować branie za krawat faceta
          jak jest u nas i powiedzieć mu, żeby się nie wypowiadał o rzeczach o których
          nie ma zielonego pojęcia, niech będzie spokój, zarejestrujcie się spokojnie w
          sądzie, mimo że macie variata na pokładzie przestańcie to robić na wariackich
          papierach, ściągajcie sobie abonamenciki, niewpieprzajcie się do polityki,
          dajcie ludziom bez problemu ściągać stronki za pośrednictwem INDSu a nie kogo
          innego kto wszedłby ewentualnie na opróżnioneprzez Was miejsce - wszystkie te
          kłopoty mnoże zafuundować wam mały, niepozorny ratko, - niech lepiej piej sobie
          jak do tej pory na klatce i też odpuści).

Rudą proszę o podanie jakiegoś namiaru, wspólnie zrobimy coś w czynie
          spolecznym za rudej i experta pieniądze dla zwierząt choćby ze schroniska na
          Dąbiu

666 - wzięliśmy się za poprawwianie błędów, wkrótce skontaktujemy się
          powtórnie z Twoim dostawcą i jesteśmy pewni że znowu odniesie się ze
          zrozumieniem, wszak miał już kiedyś spore problemy z maniakami. Jak by co to
          mamy rozumieć że jesteś w jednym z miast hanzeatyckich (Rostock, Hamburg??)

dobrej nocy, kolorowych snów

pa pa

expertum credere potes
          • Gość: Ruda Re: 666, Ruda, ratko - lusterkiem w bazyliszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 10:27
            Po pierwsze znów cud temat,po drugie to Ty nakręciłeś tę spiralę zbrojeń.O
            wiadrze pomyj pisałam znając sprawę z autopsji. Ja już w poprzednich wątkach o
            moich zwierzątkach miałam deklarację od gościa xx że coś zasponsoruje i jemu
            podałam adres i nr telefonu do TOnZ . Jeśli chcesz pomóc zwróć się do nich z
            zapytaniem w jakiej formie to uczynić.Co do mojej skromnej osoby to ja opiekuję
            się stadkiem kotów piwnicznych i finansuję ich odrobaczanie,Proverę i
            karmę .Jeszcze nie zgłaszałam się do Towarzystwa po zasponsorowane przez
            P.P.Wronę środki ponieważ mam te które sama sfinansowałam.Całą zimę bez wzgl na
            mróz czy śnieg na klęczkach podawałam kotom do ocieplonej grubym styropianem
            piwnicy pożywienie,i leki rozpuszczone w wodzie ,nie musisz mnie testować
            odnośnie moich rzeczywistych uczuć i pomocy.Nie szukam poklasku ani
            wdzięczności ponieważ przekonałam się że bardzo prawdziwe jest powiedzenie :Jak
            Kuba BOGU, tak BÓG Kubie i tak trzymam .A co do Wiary to jeśliby połowa z moich
            leżących w kościele sąsiadek miała tak Boga w sercu jak ja to od razu świat by
            wypiękniał.To co czynię będę robić nadal bez żadnych zrywów społecznych , bo
            moi podopieczni czekają niezależnie od wielkich haseł i trąb.Wiosennie
            pozdrawiam mając nadzieję że nie czcze były Twe chęci pomocy tym
            najbiedniejszym z biednych Ruda Iwona vel lisiór
          • Gość: ratko Re: 666, Ruda, ratko - lusterkiem w bazyliszka IP: *.inds.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 13:00
            to jest siła argumentacji, czy argument siły?

> (..) wszystkie te
            > kłopoty mnoże zafuundować wam mały, niepozorny ratko, - niech lepiej piej sobie
            > jak do tej pory na klatce i też odpuści).

i ty krzyczysz do admina, że ktoś z jego sieci głos w dyskusji zabiera, a że przy okazji ma poglądy odmienne od twoich, to nas straszysz? co ma wspólnego sprawa jakiś podatków z tym wątkiem? kościół nie płaci podatków, a czy my o tym tutaj rozmawiamy?
            • Gość: expertum credere p uderz w stół IP: ruter2.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 14:51
              płaci ryczałt

nie płaci natomiast do tej pory Twoja sieć - wyjmij więc belkę z oka swego
              • Gość: ratko Re: uderz w stół IP: *.inds.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 15:14
                bo to widać organizacja nonprofit. ale nie mnie rozstrzygać kwestie finansowe,zresztą to ty je zacząłeś. mnie chodzi o to, że jeśli rozmawiamy o istocie kościoła i piszę ci co myślę, to nie będziesz mnie uciszał i straszył, jeśli te poglądy ci nie pasują. inkwyzycyjny duch nadal się unosi nad waszymi katolickimi łbami, bo lubilibyście tylko ograniczać tych, którzy nie myślą po waszemu i nie łożą na wspólną (?) tacę.. nie wiesz już o czym pisać, więc doczepiasz się do naszej sieci? co moje poglądy mają wspólnego z naszą siecią i co cię to przede wszystkim obchodzi?? załóż wątek: 'a bo inds to czegośtam nie płaci..' i tam się wywnętrzniaj jeśli ci coś przeszkadza..
                • Gość: Bandzior Re: uderz w stół IP: *.inds.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 15:26
                  a wtedy my wystąpimy do sądu z pozwem o zniesławienie bo jak ktoś pisze
                  publicznie co mu ślina na jęzor przyniesie to jeszcze można ścierpiec ale jeśli
                  się przy tym obsmarowuje moją sieć przy której przez ostatnie pół roku
                  pracowaliśmy aby zmienić jej status prawny i załatwić wszystkie formalności to
                  takiego sufu nie będę tolerował.

załóż wątek: 'a bo inds to czegośtam nie płaci..' i tam się
                  > wywnętrzniaj jeśli ci coś przeszkadza..
          • Gość: Bandzior Re: 666, Ruda, ratko - lusterkiem w bazyliszka IP: *.inds.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 13:37
            > "WSZSYSTKO BEZ PODATKU PANIE EXPERTUM.... " ( - bandzior z INDSu weź no do
            > jasnej cholery ucisz tych swoich nawiedzonych apostołów antyklerykalizmu bo
            > podatku do tej pory nie płaciliście, a po kie licho macie płacić zaległe z
            > odsetkami, grzywną itp, pieprzyć się w nie dokonane niezgłoszenie
            > telekomunikacyjne i inne duperele, tak wiele już od nas skopiowaliście - wiem
            > nawet który z adminów wam podawał jak na tacy nowe pomysły np. z podziałem
            łącz
            >
            > na gg, wwww, ftp i kaze - że możesz spokojnie skopiować branie za krawat
            faceta
            >
            > jak jest u nas i powiedzieć mu, żeby się nie wypowiadał o rzeczach o których
            > nie ma zielonego pojęcia, niech będzie spokój, zarejestrujcie się spokojnie w
            > sądzie, mimo że macie variata na pokładzie przestańcie to robić na wariackich
            > papierach, ściągajcie sobie abonamenciki, niewpieprzajcie się do polityki,
            > dajcie ludziom bez problemu ściągać stronki za pośrednictwem INDSu a nie kogo
            > innego kto wszedłby ewentualnie na opróżnioneprzez Was miejsce - wszystkie te
            > kłopoty mnoże zafuundować wam mały, niepozorny ratko, - niech lepiej piej
            sobie
            >
            > jak do tej pory na klatce i też odpuści).

Stawiam się wedle zyczenia - szanowny forumowiczu nasza siec jest w końowej
            fazie legalizacji co może potwierdzić sad rejestrowy w katowicach, "zgłoszenie
            telekomunikacyjne" jak to się wyraziłeś również zostało już przygotowane i
            czeka tylko na rejestrację naszego stowarzyszenia o czym urząd został
            poinformowany. Zarzuty odnośnie podziałów łacz i innych dupereli o których
            przypuszczam masz małe pojęcie odrzucam i gdybym miał okazję spotkać cię
            osobiście zasmiał bym ci się publicznie w twarz. Jedyną osobą która pomagałą
            nam w czymkolwiek jest były administrator trzebnica.net, mało tego większość
            skryptów naszego autorstwa rozdajemy bezpłatnie innym sieciom. Ale nie o ty
            mchciałem napisac.

Uważasz sie za katolika a grozisz - jak dla mnie jesteś kolejnym wypierdem
            rzucającym się pmiędzy rzeczywistością a swoim wykolejonym zawistnym i
            donosicielskim umysłem - i taka osoba śmie sie nazywać katolikiem sic!

ps. Tak się składa że znam admina z sieci w mrówkowcu - z szaloną radością
            udowodnię ci że w internecie nie jesteś anonimowy.
          • Gość: Bandzior Re: 666, Ruda, ratko - lusterkiem w bazyliszka IP: *.inds.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 13:54
            Heh zapomniałem dodać w odpowiedzi na twoje żałosne groźby - twj post
            przypomina w swojej wymowie czasy PRL'u gdzie nie istniałą wolność słowa.

Mam propozycję, może zamiast grozić "bliźnim" zadbasz o solidniejsze podstawy
            dla wyrażanych przez ciebie opinii, bo jak narazie widać że sobie w tym nie
            radzisz.

PS. Nie zamierzam uciszac ( w przeciwieństwie do ciebie) ludzi o innych niż
            moje poglądach. A teraz zapraszam do kościółka na spowiedź no bo jak by nie
            patrzeć dupa z ciebie a nie katolik
            • Gość: expertum credere p .... IP: ruter2.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 14:58
              wolność poglądów - a i owszem
              zakłamanie - 0 (zero tolerancji).
              jakbyś nie kumał - to zakłamanie jest wtedy jak się mówi komuś że nie płaci
              podatków, a samemu ma sie w tej materii pewne zaległości

w interesie własnej dupy jest uciszyć takiego człowieka dopóki sobie nie
              uregulujecie wszystkiego.

a to tak na początek, bo jak kończycie z lewizną, to zaczynacie zgodnie z
              prawem. I tak będziecie już trzymać. A niechby sobie pisał, Boga niet, a
              niechby sobie pisał nie lubie księdzó, ale napisać że ktoś niepłaci podatków to
              już na to trzeba mieć kwity.
              a wtedy za takie coś jak nie macie kwitów jest do trzech miesięcy czasu na
              złożenie do sądu o zniesławienie.

rozjaśniło w główce.??

i wtedy to idzie do takiego na kogo jest lącze. dlatego jeszcze raz w interesie
              własnej dupy ten na czyje nazwisko jest numer ip powinien pilnować co wychodzi
              z jego serwera w świat.
              • Gość: Bandzior Re: .... IP: *.inds.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 15:23
                Nie wini sie właściciela mieszkania że najemnca jego lokalu zalał sufit
                sąsiadce tumanie. Tak jak gazeta nie odpowiada za wpisy na forum tak i ja nie
                odpowiadam za wpisy użytkowników mojej sieci a więc mogą pisać co chcą ale
                widać że nawet tak oczywistych spraw nie rozumiesz.

Nie życze sobie żebyś z powodu wpisów jednego z forumowiczów (które nie są
                zgodne z twoimi pogladami) mieszał w wątek sieć której jestem administratorem.
                Chcesz to sobie składaj pozwy o zniesławienia jeśl wogóle ktoś wysłucha twojego
                pierdzenia a o sieci więcej się nie wypowiadaj bo widze że nie masz kompletnego
                pojęcia na jej temat.
                • Gość: expertum credere p wyrazy ubolewania i sprostowanie IP: ruter2.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 15:45
                  niniejszym składam wyrazy ubolewania z powodu wyrazenia przezemnie opinii
                  jakoby zmiany techniczne w sieci INDS na ul. Witosa w Częstochowie w zakresie
                  wydzielenia osobnych łącz do obsługi osobnych protokołów ze stosu TCP/IP oraz
                  wprowadzenie usług QoS były inspirowane rozwiązaniami przyjętymi/planowanymi do
                  przyjęcia przez sieć A-1. Wprowadzenie tych zmian przez INDS zbiegło się w
                  czasie z udanym wprowadzeniem ich w sieci A-1 i zbieżność ta ma charakter
                  przypadkowy. Opisy techniczne ww. innowacji są ogólnie dostępne.

Jednakowoż przypominam że sytuacja Wasza nie jest jasna i w świetle prawa
                  odpowiedzialność za treści wychodzące z węzła ip spoczywa na
                  posiadaczu/administratorze.

Opinia o nie płaceniu podatków nie jest kwestią światopoglądową ale faktem
                  empirycznym który można łatwo zweryfikować. Proponuję wziąść zimny prysznic i
                  schować głowę w piasek, być może rozejdzie się po kościach.
                  • Gość: Bandzior Re: wyrazy ubolewania i sprostowanie IP: *.inds.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 16:04
                    To już moze jednak przestań "proponować" i pozwól nam dokończyć to co
                    zaczęliśmy bo wątek nieco odbiegł od tematu dyskusji.
                  • Gość: Ruda do exper..................................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 17:01
                    Lepiej poźno niż wcale za markietanke masz chłopie w mordę.Jestes zwykły
                    pospolity cham i tyle ..............Zeby zrównać sie z twoim poziomem trzeba
                    sie polożyć.................pospolity wulgarny cham......Ruda....
                    • Gość: HETMAN KOSCIOL ODBIERA................................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 17:51
    • Gość: HETMAN Re: CO NAM DAJE i ZABIERA KOSCIOŁ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 17:59
      ODBIERA NAM NADZIEJE.SOBIE PRZYWLASZCZA MAJATEK.ALE TO JUZ NIE DLUGO.OWIECZKI
      MAM NADZIEJE PRZEJRZA NA OCZY I WYSTAWIA RACHUNEK FAROSZOM.A WLASCIWY RACHUNEK
      WYSTAWI IM BOG.
      • Gość: Ruda Re: CO NAM DAJE i ZABIERA KOSCIOŁ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 20:45
        Coś exp nie odpowiada, chyba mszę odprawia czy co????I tak wyszło szydło,
        przyłbica odsłonięta ,cham jak malowany obraża na prawo i lewo, tym niemniej
        wali Katonem złotousty tylko pogratulować hipokryzji w najczystrzej formie, po
        prostu kryształ, mało........... diament. Ruda
        • Gość: czas.com.pl Re: CO NAM DAJE i ZABIERA KOSCIOŁ???? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 14.04.04, 21:08
          HAhahaha cos widze że brakuje ci go. Skoro się nie odzywa to po co ruszasz
          skoro: "cham" itd, itp. Adrenalinki nie czujesz jak z nim nie dyskutujesz (
          jezeli dyskusją to nazwać). Żeby nawet oddzielny post dla niego zakładać ( na
          szczęscie już usunięty bo tylko śmiecił) to juz musi być coś wiecej niż
          sympatia buhahahahahaha i jeszcze teraz to skryte dopominanie się o
          pisanie :-). Expertum......uszczęsliw ją i odpisz bo się zamęczy czekając
          • Gość: Ruda Re: CO NAM DAJE i ZABIERA KOSCIOŁ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 21:37
            Tak Ci wesoło dlaczego /Wybitne poczucie hummoru a tamten nie musi odpisywać,
            widać łatwiej obrażać niż przeprosić.Miałam nadzieję że jednak ............no
            cóż...............śmiecisz to Ty ze swoim nad wyraz inteligentnymm sposobem
            wysławiania, a to forum celuje w wolności wypowiedzi.
            • Gość: czas.com.pl Re: CO NAM DAJE i ZABIERA KOSCIOŁ???? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 14.04.04, 22:33
              Ależ skąd , żadne tam wybitne poczucie humoru, ot wasza dyskusja( kłótnia?) od
              pierwszego postu do ostatniego plus wątki poboczne dostarcza takiej
              niesamowitej porcji rozrywki jak zaden z kanałów o dowcipach. Wprost padamy ze
              śmiechu ze znajomymi czytając to.
              Nad wyraz inteligentny sposób wysławiania?? Nie stwierdziłem - może masz jakieś
              kompleksy??? ( tylko mi nie tłumacz ukrytej niby to ynteligentnej aluzji)
              Co zaś się tyczy wolności wypowiedzi na tym forum - to --HAHAHA - wolne to ono
              nigdy nie było - Twój post to sama sobie usunęłaś czy GW w ramach szeroko
              pojętej wolności wypowiedzi? A pzostałe posty - przynajmniej dwa dziennie-
              usuwane z forum przez GW to jak rozumiem w ramach wolności, tak? Achaaaa, no
              patrz nie domyśliłem się.
              • Gość: Ruda Re: CO NAM DAJE i ZABIERA KOSCIOŁ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 13:57
                Z inteligencją jak z urodą ma się ją , bądź nie !Żadne szkoły słomy z butów nie
                usuną, tym niemniej gratuluję poczucia humoru i wybitnych znajomych cóż swój
                swojego szuka i jak widać na załączonym poście że przysłowia mądrością narodu
                są .Wesołej zabawy i śmiechu skrzącego perliście życzę ja zakompleksiona
                absolwentka tylko uniwersytetu Marksistowsko- Leninowskiego. Ukłony niskie
                Waszeci i szanownemu gronu prześmiewców Ruda
                • Gość: czas.com.pl Re: CO NAM DAJE i ZABIERA KOSCIOŁ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.04, 14:19
                  "Wesołej zabawy i śmiechu skrzącego perliście życzę "

Nie przestając się śmiać bardzo szanownej Pani dziękujemy

p.s A gdzie napisałem że znajomi są wybitni to nie moge dojść. To swobodna Pani
                  interpretacja, tak? Nader swobodna...
                  Co zaś się tyczy kompleksów ja nie twierdziłem a pytałem o nie, ale skoro Ty
                  sama tak o sobie , cóż......
                  • Gość: expertum credere p ...... IP: *.intern.wittmann / *.dip.t-dialin.net 15.04.04, 14:38
                    witam.

problem w tym ze nie mozna sie wystaraszyc grozb Rudej odnosnie "prania po
                    pysku" nie sa wiec nawet grozbami karalnymi zagrozonymi jakakolwiek kara w
                    zawiasach.

ano, jako se mlouvi u Ceska: zivot ne je bajka.

fan clubowi doniesienia z ostatniej chwili: autostrady w Polsce remontuje sie
                    nawet noca, wiec przy odrobinie dobrej woli daloby sie i w Czestochowie (to tez
                    Polska wlasnie), dojechalem zdrowo i szczesliwie, wszystkich pozdrawiam,
                    pojawie sie wkrotce albo znienacka albo jedno i drugie naraz jak to mam w
                    zwyczaju.
                    narazka

wsz
                    expert
                    • Gość: Ruda Re: ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 17:09
                      Markietanka to też nie pochlebstwo,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka