Dodaj do ulubionych

POPiS w Częstochowie?

30.11.10, 23:34
Właśnie dlatego nie wygrasz :)
Obserwuj wątek
    • 2511p POPiS w Częstochowie? 30.11.10, 23:38
      Dobra Robota. Leszczyna. Dostalem Twojego spama na skrzynke. Ale spoko. Idea jest jak najbardziej i tak wogole to szacun, gdybym mieszkal w kraju, glosowalbym na Ciebie. Mialem okazje przeprowadzic wywiady z poprzednimi kandydatami na prezydenta. Pan Wolski, to jest calkiem cool koles, ale nie moge mu ufac poniewaz urodzilem sie na tyle dawno by nie ufac komunista! Chi,chi. Mimo kontrowersji, szacun dla wrony. God Luck Leszczyna!
      • Gość: rok Re: POPiS w Częstochowie? IP: *.prenet.pl 01.12.10, 07:46
        2511p - jeśli się nie uczysz języków obcych, , bo to dla ciebie za trudne umysłowo , to nie pisz na tych łamach pseudo angielszczyzny . Albo rękawy zakasaj i do dzieła
        • Gość: jasiu... Skąd wiedziałem? To było do przewidzenia! IP: *.dip.t-dialin.net 01.12.10, 17:31
          forum.gazeta.pl/forum/w,1186,119160511,119190414,Ciekawe_na_kogo_zaglosuje_tym_razem_kosciol_.html
          ja o tym pisałem kilka dni temu. Bo prawda jest taka, że będzie to koalicja PO, PIS i Wspólnoty Samorządowej. Wyobrażacie sobie, że PIS odrzuca byłego doradcę Lecha Kaczyńskiego? W tej konfiguracji 10 radnych SLD musi obejść się smakiem, a radny Warzocha zaproponuje na przewodniczącego Rady Miasta jednego z najbardziej doświadczonych w kierowaniu miastem ludzi.

Pytanie do osób z wyobraźnią: Jak waszym zdaniem będzie miał na imię przewodniczący Rady Miasta i czemu, mimo że panta rhei, to jednak nihil novi?

Bo to Częstochowa właśnie moi drodzy. Bo to Częstochowa właśnie...
      • Gość: kociołek prawdy Re: POPiS w Częstochowie istnieje od dawna. IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.10, 09:34
        PO-PiS istnieje w Czestochowie od dawna i przynosi miastu same straty. Wszystkie jednostki miasta są obstawione przez ludzi PO-PiSu.
        Dla przykładu: mamy prezydenta Kurpisosa z PO i wiceprezydenta Majera z PIS i wiemy komu zawdzięczamy ten katastrofalny stan miasta. Zatem głosowanie za PO-PiS będzie głosowaniem za kontynuacją , za stagnacjaą , za układem który blokuje rozwój Częstochowy. Układ poczuł się zagrożony i gotów jest zrobić wszstko, żeby utrzymać władzę.

• Gość: Zeb zawdzięczamy go czerwonym tak jak IP: 192.168.101.* 01.12.10, 10:04
          i stan Polski po 40 latach rządzenia, jeszcze nie powstało żadne państwo na świecie, które rządzone przez czerwonych, zapewniłoby dobrbyt swoich obywateli. Jakoś się się tak dzieje, że z tych oaz dobrobytu ludzie spieprzają jak najdalej. Również "udana transformacja ustrojowa" w Polskim wydaniu to przelanie kasy z kont przedsiębiorstw zarządzanych przez partyjnych kacyków do prywatnych spółek utworzonych przez tychże kacyków. Jak rządzi lewica miastem i województwem mieliśmy się okazje przekonać. A pracownicy sprzedanych kolesiom zakładów w Złotym Potoku lub HCz pamiętają do dziś te trafne posunięcia gospodarcze.
          • Gość: bik do Zeb Re: zawdzięczamy go czerwonym tak jak IP: *.2.10.25.tvksmp.pl 01.12.10, 11:18
            Jak już grzebiemy się w historii to czy przypadkiem nie katolom zawdzięczamy, że niewinni ludzi płoneli na stosach??????
            • Gość: Zeb Re: zawdzięczamy go czerwonym tak jak IP: 192.168.101.* 01.12.10, 16:20
              typowe podejście lewackiego nieuka, taa prześladowania czarownic, mordy na gejach i antysemityzm w kościołach. Proste pytania: gdzie? kiedy? kto?
    • zaspokojny POPiS w Częstochowie? 30.11.10, 23:38
      I to jest przykład wynaturzenia idei samorządności lokalnej - upartyjnienie, haniebna walka o władzę, kto kogo, z kim, przeciwko komu... a konkretne programy działań, projektów i zadań... a kogóż to obchodzi, kto by się tym przejmował...
      W imię mniejszego zła mam to gdzieś!
      • Gość: mak A co na to mc'donald? :) IP: 217.12.186.* 01.12.10, 10:25
        pewnie będzie zachwycony, że kumają się z pis :)
      • Gość: ja Re: POPiS w Częstochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 11:12
        na pewno cię nie poprę kobiecino,mam dość waszego partyjniactwa,kolesiostwa i wstrętnego nepotyzmu,nie mówiąc o waszej indolencji i kołtuństwie
      • Gość: częstoch Re: POPiS w Częstochowie? IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.10, 21:43
        nawet fajna kobitka-ale głupia jak but!!!!
    • Gość: licealista, Norwid Re: POPiS w Częstochowie? IP: *.net.stream.pl 30.11.10, 23:51
      W niedzielę 5 grudnia poprę K. Matyjaszczyka.
      • 2511p Re: POPiS w Częstochowie? 30.11.10, 23:57
        Ale czy nie jest zbyt androgeniczny?
        • Gość: skorar Re: POPiS w Częstochowie? IP: *.54.173.192.tvksmp.pl 01.12.10, 00:03
          dup.... wroc do kraju i plac podatki u nas nie badz mieczakiem jak wielu innych
          • 2511p Re: POPiS w Częstochowie? 01.12.10, 00:29
            --> skorar
            Wiesz co? Chyba to polubilem. Wole byc mieczakiem!
          • Gość: Zeb Re: POPiS w Częstochowie? IP: 192.168.101.* 01.12.10, 10:08
            nie chciało sie uczyć języków obcych i zazdrość
        • Gość: licealista, Norwid Re: POPiS w Częstochowie? IP: *.net.stream.pl 01.12.10, 00:04
          A co budowa ciała ma do prezydentury? :-)
          • 2511p Re: POPiS w Częstochowie? 01.12.10, 00:32
            Bardzo wiele, Moj Drogi. Bardzo Wiele : )
      • Gość: gość Re: POPiS w Częstochowie? IP: 192.168.4.* 01.12.10, 09:28
        .. bo to taki ładny Pan.... ło jezu
        • Gość: Marek Re: POPiS w Częstochowie? IP: 193.201.167.* 01.12.10, 10:26
          Chodzi Wam o to, że RUDE to WREDNE? To sprawdzona prawda, oczywista oczywistość
      • Gość: Agugu Re: POPiS w Częstochowie? IP: 193.138.241.* 01.12.10, 11:40
        Dosyć układów i PO-PiSów! Świadomie wybieram tego jak to mówicie "czerwonego". A w ogóle jak można młodego gościa nazywać komunistą? A zresztą, za komuny przynajmniej praca była i porządek na ulicach, tyle w temacie.
        • Gość: Zeb Re: POPiS w Częstochowie? IP: 192.168.101.* 01.12.10, 16:22
          i puste haki w mięsnym
          • Gość: do zeb Re: POPiS w Częstochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 19:39
            a ciebie jakoś na tych pustych hakach wychowali jedynie pusta głowa została
        • Gość: ela Re: POPiS w Częstochowie? IP: 188.33.131.* 02.12.10, 22:17
          Zapomniałeś dodać :
          -kolejki, kartki na wszystko , talony na prominentów partyjnych z PZPR, SB, UB, i dwa progrmy TV
    • sceptyk2009 POPiS w Częstochowie? 01.12.10, 00:09
      ...a jeżeli przegram,to biorę zabawki i idę na swoje podwórko.
      PO wypowiedzi p.L."widać,słychać i czuć",że nie chodzi o dobro
      miasta,nie chodzi o "czas na rozwój" lecz tylko i wyłącznie o koryto,
      bo jakby nie było,to ciepła posadka na cztery lata jest zapewniona,
      i kredyty niestety trzeba spłacić.
      A posadka w sejmie jeszcze tylko rok,a może i krócej...
      • Gość: kaja Re: POPiS w Częstochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 00:11
        a Matyjaszczyk zrezygnował z dwóch debat i co teraz powie wyborcom? przecież debaty to część kampanii, no ale w jego mniemaniu lepiej pokazać się na meczu AZSu...
        --------
        nie dziwię się, że wrona i pis wspierają (raczej wolą) Leszczyną a mieli poprzeć "poniedziałek" który wszystkich obrzuca błotem (oprócz swoich).? zresztą z politycznego punktu widzenia do też dobrych ruch dla Czewy (bo to dzięki lobbingowi PO mamy kasę na np. skrzyżowania DK1), Każdy kto trochę zna polityczne układy i układziki wie kto rządzi w kraju. tym samym kandydat z sld nie ma poparcia ani na szczeblu samorządowym (PO-PSL-RAS) ani na szczeblu rządowym (PO-PSL) Ponad to zanosi się, że sytuacja nie ulegnie zmianie i nadal bedą rządzić partie, a nie komitety lokalne. a kasa i wsparcie by się Czewie przydały!
        • Gość: :-) Re: POPiS w Częstochowie? IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.10, 00:34
          nie piernicz bo i tak wszyscy pamietaja ze skrzyzowania i mosty sa dziełem Wrony, który napisał projekt i wygrał pieniądze
          • Gość: ja Re: POPiS w Częstochowie? IP: 46.113.240.* 01.12.10, 08:45
            Wrona i projekt...ha,ha,ha
      • Gość: frogman koryto IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.10, 00:19
        Calkowicie się zgadzam, koryto koryto jeszcze raz koryto. Nie ważne miasto, ludzie, rozwój.
        Spalę się ze wstydu ale wygra czerwony (bez mojego głosu)
      • Gość: co sceptyk to poczytaj inny wywiad w netformator.pl IP: 89.76.250.* 01.12.10, 00:42
        tam Pani Poseł również pisze jasno i klarownie, również przeczytasz swojegoguru Matyjaszczyka !!!
      • Gość: gość Re: POPiS w Częstochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 11:08
        Pani Leszczyna oświadczając, że po jej wygranej będzie rządzić POPIS zrobiła wszystko aby mnie zniechęcić do jej wyboru.Nidy nie byłam wyborcą PIS i nigdy nie będę. Nie zagłosuję na nią, mimo. że miałam tak zrobić. Nie chcę aby w moim mieście rządził PIS!!!!!!
    • Gość: mm Re: POPiS w Częstochowie? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 01.12.10, 00:14
      Może najpierw niech się ludzie wypowiedzą w wyborach, a dopiero potem niech Pani dzieli stołki.
      • Gość: Lokalny Patriota Re: POPiS w Częstochowie? IP: *.net.stream.pl 01.12.10, 00:34
        Kolejny strzał w kolano w wykonaniu pani Leszczyny...
        Pierwszy strzał - wielki bilbord z tekstem o Św. Mikołaju!!!
        Drugi strzał POPIS!!!

Bliżej mi do "Czerwonych" niż do "Kaczek" mówiąc kolokwialnie.

Życząc sobie i Mieszkańcom Częstochowy lepszych czasów mówię DOBRANOC.
        • 2511p Re: POPiS w Częstochowie? 01.12.10, 01:11
          Tak, przyjacielu, mysle ze mnie tez. Chyba jednak... Zaglosowalbym na Leszczyne!
        • Gość: ash kolejne mniejsze zło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 05:21
          To już chyba lepszy ten czerwony niż znowu czarny. Kolejne mniejsze zło? Mam to w d...głęboko. I bolszewika i tą panią ze straszna gębą straszącą z billboardów w całym mieście.
    • cyniczne_oko Wlasnie wbila sobie gwozdz do trumny 01.12.10, 06:33
      Ludzie NIE CHCA PiSu u wladzy. Mieli dosc Wrony i wlazidupstwa klechom. Leszczyna wlasnie sobie wbila gwozdz do trumny ( politycznej ).
      • Gość: mm Re: Wlasnie wbila sobie gwozdz do trumny IP: 85.219.229.* 01.12.10, 07:39
        100% racja, ludziom PiS obrzydł już do potęgi i tym ruchem Leszczyna straciła mój głos!!!!
      • Gość: arka POPIS ???NIGDY!!! oddam głos na matjaszczyka IP: *.xdsl.centertel.pl 01.12.10, 10:28
        gdyby nie kumała się z PIS miałaby mój głos
      • Gość: ja Re: Wlasnie wbila sobie gwozdz do trumny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.10, 20:34
        O tyle szanuję PiS, że nigdy nie chciał w swoich szeregach Wrony. Mimo jego podstępnych zabiegów i zapewnień,że jest kandydatem PiS na prezydenta, nigdy nim nie został. I za to cenię PiS,że nigdy do tego nie dopuściło.Teraz poparcie PiS-u dla Leszczyny jest jasne, bo u jej boku nie będzie / w razie wygranej/ Wrony. O to chodziło 90 procentom mieszkańców uprawnionych do głosowania.
    • Gość: ja_ja Re:Leszczyna chce przegrać !? IP: *.54.169.14.tvksmp.pl 01.12.10, 06:39
      chyba nie będę na Izę głosował,
      Nie rób mi tego / POPIS/ Platformo.!
    • jdm2010 POPiS w wyrzucaniu z pracy 01.12.10, 06:56
      POPIS szyderstwa
    • Gość: a-lfa Re: POPiS w Częstochowie? IP: *.net.stream.pl 01.12.10, 07:01
      Niesety czestochwane dal wyrar kompletnej głuot i naiwności - zagłosowali za Matyjaszczykiem na prezydenta nie dając zarazem koniecznej wiekszości SLD w radzie miasta. W tej chwili wobec tego (co Wydaje się być oczywistym) wykranej Matyjaszczyka w niedzielnych wyborach szykuje się nieciekawa sytuacja w miescie. SLD bedzie miec co prawda prezydenta ale nie bedzie miec wikszosci w radzie. A dodatkwo całkiem jest prawdopodobnym iż nie bedzie miało z kim wejsc w koalicje. Efekt sytuacja patowa. Cżestochowianie chcieli zmian po ekipie PO/Wspólnota popieranej po cichu przez PiS niestety zapomnieli iż prócz prezydneta jest jeszcze Rada Miasta w której wikszosć jest niezbedna do rzadzenia. Niestety sLD nie ma wikszosci a jesli dojdzie do sytuacji kiedy w radzie utworzys ie silny blok prawicowy pod cichym przewodnictwem T. Wrony przeciwko chcacym wpwowadzic zmiany sLD to moze byc taki efekt iz ze zmian nie wyjdzie nic albo niewiele. Niestety ze smutkiem stwiedzam iz powstała sytuacja jest bardzo zła dla Cz-wy. A wystarczyło trochę pomyśleć.
      • Gość: vv Re: POPiS w Częstochowie? IP: *.54.171.56.tvksmp.pl 01.12.10, 07:21
        Z jednym sie zgadzam z Pania Poseł - SLD (które stało za referendum) nie wzięło póxniej odpowiedzialności za Częstochowe tylko od razu zaczęło kampania wyborczą..........
        Podoba mi sie także taktyka Pana Posła, który nie identyfikował się z partia i z ludzmi, którzy za nim stoją - to dało mu taki wynik.

I teraz w Radzie Miasta mamy stary beton artyjny, który juz zaciera rece by rodzinami obsadzic spółki miejskie - toz to ostatnia szansa dla nich (ze wzgledu na wiek)

Na pewno energii nie obudzą;-)
        • Gość: A-LFA Re: POPiS w Częstochowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.10, 11:30
          SLD optowało za opcją zerową, czyli za przeprowadzeniem przedterminowych wyborów prezydenckich. Skoro do wyborów nie doszło a władze w mieście przejęło PO kontynuując wizje odwołanego prezydenta - SLD zdecydowało się nie brać w tym udziału nie chcąc legitymizować zła i degradacji miasta. Szkoda, iż Częstochowianie przez swoje błędy doprowadzili do sytuacji złej i nieprzyjemnej dla miasta, kiedy to prezydent i rada znajda po przeciwnych stronach frontu. Jaki może być tego efekt? Odpowiadam - brak zmian, bo prezydent będzie blokował radę a rada prezydenta i stracone kolejne 4 lata. A mogły być zmiany gdyby Częstochowianie poparli odpowiednio mocno kandydatów SLD do Rady Miasta dają SLD większość niezbędna do wprowadzenia zmian. Niestety tak się nie stało wobec tego, choć nie lubię krakać widzę przyszłość swojego miasta w ciemnych barwach. Bo co się nie stanie jest źle. Wygra, Matyaszczyk – pięknie, – ale co z tego skoro zapewne rządzić i wprowadzać zmian nie będzie w stanie z powodu braku większości w RM. SLD się złamie i zawrze koalicje z którąś z partii, co też weszły do RM – tez źle, bo ta partia będzie tzw. hamulcowym nie dopuszczając do zbyt szerokich zmian (zresztą wejście w koalicje to legitymizacja poprzednich rządów w Cz-wie) Wygra Leszczyna też źle, bo wtedy nie zmieni się nic i dalej będzie Częstochową zsuwała się po równi pochyłej. A mogło być naprawdę dobrze wy7starczyło tylko mocniej poprzeć SLD – jedyną siłę, która tak naprawdę chce zmian w Cz-wie. Niestety klamka zapadła wyniki wyborów są jakie są i niestety obawiam się iż nie napawają one optymizmem co do dalszych losów miasta.
    • Gość: wyborca Re: POPiS w Częstochowie? IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.10, 07:27
      Leszczynie mówimy nie! Dba tylko o własny kuper.
      • Gość: xxx Re: POPiS w Częstochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 07:55
        Izuniu po takim komunikacie wolę głosować na Matyjaszczyka.
      • Gość: soft Re: POPiS w Częstochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 19:41
        a jest on niestety bardzo wielki
    • Gość: Shrek Ta Leszczyna wygląda zupełnie jak moja Fiona. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 08:28
      No nie?
      • Gość: nauczycielka Re: Ta Leszczyna wygląda zupełnie jak moja Fiona. IP: *.net.stream.pl 01.12.10, 08:55
        Miałam głosowac na Panią, Pani Izo, ale nie będę.
        • Gość: mirek Re: Ta Leszczyna wygląda zupełnie jak moja Fiona. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.10, 09:07
          głosowałem na Panią w I turze ale dzisiaj zmieniłem zdanie żadnego Pisu mój głos dostanie Pan Matyjaszczyk chociaż komunista
    • Gość: . Re: POPiS w Częstochowie? IP: *.rev.masterkom.pl 01.12.10, 09:07
      mojego głosu w tym momencie po tej deklaracji nie masz
    • Gość: smuga Iza gwarantem zastoju ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 09:28
      Iza gwarantem zastoju ! I tyle !
      Tylko rozliczenie PO-Wroniastej koalicji i jej beneficjentów mogłoby uwiarygodnić p. Izę !
      • Gość: Zeb czerwoni gwarantem biznesowych dealów IP: 192.168.101.* 01.12.10, 16:27
        jak to w historii juz często bywało
    • Gość: zniesmaczony Re: POPiS w Częstochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 09:32
      Czy to prawda, że jednym z wiceprezydentów ma zostać Pani Celińska?? Prosimy o info, co z Sekretarzem i Skarbnikiem - czy znowu zostaną??
      Jeśli odpowiedź będzie 2x na NIE to na Panią zagłosuję z całą moją Wielką Rodziną.
    • Gość: gość Re: POPiS w Częstochowie? IP: 212.87.244.* 01.12.10, 09:37
      Dość już rządów oszołomów i wazeliniarzy, którzy służą tym białym z pod parków. Czas zająć się miastem i mieszkańcami miasta i dla nich coś zrobić, a nie ciągle tylko pielgrzymi. No i przede wszystkim nie wchodzić w tyłek kościołowi, więc ja na pewno swój głos oddam na pana Matyjaszczyka.
    • Gość: gość Re: POPiS w Częstochowie? IP: 192.168.4.* 01.12.10, 09:38
      powinna wygrać jakby nie było to właśnie Leszczyna jako poseł przez 3 lata sprowadziła do Częstochowy 320 ml złotych . To jest FAKT. A Pan Krzysztof ? piiiiiii cieniutko. Kris Ma ładne Mikołaje - tylko trochę z Szuflandiii....;)))
    • marc_pl POPiS w Częstochowie? 01.12.10, 09:47
      Po przeczytaniu tej informacji zmieniam plany i już nie będę głosował na panią Leszczynę - dla mnie pisowski Ryszard Majer jako wiceprezydent jest nie do zaakceptowania.
    • agrafka-1 POPiS w Częstochowie? 01.12.10, 10:02
      Nie chce, żeby w Częstochowie rządził PIS, widzimy co się dzieje w kraju. Kaczyński to nie jest dobry przykład, uważam, ze nie możemy sobie na to pozwolić. Poza tym PIS wyszło na handlarzy, jeżeli p.Leszczyna zostanie prezydentem to koalicja, a jeżeli nie to ??? To się zobaczy i PIS podepnie się do silniejszego. Potwierdza to tylko, że Matyjaszczyk jest dobrym wyborem i mimo, ze miałam dylemat kogo poprzeć - podjęłam dobrą decyzję i będę się jej trzymać. Głosujmy 5.12.2010 na Matyjaszczyka! Nie dla PISu.
      • Gość: Zeb Re: POPiS w Częstochowie? IP: 192.168.101.* 01.12.10, 10:10
        rozumiem, że trzeba dorobić ale taki "profesjonalny" spam na forum
      • Gość: wreszciewiosna Re: POPiS w Częstochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 10:16
        Jak nie Wrona,to Girzyński! Obie opcje do d..y. A dlaczego nie SLD-PO, przecież na poziomie samorządu możemy odpuścić sobie kwestie doktrynalne i kierować się tylko dobrem mieszkańców. Czy nie za lekceważenie sobie naszych interesów przegnaliśmy Wronę? Ale czy stać naszych samorządowców różnokolorowych na wybicie się ponad makropolitykę partyjną?
        Jeśli ich podstawowe hasło wyborcze, czyli dobro miasta nie jest zwykłą ściemą i kitem, to powinni się dogadać, bo przy takim układzie w RM można zrobić miastu dobrze.
        Zatem odrzućcie państwo radni wszelkie uprzedzenia, partykularyzmy i osobiste niechęci
        i ZRÓBMY SOBIE MIASTO!!!
        • Gość: ela Re: POPiS w Częstochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 10:23
          Do dzisiaj miałam watpliwości. Właśnie zostały rozwiane Głosuję za Matyjaszczykiem
          • Gość: gosia Re: POPiS w Częstochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 10:45
            widzę, ze już dziś od rana sld mocno spamuje. ale im sie nie dziwie bo zostali z niczym: nie maja poparcia w rządzie, samorządzie i radzie miasta. zostali sami sobie na wietrze, wyciągali brudy w "poniedzialku' wiec teraz co ich czego?albo samotna stagnacja przez 4 lata albo koalicja z kim - z wrona?hehe na to wychodzi, a to kolejny argument by Leszczyna wypunktowała Matyjaszczyka :)
            • Gość: ela Re: POPiS w Częstochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 10:57
              Masz prawo do własnego zdania ale to nie znaczy że ja nie mam.
              I pozówl, że nie będe argumentowała bo tam gdzie emocje nic nie ma szans.
            • Gość: mieszkaniec Re: POPiS w Częstochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 10:59
              Obudzić UPIORY Częstochowy !
              1.Upiór - MArek B
              2.Upiór- Zdzisław W
              3.Upiór- Wiesław Sz- Prezes
              4.Upiór- A- lekarz
              5.Upiór - Krzysztof M
              6.
              Więcej nie pamiętam ale za wszystkie bardzo żałuję.Spóścizna po marzmie.
              • bonzo1 Re: POPiS w Częstochowie? 01.12.10, 11:27
                Po tej informacji nie będę głosował na Leszczynę tylko na Matyjaszczyka. Żadnego PIS we władzach Częstochowy. Swoją drogą PO robi wszystko żeby wygrał Matyjaszczyk, a on tylko dyplomatycznie milczy i ma rację ...
                • Gość: Zeb bo nie ma o czym gadać IP: 192.168.101.* 01.12.10, 16:26
                  milczy bo nie ma co powiedzieć, nie zna sie kompletnie na zarzadzaniu miastem to mówi, że chciałby żeby czwa sie rozwijała. I co z tego ja tez bym chciał.
    • anpaw1 POPiS w Częstochowie? 01.12.10, 11:17
      Za rok wybory do Sejmu. Matyjaszczyk robiący karierę w Warszawie NA PEWNO zostawi Częstochowę. Leszczyna, nie koniecznie wystartuje w tych wyborach bo ona jest tylko szeregowym posłem. I przy wygranej komunisty mamy za rok kolejne wybory Prezydenta Miasta.
      Kolejna kasa wydana. Zastanówcie się zanim zagłosujecie!!
      • Gość: Beans POPiS: Koalicja dwóch skrajnych partii... IP: *.51.57.114.tvksmp.pl 01.12.10, 11:25
        POPiS: Koalicja dwóch skrajnych partii... Jest to przedwyborczy popis. Te dwie partie w ogóle się nie dogadują więc raczej marnie widzę ich koalicję. Prawda jest tak, że ludzie mają już dość obydwóch partii.
      • Gość: bik do anpaw1 Re: POPiS w Częstochowie? IP: *.2.10.25.tvksmp.pl 01.12.10, 11:35
        A jeżeli się mylisz co do Matyjaszczyka????? To mam nadzieję, że odszczekasz tutaj za rok to co teraz napisałeś. Szybciej Leszczynka będzi się pchała do koryta w Warszawie.
      • Gość: CZESTOCHOWIANIN Re: POPiS w Częstochowie? IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.10, 21:40
        WSZYSCY !!!! ALE NIE DZIOBATY I POPIS-DZIELCY!!!!!
    • Gość: A-lfa Re: POPiS w Częstochowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.10, 11:32
      Jest źle. Niestety wyniki wyborów oznaczają zapewne koniec marzeń o zmianach. Szkoda, iż Częstochowianie przez swoje błędy doprowadzili do sytuacji złej i nieprzyjemnej dla miasta, kiedy to prezydent i rada znajda po przeciwnych stronach frontu. Jaki może być tego efekt? Odpowiadam - brak zmian, bo prezydent będzie blokował radę a rada prezydenta i stracone kolejne 4 lata. A mogły być zmiany gdyby Częstochowianie poparli odpowiednio mocno kandydatów SLD do Rady Miasta dają SLD większość niezbędna do wprowadzenia zmian. Niestety tak się nie stało wobec tego, choć nie lubię krakać widzę przyszłość swojego miasta w ciemnych barwach. Bo co się nie stanie jest źle. Wygra, Matyaszczyk – pięknie, – ale co z tego skoro zapewne rządzić i wprowadzać zmian nie będzie w stanie z powodu braku większości w RM. SLD się złamie i zawrze koalicje z którąś z partii, co też weszły do RM – tez źle, bo ta partia będzie tzw. hamulcowym nie dopuszczając do zbyt szerokich zmian (zresztą wejście w koalicje to legitymizacja poprzednich rządów w Cz-wie) Wygra Leszczyna też źle, bo wtedy nie zmieni się nic i dalej będzie Częstochową zsuwała się po równi pochyłej. A mogło być naprawdę dobrze wy7starczyło tylko mocniej poprzeć SLD – jedyną siłę, która tak naprawdę chce zmian w Cz-wie. Niestety klamka zapadła wyniki wyborów są jakie są i niestety obawiam się iż nie napawają one optymizmem co do dalszych losów miasta.
      • Gość: lll SLD=zmiany na GORSZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.10, 12:34
        facet nie zna problemów miasta i chce być prezydentem? coś tu nie gra... poza tym PO w czasie rządów wykazała się, ale przeciez o tym nie napisali w poniedziałku więc tego się nie czyta. napisali ze było fatalnie i to się powtarza...ludzie żal po prostu. Zacznijcie myśleć sami i weryfikować inrofmacje podane pod sam nos!ciemną masą najłatwiej jest manipulować.

Dostaliśmy mnóstwo kasy, dotacji, wiele się dzieje. Potrzeba jeszcze inwestora - ale to już rola Leszczyny. Czerwoni zablokują wszystko co się zaczeło dziać i nie będzie niczego,jak to powiedział kiedyś konon

i ot macie swoje zmiany - na gorsze
    • videogag.pl POPiS w Częstochowie? 01.12.10, 11:33
      ja na tych dupkow nie glosuje

DZIADEK
    • Gość: fcb Re: POPiS w Częstochowie? IP: 212.87.241.* 01.12.10, 11:42
      No to mojego głosu już mieć nie będziesz. A głosowałem na panią w 1 turze. Mam dość kościoła w tym mieście. A więc masz jeden głos mniej.
      • andreix Re: POPiS w Częstochowie? 01.12.10, 12:18
        witam
        miła pani to już wygrała pani wybory na prezydenta Częstochowy
        publicznie składać deklaracje ze pani wejdzie w koalicję z PiSem to ma pani tupet pogratulować decyzji
        strzeliłaś sobie kobieto w kolano
        mogla pani śmiało powiedzieć że może pani wejść w układ z p. Wroną tez by było śmiesznie
        mając 22% poparcie chciała by pani zostać prezydentem Częstochowy to jakiś żart
        to że pani z kretesem przegra z p.Matyjaszczykiem to jest tak pewne jak by mi kaktus na dłoni wyrósł
        mnie nie wyrośnie, a pani może zostać tylko prezydentem Wolnej Krympy ?
        przegrała pani w I turze a klęską pani będzie dzień 5 XII
        do zobaczenia i pozdrawiam
    • Gość: gosciu PiS w Częstochowie... pomyślimy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 11:57
      w miescie zrobi się ciekawie gdy wygra ostatecznie lewa opcja.
      PO mówi , że o koalicji nie może być mowy z SLD .
      Kto do większosci SLD potrzebny będzie ? PO nie chce, WS za mała... mnie wychodzi tylko jedna opcja.
      • Gość: Janek Re: PiS w Częstochowie... pomyślimy? IP: *.dynamic.chello.pl 01.12.10, 12:04
        O współpracy z PiS mówiła już w wywiadzie, który przeczytałem na netformator.pl
        Obiecywała co prawda, że Wrona nie będzie wiceprezydentem, ale o poparcie PiS zabiega. Jeszcze tylko kaczyzmu w Częstochowie nam potrzeba!
    • sajm POPiS w Częstochowie? 01.12.10, 12:01
      Chciałem zwrócić uwage na jedną rzecz: pani kandydatka mówiła m.in.ze będzie lepszym prezydentem bo jest kobietą. Takie słowa uważam za niedopuszczalne. Wyobraźmy sobie, ze jej kontrkandydat użyłby lustrzanego argumentu - przecież uznalibyśmy że jest wstrętnym męskim szowinistą.
      Jeśli będzie prezydentem, może sie zdarzyć że będzie dyskryminować współpracowników ze względu na płeć. Dlatego w mojej opinii nie powinna piastować żadnego ważnego stanowiska, wszystko jedno czy jest w po, pis, psl sld czy kpzr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka