Gość: osF IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 13.07.03, 22:47 Podobno od wtorku ma być u nas upalnie. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magi104 Re: Upały od wtorku 13.07.03, 22:55 Niestety nie ma kolegi Basturka i nie ma kto się tu fachowo wypowiedzieć. A ja co na to? Hmmm... jak na lato! Odpowiedz Link Zgłoś
radexindamix Re: Upały od wtorku 14.07.03, 12:17 JUCHUUUUUUUUUUUU,NARESZCIE!!!!!!!!!!!!!! Już mam dość chmurnych nastrojów pogody,czekam na chillout na powietrzu! Odpowiedz Link Zgłoś
magda_mistrzyni Re: Upały od wtorku 14.07.03, 20:01 Gość portalu: osF napisał(a): > Podobno od wtorku ma być u nas upalnie. Co Wy na to? mam pytanie : od którego wtroku?? czyzby od jutrzejszego??....oby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osF Re: Upały od wtorku IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 14.07.03, 20:09 Od tego wtorku. Odpowiedz Link Zgłoś
salo Jeśli to jest upał, 15.07.03, 13:47 to chyba faktycznie nadchodzi kolejne zlodowacenie, brr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osF Re: Jeśli to jest upał, IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 15.07.03, 23:51 No, u mnie w lodówce już jest zimno, brrr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Re: Jeśli to jest upał, IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 16.07.03, 00:12 Podobno przesuneli upał na czwartek. Aczkolwiek dla mnie dziś było przyjemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beholder Re: Jeśli to jest upał, IP: 213.216.81.* 16.07.03, 00:56 jakto przesunęli ?? trzeba sie odwołać od decyzji... podobno na przystankach mają zbierać podpisy żeby już od dziś od 13 był upał...zobaczymy co na to nato... (noo noo czekam na dokończenie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Jeśli to jest upał, 16.07.03, 08:45 JA nic nie podpisywalem a Ty?? NIC NIE PODPISYWALISMY :) PS To jest chyba z jakiegos filmu, nie?? Jakiego?? Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Jeśli to jest upał, 16.07.03, 08:56 Przecież pisać nie potrafię jakże bym mógł w tej sytuacji cokolwiek podpisać. Proszę mię do tego nie mięszać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osF Re: Upały od wtorku IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 16.07.03, 22:47 Ja poproszę o 3 stopnie chłodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
radexindamix Uwielbiam taki duchoto-upał m/v 20.07.03, 10:54 m/v znaczy multivalve czyli wielozaworowy Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Upały od wtorku 20.07.03, 10:58 Witam. więc zrobiło się gorąco po zimnej i deszczowej przeszło pierwszej połowie lipca. Ale chłód też powróci za jakieś dni. Burze też sie pojawią zwłaszcza we wtroek i środe. Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Upały od wtorku 03.09.03, 11:12 magi104 napisała: > Byłoby super, prawda??? Magi, a ja durny uwierzyłem, że pogoda się poprawi :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
magi104 Re: Upały od wtorku 03.09.03, 11:24 Cha cha cha... Mam nadzieję, że jeszcze kogoś ten wątek rozgrzeje....;) Odpowiedz Link Zgłoś
radexindamix Re: Upały od wtorku 03.09.03, 12:44 To wcale nie jest takie głupie przypomnienie, bo w przyszły wtorek ma być 25 stopni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
videll Re: Ups! 03.09.03, 13:54 no właśnie! gdzie jest kolega B.? niech mi wytłumaczy co z tymi "upałami" bo już się gubie..! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk No więc IP: 80.51.254.* 03.09.03, 18:58 Tak jak pisałem z kilka tygodni temu - nie wiem gdzi -to wrzesniej taki łasnie jest ale takiego zikna to sie nie spowdziweałem bo prognozowałem temperature na ok 15 st a tu dużo zimniej.. dziś w nocy bytło 5 st a przygruncie dużo zminej nie wykluczone ze był jakiś przyrozek.Dziś było cieplej ale od jutra znowu zimniej ok 9-10 st dzien.Wysoko w górach opady sniegu. dziś w nocy będzie ok 4-5st -przygruncie zimniej. prawdopodobnie w nocy ma padać jeżeli bedzie ok 4-5 st to nie wykluczam opadu sniegu z deszczem tym bardziej że w górach nawet w dzien pada a skoro w górach pada snieg to automatycznie u nas (z uwagi na bliskość ) jest zimniej no i powietrze ostrzejasze. Co do upałów w przysły wtorek to jest szansa ze bedzie cieplej. Ale wielkie upały JUŻ za rok.Moze sie zdarzyć w jakiś dzien i to prawdopodobnie w przysłzym tygodniu ze bedzie cieplej ale temperatura typou 26-27 st może sie zdarzyć ale nia na dłuzej niż na 1 dzień.ogólnie wrzesień zimny i pochmuno- deszczowy. Złotej jesieni nie bedzie =zreszta myśle ze to tylko wymysł. Zima lub jak kto woli przedzimie o nas sie już ociera. W październiku sbieg murowany oczywiście nie bedzie to typowa zima jeszcze ale sniegi juz sie będą pojawiały. Tym chłodny akcentem zakoncze. Jak sa jeszcze pytania to zadawajcie odpowiem ok 23.30 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
salo Podanie do naszego Szamana :) 04.09.03, 10:02 Panie Basturk, ponieważ wybieram się do Zakopanego, zwracam się z uprzejmą prośbą o umożliwienie mi bezdeszczowego pobytu w Tatrach, w okresie od najbliższego poniedziału do 20 września włącznie. Prośbę moją motywuję tym, że muszę pilnie odreagować poremontowy stres w związku z czym muszę się wybrać w góry żeby wyjść z tego doła :) Uprzejmie dziękuję za pozytywne załatwienie mojej prośby :) Z poważaniem - niepoważny Salo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk zwrotka do podania IP: 80.51.254.* 04.09.03, 23:33 salo napisał: > Panie Basturk, > ponieważ wybieram się do Zakopanego, zwracam się z uprzejmą prośbą o > umożliwienie mi bezdeszczowego pobytu w Tatrach, w okresie od najbliższego > poniedziału do 20 września włącznie. > Prośbę moją motywuję tym, że muszę pilnie odreagować poremontowy stres w > związku z czym muszę się wybrać w góry żeby wyjść z tego doła :) > Uprzejmie dziękuję za pozytywne załatwienie mojej prośby :) > Z poważaniem - niepoważny Salo :) rzeczywiscie jesteś niepowazny drogi Salo-aż 12 dni słonecznych i ciepłych!!!. Hmm bardzo trudne zadanie-co nie znaczy że nierozpatrze go pozytywnie oczywiscie. Spróbuje to jakoś załatwic ale od razu cie zmartwie bo 12 dni słonecznych i ciepłych się nie da załatwić jakby chodziło o wielkopolske czy mazowsze to jeszcze by się dało ale nasze południe??? Tatry?? mało możliwe ALE POSTARAM SIĘ!!!!!!! zamówie nam i tobie jakiś halny przed twoim wyjazdem od nas i przyjazdem tam -który przyniesie i nam i tam ciepło. postaram sie zeby tych dni ciepłych i słonecznych była przynajmniej połowa albo nieco wiecej niz połowa.Wielkich upałów nie zamówie bo to nie możliwe ale śniegu już sie nie musisz bać (załatwie Ci to na 100%) no i duzego zimna też.Spróbuje załatwić tak ok 20 st no i w miare dobra pogode. Na te 12 dni twojego pobytu załatwie Ci przynajmniej 7 bez opadów. Chyba moze byc?? Zresztą nie narzekaj tylko łap to co zamówie ;) (patrz wyżej) bo po 20 wrzesnia bedzie zimniej no i powieiw zimy.A październik to wiecie już jaki. Jeszcze jakieś życzenia bo musze je złożyć?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: zwrotka do podania IP: *.unregistered.media-com.com.pl 05.09.03, 08:13 no a nam nie pozostaje nic innego, jak życzyć Salo miłego wypoczynku. Choć nie da się ukryć, że jego wypoczynek odbędzie się ze szkodą dla naszego forum...:( Odpowiedz Link Zgłoś
salo Droga Magi :) 05.09.03, 11:18 Faktycznie nie będzie mnie tu czas jakiś, ale strata dla forum nie będzie zbyt duża, ostatnio sporo osób się uaktywniło dzięki czemu rzeczywiście nasze forum nieco się rozruszało :) Zgodnie z Twoją radą zabiorę z sobą czapeczkę i jeszcze rękawiczi i jeszcze ciepłą kurtkę :) ale ciepłych gatek na razie nie biorę :P Pozdrawiam - Salo :) Odpowiedz Link Zgłoś
salo Zapomniałem dodać, że aż się spłoniłem 05.09.03, 11:39 po przeczytaniu Twojego postu Magi :) Z tego wszystkiego nie podziękowałem nawet za życzenia, co śpiesznie niniejszym czynię, dziękuję - do zobaczenia (przeczytania) za dwa tygodnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: zwrotka do podania 05.09.03, 08:46 W takim razie ja prosze o kilka(nascie) dni cieplych w okolicy Kolobrzegu (Dżwirzyno) w terminie od 16.IX do 1.X Dziekuje bardzo za pozytywne rozpatrzenie mojej prosby Kane The Kindred Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: zwrotka do podania IP: *.unregistered.media-com.com.pl 05.09.03, 09:40 No dobra, tobie też życzymy miłego wypoczynku... Nie zapomnijcie czapek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: zwrotka do podania IP: *.unregistered.media-com.com.pl 05.09.03, 10:20 kaner napisał: > ee rekawiczki starcza :) > No , jeśli będziesz stosował takie nakrycie głowy, to wystarczy nawet jedna :D PS Za chwilę będę pętać się po twojej pracy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: i jak, wpadła? n/t IP: *.unregistered.media-com.com.pl 05.09.03, 12:27 kaner napisał: > niee :( > Biurowiec byłego KBO, niekończące się korytarze biur... a skąd mam wiedzieć, w którym pracujesz??????????????????????????????? PS Podaj swoje dokładne namiary, to na pewno forumowicze będą do ciebie wpadać lub przynajmniej przylecą tam zajrzeć, by zobaczyć jak wyglądasz:D PS2 Najśmieszniej by było, gdyby się okazało , ze inny forumowicz klika z biura obok...;) Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: i jak, wpadła? n/t 05.09.03, 12:32 Gość portalu: magi napisał(a): > lub przynajmniej przylecą tam zajrzeć, by zobaczyć jak wyglądasz:D Hehehe, zamiast dzień dobry będą wołać "Kaner - który to !?" > PS2 Najśmieszniej by było, gdyby się okazało , ze inny forumowicz klika z > biura obok...;) Prawda ci to jest :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: i jak, wpadła? n/t 05.09.03, 12:49 Gość portalu: magi napisał(a): > Biurowiec byłego KBO, niekończące się korytarze biur... a skąd mam wiedzieć, w > którym pracujesz??????????????????????????????? > PS Podaj swoje dokładne namiary, to na pewno forumowicze będą do ciebie wpadać > lub przynajmniej przylecą tam zajrzeć, by zobaczyć jak wyglądasz:D > PS2 Najśmieszniej by było, gdyby się okazało , ze inny forumowicz klika z > biura obok...;) :) Raczej nie mozliwe :) Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: zwrotka do podania 05.09.03, 11:12 Gość portalu: basturk napisał(a): > rzeczywiscie jesteś niepowazny drogi Salo-aż 12 dni słonecznych i ciepłych!!!. Miły Szamanku, ja bardzo skromnie prosiłem o dni "bezdeszczowe" ani słowem nie wspomniałem o słonecznych i ciepłych, chociaż gdyby udało się to zrobić byłoby bardzo miło z Twojej strony :) Ale zadowolę się również brakiem deszczu :) Pozdrawiam - skromny Salo :) Odpowiedz Link Zgłoś
salo Do uwidzenia drodzy Forumowicze 05.09.03, 15:18 za jakieś dwa tygodnie :) Jak wrócę to Wam wszystko opowiem ;) Bawcie się dobrze (tylko grzecznie proszę się zachowywać) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk zwrotki do podań IP: 80.51.254.* 05.09.03, 18:53 salo tak jak napisałem zrealizuje zamówienie. Nie bedzie 12 dni bezdeszczowych i ciepłych ale przynbajmniej 7-8 postaram sie załatiwć tzn bezdesczowych i tak około 18st. Wiecej raczej nie da rady. Co do morza tzn od 16 wrzesnia do 1 października jak dobrze pamietam to nie zabardzo bo pod koniec wrzesnia zdecydowanie zimno tak ok 10st a w paxdzierniku powiew zimy. Nad morzem też spróbuje sie załatwić coś fajnego tzn w mairę ciepła tak ok 18 st no i też w maire słoneczncyh. Ale końcówka wrzesnia bedzie brzydka to już teraz uprzedzam. zrobi e wszystko co w mojej mocy abyscie mieli jak naljlepszy-najładniejszy urlop nawet jeżeli to b. trudne ale spróbuje pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: zwrotki do podań IP: *.unregistered.media-com.com.pl 16.09.03, 23:27 Salo!!!! Halo!!!!!!!!! (no, chyba już niedługo wróci...) Odpowiedz Link Zgłoś
salo Wróciłem :) 22.09.03, 11:04 Kolega B. nawet całkiem niźle się spisał :) Wprawdzie tylko w ub. wtorek widoczność była tak dobra, że z Tatr widać było zarówno Babią Górę jak i Trzy Korony, ale pogoda w ub. tygodniu była znakomita dzięki czemu przynajmniej panoramę Tatr można było podziwiać prawie w całej okazałości. Są śliczne :) Wszystkim bardzo polecam :) Pozdrawiam - ceper Salo :) Odpowiedz Link Zgłoś
salo Bardzo dziękuję drogi Szamanie :) 22.09.03, 10:50 Chociaż w pierwszym tygodniu pogoda nie należała do najlepszych to kolejny tydzień wszystko nam wynagrodził :) Dzięki - Salo :) Odpowiedz Link Zgłoś
man_x Re: Upały od wtorku 22.09.03, 16:05 slonko swieci. od piatku jest super, Basturk oby tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Nie ma za co i dzięki aleee.... 22.09.03, 18:43 czego się nie robi dla tyskich forumowiczów... ale mnie ta pogoda trochę znudziła wiec zamówiłęm sobie burze na jutro powinna być jakaś taka wieksza.nikt sprzewciwu nie wyraził wczesniej wiec zamówiłem.Zreszta pisałem wczesniej że pod koniec wrzesnia sie ochłodzi a w a pździerniku pierwsze opady śniegu. Patrzałęm wczoraj na 16dniową poogde na tvn i potwierdzają moje nowinki... :))) Tak czy owak zamówienia zrealizowałem...i z tego tesh się cieszę. pozdrawiam zaklinacz ..pogody i stary baca (pss wcale nie jestem stary ale tak sie mówi) Odpowiedz Link Zgłoś
radexindamix Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 22.09.03, 23:37 BASTURK, JEST SPRZECIW, WETO! POGODA JAK W TEN WEEKEND MA SIE DO WIOSNY UTRZYMAĆ I JUŻ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 23.09.03, 17:10 weto odrzucone. Sprzeciw był zbyt póxnoi nie miał odpowiedniej formy legislacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
radexindamix Re: Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 23.09.03, 22:02 Weto to weto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee IP: 80.51.254.* 23.09.03, 22:21 liberum veto?? odrzucam!!!! za późno choć na pocieszenie dam Ci jeszcze pare w miare ciepłych dni -tak prawie do konca wrzesnia tj ok 27-28.Moze być???? Odpowiedz Link Zgłoś
radexindamix Re: Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 23.09.03, 22:23 Jakoś zdzierże :-///////\\\\\\\ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee IP: *.unregistered.media-com.com.pl 23.09.03, 22:28 Czy ja mogę prosić o pogodną sobotę??? Prośbę swą motywuję, bo wybieram się do ZOO... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee IP: 80.51.254.* 23.09.03, 22:41 Gość portalu: magi napisał(a): > Czy ja mogę prosić o pogodną sobotę??? > Prośbę swą motywuję, bo wybieram się do ZOO... Twoja prośba po 10 min przeanalizowaniu za i przeciw została przez komisje jednoosobową rozpatrzona pozytywnie.... (Forma podania moze być) Odpowiedz Link Zgłoś
basturk i to bedzie juz ta prawdziwa a nie przelotna 07.11.03, 18:43 sądze ze to moze być zima stulecia albo i wiecej.. mam nadzieje ze i tym razem sie to sprawdzi Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: Upały od wtorku 31.03.04, 23:11 Jak ja lubię odświeżać ten wątek. Nawet na wyrost:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Upały od wtorku IP: *.tsi.tychy.pl 31.03.04, 23:16 radexior napisał: > Jak ja lubię odświeżać ten wątek. Nawet na wyrost:) A może to wcale nie na wyrost?? Kto wie... Kto wie... Chyba tylko kolega B. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Upały od wtorku 31.03.04, 23:37 tu napoisz ez e jednak na wyrost... nieco za wczesnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osF Re: Upały od wtorku IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 01.04.04, 22:33 Chciałbym żeby temat tego postu stał się aktualny W sumie nie muszą być od razu upały. Tak ze 20 stopni wystarczy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tych Re: Upały od wtorku 08.04.04, 23:22 Fajnie by było, gdyby tak od wtorku były upały. No może nawet nie upały, ale po prostu cieplej. I bez deszczu proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: Upały od wtorku IP: 80.51.254.* 08.04.04, 23:47 załatwione :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Upały od wtorku IP: *.tsi.tychy.pl 09.04.04, 12:42 Basturk, powaaaażnie???????????????????????? Nie odwołasz tego jutro???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Upały od wtorku 09.04.04, 12:44 Basturk: Trzymamy Cie za slowo, mamy to na pismie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
basturk tak tak powaznie!! 09.04.04, 15:14 heh na pismie jest ale nie ma mojego podpisu ;]]] ale spokojnie bez obawy. sezon zimy 2003/2004 juz zakonczony co prawda w beskidach mnóstwo sniegu a babia góra całkowicie zasypana (widziałem dziś jadąc 137) ale to nic. Zgodnie z zapowiedziami zima była długa od paźzdziernika kiedy to spadł pierwszy snieg do przedwczoraj kiedy to w nocy padał snieg z deszczem i nawet mokry snieg. czyli trwała 7 m-cy. na drzewach zielono jescze nie jest ale za niedługo juz powinno byc. Tak wiec cieszcie sie rozpoczynajacą sie parwdziwą wiosną i latem czyli najblizszymi 5 m-cami bo zima której nie lubicie powróci w październiku a nie wyklucozne ze pierwszy snieg popada pod koniec wrzesnia. ale to dopiero za jakis czas wiosenka i lato będa ciepłe i gorące przeplatane z okresami chłodnymi co da bardzo gwałtowne burze. Tak wiec bedzie to czas (powinien to byc czas) duzych pokazów sił natury.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Pytanie, w który wtorek:> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 15:42 Ide pograć w bale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: Pytanie, w który wtorek:> IP: 80.51.254.* 09.04.04, 16:42 no upałów to nie bedzie w najblizszym czasie ale jakieś 15 st to juz dosc wysoka temp na kwiecien.. Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Upały od wtorku 24.05.04, 13:56 Gość portalu: osF napisał(a): > Podobno od wtorku ma być u nas upalnie. Co Wy na to? No właśnie, co Wy na to ? Odpowiedz Link Zgłoś
uran4 Re: Upały od wtorku 24.05.04, 14:35 salo napisała: > Gość portalu: osF napisał(a): > > > Podobno od wtorku ma być u nas upalnie. Co Wy na to? > > No właśnie, co Wy na to ? > Jak to co??!! NARESZCIE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk hehe niebyłbym taki pewien... ;]]]]] IP: 80.51.254.* 24.05.04, 16:29 Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Taaaak!!! 24.05.04, 17:58 Nie będzie Szaman plół nam w twarz! Pogoda będzie, basta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: Taaaak!!! IP: 80.51.254.* 24.05.04, 23:06 hehe pluł nie bede... miała byc zima stulecia ?? i była!! śnieg nam towarzyszył przez 8 m-cy bo pierwszy sspadł-padał w październiku. No ale myśle ze wystarczy juz zimy i zapewniam ze mozecie o niej zapomniec do konca wrzesnia ;]]] (czyli za neicałe 4 m-ce sprawa powórci :DD) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Ogłaszam koniec "majowej zimy".koniec z krupą śnie IP: 80.51.254.* 24.05.04, 23:12 Ogłaszam koniec "majowej zimy". koniec z gradem (oprócz tym burzowym ale to inna bajka), krupą śnieżną deszczem ze sniegiem i mokrym śniegiem w maju. Dlatego myśle ze juz z pregierza mozecie mnei zdjąć bo coś nie czuje sie zbyt komfortowo.. Poza tym na zimno spójrzcie z innej perspektywy. Następna taka okazja tj widok zimowych gradzin, krupy snieżnej mokrego śniegu 5 st w dzień w maju moze być za 19 lat! ;( ale ja tam jestem optymista i licze z ebedzie sie czesciej powtarzać. Tak czy siak juz dołozyłem do słonca i za niedługo bedziecie mieli ciepło i bardzo ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
kyanne Jest wtorek... 25.05.04, 06:48 Pytam - gdzie jest słonko?! gdzie jest obiecane ciepło?! Jest zimno, deszczowo..ojojjjoj :| Może nie o ten wtorek chodziło.... Odpowiedz Link Zgłoś
katek18 Re: Jest wtorek... 25.05.04, 07:38 kyanne napisała: > Może nie o ten wtorek chodziło.... Zdecydowanie nie o ten :-( Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Jest wtorek... 25.05.04, 07:44 Co tak narzekacie ? Mimo, że trochę wilgotno jest cieplej niż wczoraj :) Pozdrawiam ciepło :) Odpowiedz Link Zgłoś
kyanne Re: Jest wtorek... 25.05.04, 08:26 Narzekamy? :-) Nie.. po prostu chcemy maj w maju :-) pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk QRDE NIE NARZEKAĆ MI TU!!!! IP: 80.51.254.* 25.05.04, 18:04 Nie jest majowo to fakt ale jeszcze kilkadziesiąt godzin temu było 5 st w dzien i równo z deszczem pojawiał sie grad, krupa snieżna i deszcz ze sniegiem!!! Dziś jest juz ciplej mimo przelotnych oapdów. I tak jak obiecałem z dnia na dzien robi sie coraz cieplej. Jutro bedzie już ok 15 st!! co na ostatnie temperatury jest upałem. Na wieksze pocieszenie dodam ze za 2-3 dni juz bedzie ok 20 st a na przełomie maja i czerwca bedzie juz 25 st!!!! I QRDE NIE NARZEKAĆ MI TU!!!! BO JAK SIE WQRZE TO LATA NIE BEDZIE WOGÓLE A ŚNIEG POJAWI SIE W POŁOWIE WRZESNIA ALBO I NA POCZĄTKU!!! i wcale nie groże. to tylko perswazja pisemna.. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: QRDE NIE NARZEKAĆ MI TU!!!! IP: *.crowley.pl 25.05.04, 21:46 Gość portalu: basturk napisał(a): > Dziś jest juz ciplej ... To brzmi jakby nieprzyzwoicie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: QRDE NIE NARZEKAĆ MI TU!!!! IP: 80.51.254.* 25.05.04, 22:37 Gość portalu: magi napisał(a): > Gość portalu: basturk napisał(a): > > Dziś jest juz ciplej ... > > To brzmi jakby nieprzyzwoicie ;) magi???!! co za kosmate mysli masz nzouw??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk P O T W I E R D Z A M IP: 80.51.254.* 06.06.04, 21:08 POTWIERDXZAM zrobi sie upałnie ok 30 st ale tylko na kilkanaście góra klikadziesiąt godzin po czym przejdzie front i sie ochłodzi ale bedzie nadal ciepło bo ok 20 st Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: P O T W I E R D Z A M 06.06.04, 22:24 yeahhhhhh, a potem kolejny front przyniesie już pełnię lata:P Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Może czas wyciągnąć sandały? 07.06.04, 19:00 A wraz z nimi wątek sandałowy. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk a sandały Cie nie olały???? 07.06.04, 20:22 PS juz jutro baaaaardzo ciepło ok 26st!!!!!!!a pojutrze jeszcze cieplej. Ale przy okazji ostrzegam prze dburzami które sa jak wiadomo lokalnymi zjawiskami. Dlatego ostrzegam przed mozliwymi jutrzejszymi ulewami, gweałtownymi porywami wiatru piorunkami i mozliwym gradem.Pojutrze podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: a sandały Cie nie olały???? IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.04, 22:38 Miły kolego!! Moze czas zmienić zajęcie? Może zaczniesz hodować kwiaty? Twoje prognozy wpędzają mnie w depresję, gdyż, niestety, sprawdzają się. Gdzie te czerwcowe noce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: a sandały Cie nie olały???? IP: 80.51.254.* 07.06.04, 22:47 Gość portalu: anka napisał(a): > Miły kolego!! Moze czas zmienić zajęcie? Może zaczniesz hodować kwiaty? Twoje prognozy wpędzają mnie w depresję, gdyż, niestety, sprawdzają się. Gdzie te czerwcowe noce? będą w drugiej połowie sieprnia.. koncepcja z kwiatami tez niezła ale chyba jednak pozostane przy meteorologii.. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Upały od wtorku IP: *.crowley.pl 22.06.04, 14:53 he he he może chodzi o dzisiejszy wtorek????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: Upały od wtorku 22.06.04, 18:54 No tak, biegłem dziś w gangolu na egzamin i odczuwałem przysłowiowy UPAŁ:-) Odpowiedz Link Zgłoś
basturk ano ida upały ba bedzie tego roczny rekord ciepła 15.07.04, 21:50 który w tym roku nalezy do poziomu 27 st. jak narazie ten jednorazowy wybryk w psotaci 27 st zdazrył sie tydzien temu i rzeczywiscie był jednorazowy. Połowa lipca i jeszcze 30 st nie mielismy w tym roku. Ale jest szansa ze moze padnie a w kazdym bądź razie 27 st powinno zostać pobite prze znowy rekord. Myśle jednak ze 30 st padnie. Już od jutra zacznie robić sie cieplej i prawdziwe letnia pogda juz będzie w łikend. Ale nie obejcie sie bez termicznych burz-gwałtownych ale za to lokalnych. A za jkieś 4 dni??..cóż przejdzie chłodny front z gwąłtownymi burzami i sie ochłodzi.. narazie tyrza sie cieszyć z idących dni ciepłych któew tym orku mozna spokojnie policzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk juz jutro temp. zblizy sie do tegor. rekordu: 27st IP: 80.51.254.* 16.07.04, 23:09 juz jutro temperatura zblizy sie do tegorocznego naszego rekordu- 27st od pojurza tj niedzieli juz prawdziwe upały bo słupek rtecie pierwszy raz w tym roku dobije do 30 kreski wiecej na mojej stronce nowej tutaj: pogodatychy.w.interia.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
basturk no i padł tegoroczny rekord ciepła wczoraj: + 29st 19.07.04, 20:46 ale to nei kniec bo pojutrze rekrod ten powinien być pobity jenoczesnie przejdą bardzo potęzne nawąłnice takie przy któych wczorajksza w niedalekich ketach gdzie spadło ok 5 cm gradu wiatr połamał drze3wa a woda pozalewała wiele miejsc to pikus... nie wykluczam lokalnych trąb.. wiecej ostrzezenia i wiesci pogodwych z naszego regionu na mojej stronce o pogodzie: pogodatychy.w.interia.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osF Może ten wątek powienin powrócić? n/t IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 06.08.04, 23:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk jednak myśle niech poczeka do nastepnego roku.... IP: 80.51.254.* 07.08.04, 00:24 jednak myśle niech poczeka do nastepnego roku ten wątek. W tym roku najwyzsza temp u nas to 30 st. I zdazyła się tylko jeden jedyny raz w Tychach w tym roku. Rekor ten juz w 2004 nie zostanie pobity.. ba myśle ze nawet nei zsotanei wyrównany.. co najwyzej to 26 czy 27 st moze sie jeszcze zdarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osF Re: jednak myśle niech poczeka do nastepnego roku IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 07.08.04, 10:25 3 stopnie to nie aż taka duża różnica, może jednak będzie cieplej... Choć jak patrze dziś za okno i na termometr, to nic na to nie wskazuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk no i radze sie przygotowac na burze dosc potezne IP: 80.51.254.* 07.08.04, 14:55 radze sie przygotowac na burze dosc potezne, najsilnijesze sa teraz na słowacji- rejon Bańskiej B. -ok 50 km od granicy w zwardoni-opady w niej dochodzą do 60 i 70 l/m2!!!! a to są już ilosci które zalewaja część miasta. Takiej ilosci wody w krótkim czsie nie jest w stanie odprowdzić kanalizacja.. takw iec obserwuje rozój sytuacji i bed einformował Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Coś Ci się Basturk nie sprawdziło :-D 11.08.04, 17:39 Miało już nie być upałów, rekordów, a tu proszę: dziś przepięknie grzeje, a jutro jeszcze cieplej. Żyć i kole pić:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk wcale ze nie ;) IP: 80.51.254.* 11.08.04, 18:30 przecież pisałem ze tegoroczny rekord ciepła to a ż 30 st i to w dodatku jeden jedyny raz... i wiecej juz tego roku nie padnie dziś było 27 st w cieniu, jutro maksylanie moze paść 30 st ale spodziewam sie z ebedzie tylko ciut cieplej niz dziś tj 28-29.. swoje zdnaie podtrzymuje nadal ze tego roku juz nie bedzie wielkich upałów tj ponad 30 stopniowych.. - bo to są parwdzwie upały. /podsumwoanie półrocza pierwszego na mojej stronie www pogodatychy.w.interia.pl/ / jutro bedzie cipelej ale tak jak napsiałem na poczatku. Od piatku ochłodzenie i burze... a te beda bardzo gwałtowne zresztą jak zawsszy przy froncie chłodnym, problem tylko na tym ze te burze nie wszędzie wsytępują ... alejak chodiz o ten piątek to u nas prawdopodobieństwo tych burz jest bardzo duze.. wiecej napsize jutro jak juz będzie widac konkretny ruch fronu i konkretną róznice temperatur.. wiecej na mojej www pogodatychy.w.interia.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś