Dodaj do ulubionych

Wielka Orkiestra gra

09.01.11, 20:41
Machali nimi w rytm piosenki Voo Woo, która lata temu stała się sygnałem WOŚP-u.

Więcej... czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,8922461,Wielka_Orkiestra_gra.html#ixzz1AZKDrAGS
zespół Voo Woo
hehehe
wiem, wiem...czepiam się...toć to zwykła literówka..żenada!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: kris Re: Wielka Orkiestra gra IP: 195.88.28.* 09.01.11, 20:56
      prezydent Krzysztof Matyjaszczyk wołał: - Jeśli wytrwacie w tym zamiarze, to przyjdźcie do mnie. Osobiście udzielę wam ślubu.

mógł jeszcze dodać, że chciałby skorzystać z prawa pierwszej nocy
      • Gość: Adam Re: Wielka Orkiestra gra IP: 212.87.246.* 09.01.11, 20:58
        Władza nie jednemu rozum już zabrała.
        Ale potraktujmy to jako żart.....
        • Gość: Stanisław Dlaczego nie? IP: *.apus-net.pl 09.01.11, 21:16
          Prezydent jest zwierzchnikiem Urzędu Stanu Cywilnego, więc spokojnie, ma prawo do udzielanie ślubu.
          Taki ślub to w wielu krajach wyróżnienie dla Młodej Pary.
          • Gość: / Re: Dlaczego nie? IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.11, 21:23
            Ślub to jest w kościele.W USC to jest tylko kontrakt.
            • Gość: heheh Re: Dlaczego nie? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 10.01.11, 08:20
              a jak dla mnie to ślub jest w USC, przed urzędnikiem państwowym a nie w kościele przed facetem, który chodzi w sukience... i woła sobie za to razem ponad tysiaka, oczywiście co łaska :].

pozdrawiam normalnych
            • Gość: on Re: Dlaczego nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 10:31
              oj klęcznik się odezwał dynamic
          • aspirata Oczywiście. Tak jest w całej Zjednoczonej Europie. 09.01.11, 23:13
            Gość portalu: Stanisław napisał(a):

> Prezydent jest zwierzchnikiem Urzędu Stanu Cywilnego, więc spokojnie, ma prawo
            > do udzielanie ślubu.
            > Taki ślub to w wielu krajach wyróżnienie dla Młodej Pary.

Oczywiście. Tak jest w całej Zjednoczonej Europie.
            I tak bylo przed zjednoczeniem.

• Gość: jasiu Re: Wielka Orkiestra gra IP: *.54.170.130.tvksmp.pl 09.01.11, 21:28
        Krzysiu chyba Cię..., myślę, że przyszli nowożeńcy będą woleli wziąć ślub kościelny,a nie "matyjaszczykowy"
        • Gość: romek Re: Wielka Orkiestra gra IP: *.isd-hcz.com.pl 10.01.11, 13:08
          Gość portalu: jasiu napisał(a):

> Krzysiu chyba Cię..., myślę, że przyszli nowożeńcy będą woleli wziąć ślub kości
          > elny,a nie "matyjaszczykowy"

Dlaczego? Ja na przykład w ogóle nie zamierzam brać ślubu kościelnego, a jedynie w USC.
      • Gość: alter Re: Wielka Orkiestra gra IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 09.01.11, 21:33
        Powaliło was? Nawet o to musicie się czepiać? To jest jakieś nienormalne.
    • Gość: rok Re: Wielka Orkiestra gra IP: *.prenet.pl 09.01.11, 22:19
      ciekawe , dlaczego dyrektorzy Reala i Praktikera zabronili dzisiaj kwesty wolontariuszom WOŚP na terenie ich obiektów - to jest pytanie. Ochrona skwapliwie ich przeganiała - zgodnie z poleceniem szefostwa
      • Gość: golon Re: Wielka Orkiestra gra IP: 195.88.28.* 09.01.11, 22:24
        żebractwo zawsze odstrasza klientów, wiec nie ma się co dziwić
    • donald-marzy Kolejna wielka wtopa prezydenta Majtyszczyka 09.01.11, 22:32
      Jak ktoś piastujący tak ważne stanowisko może powiedzieć, że osobiście udzieli ślubu narzeczonym, którzy wytrwają ? ? ? Majtyszczyku nie wiesz że ślubu udzielają sobie małżonkowie? Tak! Oni sobie nawzajem ślubują!
      Swoją drogą skoro kolejną taką wielką gafę zaliczył nasz prezydent zastanawiam się kto ślubu udzielił żonie Krzysztofa Matyjaszczyka? I czy może planuje jakiś rozwód z obecną małżonką, żeby udzielić następnego ślubu?
      • Gość: alter Re: Kolejna wielka wtopa prezydenta Majtyszczyka IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 09.01.11, 22:44
        Chłopie, najpierw coś przeczytaj, a potem krytykuj, bo się ośmieszasz. Najgorzej, kiedy nienawiść idzie w parze z nieuctwem.

Uniwersalny słownik języka polskiego PWN, zatwierdzony przez Radę Języka Polskiego - udzielić ślubu: "przeprowadzić ceremonię zawarcia związku małżeńskiego";
        Słownik j. polskiego prof. M. Szymczaka: udzielać ślubu: `potwierdzać akt zawarcia związku małżeńskiego'.
        • emerytx00 Re: Kolejna wielka wtopa prezydenta Majtyszczyka 09.01.11, 23:07
          slubu moze udzielic przedstawiciel usc (czyli urzednik panstwowy) a nie zwykly prezydent
          • Gość: alter Re: Kolejna wielka wtopa prezydenta Majtyszczyka IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 09.01.11, 23:12
            Urzędy Stanu Cywilnego podlegają samorządom, czyli w naszym przypadku właśnie prezydentowi.

Oszaleliście, nienawistni dyletanci.
            • emerytx00 Re: Kolejna wielka wtopa prezydenta Majtyszczyka 09.01.11, 23:17
              nie slyszalem zeby prezydent miasta udzielal slubu
              • Gość: Trzeci Re: Kolejna wielka wtopa prezydenta Majtyszczyka IP: 212.87.240.* 10.01.11, 16:41
                Prezydent miasta Częstochowa jest urzędnikiem który może tę ceremonię przeprowadzić, także dajcie spokój... Czytajcie, później komentujcie
          • Gość: Rozsadek Re: Kolejna wielka wtopa prezydenta Majtyszczyka IP: *.sfc.pl 09.01.11, 23:16
            emerytx00 jak nie wiesz to nie pisz ..własnie ,że może udzielic ślubu bo jest urzednikiem państwowym i cywilny to też ślub.
        • Gość: Rozsadek Re: Kolejna wielka wtopa prezydenta Majtyszczyka IP: *.sfc.pl 09.01.11, 23:11
          gość alter ma racje, nie rozumie i swoim "językiem"tłumaczy.
          Co da ślub...? to już ich sprawa czy "pobiorą' się formalnie czy nie, po za tym nie o tym watek.
      • Gość: do donalda Re: Kolejna wielka wtopa prezydenta Majtyszczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 10:27
        już po idiotycznej ksywie poznać że jesteś kretynem
        • Gość: kk2 Re: Kolejna wielka wtopa prezydenta Majtyszczyka IP: *.isd-hcz.com.pl 10.01.11, 13:05
          Każdy prezydent, burmistrz i wójt w Polsce ma prawo udzielania ślubów z urzędu. Zastępuje wówczas urzędnika USC (tak było też za PRL-u, kiedy to prawo takie mieli naczelnicy gmin).
      • Gość: m,,, Re: Kolejna wielka wtopa prezydenta Majtyszczyka IP: *.wroclaw.vectranet.pl 10.01.11, 13:16
        Nie widze tutaj cudzyslowu wiec to wolna interpretacja dziennikarza ktory albo sam to slyszal i mogl przeinaczyc albo mu opowiadano :)
      • Gość: olala Re: Kolejna wielka wtopa prezydenta Majtyszczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.11, 14:58
        O widzę, że jakiś mega przeciwnik nowego prezydenta. Na religii nasłuchał się że to małżonkowie udzielają sobie ślubu i teraz się wymądrza. A kodeks rodzinny poczytaj!!!
    • sceptyk2009 Oświadczyny przy Światełku do Nieba 09.01.11, 22:39
      A co się w życiu młodych zmieni?
      NIC!
      Czym się różni małżeństwo od narzeczeństwa?
      ...stosunkowo niczym!
      • Gość: Wnerwilem sie Czemu tak Licho !? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 09.01.11, 23:21
        czemu nie bylo fajerwerek???? specjalnie przyszedlem popatrzec na fajerwerki a tutaj lipa... czemu tak biednie? z sylwestra nie zostalo nic? ehhhhh.....
    • Gość: poldek Re: Wielka Orkiestra gra IP: 195.88.28.* 10.01.11, 00:22
      Matyjaszczyk udzieli im świeckiego ślubu, a potem z rozpędu udzieli dziecku świeckiego chrztu i świeckiej pierwszej komunii
      • Gość: Mas Re: Wielka Orkiestra gra IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.11, 20:28
        Gość portalu: poldek napisał(a):

> Matyjaszczyk udzieli im świeckiego ślubu, a potem z rozpędu udzieli dziecku świ
        > eckiego chrztu i świeckiej pierwszej komunii

Ja zostałem zhańbiony chrztem kościelnym bez mojej zgody przez moich rodziców. Szkoda że nie było wtedy matyjaszczyka.
    • Gość: buba Re: Wielka Orkiestra gra IP: 85.202.157.* 10.01.11, 07:50
      ale macie problem. co Was to obchodzi, z chęci dołożenia drugiemu pieprzycie od rzeczy. Wiocha, wiocha, wiocha.
    • Gość: b Re: Wielka Orkiestra gra IP: 195.242.91.* 10.01.11, 10:01
      Qwa naprawde interesująca wiadomosc az sie rzygac chce.
      • Gość: mieszkaniec Re: Wielka Orkiestra gra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 10:40
        Narodziła się nowa świecka tradycja - 9 styczeń - dzień ślubów "matyjaszczykowych"
        • Gość: bik Re: Wielka Orkiestra gra IP: *.2.10.25.tvksmp.pl 10.01.11, 12:53
          Lepiej niech go da Prezydent Matyjaszczyk niż jakiś facet w kiecce
          • Gość: voovoofan Re: Wielka Orkiestra gra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 13:02
            Z całym szacunkiem i sympatią dla Jurka Owsiaka,
            ale ludzie zastanówcie się co to za kraj , że muszą być zbierane pieniądze na leczenie naszych dzieci.
            • Gość: Qlawy Re: Wielka Orkiestra gra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.11, 13:24
              Nie popadaj w histerię ,na całym świecie zbiera się pieniądze na różne cele , na dzieci też i to w zamożniejszych krajach niż nasz.

A dla Jurka Owsiaka szacunek oczywiście.
              • Gość: jaa Re: Wielka Orkiestra gra IP: *.apus-net.pl 10.01.11, 15:16
                myślałam że przeczytam w tym wątku coś o tym jak było na placu, jak przebiegał finał w częstochowie bo nie było mnie w mieście akurat, a tu o ślubach;/ oj forumowicze wasza kultura sie już chyba nie zmieni
                • Gość: ZUZIA Re: Wielka Orkiestra gra IP: *.net.stream.pl 11.01.11, 00:02
                  a ja tam chetnie wrzucilam pare groszy do puszki OWSIAKOWEJ ORKIESRTY.
                  PRZYNAJMNIEJ WIEM NA CO POJDA TE PIENIADZE, BO JE WIDAC W SZPITALACH DZIECIECYCH

inna rzecz, ze z wielu aparatur nasi lekarze nie umieja korzystac, i niektore stoja oryginalnie zapakowane w magazynach szpitalnych, ale to juz inna broszka

w prezeciwnosci do QURWITASU, KTORY TYLKO CIAGNIE I OKRADA!!!!!, TAK jak to bylo z powodzianami i po trabie w Czestochowie

tak samo nie wrzucam pieniedzy jak ktos stoi pod sklepem z puszka i zdjeciem chorego dzieciaka, z podanym nawet "numerem konta pomocy", bo wiem jak sie potem te pieniadze "rozlicza"
                  u nas TEZ JEST TAKA "grupa skubaczy", a potem piwsko chleja, a SZEF sie ma dobrze!!!
                  • emerytx00 Re: Wielka Orkiestra gra 12.01.11, 18:03
                    co do aparatur np kosztuje 0,5mln skorzystac z niego moglo by 100dzieci miesiecznie a limit nfd to 70 po 2 ciekawe z ilu sprzetow lekarze korzystaja po godzinach w ramach prywatnych umów ze szpitalem lub innym osrodkiem zdrowia
                    • Gość: lolek Re: Wielka Orkiestra gra IP: 46.112.8.* 14.01.11, 18:49
                      bylo super na placu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka