Dodaj do ulubionych

Koszt wymiany okien

15.04.11, 20:55
Witam, chciałabym wymienić okno balkonowe (drzwi plus 2 okna) czy orientujecie się ile może to kosztować i jaką firmę polecacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: do w/w Re: Koszt wymiany okien IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.11, 21:23
      "baranie"
      oko a okno, wymiary, usytuowanie itp. sie klaniaja kretynie.
      • pnczestochowa Re: Koszt wymiany okien 15.04.11, 21:33
        Gość portalu: do w/w napisał(a):

> "baranie"
        > oko a okno, wymiary, usytuowanie itp. sie klaniaja kretynie.
        A tak ładniej nie można wyjaśnić? Widać, że rodzice Cię nie kochali...
        • pnczestochowa Re: Koszt wymiany okien 15.04.11, 21:35
          A poza tym, napisałeś bardzo nie zrozumiale. I ot, to przez takich ludzi kraj wygląda jak wygląda.. Człowiek człowiekowi wilkiem, Stachura o takich jak Ty pisał...
      • Gość: ralp Re: Koszt wymiany okien IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.11, 23:20
        Firma Tilmar z Borka ja mam okna od nich cała moja i żony rodzina . Sprawdzone.
        • Gość: noooooo i o to szlo !!!! IP: *.net.stream.pl 16.04.11, 00:16
          chodzi o to zeby teraz wpisac firme ktora zna zalozyciel watku
          i zeby zrobic reklame
          !!!!!

DUPKI
          • pnczestochowa Re: i o to szlo !!!! 16.04.11, 09:37
            Gość portalu: noooooo napisał(a):

> chodzi o to zeby teraz wpisac firme ktora zna zalozyciel watku
            > i zeby zrobic reklame
            > !!!!!
            >
            > DUPKI
            Gdzie o żadną reklamę nie chodzi, pytałam o cenę , a nie nazwę :) Ale jeżeli ktoś podał, to zawsze mogę skorzystać, ale nie muszę.
            • Gość: okna Re: i o to szlo !!!! IP: *.netcominternet.pl 16.04.11, 22:37
              hej poszukaj sobie na forum bo o oknach to juz sie tutaj duzo pisalo napewna znajdziejsz info odpowiednie dla siebie
    • Gość: okna -cena Re: Koszt wymiany okien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.11, 09:03
      Weź wymiary okien i odwiedź kilku sprzedawców > ceny są rożne , ja ostatnio też ćwiczyłem ten temat . Jeżeli ci chodzi o najtańsze to drutex, aluplast, veka ,brigman ,gelan , ale najtańsze nie znaczy dobre . Dochodzi do tego jeszcze montaż - dobry albo spaprany jak w moim przypadku
      Najlepiej popytaj znajomych którzy już przeżyli wymianę okien i skorzystaj z ich doświadczenia
      • Gość: lena Re: Koszt wymiany okien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.11, 20:37
        Tilmar z Borka ? to Ci co u nich na wymianę szyby co zachodzi parą w środku czeka się 3 lata ???
        Fajne jest jak kasę biorą, dobre polecenie !!!.
    • Gość: on_dzis Re: Koszt wymiany okien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.11, 08:47
      Firma OKNOPROF z Kłobucka, tanio i solidny montaż, polecam!
    • tym_ek Re: Koszt wymiany okien 18.05.11, 16:22
      Jeśli chodzi o wymianę okien to najlepiej zaznajomić się z tematem i pochodzić po punktach z oknami.Najlepiej iść do producentów bo po co płacić marże dilerowi... Jak okna są za tanie to coś jest nie tak.Mogli podać ceny netto , kiepskie profile czy okucia a nawet spotkałem się z brakiem uchyłu w oknach. Należy pamiętać ,ze okna kupuje się na lata i codziennie się na nie patrzy.Kupując tanio kupuje się drogo bo okazuje sie ,że później okna są pokrzywione a gwarancja jest fikcyjna.Nie którzy dają nawet 10 lat gwarancji a później są problemy już po roku jak trzeba głupie zawiasy poprzykręcać. Ja kupiłem okna na cały dom u producenta EKO-PLAST na krótkiej i jestem bardzo zadowolony.Cena była porównywalna ale pytałem o rabat i dostałem.Okna mam już od 3 lat i nie mam problemu. Raz dzwoniłem ,że trzeba zawiasy podkręcić i na drugi dzień zostało to załatwione.Ostatnio założyli mi nawietrzaki i wszystko przebiegło sprawnie i profesjonalnie. Polecam satysfakcja gwarantowana
    • Gość: mieszkaniec hgfd Re: Koszt wymiany okien IP: *.play-internet.pl 23.07.11, 20:01
      Dzisiaj każdy chce zarobić nic tanio nie ma-sezon w pełni wszystkie roboty budowlane coraz droższe.
      • Gość: tata Re: Koszt wymiany okien IP: *.net.stream.pl 24.07.11, 17:59
        wejdź sobie np na stronę SKLEPU INTERNETOWEGO NSB z Kazimierzy Wielkiej
        oknomarketu www.oknomarket.pl/SKLEP/9-okna-ru-wysoko-1435-mm( to akurat takie typowe do kuchni za 281 pln )i tam zamów sobie typowe okienko razem z usługą pomiaru i montażu. Co najmniej 100- 150 pln na oknie zaoszczędzisz bo nie będzie pośredników a okna dobrej jakości na solidnym niemieckim profilu prosto z fabryki+ solidna GWARANCJA i firmowa ekipa montażowa
        • Gość: Marta Re: Koszt wymiany okien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.11, 21:50
          A zamów sobie, zamów a nigdy tych okien nie zobaczysz, jakoś opinie się tej firmie popsuły a z solidnością nie mają nic wspólnego. o jakości się nie wypowiadam bo okien się nie doczekałem!!!!!
    • Gość: krzysiek Re: Koszt wymiany okien IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.11, 12:39
      w Oknomarket czekam już miesiąc na jedno okno, bez realizacji, zapłaciłem z góry, dobrze ze tylko za jedno okno, nie wiadomo czy nie zostałem oszukany
      • Gość: tata Re: Koszt wymiany okien IP: *.net.stream.pl 19.12.11, 15:02
        Ja tam zamontowałem latem 2 ich okna z potrójnymi szybami (NSB) i nie narzekam. Wszystko zleciłem firmie "Candor" z ul Krótkiej.( współpracują z NSB ) Teraz też chciałem wymienić ostatnie okienko na deckennika z NSB ale podobno czas oczekiwania mają 2 miesiące więc zmuszony byłem wybrać coś innego Wybrałem na aluplaście - lokalna fabryczka.Czas realizacji 2 tyg od zamówienia( też przez "Candora" bo zależało mi na czasie) Montażyści uwinęli się w godzinkę. (Kuchenne typowe okienko( R U) w bloku -500 pln łącznie z obróbką)
        • Gość: WOJCIECH Re: Koszt wymiany okien IP: *.oxfd-bam-1.adsl.virginmedia.com 03.06.13, 20:42
          CANDOR - ZDECYDOWANIE ODRADZAM. najgorsza firma okienna w Częstochowie. wykonują montaż bez jakiegokolwiek przygotowania. Okna zamontowane u mnie (inwestycja ok. 7 tysiecy złotych) posiadają szczeliny, balkon się nie otwiera. Serwis praktycznie w tej firmie nie istnieje, Główny monter pan Witek - ignorant i niestety CHAM ! wŁAścicielka przerzuca winę na producenta - to straszne w dzisiiejszym swiecie opartym na konkurencji w swiecie usług. Omijajcie firme Candor szerokim łukiem. Gwarancją obarczają samego klienta. Oni mogą zamontowac okna ale co najwyzej w oborze, komorce itp. Wojciech.
          • Gość: ja Re: Koszt wymiany okien IP: *.net.stream.pl 04.06.13, 11:16
            U mnie zrobili szybko i dobrze. Po roku UŻYTKOWANIA ZERO ZASTRZEŻEŃ.Polecam okna z potrójnymi szybami
            • Gość: do ja Re: Koszt wymiany okien IP: *.play-internet.pl 04.06.13, 13:16
              Napisz kto wykonywał oka,kto montował i gdzie.Bo pisać hasła reklamowe i bzdurne to już każdy potrafi.
              • Gość: ja Re: Koszt wymiany okien IP: *.net.stream.pl 05.06.13, 17:38
                Okna z potrójnymi szybami ( NAPRAWDĘ warto za niewielka dopłatą !)producent okien NSB, Zakładali dwaj starsi montażyści z "candora" Szybko i czysto. ( zamawiałem z obróbką) Z czystym sumieniem polecam obie firmy
                Z ostatnim oknem kuchennym dałem ciała bo" NSB" już nie było i połakomiłem się na jakieś tańsze okno ( producenta nie znam) vekę(profil) od lokalnego producenta z którym Candor współpracuje-( z normalnym wkładem-) i niestety widać tą różnicę. Dzisiaj bym wolał zaczekać i dołożyć te parę złotych.
                Na ANIOŁOWIE robią też dobre okna na profilu brugemana- UŻYTKUJĘ JUŻ 3 lata TEŻ POLECAM
          • Gość: Candor Re: Do Pana Wojciecha IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.13, 16:04
            Za okna zapłacił Pan dokładnie 5200 złotych.Profil Avantgarde 7000, producent Dobroplast. Montaż w styczniu 2012, sztuk 11 w stan surowy. Reklamacja dotyczyła 5 sztuk okien. W jednym nie było blokady błędnego RU( wina producenta), w drugim po zdjęciu folii ochronnej wyszły zarysowania na ramie(wina producenta) , trzecią wadą był ubrudzony od środka i zarysowany wkład szybowy(również wada fabryczna) . Z tego co wiem to producent wady usunął. Pozostałe dwie zareklamowane przez Pana sztuki to drzwi balkonowe skręcone w zestawy. Wadliwie funkcjonujące drzwi zgłosił Pan jakiś czas po montażu gdyż w dniu odbioru prac i podpisania protokołu nie zgłaszał Pan do nich żadnych uwag. Przypominam,że montażyści nie uzyskali pańskiej zgody na to aby wady drzwi usunąć. Zainkasował Pan od nich 400 zł i podpisał oświadczenie,że rezygnuje z roszczeń, a usunięcie wad zleci innemu podmiotowi, który właśnie na tę kwotę wycenił swoją pracę. Na te 4 stówy chłopaki mieli dostać fakturę,ale do dnia dzisiejszego się jej nie doczekali. Pierwszy raz słyszę o wspomnianych na początku pańskiego postu szczelinach bo jakoś oficjalnie takiego zgłoszenia nie dostaliśmy.
            • Gość: OLO Re: Do Pana Wojciecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.13, 09:04
              Proszę o opinie o oknach firmy okbud z Wielunia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka