Dodaj do ulubionych

słup tpsa na działce

21.05.11, 16:51
Witam, mam słup tpsa na działce budowlanej i w związku z tym że chciałbym usunąć tą ozdobę mam do Szanownych Użytkowników forum pytanie czy ktoś z Was próbował w drodze negocjacji i dobrowolnie ze strony tpsa usunąć, przestawić, wyegzekwować jakieś odszkodowanie od tpsa?. Czy jest na to jakaś szansa, czy też trzeba to zrobić w jakiś inny sposób. A może ktoś zna firmy które zajmują się tego typu sprawami.
Obserwuj wątek
    • Gość: TYM do quopic IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.11, 17:37
      sprawdz bo z tego co psizesz jestes zaskoczony jaka jest forma umowy miedzy wlascicielem dzialki czy wogole jest taka z TPSA??bo byc moze jest taka umowa,jezeli nie ma mozesz pisac do TPSA o usunieciu co to bedzie trwalo czasu sporo lub tez w formie umowy o sluzebnosc i tu mozna sie potargowac!!! powodzenia
    • Gość: angrusz1 Re: słup tpsa na działce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.11, 20:12
      Problem jest szerszy .
      Są słupy energetyczne wysokiego napięcia na działkach miejskich . Kiedy te tereny były użytkowane rolniczo to nie było tylu problemów . Ale w wielu przypadkach te tereny stały się atrakcyjnymi miejscami dla budownictwa mieszkaniowego i taki słup bardzo obniża wartość działki .
      Firmy energetyczne są już w wielu przypadkach prywatne, dlaczego ja mam płacić podatek gruntowy za teren , który użytkuje prywatna firma .I dlaczego ta firma użytkuje ten teren - mój teren - bezpłatnie ?

Dziwię się, że nie znalazł się jakiś poseł, który by w Sejmie podjął ten temat .

Polecam posłom PiS - niech się popiszą !!
      • Gość: TYM problem juz jest rozwiazany IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.11, 22:02
        poprzez kodeks cywilny oraz ustawe pomagajaca wlascicielowi dzialki jak np sluzebnosc gruntu,a jezeli wlasciciel dzialeczki chcialby sie tego pozbyc i dostac odszkodowanei no to sady powszechne
      • k2i Re: słup tpsa na działce 21.05.11, 23:00
        jak to bez Twojej zgody ?(znaczy włąściciela) TP.SA postawiła ci słup na działce?:o a jeśli już stoi to tp musi ci płacić kasę za dzierżawienie tego miejsca. W każdym innym przypadku wywalsz słup bo to Ty rządzisz tutaj.
        TP jest teraz prywatną firmą ale sądzę że musisz sie udać do spólki TP infrastruktura bo tam teraz same spólki są:)
        • Gość: TYM do k2i ☺ ten slup to mienie spoleczne IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.11, 09:54
          wiec skoro sadzisz ze powinien wywalic bez zgody sadu ?? musial byc zgoda i to nei od wlasciela Tylko wydana z gminy bo slup TPSA jest mieniem spolecznego uzywania wiec niemozna otak sobie to wywalac bo stoi na twym prywatnym terenie!!!sa do tego procedury i prawne i odwolawcze
        • Gość: Tomasz Re: słup tpsa na działce IP: *.a2c-net241.astra2connect.com 11.10.11, 12:09
          witam. mam też słup tp na działce i nie wiem jak się do tego zabrać gdzie zadzwonić gdzie napisać. działka ma 11 arów i chcę tam postawić dom a druty przebiegają w poprzek więc się nie da. poradźcie.
    • Gość: ja Re: słup tpsa na działce IP: *.netcominternet.pl 21.05.11, 22:06
      jest firma do odszkodowań Redeem....tylko oni chyba bardziej zajmują się zbiorowymi pozwami...mnie prowadzą sprawę z "energią"nie wiem jak w sytuacjii z tp sa.proszę zadzwonić i spytać udzielą info.pozdrawiam
    • jedwabnymajdanek podkopac słup 11.10.11, 16:27
      poczekac do zimy az sie obali pod ciezarem sniegu wtedy beda musieli przyjechac i naprawic a wtedy im mowicie zeby zbierali slup za posesje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka