zbyszeklysin 05.10.11, 23:35 Moje wybory: SEJM: Jadwiga Wisniewska - PiS SENAT: Konrad Głębocki - niezależny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wyborca Chyba tylko Lasecki ... IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.11, 07:22 ... wart jest głosu. Reszta niestety nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale Re: Chyba tylko Lasecki ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 09:39 on kandyduje nie w Częstochowie, tylko w powiatach: częstochowskim,myszkowskim, lublinieckim i kłobuckim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubliniczanin Re: Chyba tylko Lasecki ... IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.11, 18:16 przecież to chyba jasne? bardzo dobrze, że powiaty będą mieć Senatora Laseckiego bo Szewiński to bardziej dla Częstochowy kandydat... Odpowiedz Link Zgłoś
fr33 Lasecki, Kasprzyk 06.10.11, 07:24 To ich ludzie wybiorą!!! Pomimo różnic partyjnych to bardzo pozytywnie nastawione osoby i głosuję na osoby, nie partie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
czestochowa2020 www.wybory2011.czest.pl 06.10.11, 09:46 poszukaj informacji o kandydatach na www.wybory2011.czest.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłobuck_city Re: Lasecki, Kasprzyk IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.11, 18:14 Chyba najlepsi kandydaci, którzy po wyborach będą pamiętać o swoich wyborcach! Odpowiedz Link Zgłoś
neverever_2 Rozpondek, głębocki! 06.10.11, 09:36 Tylko Rozpondek (PO) i Głębocki (niezależny) się nadają. Mają kompetencje, wiedzę, doświadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Popieram: Wiśniewska, głębocki! IP: *.centertel.pl 06.10.11, 09:50 Ja też zawsze głosuję na ludzi, nie na partie. Dlatego wybieram: Wiśniewska, Głebocki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Biernat IP: *.play-internet.pl 06.10.11, 19:17 Biernat, inteligentny, rozsądny, wie co mówi i robi. Pani Rozpondek to już przeszłość, szkoda, że kończy bez godności popierając Sabata, który jest poniżej krytyki forum.gazeta.pl/forum/w,55,129432830,129432830,Sabat_forumowych_troli_UWAGA_.html?fb_ref=v1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: Biernat IP: *.prenet.pl 06.10.11, 20:43 Drużyna Biernata i Izy niech zakończy już swoją krecią robotę. Wstyd i żenada. Tonący brzytwy się chwyta... szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik Re: To oni chcą do parlamentu IP: *.dynamic.chello.pl 06.10.11, 11:10 Głosujmy na normalnych ludzi, którzy są ZA ŻYCIEM !!! Tutaj są tacy właśnie kandydaci: Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lol Only Sabat & Głębocki;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 11:44 Jak w temacie... Odpowiedz Link Zgłoś
neverever_2 Re: Only Sabat & Głębocki;) 06.10.11, 11:53 Głosujcie na ludzi związanych z platformą ideowo a nie polityczne miernoty kryjące się za szyldami partii! Do senatu Głębocki, bo chyba jako jedyny ma facet łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Only Sabat & Głębocki;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.11, 15:45 To para , która jest spuścizną po panu Tadeuszu.Pan Głębocki nie ma najmniejszych szans ani z Szewińskim, ani z Warzochą.Pycha i zawiść go już zgubiły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Szewiński i Bramora (Palikot) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 16:06 a to moje typy:) - SZewiński i Bramora z ruchu Palikota Odpowiedz Link Zgłoś
ciemnobedzie Re: Czy warto oddać głos na Pana xxxxxxxx ?. 06.10.11, 16:50 Można o Nim powiedzieć - polityk cudotwórca. Jest bez wątpienia pierwszym politykiem po prawej stronie sceny politycznej ( aktualnie poseł PIS) ,który dokonał rzeczy wydawałoby sie niemożliwej, a mianowicie jest ojcem chrzestnym trwałej koalicji PIS- SLD w mieście. Ludzie związani z Solidarnością po ponad dwudziestu latach od transformacji ustrojowej razem z SLD budują lepszą przyszłość Częstochowy. Pan poseł xxxxxxxx już kilka lat wcześniej dążył do takowego porozumienia ale na drodze stanął mu prezes PIS - J. Kaczyński, który zawiesił go za budowanie porozumienia z SLD. Pan xxxxxxxx jednak uparcie dąży do celu dla lepszej przyszłości. ( kogo?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Warto głosować na uczciwych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.11, 21:09 prezes PiS zawiesił posła za domniemanie ,iż ten i PiS brali czynny udział przeciwko Wronie w referendum.Al;e Prezes PiS to mądry facet, odwiesił go bardzo szybko.Widać miał powody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewodniczański Nie obrażaj Soldarności IP: *.apus-net.pl 06.10.11, 21:14 Pan o którym piszesz niewiele ma wspólnego z Solidarnością. Co prawda próbował się podlizywać się szczególnie przed wyborami, ale bez większego odzewu. Czasem komuś "załatwił" pracę w podległych PIS-owi zakładach i nic więcej. Aha płaci za lokal w budynku na Łódzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blacharzz Re: Only Sabat & Głębocki;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 19:03 Głębocki już dawno odciął się radykalnie od Wrony i jako jedyny jest prawdziwie niezależny. Sabat z platformy do sejmu, czas dać szanse młodym a nie hodować ciągle na państwowym wikcie te stare próchna co i tak wcześniej danych im szans nie wykorzystały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: denver Re: Żanych czynnych samorządowców... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.11, 01:41 Nie głosuję na żadnych obecnych radnych - sprzeniewierzyli się i dorabiają tandetną ideologię do swoich decyzji parcia na salony... Skreślam konsekwentnie Balta, Biernata, Gębockiego, Adamkiewicza, Kurpiosa, Sabata, Wabnica i resztę tego samorządowego towarzycha... Najpierw wywiązać się z przyjętych, bez przymusu, obowiązków, zdać sprawę publice, a potem spadać gdzie się chce... Dodatkowo skreślam ich za haniebne traktowanie potencjalnych wyborców za idiotów: Balt mówi: "- Decyzja nie była tylko moja, sztab ludzi o tym decydował. Poza tym prezydent miasta Krzysztof Matyjaszczyk poprosił mnie, abym startował, bo chciałby ze mną współpracować jako posłem. Nie jest to dla mnie ambicjonalna sprawa." - skoro "sztab zdecydował" - to ja dziękuję takiemu ubezwłasnowolnionemu osobnikowi... Trzy zdanka i trzy bałamuctwa pod publiczkę... A poza tym szkoda słów... Biernat mówi: " Mnie namówili sami mieszkańcy, gdyż uważają, że więcej mogę dla nich zrobić jako poseł. Funkcja radnego, a szczególnie radnego opozycji jest bardzo trudna."- jeśli namówili tego pana mieszkańcy przychodząc do biura partii, jeśli go tak łatwo namówić to nie wzbudza mojego szacunku i też mu dziękuję, a poza tym chciałby być posłem rządzącego ugrupowania, a nie opozycji, bo jako radny opozycji jest już zmęczony... współczuję... nic, kompletnie nic nie pokazał, oprócz gadki szmatki, i już chce więcej zrobić... oczywiście w sejmie... nie, najpierw tu trzeba się wypróżnić i do końca i czyściutki aspirować dalej - widziałem plakat kandydata z parafrazą: młodość, złapał, srogość... coś w tym jest... Głębocki - mój boshe... mówi "... w parlamencie mogę być nawet bardziej aktywny i skuteczny. Będę miał większy wpływ na prezydenta miasta Częstochowy jako senator niż radny". Ten znowu chciałby mieć większy wpływ na prezydenta miasta... bo teraz może tylko oglądać mu plecy... Pycha i próżność w natarciu -" mogę być nawet bardziej aktywny..." - śmieszna obietnica... Nie będę się pastwił nad listem do mieszkańców - "walczmy o województwo częstochowskie" - " jeśli nawet taka ustawa w Sejmie nowej kadencji by przepadła to jednak jeśli kiedyś za 5, 10 czy 15 lat władze kraju powrócą do korekty podziału administracyjnego wszyscy w Polsce będą pamiętać, że Częstochowa chce mieć własne województwo". Kropka. To mógł napisać tylko Prof. PCz WyZarz dr hab..... Adamkiewicz - "... teraz swoje doświadczenie chciałbym „sprzedać” dalej" - tylko "handlarz" własnych doświadczeń... Kurpios - "- Moje doświadczenie samorządowe jest cenne w sejmiku województwa, ale lepiej bym się czuł w roli posła". - a któż by się nie czuł lepiej w roli posła? I jak przystało na dyplomowanego ortopedę wie że jest cenny... powiem więcej... bezcenny. Sabat - mówi: "... będąc posłem mogę mieszkańców bardzo aktywnie wspierać". No comment, no limits ...absolutne nic.... Wabnic - gdy czytam, że politolo..., że „powiększa swoje spektrum działania i nie są to jakieś cuda na kiju” - to pytam otwarcie, ale eufemistycznie: o ile wzrosła nam w ostatnim, powiedzmy 10-cio leciu, liczba utytułowanych cieniasów? Już Mrożek martwił się tym zjawiskiem pisząc ze złością w liście do Lema: "Zdaje się, że niewiele osób przejmuje się przyrostem naturalnym, mnie stale przeraża myśl, że z każdą sekundą rośnie liczba idiotów". Lem mu wtóruje: "Z kretynizmem jeszcze nikt nie wygrał"... Myśli kandydatów za tygodnikiem regionalnym: www.7dni.com.pl/Aktualnosci/?id=452&addComment=no PS Brakuje mitu tu chłopców z PiSu ... a nie jest Jerzy Sądel , radny powiatu kłobuckiego, kandyduje na posła, ten mówi: "... z Boską pomocą mandat otrzymam. Sam powiat niewiele może zdziałać i ja jako radny też" Pytanie go zaskoczyło, ale jak mówi - „... z Boska pomocą mandat otrzyma” i wtedy nam pokaże swoje walory... strach się bać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jach Re: Żanych czynnych samorządowców... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.11, 11:47 Jak nie na ludzi związanych z samorządem, którzy od podszewki znają sprawy miasta to na kogo? Ludzi z ulicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kmita Re: Żanych czynnych samorządowców... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.11, 15:52 Bartku O. vel Denverku a może byś tak o swoich ulubieńcach z PO coś więcej napisał, najlepiej o Izuni ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: denver Re: Żanych czynnych samorządowców... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.11, 18:02 Kmita Piotr to był protektor poetów i uczonych, wystarczyło tylko 450 lat, by jakiś jego pociotek zszedł był na psy... gończe psy... jak tak dalej pójdzie to... cała nasza Ojczyzna spsieje... ot, taka republika kundli... O Izuni napiszę gdy: - przyjdzie chęć i przekroczy miarę rzeczy adekwatnej do pozycji, którą piastuje i do której aspiruje, O moich innych "ulubieńcach" napiszę jeszcze... pp. Drygas, Giżyński, Graj... jeśli zdążę, na razie oddaję się błogiemu lenistwu i "Niemytym duszom" zanim przejdę do "czynu intelektualnego na radykalnych opartego poglądach... no, a w niedzielę "Bal w operze" - "... I już - do loży - która? druga... Na tajniaka tajniak mruga, Na lewo, na prawo, na le, na pra, A w środku już orkiestra gra, Orkiestra gra! Orkiestra gra! Ostro gra orkiestra-kiestra..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: częstochowian Re: Ruksza , Głębocki ... IP: *.dynamic.chello.pl 07.10.11, 22:54 właśnie że wybierzcie czynnych samorządowców, to najszybciej odczujecie poprawę w lokalnym środowisku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: denver Re: Ruksza , Głębocki .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.11, 00:37 częstochowian - nie bądź większym cynglem od strzelby, z której mierzysz... Poprawę mogą odczuć co najwyżej owi popaprańcy z samorządu, kasta nietykalnych huncwotów, - ni szczur, ni pliszka... Dajemy odpór tym miłośnikom szczebiotu... wybieramy stonowanych, normalnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Biernat IP: *.play-internet.pl 06.10.11, 18:32 Biernat. Sabat to debil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiiiiiii Re: Biernat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 19:13 Normalnie black sabat na tym forum :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: Biernat IP: *.prenet.pl 06.10.11, 20:46 Ależ merytoryczna wypowiedź hahaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: częstochowianin Re: To oni chcą do parlamentu IP: *.rev.masterkom.pl 06.10.11, 18:01 do sejmu Grzegorz Boski a do senatu Konrad Głębocki W młodych siła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia Marcinbiernat IP: *.play-internet.pl 06.10.11, 18:28 Marcin BIERNAT - jedyny sensowny człowiek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość niedzielny Re: Marcinbiernat IP: *.play-internet.pl 06.10.11, 18:41 Rozmawiałem na promenadzie z Sabatem i Biernatem. Sabat nie potrafi odpowiedzieć nawet na pytanie jakiego koloru jest zielony balonik. Biernat mnie zaskoczył. Chłop jest nie do zagięcia. Wie czego chce i ma doświadczenie. Pewnie halinka dała mu dopiero 12 bo dużo więcej wie od niej i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Marcinbiernat IP: *.net.stream.pl 06.10.11, 19:58 Ja też głosuję na Marcina Biernata i oczywiście na Andrzeja Szewińskiego:-) Odpowiedz Link Zgłoś
gad_z_rakowa To oni chcą do Parlamentu 06.10.11, 21:49 mysle ze biernat i szewinski to byloby rozsadne oddanie glosu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: To oni chcą do Parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.11, 11:51 Szewiński gó... zrobił dla Częstochowy i zapewne w przyszłości będzie podobnie. Biernat ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja To oni chcą do Parlamentu IP: *.internetia.net.pl 06.10.11, 23:05 Jak dla mnie Kurpios - sensowny i ogarnięty, a przede wszystkim Człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Re: To oni chcą do Parlamentu IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.11, 23:22 Izabela Leszczyna do sejmu - jest przebojowa i nie czyta z kartki gdy zabiera głos w sejmie Wojciech Konieczny do senatu myślę że jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clear Re: To oni chcą do Parlamentu IP: *.dynamic.chello.pl 07.10.11, 00:41 Ale z Was wychodzi szydło w tych wyborach....ciotki, bracia i inne pocioty rodzinne na forum trolluja za swoimi ....barany jedne. Ja zagłosuje na platforme...ale nie bedzie to ani pierwsza piatka, ani kurpios ani biernat, zagłosuje na kogos kto na tej liście sam z własnej woli, zrobił cos co jest warte mojego głosu i jest z poza tego debilnego ukladu...Bo ta osoba zrobiła cos dla społeczeństwa sama bez pomocy układów!!!!!!!! ps. nie znam tej osoby osobiscie ale ze strony internetowej wyglada ze ma łeb na karku i przede wszystkim nie robi jaj jak cała reszta kolesiostwa ps. pisze osoby coby sie padlinożercy nie rzucili z debilnymi komentarzami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głos na Warzoche Re: To oni chcą do Parlamentu IP: 31.42.2.* 07.10.11, 08:58 Do Senatu najlepszym kandydatem jest Artur WARZOCHA - człowiek z duzym doświadczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Głębocki, Biernat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.11, 12:02 bo patrzę na osobę a nie na szyldy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Częstochowian Re: Głębocki, Ruksza IP: *.dynamic.chello.pl 07.10.11, 22:37 Ja też patrzę na osobę, a nie na szyldy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maggnes Re: To oni chcą do parlamentu IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 07.10.11, 12:09 Głębocki niezależny raczej nie jest, to człowiek Wrony, a Tadkowi mówimy NIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PPP Polska Partia Pracy - Sierpień 80 IP: *.khw.pl 07.10.11, 12:32 Witam Chciałbym gorąco namówić Państwa, Państwa rodziny, Państwa znajomych do czynnego wzięcia udziały w wyborach 9 października 2011 roku i oddanie swojego głosu poparcia na listę Polskiej Partii Pracy - Sierpień 80. Jesteśmy ugrupowanie lewicowym powstałym na bazie związku zawodowego, nie jesteśmy ugrupowaniem parlamentarnym oderwanym od rzeczywistości, my na co dzień pracujemy, obcujemy ze zwykłymi ludźmi i tych ludzi chcemy reprezentować w Parlamencie RP. Dla bliższego zapoznania się z naszym programem jak i linią prowadzenia Polskiej Partii Pracy - Sierpień 80 poniżej zamieszczam odnośnik do naszej strony internetowej. partiapracy.pl/ Z pozdrowieniami Andrzej Garbela lat 32 Rodowity mieszkaniec Lublińca Kandydat do Sejmu w okregu wyborczym 28 z ramienia Komitetu Wyborczego Polkiej Partii Pracy - Sierpień 80 LIsta nr 6 Pozycja na liście 14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiu Re: Polska Partia Pracy - Sierpień 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.11, 15:27 Pozdrowienia od Muńka www.youtube.com/watch?v=Ys7LI5wQh5s&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: part2 Re: Polska Partia Pracy - Sierpień 80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.11, 15:28 Obudź się! Oni Tobą manipulują! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x34 Głębocki i ? IP: 188.95.29.* 08.10.11, 00:54 Głębocki i Janus. Warzocha za słaby. Odpowiedz Link Zgłoś
donald-marzy Ryszka i Ruksza. Senator i poseł. I basta! 07.10.11, 22:36 Brygado RR do dzieła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vox populi Re: Ryszka i Ruksza. Senator i poseł. I basta! IP: *.dynamic.chello.pl 07.10.11, 22:40 oddałbym głos na Ryszkę, ale to nie mój okręg wyborczy; Głębocki jako niezależny jest najlepszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka Re: Ryszka i Ruksza. Senator i poseł. I basta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.11, 00:43 vox populi - Ryszka poza zasięgiem, ancychryst...Głębocki - przetytułowany bezprawnie, co u nadzwyczajnego prawnika jest dyskwalifikacją intelektualną i etyczną... Do wora z nim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ryszka i Ruksza. Senator i poseł. I basta! IP: *.play-internet.pl 08.10.11, 08:10 chyba najśmieszniejsza to kandydatura,chce dogonić swego starego guru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: denver Re: To oni chcą do parlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.11, 01:17 ... pociąg się spóźnił... Drygas - nigdy... To izba parlamentu dla dojrzałych i roztropnych - przynajmniej docelowo, w perspektywie, powiedzmy, by nie zniechęcić, dwudziestu lat... a tu tupeciarstwo i obciach pała nadal, i żerowanie na niepamięci potencjalnych wyborców... Drygas nigdy...jak to często bywa u tego gościa z logiką na bakier, bo weźmy na przykład końcowy fragment , swoiste resume-wezwanie z "poniedziałkowej" serii: ”... proszę więc Państwa o głosy 9 października. Wtedy podczas referendum w 2009 r. wygraliśmy razem. Wygrajmy i dzisiaj!”... a przecież cała seria artykułów, w tym powyższy, jest o „przegranej” - „... cała dotychczasowa prezydentura Matyjaszczyka to jedno wielkie zaniechanie...”. Przecież sprokurowana zmiana, powiedzmy, „złego” na gorsze to żadna wygrana – to kosmiczna porażka, a zapowiedź kolejnego referendum to nic innego jak przyznanie się do absolutnej klęski – groteskowej klęski... jak chłoptasie w krótkich majtkach (Matyjaszczyk, Balt, Danek, Wabnic...) wyjelenili gwardiejców (Kulawik, Kocyga, Drygas...) - ograli jak małego kazia, ale nie było to trudne - trafili też na osobników bez wyobraźni i znajomości samorządu - partyjnego kartelu... Więc nie wygraliśmy w 2009 – przegraliśmy czas, stracone korzyści i szanse... osłabiliśmy i tak wątły kapitał społecznego zaufania w klimacie współpracy na rzecz miasta i jego mieszkańców… Ani się śni, byśmy chcieli „wygrać” w tym samym stylu, bezproduktywnie... zaspokajając co najwyżej, wzmożone nadmiernie, osobiste ambicje poślednich, w większości, kandydatów... dupa blada... Graj - pan, który z uporem lepszej sprawy, twierdzi, że Częstochowa miała ponad 280 .tysięcy mieszkańców... bredzi, zwyczajnie jest leniwy umysłowo, by sprawdzić tak prosty fakt i nie wprowadzać w błąd młodego pokolenia, a już przypisywanie sobie zasług obniżenia bezrobocia w ówczesnych czasach 1995-1997, zakrawa na próżność, co najmniej... dzisiaj inne motory napędzają tu i siam, poza Czewą niestety, rozwój miasta... Giżyński - średni Szu skoro ogrywa go Wiśniewska, kompetencje doskonałe na instruktora creative writings fiction, poetry, or non-fiction, w młodzieżowym domu kultury, trudno polubić zniechęcającą krzyżówkę bufona z kabotynem, zasklepionego w swoim mitomaństwie i stereotypowym myśleniu o lokalnej mocarstwowości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: denver Re: Uszanuj ciszę wyborczą!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.11, 18:30 neverever_2 - ciszę wyborczą wymyślili idioci, a najlepsi z nich kretyni zrobili z tego pomysłu prawo, martwe prawo, zwłaszcza w dobie internetu... To pogarda dla wolności wypowiedzi... W Ameryce, która nie jest we wszystkim dla mnie wzorem, o ciszy wyborczej nie słyszeli... Groteskowi lub cyniczni politycy walczą o nasze głosy licytując się na "idiotyzmy i tanie chwyty propagandowe", a my mamy siedzieć cicho... Słusznie zauważył MZ, że "... w partiach awansuje się dziś nie mimo swej głupoty, tylko dzięki niej.Ignorancja jest wysoce pożądana. Intelekt i wiedza wywołują nieufność wyborców, którzy woleliby, żeby wybrany prezydent/poseł/senator/radny był taki jak oni... musi istnieć błąd w systemie politycznym, jeśli winduje on do władzy takich ludzi..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Uszanuj ciszę wyborczą!! IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 08.10.11, 19:11 o ciszy wyborczej i prawie do głosowania Odpowiedz Link Zgłoś