Dodaj do ulubionych

MPK i MZDiT protest

29.10.11, 10:00
proponuje rzeczwyiscie zrobić protest albo cos i mowie calkiem serio bo jaja sobie robia
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: MPK i MZDiT protest IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.11, 10:59
      fishki.pl/fishka,Nawet-jakbys-nie-chcial-to-i-tak-musisz,7891.html
    • pepikcz Re: MPK i MZDiT protest 29.10.11, 14:51
      Popieram przydała by sie jakas iniciatywa ze strony mieszkancow i tych, ktorzy sa zmuszeni do korzystania z tego BUBLA jakim jest MPK. Wczoraj czekalem na przystanku na autobus linii 24 przez 25 min. Bylo to ok godz. 19 czyli juz nie za cieplo i nie chce mi sie nawet myslec co bedzie zima. O tramwajach nie wspominam bo sytuacji, ze nie przyjezdzaja a pozniej sa 3 na przystanku widzialem juz wiele. Robia sobie tam co chca. Moze zorganizujemy dzien bez komunikacji miejskiej ? Kazdy kto bedzie mogl uruchomi auto, rower, nogi :) Cokolwiek by dac do zrozumienia tym baranom, ze tak dalej byc nie moze. Btw. kto jest zarzadca MPK ? Chodzi mi o to kto im moze wlepic kare ?
      • Gość: lomka Re: MPK i MZDiT protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.11, 15:23
        z tego co wiem to w wiekosci nalezy do miasta niestety dlatego blokowane sa weszelkiem mozliwosci stworzenia konkurencji.
        jak napiszemy do magistratu to podejrzewam, że nic nie da....
        moze sie zbierzemy i jakis manifeścik zrobimy
        mozna byz robic dzien bez autobusu ale to nie wyjdzie do konca bo ludzie jak mieszkaja na peryferiach to nijak nie dajada do pracy czy do centrum
        prosze Was o mobilizacje i zrobmy cos!!
        • Gość: pasażerka Re: MPK i MZDiT protest IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 29.10.11, 18:17
          Też jestem za protestem. Szlag mnie trafia jak codziennie jak idiotka stoję i czekam po 20 min na spóźniające się autobusy a potem wsiada się jak do kurnika gdzie jeden stoi na drugim w niemiłosiernym smrodzie i jeszcze bilet trzeba skasować jak mozna dojść do kasownika. Banda złodziei. Oni nie wywiązują się ze swoich obowiązków to niech ich szlag ale ja za to płacić nie mam więcej zamiaru!!!
          • Gość: tak Re: MPK i MZDiT protest IP: *.opera-mini.net 29.10.11, 19:30
            proponuje ustalic termin i zebrac sie warto napisac na nk czy facebooku gdzie co o jak. no i napisac jakas ulotke i chocby ja pokserowac i porozwieszac po przystanlach
            co wy na to?
            • Gość: gość Re: MPK i MZDiT protest IP: 212.87.241.* 29.10.11, 19:57
              i co dalej
              • Gość: Anty MPK !!! Re: MPK i MZDiT protest IP: *.54.168.122.tvksmp.pl 29.10.11, 20:12
                W 5 min tego się nie zorganizuje. Spokojnie akcja na pewno będzie :) Nie wierze, że nikt nie się za to nie weźmie.
              • Gość: tak Re: MPK i MZDiT protest IP: *.54.168.220.tvksmp.pl 29.10.11, 20:15
                no to nie rób nic tylko nie miej pretensji, że Cię robią w jajo.
                i ze musisz czekać po 30 min na przystankach
                • Gość: gosciowa Re: MPK i MZDiT protest IP: *.54.168.220.tvksmp.pl 31.10.11, 10:29
                  znaczy nic nie zrobimy bo widze ze temat ucichł
                  • Gość: licho Re: MPK i MZDiT protest IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.11, 10:47
                    rozmumiem jest kasa trzeba ją wydać w terminie i dlatego te wszystkie utrudnienia w komunikacji .Ale trzeba to robić z głową
                    Dlatego nie rozumiem dlaczego zatramwaje już z zajezdni wyjeżdzają parami i podczas jazdy blokują całą jezdnie .
                    Dzisiaj przed godziną 9 czekałm piętnaście minut na zajeżdni na zatramwaj .a nąępnie
                    w między czasie przyjechały trzy tramwaje z Rakowa .
                    A nastepnie podjechało kilka zatramwaji i tak kolumną pojechało w maisto.
                    Cz y przemądrżały pan dystrybutor nie może swojej głowki wychylić przed okienko ,aby zobaczyć co się dzieje na jego podwórku .
                    Jak on ma koordynować komunikację w mieśćie skoro na sowim podwórku nie potrafi!!
          • Gość: licho Re: MPK i MZDiT protest IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.11, 10:54
            Ale jedno w MPK funkcjonje bezbłędnie KANARY .
            ZATRAMWAJ MOŻE SIE SPÓŹNIC I prawie godzinie ,ale kanary zawsze w gotowości bojowej .
            Na trasie zajeżdnia Aleje potrafą kontrolować wyłącznie starsze osoby i młodzież nawet 3 razy, omijając meneli i tzw. złotą pijaną i naćpana " młodzież "
            Swoją gorliwość wykazują przede wszystkim w wigilię ,wielką sobotę i długi weekend zaduszkowy ,sierpniowe pielgrzymki.
            I to dzięki nim Cz-wa cieszy się opinią miasta wrednych ludzi i to oni zapracowali na "sukces "
            lewicy w ostatnich wyborach.
            Ja rozumiem to ich praca ,ale jeżeli mają sprawdzac to sprawiedliwie ,niech z pokulonym ogonem nie uciekają z tramwaju na widok meneli pijaków i rozrabiaków , niech uczciwie i rzetelnie wykonują swoje obowiązki ,bo za to im płacą .
            • Gość: Czesław Re: MPK i MZDiT protest IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.11, 20:11
              Witam macie pretensje do kierowców ale czy ktoś wie dlaczego tak jest chyba nie . Czym mają panowie kierowcy się poruszać kiedy miasto zamiast nowych wozów do kupić to woleli wypożyczyć stare lumpy które się psują . Z pustego to i Salomon nie na leje . MZDiT popisał tak rozkłady że jest tak jak jest . No cóż umiecie psy wieszać na kierowcach bo łatwiej ruszcie mózgami chyba nie macie ich od parady . Pozdrawiam
              • Gość: setpoint Re: MPK i MZDiT protest IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.11.11, 21:18
                do Czesław - > a czyja wina jak nie kierowców?
                Za przeproszeniem po 18-tej nie ma juz takich korków a on i z uporem maniaka jeżdża w kolumnach po 3-4 autobusy jeden za drugim a tymczasem ludzie stoją jak debile po 40 minut?
                Kto im każe jeździć jeden za drugim?( tamwajobus) Przy czym ten ostatni z kolumny autobus wiezie 1 lub dwie sztuki pasazerów..wg Ciebie to nie jest chore?
                I tłumaczenia ze to nie wina kierowców jest smieszna - powtarzam! NIKT im nie każe jeżdzić w hurcie a tak własnie robią i to jest problem
                • Gość: licho Re: MPK i MZDiT protest IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.11, 11:59
                  setpoint skoro kierowcy nawet z zajezdni wyjeżdzają po trzech i jadą kolumna blokując cały ruch w mieście to jest to ewidentna wina dyspozytora .
                  niech ruszy dupsko i stanie koło portierni , może sama jego obecność wpłynie na to ,że kierowcy nie będa wyjeżdzać z zajezdni kolumną
                  A teraz najnowsza zabawa jaką sobie urządzili panowie kierowcy .
                  Zatramwaj wjeżdza na przystanek koło zajezdni ,nieomal równocześnie wyjeżdza czekający
                  na kurs do miasta za tramwaj .
                  Ludzie jadący w stronę Rakową widzac stojący tramwaj ,w pośpiechu usiłują przejść omijając dwa zatramwaje..
                  Idą pospiesznie niemal nie wpadając pod auta.
                  A panowie kierowcy mają świetną zabawę ,zatrzasjując im drzwi przed nosem
                  I wszystko to dzieje się pod nosem dyspozytora ,który pewnie jest ślepy i głuchy!!
                  • Gość: Panczen Re: MPK i MZDiT protest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.11, 21:08
                    licho bucu jeden gdybyś wiedział gdzie jest pomieszczenie dyspozytora to nie wypisywał bys bzdur. dla twjego ptasiego móżdżku powiem ci ,jest na drugim koncu zajezdni
                    • Gość: acotopo Re: MPK i MZDiT protest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.11, 10:19
                      A ja poproszę o wytłumaczenie mi sens zatrzymywania się autobusu 22 koło dworca PKP Gnaszyn. I tak ludzie, którzy wysiadają idą prawie wszyscy w kierunku Łojek, czy nie lepiej wydłuzyc te kursy już do samego końca (całe 2 przystanki). Ja rozumiem oszczędności ale bez przesady.
                      • Gość: kret Re: MPK i MZDiT protest IP: *.dynamic.chello.pl 10.11.11, 21:17
                        Za kilometry od granicy Częstochowy do Łojek płaci Blachownia. Jak zapłaci to wszystkie kursy 22 będą sie kończyć w Łojkach, a nie jak teraz co 2 czy 3 kurs.
                    • Gość: licho Re: MPK i MZDiT protest IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.11, 10:43
                      Panczen czytaj ze zrozumieniem ,
                      Zaproponowałem , aby dyspozytor pofatygował się stal koło portierni i tam kontrolowŁ ruch
                      AUTOBUSÓW
                      Ale skoro dyrekcja zesłała go drugi koniec zajezdni ,gdzie nic nie widzi i nie słyszy ,to może
                      lepiej nie z cieciem siedzi na portierni .
                      Wtedy będzie lepiej wiedział co się dzieje na jego podwórku.
              • Gość: a-lfa Re: MPK i MZDiT protest IP: *.net.stream.pl 11.11.11, 07:17
                A powiesz mi skad na już miasto ma wyczarować tych kilkananascie milionów na powiedzmy 30 - 40 szt nowych autobusów? Komu ma zabrac aby uskłaać taka kwotę? Bo o ile mi wiadomo kredyt nie wchodzi w rachubę.
                • Gość: licho Re: MPK i MZDiT protest IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.11, 15:03
                  Jeżeli już oczarowaniu mowa ,to zaczarujmy dyspozytora MPK i pocihutku zamienmy go na kogoś kto potrafi działać sensownie .
                  Dzisiaj sobota godzina 11, trzeba było czekać koło zajezdni 40minut na zatramwaj ,a później kolumną wyjechały do miasta cztery zatramwaje.
                  I problem tkwi, nie tylko w tym ,że trzeba było czekać ,ale również w tym ,że stojący na przystanku ludzie nie otrzymali żadnej informacji .
                  A może dyspozytor mógł ruszyc dupsako i poinformować ludzi , że przez 40minut nie będą jeździły zatramwaje . Można by było wtedy trawajem dojechać do Wojska Polskiego i tam kontynuować podróż autobusami .
                  Ale on totalnie olewa pasażerów ,bo przecież jego wynagrodzenie nie zależy ani od tego ile pasażerów przewiezie MPK , ani od tego ile oni złożą skarg!!!
                • Gość: licho Re: MPK i MZDiT protest IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.11, 19:49
                  Gość portalu: a-lfa napisał(a):

> A powiesz mi skad na już miasto ma wyczarować tych kilkananascie milionów na po
                  > wiedzmy 30 - 40 szt nowych autobusów? Komu ma zabrac aby uskłaać taka kwotę? Bo
                  > o ile mi wiadomo kredyt nie wchodzi w rachubę.

Sposób jest bardzo prosty ogłosić przetarg na dwie lub trzy firmy , które zajmą się komunikacją miejską .Prywatni przwoźnicy nie będa wozić powietrza ,tylko pasażerów a wtedy i autobusów wystarczy !!!
    • Gość: oko Re: MPK i MZDiT protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.11, 12:42
      podziękujcie Wronie i związkom zawodowym za ten bałagan !
      • Gość: tak Re: MPK i MZDiT protest IP: *.96.227.225.tvksmp.pl 10.11.11, 22:39
        to porostu coś zróbmy!
      • the-only-bodzio Re: MPK i MZDiT protest 10.11.11, 23:10
        i kościołówi lol.
      • Gość: myślę Re: MPK i MZDiT protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.11, 12:14
        że Wrona nie ma z tym nic wspólnego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka