coppermind 05.01.12, 16:16 a może mniej jajnikowa wersja wydarzeń: Najpierw latami znęcała się nad mężem a potem go zadźgała nożem. To o wiele bardzie prawdopodobna wersja niż zeznania morderczyni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mitko32 Emerytowany klawisz? 05.01.12, 17:08 Skoro miał 62 lata, to znaczy że klawiszował w schyłkowym okresie komuny. Jakiego pokroju ludzie wtedy służyli w więzieniach nie trzeba chyba nikomu przypominać... To raczej oczywiste, że to on znęcał się nad żoną, a nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: Emerytowany klawisz? IP: *.96.226.217.tvksmp.pl 05.01.12, 17:12 Powinna zrobić to co zrobiła dużo wcześniej...Mam nadzieję że dostanie niewielki wyrok i to w zawieszeniu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berkano Re: Emerytowany klawisz? IP: *.as13285.net 05.01.12, 18:47 "W przeszłości policja była wzywana - głownie przez sąsiadów - do awantur w domu małżonków, nie wdrażano jednak postępowań o znęcanie się" ciekawe dlaczego przez lata nie ruszano "szanownego klawisza"? Czyżby za dużo znajomych na odpowiednich stanowiskach i dlatego był bezkarny? To właśnie Polska, żona maltretowana przez lata jak nie zabije swojego oprawcy, to nie ma żadnych szans do obrony przed nim i do wyzwolenia się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sheyla Re: Emerytowany klawisz? IP: *.pikonet.pl 05.01.12, 19:19 Niestety, masz rację. Niestety, w Polsce, jeśli chodzi o przemoc w rodzinie, to prawo tylko teoretycznie chroni ofiary. Sprawcy zazwyczaj są bezkarni. Nikt nie kwapi się, aby pomóc rodzinie nękanej przez domowego oprawcę. Ani policja, ani sądy ani pomoc społeczna. Reagują zazwyczaj dopiero wtedy, gdy dojdzie do tragedii, jak w tym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aza do mitko32 IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.12, 09:58 Mój ojciec też jest emerytowanym klawiszem, ma 61 lat i jakoś się nad nami nie znęca, choć pewnie pracował w tym samym schyłkowym okresie komuny. Piszesz > Jakiego pokroju ludzie wtedy służyli w więzieniach nie trzeba chyba nikomu przypomin > ać... To raczej oczywiste, że to on znęcał się nad żoną, a nie odwrotnie. Znam wielu klawiszy z tamtego okresu służby i jakoś żaden nie jest rodzinnym katem. A wracając do artykułu każdemu facetowi który podnosi rękę na swoją rodzinę najeżałoby odciąć rękę i umieścić w zamkniętej placówce. Kobieta powinna zostać uniewinniona, ile można znosić takie gestapo domowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: Zabiła męża kuchennym nożem, bo miała dość pr IP: *.238.64.16.ip.abpl.pl 05.01.12, 20:09 weź tabletki! Odpowiedz Link Zgłoś
brebre Zabiła męża kuchennym nożem, bo miała dość prze... 05.01.12, 21:03 Nie ma czegoś takiego jak "wdrażanie postępowanie". czasownik wdrożyć synonimy: wdrożyć, zaimplementować, wprowadzić w życie, zastosować; Jeśli użycie niewłaściwego słowa powstało z braku umiejętności odmiany czasownika odpowiedniego w tej sytuacji - podpowiadam: ja wszcznę, ty wszczniesz, on, ona, ono wszcznie, my wszczniemy, wy wszczniecie, oni, one wszczną. Odmiana w czasie przeszłym: ja wszcząłem/ wszczęłam, ty wszcząłeś/ wszczęłaś, on wszczął, ona wszczęła, ono wszczęło, my wszczęliśmy/ wszczęłyśmy, wy wszczęliście/ wszczęłyście, oni wszczęli, one wszczęły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jureg Re: Zabiła męża kuchennym nożem, bo miała dość pr IP: *.152.137.33.dsl.dynamic.t-mobile.pl 05.01.12, 22:18 zabić Odpowiedz Link Zgłoś
4dagome1 Zabiła męża kuchennym nożem, bo miała dość prze... 06.01.12, 15:26 W Polsce prawo chroni bandziorów przesladujących swoją rodzinę .Ofiary muszą uciekać z domu wynajmowac mieszkania ,a bandzior siedzi w domu z kilkoma wyrokami i nic go nie rusza.Prawo chroni bandziorów nie ofiary Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: Zabiła męża kuchennym nożem, bo miała dość pr 07.01.12, 11:16 I tu "dagome " muszę się z Tobą zgodzić. Niestety, jakie społeczeństwo, - takie prawodawstwo. Chociaż.........w końcu ustalają to prawo nasi wybrańcy więc jak by co to trochę i naszej winy w tym będzie. Z drugiej strony, - trudno przewidzieć, co takiemu się we łbie porobi, gdy się do stanowiska dorwie. Władza i pieniądze jednak demoralizują. Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwykicha.1 Była w zmowie z księdzem. 07.01.12, 13:57 i tego nieszczęśnika poświęciła bogu. Odpowiedz Link Zgłoś