Dodaj do ulubionych

Ceny biletów

29.04.12, 17:21
nie widziałam tego tematu, ale przeginają. 3zł za bilet!? No bez jaj!!! A nie ma ani ścieżek rowerowych, ani parkingów na rowery, by móc rowerami do pracy jeździć. A zimą tym bardziej. A na autobus mnie nie stać! Za nasze zarobki, z naszymi cenami plus rachunkami 3zł to żart!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: fantyk Re: Ceny biletów IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.12, 17:46
      Jest drogo i ma być drogo.Praca będzie dobrem społecznym i towarem poszukiwanym .I tylko dla wybrańców.Ceny będą windowane do góry cały czas.Zaciskanie pasa stanie się obowiązkiem każdego obywatela.W sklepach towarów będzie w bród ,nie tak jak na te święta majowe gdzie zostały puste półki zwłaszcza z tanim piwem .Głosowałeś to masz to wszystko na tacy podane .Tak jak chciałeś.
    • Gość: Ja Re: Ceny biletów IP: *.dynamic.chello.pl 30.04.12, 07:44
      Faktycznie ceny biletów to jakaś masakra. Codziennie zawożąc do pracy i odbierając z powrotem 3 osoby + ja pokonując w dwie strony 15km daje nam dzienna oszczędność 18zł na dojazdach. Komunikacja miejska nie jest w żaden sposób konkurencyjna do samochodu a być powinna. Nie dojedziesz autobusem ani taniej ani szybciej o komforcie nie wspominając. No i kategorycznie powinni zlikwidować rurki pod sufitem do trzymania się, albo wprowadzić kontrolę czystości pasażerów bo widok posklejanych śmierdzącym potem włosów pod pachami do najprzyjemniejszych nie należy.
      • januszek1945 Re:Furmankami po mieście 30.04.12, 08:07
        Ja dość dawno temu jeździłem do miasta 9 km, a do kościoła 4 km furmanką/furą. Nic mnie to prawie nie kosztowało, bo koń pasł się na łące, fura była poniemiecka, czasem trzeba było ją trochę poprawić. Koń w zimie jadł darmowe siano. Teraz większość rolników żyje biednie. Czy nie można byłoby im umożliwić transport furmankami po mieście? Bogatsi mogliby jeździć bryczkami. Do podmiejskich miejscowości dyliżansami. Byłoby bardziej ekologicznie, unia europejska byłaby zachwycona. Opłata klimatyczna byłaby mniejsza. Obawiam się tylko, że gdy prezydent Wrona ponownie obejmie urząd, wszystko wróci do normalnosci.
        • Gość: Jan Re:Furmankami po mieście IP: *.dynamic.chello.pl 30.04.12, 09:02
          januszek1945 napisał:

> Ja dość dawno temu jeździłem do miasta 9 km, a do kościoła 4 km furmanką/furą.
          > Nic mnie to prawie nie kosztowało, bo koń pasł się na łące, fura była poniemiec
          > ka, czasem trzeba było ją trochę poprawić. Koń w zimie jadł darmowe siano. Tera
          > z większość rolników żyje biednie. Czy nie można byłoby im umożliwić transport
          > furmankami po mieście? Bogatsi mogliby jeździć bryczkami. Do podmiejskich miejs
          > cowości dyliżansami. Byłoby bardziej ekologicznie, unia europejska byłaby zachw
          > ycona. Opłata klimatyczna byłaby mniejsza. Obawiam się tylko, że gdy prezydent
          > Wrona ponownie obejmie urząd, wszystko wróci do normalnosci.

hehe dobre. Wrona nie obejmie ponownie stanowiska prezydenta w czestochowie, już pokazał że nie ma za grosz honoru startując w wyborach 2010 po odwołaniu go ze stanowiska. Zagorzałych katolików nie potrzeba nam tu na stanowiskach bo mieliśmy już nieprzyjemność wronie na pensję się składać. Za jego rządów Częstochowa do rangi Myszkowa nam ,,urosła".
          • Gość: kicha 3 Re:Furmankami po mieście IP: *.dynamic.chello.pl 30.04.12, 11:06
            janie pusty dzbanie ,przestań z tymi zagorzałym katolami i moherami .I nie mów nigdy ,nigdy/.A co teraz nam urosło wielkie G.
    • Gość: Mariola Re: Ceny biletów IP: 188.95.29.* 30.04.12, 12:27
      Tak jest, miejska komunikacja powinna być konkurencją dla prywatnych samochodów, a niestety nie jest. Aż się chce kupić samochód i jeździć nim (prawko mam, ale wydawało mi się, że jedno auto w rodzinie wystarczy, jednak patrząc na ceny biletów, chyba każdy z nas autem musi jeździć), tylko kolejne zanieczyszczające powietrze auto i robiące korki, wrr...
      Jeżeli chodzi o furmanki, dyliżansy, podchodzę do tematu z niechęcią, ponieważ jestem przeciwna wykorzystywaniu zwierząt.
      Jednak, jeżeli mowa o jakiś ekonomicznych, ekologicznych, to może naprawdę rower? Tylko gdzie te ścieżki? Pchać się na ulice, nie dość, że niebezpiecznie, to jeszcze utrudnia się jazdę samochodom. Chodnikiem - piesi, czasem chodnika brak, poza tym ostatnio po przejażdżce rowerem myślałam, że tyłek odpadnie, takie mamy chodniki prościutkie, a nie było jak omijać wystających chodników(no, tych płyt), czy dziur w chodnikach...
      Niedługo zacznę pracę w galerii ;/, czy wie ktoś czy jest tam parking rowerowy?
      A i czy ktoś orientuje się czy skuterem jest bardziej ekologicznie/ekonomicznie? (zakładając, że samochodem i tak bym jeździła sama.
      • Gość: miastowy Re: Ceny biletów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.12, 12:38

i bardzo dobrze ze bilety podrozaly.Prosze pamietac.ze sa mieszkancy miasta ktorzy nie kozystaja.z MPK.A z ich podatkow MPK jest tez dodowane.Moze dzieki podwyzce dotacja bedzie ciut mniejsza i pieniadze trafia na przyklad na latanie dziur w jezdniach
        • Gość: zawsze-inna Re: Ceny biletów IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.12, 13:28
          skoro ty nie korzystasz z mpk i cieszysz sie z tego,że bilety podrożały(mając jakies glupie nadzieje na łatanie dziur) to ja nie mam nic do powiedzenia,żal Polaków z takim podejsciem.
          • Gość: miastowy Re: Ceny biletów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.12, 16:23
            oczywiscie ze sie ciesze.Zmniejszy sie dotacja do MPK dzieki temu.Moje pieniadze nie musza isc na te firme bo nie korzystam z ich uslug.Wole swoj samochod lub taksowke.I wole by moje pieniadze trafily gdzie indziej
            • januszek1945 Re: Ceny biletów 30.04.12, 17:56
              Jedni są za inni przeciw. Może ktoś napisałby, jak to wygląda w cywilizowanych krajach. Do krajów bardziej cywilizowanych od nas zaliczam np. Zimbabwe, bez żartów.
            • Gość: Jan Re: Ceny biletów IP: *.dynamic.chello.pl 30.04.12, 17:57
              Gość portalu: miastowy napisał(a):

> oczywiscie ze sie ciesze.Zmniejszy sie dotacja do MPK dzieki temu.Moje pieniadz
              > e nie musza isc na te firme bo nie korzystam z ich uslug.Wole swoj samochod lub
              > taksowke.I wole by moje pieniadze trafily gdzie indziej

Dotacja się nie zmniejszy, ewentualnie zwiększy.
              • januszek1945 Re: Ceny biletów 30.04.12, 18:51
                Często jeżdżę na Hutę Starą samochodem z żoną, 25 km w te i we wte (jeśli prezydent Wrona wyremontuje ul. Załogi, będzie jeszcze bliżej). Za bilety po podwyżce zapłacilibyśmy 17,60 PLN. Za tę kwotę kupilibyśmy 6,5 l LPG, na którym przejechalibyśmy ok. 60 km, czyli wykonalibyśmy ponad 2 kursy. Kosztów eksploatacji samochodu nie liczę, bo czas i wygoda jazdy się bilansują z kosztami. A co mają powiedzieć ci, którzy muszą jechać w 5 osób? Horror!
                Zaraz odezwą się wrogowie prezydenta Wrony z PO i postkomuniści. Mam nadzieję, że częstochowianie nie dadzą się nabrać drugi raz na niejakiego Matyjaszczyka i PO!
            • Gość: e Re: Ceny biletów IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 02.05.12, 09:09
              zapewne sie zmniejszy hehe
        • Gość: tula Re: Ceny biletów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.12, 19:56
          oj jaki ty naiwny"miastowy'jesteś,pieniążki to pójdą na premie dla niedouczonych biurw
    • Gość: ewa SLD swoich prezesów pozatrudniało, zdrożały bilety IP: *.soladrive.com.166.44.96.in-addr.arpa 30.04.12, 18:02
      woda. Częstochowski grajdołek!!
      • Gość: rott Re: SLD swoich prezesów pozatrudniało, zdrożały b IP: 8.33.7.* 30.04.12, 18:03
        na synekury zawsze się pieniądze znajdą.
        • Gość: kicha3 Re: SLD swoich prezesów pozatrudniało, zdrożały b IP: *.dynamic.chello.pl 30.04.12, 19:33
          Pawlak lata helikopterem ,bo drogi dziurawe.A wy tu płaczecie o podwyżkach, 3zł.Lot godzinny takim sprzętem 3000zł .Podziwiajcie prezesa ochotniczych straży pożarnych,marne mohery.
          • Gość: ala Re: SLD swoich prezesów pozatrudniało, zdrożały b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.12, 21:36
            A co mam zrobić z biletami za 2,50?, chyba nigdzie nie dokupię za 0,50?
            • Gość: BTC Re: SLD swoich prezesów pozatrudniało, zdrożały b IP: *.96.226.183.tvksmp.pl 01.05.12, 01:08
              Dzisiaj kupiłem bilety o nominale 50 groszy w kasie na Fieldorfa. Pewnie w pozostałych kasach MPK również jest możliwość kupna takowych.
    • januszek1945 Re:W Nysie są mądrzejsi ludzie niż w Częstochowie 30.04.12, 20:20
      motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/ciekawostki/news/masz-prawo-jazdy-i-auto-pojedziesz-mpk-za-darmo,1791151
      • Gość: do ja Re:W Nysie są mądrzejsi ludzie niż w Częstochowie IP: *.play-internet.pl 01.05.12, 08:01
        Jak poprawić komfort przejazdu o którym piszesz.Forum nie wszyscy czytają.
    • Gość: ... Re: Ceny biletów IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.12, 12:19

czy to jest normalne , zeby przejazd w czestochowie kosztowal 3 zl , podczas, gdy we wroclawiu czy warszawie 2,4 .to chyba jakies zarty. Co jeden tramwaj kupili i teraz beda zdzierac z ludzi? a poza tym wiecej brudasow i oszustow , ktorzy nie kasuja biletow a niedlugo bilet bedzie kosztowal 4 zl. za ten smrod i scisk , jazde niezgodna z rozkladem ,chamstwo pracownikow mpk mamy placic tyle kasy ?
      • Gość: o-o Re: Ceny biletów IP: *.67-202-94.static.steadfastdns.net 01.05.12, 13:13
        ceny biletów rosną bo zatrudniono SLD-owskich bonzów w ramach oszczędności
        • Gość: we Re: Ceny biletów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.12, 13:42
          swoja drogą ciekawe ile osób w mpk dostaje dyrektorskie pensje
      • Gość: e Re: Ceny biletów IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 01.05.12, 13:38
        nie, to nie jest normalne, zwłaszcza, że w tym mieście naprawdę nie jeździ się na duże odległości
        • januszek1945 Re: Jak obniżyć ceny biletów 02.05.12, 07:16
          Za autobusy w mieście Częstochowa odpowiada MPK. Za rozkłady jazdy MPK i przystanki odpowiada Miejski Zarząd Dróg. Żeby MPK nie było takie pazerne i nie domagało się coraz większej forsy proponuję, żeby za ceny biletów w MPK odpowiadał hipermarket Auchan, który potrafi ustalać ceny na w miarę przyzwoitym poziomie. Nie proponuję hipermarketu Tesco Extra i Media Marktu, bo u nich jest coraz drożej.
          • Gość: e Re: Jak obniżyć ceny biletów IP: *.sonicgatehosting.com 02.05.12, 09:06
            Jak zwolnicie polityczne miernoty ze sztucznie tworzonych etatów to firma będzie rentowna
          • Gość: t Re: Jak obniżyć ceny biletów IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 02.05.12, 09:12
            moze za duzo tych spolek, z ktorych kazda odpowiada za inny drobiazg, za duzo prezesow, zastepcow, itp.
            • Gość: kubuś Re: Jak obniżyć ceny biletów IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.12, 09:16
              Nędzne miasto bez żadnej przyszłości.Ceny biletów najdroższe w Polsce.
          • januszek1945 Re: Jak obniżyć ceny biletów 02.05.12, 10:29
            Merytoryczne wypowiedzi nic nie dadzą, trzeba ich wykpić i zabić śmiechem!
            • Gość: miastowy Re: Jak obniżyć ceny biletów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.12, 10:44
              mowcie co chcecie ja jestem za.Nie tankujecie paliwa to nie wiecie ile kosztuje
              • Gość: t widzę ile zarabiają bonzowie z SLD w spółkach miej IP: *.sonicgatehosting.com 02.05.12, 19:36
                skich i jaka jest liczebność tych coby nikogo nie obrazić nikomu niepotrzebnych specjalistów
                • Gość: prawda dziejowa Re: widzę ile zarabiają bonzowie z SLD w spółkach IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.12, 20:26
                  Jak się nie obudzicie to ręka w nocniku.Wszyscy walą kasę .O to pan wasz i władca.www.fakt.pl/Tusk-w-1996-w-Szansie-na-sukces-film,artykuly,155984,1.html
      • Gość: abc Re: Ceny biletów IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 02.05.12, 20:20
        www.ztm.waw.pl/?c=516&l=1 Ceny biletów w Warszawie.

• Gość: gościu Re: Ceny biletów IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.12, 20:49
          Dług publiczny od 2011roku to 850mld i rośnie co godzinę 4,9 mln zł.Przez 4,5 roku rządzenia Platformy przybyło 100tyś urzędników.Wzrosło bezrobocie 13,5 %.Likwidowane są szkoły ,poczty ,posterunki policji i sądy.Kilka milionów ludzi pracuje na umowach śmieciowych.Drożyzna pustoszy kieszenie Polaków.Wielu emerytów nie stać na wykupienie lekarstw.Znacząco wzrosła liczba podsłuchów i fotoradarów. czytaj niepoprawni.pl/blog/4790/badzmy-obywatelami
      • Gość: LiM Re: Ceny biletów IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 06.05.12, 11:17
        Do 1 maja bilety we Wrocławiu również zdrożały, teraz kosztują również 3,00 zł, miesięczny również 90,00 tak jak w Częstochowie. Jednak mimo wszystko standard taboru we Wrocławiu jest dużo wyższy, połączeń również jest więcej. Proszę również zwrócić uwagę na fakt, że we Wrocławiu jest dużo więcej rodzai biletów, np. bilet na dwie linie.
        www.mpk.wroc.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=171&Itemid=37
        Chciałbym również zaznaczyć, że bilety miesięczne zdrożały o 1 zł, czyli zakup się opłaca jeśli ktoś jeździ co najmniej 30 razy w miesiącu.
        Denerwuje mnie za to, że na bilecie miesięcznym nie można jeździć komunikacją nocną, a bilety nocne są dostępne tylko u kierowcy, nie drukują papierowych biletów.

Gość portalu: ... napisał(a):

>
        > czy to jest normalne , zeby przejazd w czestochowie kosztowal 3 zl , podczas, g
        > dy we wroclawiu czy warszawie 2,4 .to chyba jakies zarty. Co jeden tramwaj kupi
        > li i teraz beda zdzierac z ludzi? a poza tym wiecej brudasow i oszustow , ktorz
        > y nie kasuja biletow a niedlugo bilet bedzie kosztowal 4 zl. za ten smrod i sc
        > isk , jazde niezgodna z rozkladem ,chamstwo pracownikow mpk mamy placic tyle ka
        > sy ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka