sprawie-dliwy12 17.07.12, 12:12 Kto usuwa wątek dotyczący PSL Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nos Re: PSL IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.12, 12:17 Forum - Kto nami rządzi ? Sprytnie ! Temat do kąta ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: PSL IP: *.31.84.91.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.07.12, 18:34 Niestety PSL traktuje nasze państwo jak prywatny folwark- teraz pewnie trzęsą portami jak tylko prześwietlą spółki związane ze skarbem państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
miglanc86 Napisz prawdę PSL wraz z PO to prywatny folwark 17.07.12, 19:04 robiony z państwa polskiego.I mamy wolność słowa i wyznania.Bo na wiarę katolicką można pluć.Ale na polityków co uprawiają nierząd polityczny już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Napisz prawdę PSL wraz z PO to prywatny folwa IP: *.31.84.91.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.07.12, 19:23 zaraz Cię usuną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Napisz prawdę PSL wraz z PO to prywatny folwa IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.12, 19:33 W tuskowym państwie nic się nie dzieje przypadkowo.Seryjni samobójcy też.Ten model to za PO.Taśmy prawdy siedziały sobie i czekały na okazję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Napisz prawdę PSL wraz z PO to prywatny folwa IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.12, 19:59 miglanc86 napisał: > robiony z państwa polskiego.I mamy wolność słowa i wyznania.Bo na wiarę katolic > ką można pluć.Ale na polityków co uprawiają nierząd polityczny już nie. Jak można nie pluć jak kościół narzuca ludziom świeckim swoje średniowieczne poglądy, wolności wyzwania nie mamy bo w świeckich szkołach jest tylko religia jedynej ,,słusznej" wiary i wszędzie krzyże. Mądrość narodu przekłada się na pozycję pionka w Europie. Ale dobre strony tego też są, mianowicie gro ludzi do każdej pracy za 200l paliwa będzie miesiąc chodzić. Także Polska to kraj gdzie mądry zarobi a głupiec się narobi. I chwała wam za to!! Odpowiedz Link Zgłoś
miglanc86 Re: Napisz prawdę PSL wraz z PO to prywatny folwa 17.07.12, 21:27 To i tak wysoko cenisz ludzi .Bo za 200l paliwa chodzą.Ja znam ,że za mniej.Napisałeś jak można nie pluć.Jak kościół narzuca swoje średniowiecze ,a ty to łykasz jak świeże bułeczki.W szkołach świeckich jest tylko religia słusznej wiary i ty na nią chodzisz ,bo nie masz wyboru.Wszędzie krzyże.Jeszcze nie widziałem ,by krzyż komuś przeszkadzał w jedzeniu ,piciu i spaniu .A tym bardziej czynieniu dobra.Czy protestant , Świadek Jehowy i inni czują się szykanowani?Jesteś niedowartościowany,co czyni cię ubogim.Bo odwrócić strony medalu .To ciągły jazgot na temat innych wiar i ateistów.Też by ci obrzydł.Dla ciebie honor to słowo nieznane .Jeśli piszesz mądry zarobi ,a głupiec się narobi.Te parędziesiąt milionów głupców ,robi na tę garstkę cwaniaków ,mądrali.Abstrahując, mamy inne systemy wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Che Re: Napisz prawdę PSL wraz z PO to prywatny folwa IP: 212.87.244.* 17.07.12, 23:19 Bo chłop potęgą jest i basta... Tak właściwie...Jest Serafin, jest impreza:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: distepfano Partia Samych Lemingów IP: 91.210.242.* 18.07.12, 08:18 P - partia S - samych L - lemingów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Partia Samych Lemingów IP: *.205.29.154.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.07.12, 10:21 Przypuszczam że jak będą chcieli wyjaśnić to afera będzie większa jak Rywina. Tylko po kolei każdą gminę prześwietlić tam kryje się dziadostwo. Wójt PSL, dyrektor (kuzyn bądź kuzynka), synowa nauczycielka, siostra nauczycielki w gminie sekretarką a wójt 4 kadencja a.... jeszcze sąsiadka sprząta w gminie hihihihihi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Partia Samych Lemingów IP: *.play-internet.pl 18.07.12, 16:31 W Częstochowie takie rzeczy nikogo nie obchodzą. Ważniejsze jest kłótnia w PO Odpowiedz Link Zgłoś
o8902k Re: Partia Samych Lemingów 18.07.12, 19:19 Gość portalu ja napisał:>w Częstochowie takie rzeczy nikogo nie obchodzą.Ważniejsza jest jest kłótnia w PO.Ależ obchodzą i to bardzo.Bo po Euro zaczęła się walka o o koryta i podziały na grupy lepiej wyposażonych, od średniej krajowej.Patrzeć ,zapisywać .Tematy same przychodzą .Nic się nie stało Donaldzie nic się nie stało.Buzi z Pawlakiem i dalej grabić ,a głupcy niech pracują za parę groszy lub wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sto Re: Partia Samych Lemingów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.12, 11:02 przecież psl i po to takie samo szambo,mówisz psl myślisz po i odwrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudek Re: Partia Samych Lemingów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.12, 10:40 warto przeczytać blog Palikota pt.zielona wyspa psl, wiedzieli ci co powinni ale nic z tym nie zrobili bo sami są w takie szambo zamieszani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaa Re: PSL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.12, 17:57 PSL to partia rezydentów ... taka polityczna "pani" która z każdym się skuma dla własnego interesu. Że też to coś tyle lat funkcjonuje z tym bezbarwnym prezesem na czele ... ano podtrzymywanie KRUS robi poparcie .......... normalnie to by czegoś takiego już dawno nie było na scenie politycznej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - PSL w koalicji z SLD też sobie nieźle radziła IP: *.servidorturbo.com 18.07.12, 18:18 pamiętamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Tusk opanuje na daną chwilę ministerstwo rolnictwa IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.12, 19:34 Tekę premiera przypilnuje mu Pawlak ,który notoryczne rżnie głupa .A Pawlaka przypilnuje Palikot ,za penisa.Wszystko się jakoś ułoży.W między czasie wprowadzą podatek katastralny, by wyrównać zarobki między ministerstwami . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: PSL w koalicji z SLD też sobie nieźle radziła IP: *.zee-way.com 19.07.12, 06:58 od samego początku rządzili w koalicjach odpowiadając za ministerstwa rolnictwa. SLD tak ich rozpasało, że do tej pory to widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roch Re: PSL IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.12, 07:59 Oskara za ten film reżyser z pewnością nie dostanie , a i kto mu teraz jeszcze rękę poda !?? Pod drzwiami szefa PSL załka się na śmierć ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: PSL IP: *.play-internet.pl 19.07.12, 13:18 Oskara może i nie ale o tym serafinie już dawno wszyscy mówili że oszust a mimo to się trzyma mocno. Wczoraj pojawiła się informacja że synowie i córki pracują w najważniejszych spółkach. Myślę że to się sypnie wszystko. A najwięcej tych z PSl w gminach siedzi przy korycie. Dawno było wiadomo że ta koalicja tylko dla cwaniaczkow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: PSL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.12, 13:58 Starostwo i nie tylko,- to PSL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: PSL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.12, 14:05 czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,6953363,Jak_Serafin_i_kolka_rolnicze_robili_dlugi.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vargon Re: PSL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.12, 17:44 nepotyzm to domena platfusów,psl przy nich to pryszcz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: PSL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.12, 20:40 Ale daleko im do pisuarów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: PSL IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.12, 15:25 Chłopki Unii nie chcieli, ale jak oni pokochali dotacje !? Chciwa wiocha ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość PO = PSL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.12, 17:49 A Halina Rozpondek to gdzie synom załatwiła pracę? PO to to samo co PSL ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sldNIE!!! PSL w koalicji z SLD też sobie nieźle radziła IP: *.mpserv.net 19.07.12, 18:23 Rywin ci to powiedział czy Pęczak? Odpowiedz Link Zgłoś
miglanc86 chcesz bez bólu dojść do celu zapisz się do PSLu 19.07.12, 18:36 Aferka taśmowa z Sawickim i resztą ferajny wieśniaczej to pikuś z przekrętami posła PO Aleksandra Grada.Tylko ten jest państwowcem ,a wieśniaki tylko kolesiami z układu.Warto poczytać o takich spółkach jak Geokart, Compass,Małopolska Grupa Geodezyjno- Projektową.I wiele innych .Czyli Grad < szoł-biznes.Jak ktoś był by zainteresowany biznesem Grada to rzucę mu link.Wedle Tuska Grad posiada najwyższe kompetencje energetyki jądrowej.I wcale się nie zdziwię jak otrzyma tekę ministra rolnictwa i rozwoju wsi.Grada nikt nie ruszy ,bo jest pod ochronką państwowców z Platformy i głównego wodza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: chcesz bez bólu dojść do celu zapisz się do P IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.12, 19:38 Jak idziemy to na całość.autorzygazetypolskiej.salon24.pl/435016,korupcja-w-resorcie-gowina Odpowiedz Link Zgłoś
papamobileex Re: chcesz bez bólu dojść do celu zapisz się do P 19.07.12, 19:59 Nie ma takiego drugiego kraju ,gdzie ludzie są biczowani pod każdym względem .I udają ,że nic się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: chcesz bez bólu dojść do celu zapisz się do P IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.12, 21:05 www.gazetapolska.pl/9415-skandale-i-afery-na-ludowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menes5 Re: chcesz bez bólu dojść do celu zapisz się do P IP: *.xdsl.centertel.pl 19.07.12, 22:07 No to mamy tą demokrację o którą przez wiele lat walczyliśmy...Okazuje się , że ta walka zdała się psu na budę . Starsi forumowicze pamiętają jak oburzone było społeczeństwo ,że prezes radiokomitetu miał jakiś jachcik i na wczasy za granicę wyjeżdżał , że pierwszemu sekretarzowi PZPR robotnicy na fuchę dom stawiali a może i trochę cementu z państwowej budowy wzieli ale co to za przekręty w porównaniu z tymi obecnymi ? Walczyliśmy jednak z tymi patalogiami a przy okazji pozbawiliśmy sie spokojnego życia -braku obawy o pracę i przyszłość rodziny ! Fakt ,że wielkie dziadostwo wtedy było ale robotnik na wczasy mógł pojechać i co roku dzieci na kolonie wysłać i nie musiał martwić się , że na opłacenia mieszkania braknie...Dziś dobrze żyją w większości ci co układy mają a reszta coraz większą biedę klepie . Czy potrafimy zmienić to ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: chcesz bez bólu dojść do celu zapisz się do P IP: *.205.17.103.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.07.12, 22:53 Piszmy konkretnie kto co wie. Ja słyszałem w kuluarach że można łatwo dostać się do rad nadzorczych np. wodociągi i ARiMR. A dziś w telewizji mówią że nie można łączyć funkcji burmistrza czy wójta i być w radach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: chcesz bez bólu dojść do celu zapisz się do P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.12, 05:32 No właśnie, i na święta można było kupić banana albo pomarańcze . Wszyscy mieli pracę w wspaniałych nowoczesnych zakładach bijących na głowę te dzisiejsze a wszystkie były dochodowe!! Towarzysze kradli ale byli " nasi " , bo przecież rząd był robotniczo-chłopski! Można było się zapisać do różnych fajnych organizacji np: ORMO , gdzie w miłej i kulturalnej rozmowie mijał nam czas. Jak ktoś był dobry dla towarzyszy to nawet talon na malucha dostał albo wczasy w odległej Bułgarii . A te sklepy przepełnione towarami . Dobrobyt i szczęście ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @pl Re: chcesz bez bólu dojść do celu zapisz się do P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.12, 08:31 i działkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menes51 Re: chcesz bez bólu dojść do celu zapisz się do P IP: *.xdsl.centertel.pl 20.07.12, 13:57 Zgadzam się , niedorzeczności w tym systemie było mnóstwo ale czy ,,szary obywatel'' nie był bardziej szanowany , czy musiał na co dzień martwić się o przyszłość ? Zgadza się praca nie była wydajna ...ale powiedz mi jaka była różnica w wynagrodzeniu między robotnikiem a dyrektorem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: chcesz bez bólu dojść do celu zapisz się do P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.12, 20:07 Szanowany dopóki nie podskakiwał , przypominam, że pierwsze protesty robotników w PRL-u nie dotyczyły wolności tylko podwyżek cen !! Te kolorowe lata szczęśliwości i wszechogarniający dobrobyt to złudzenie , wystarczy pooglądać zdjęcia z tamtych lat albo przypomnieć sobie jakie trzeba było robić kombinacje żeby dostać kawałek mięsa czy cokolwiek innego! A te wyjazdy na zakupy np. do Bielska bo podobno pokazały się buty zimowe!! Takie problemy nie dotyczyły wspomnianych przez Ciebie dyrektorów , towarzyszy i całej reszty prawomyślnych . Przypominam sobie choćby pięknie zaopatrzony w wędliny sklep dla mundurowych na ul. Wieluńskiej! A to tylko jedna z różnic " między robotnikiem a dyrektorem " , pomyśl ile był warty na " dzisiejsze pieniądze" talon na Fiata , przydział mieszkania ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Re: chcesz bez bólu dojść do celu zapisz się do P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.12, 23:58 między innymi tobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menes51 Re: chcesz bez bólu dojść do celu zapisz się do P IP: *.xdsl.centertel.pl 21.07.12, 10:41 Tak masz rację pamiętam doskonale te czasy...tylko przypomnij sobie ,że po tych protestach powrócono do cen z przed podwyżek a teraz wyjdż na ulicę i protestuj zobaczysz jaki będzie tego skutek ;) Nasi rodzice byli w przewadze robotnikami i mogli kupić działkę i wybudować niewielki domek , znasz jakiegoś robotnika aby dziś budował dom , bo ja nie... Prawda zdobyć kawałek mięsa czy wędliny nie było łatwo ale gdy było wesele lub imieniny stoły ,,uginały'' się od potraw -goście zagraniczni pytali ,,Pola cy jak wy to robicie ?'' Żeby była jasność nie popieram poprzedniego systemu ale BARDZO jestem zawiedziony naszą obecną ,,demokracją''... Z jednej skrajności przeszlismy do drugiej , najwyższy czas na zmiany to widać w całej Europie a nawet na świecie ale jak dokonać tych zmian ? Czy istnieje jakiś w miarę sprawiedliwy system ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: chcesz bez bólu dojść do celu zapisz się do P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.12, 11:20 Teraz masz możliwość protestować bez obawy , że ktoś Cię zatłucze pałą , rozjedzie czołgiem albo wyśle do więzienia !! Po protestach przywrócono ceny ale nie na długo , były więc następne protesty , zaostrzono inwigilację wśród robotników itd... nie chce mi się tego opisywać . Jeżeli odpowiada Ci gospodarka sterowana centralnie gdzie rząd decyduje o cenie np. warzyw to takowa istnieje na Białorusi . Jaki robotnik wybudował dom?? Były tzw. kombinacje z cementem , cegłą , którą często (w czym sam uczestniczyłem) robiło się samemu u chłopa na wsi przy gliniance. Nie można było nic dostać , a wszystko trzeba było " załatwiać " - podobnie z wędlina na wesela , przydziały na wódkę itd... Czy wszyscy dostali sklerozy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menes51 Re: chcesz bez bólu dojść do celu zapisz się do P IP: *.xdsl.centertel.pl 21.07.12, 15:37 No dobra przekonałeś mnie , a teraz napisz coś pozytywnego o obecnym systemie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: chcesz bez bólu dojść do celu zapisz się do P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.12, 19:17 Pozytywnego ? Hmmm, jeżeli chodzi o sprawy dóbr materialnych to cieszę się że ludzie są bogatsi i maja więcej możliwości , oraz wyborów . Mogą sami decydować o tym gdzie chcą mieszkać i co robić. Jak sobie spojrzę przed mój blok w, którym mieszkali i mieszkają głównie robotnicy i widzę że stoi tam około 30 samochodów ( kiedyś był jeden produkcja krajów demokracji ludowej ), w każdym domu telewizory , telefony , anteny telewizji cyfrowych , każdy ubrany w ciuchy nie odbiegające od tego co noszą ludzie na zachodzie , komputery . Sąsiedzi opowiadają o wakacjach , które spędzili w Egipcie ( mimo ostatnich komplikacji ) . W życiu jeszcze 20-ścia lat temu nie przyszło by mi do głowy , że takie coś może się zdarzyć. A co do imprez za komuny gdzie stoły uginały się od żarcia to faktycznie tak było , ale uginały się też od wódy !! Dlaczego , bo tak wyglądało wtedy świętowanie w Polskim domu żarcie i wóda do oporu , dzisiaj Polacy piją dużo więcej lekkich alkoholi ( oczywiście są wyjątki ) , pije się o zgrozo;) wino ( kiedyś można było tylko patykiem pisane albo tego sikacza Egry Bikaver ) i inne trunki , dlaczego?? bo zmieniła się kultura świętowania i konsumpcji , teraz jest wybór , kiedyś ten wybór był w Pewexie a nie wszystkich było stać , no wspomnianych dyrektorów było stać !!! i nie jada się już tyle co kiedyś , są mody i trendy , które zmieniają nasze życie - kiedyś sterowane przez towarzyszy , dzisiaj przez procesy społeczno-kulturalne , wynikające z potrzeb i różnych wpływów z zewnątrz oraz wytworzonych wewnątrz naszego społeczeństwa. Niestety potrzeby duchowe w wyniku tego " wstrząsu " tzn. możliwości działania i wyboru odsunęły się na plan dalszy ale mam wrażenie , że od paru lat zmienia się to na lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do q Re: chcesz bez bólu dojść do celu zapisz się do P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.12, 11:06 to o czym piszesz to już historia a my żyjemy tu i teraz i tych "sobiepanków" należy rozliczać Odpowiedz Link Zgłoś
o8902k Nie wiem o czym on pisze 21.07.12, 22:00 Rozterka to specjalność Q .Powiem ci w sekrecie Q ,ja pijam tanie wino musujące 5,99zł+piwo.Ale ma kopa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Nie wiem o czym on pisze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.12, 22:22 To, że nie wiesz o czym ja pisze to jest Twój problem i nie wiem dlaczego dzielisz się tym na forum ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v? Re: PO = PSL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.12, 10:43 nie tylko synom załatwiła,to dopiero degrengolada politykierska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NO Re: PO = PSL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.12, 23:39 ilu ludziom pomogła to jej chwa ła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lou Re: PO = PSL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.12, 01:35 a jak ty długo pociagniesz jako belzebub - to gratuluje -myśl gosCIU POZYTYWNIE, bo choć Cię nie lubię, to chcę z Tobą pisać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szifty Re: PO = PSL IP: *.unitymediagroup.de 21.07.12, 14:56 Podbijam ^^^ czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,8465009,Syn_poslanki_PO_w_zarzadzie_miejskiej_spolki.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddx Re: PO = PSL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.12, 09:18 dobrze że przypomniałeś ten artykuł a poza tym jaki prawnik? skończona administracja do tej nazwy nie upoważnia, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator netu PO zyska, a PSL raczej "zniknie" IP: *.ice-net.pl 20.07.12, 08:54 Wytrawny ruch Donka. Po tej aferze PO zyska jako partia walcząca z nepotyzmem. A PSL raczej "zniknie" oczywiście odgrywając jeszcze "rolę koalicjanta". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz Re: PO zyska, a PSL raczej "zniknie" IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.12, 00:00 Mnie tylko ciekawi jedno ice mając taką wiedzę i możliwości Kaczorek wygłasza swoje wątpliwości i slogany o Tusku.I nic więcej nie robi.I reszta polityków PISu też .Robią tylko lekki zamęt i cisza.Było wiadomo ,że notowania Tuska spadają ogromnie i są fałszowane.Trzeba było ruszyć pionka ,koniem .I PSL dostał po uszach.Dla gawędzi te taśmy , a PO dalej zwycięsko prowadzi ojczyznę .W trudzie i znoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: PO zyska, a PSL raczej "zniknie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.12, 00:08 powtarzasz się gościu!I I spotkamy się,ale będzie to bolesne,oj bolesne(już prokurator rozstrzyga sprawy) Odpowiedz Link Zgłoś
papamobileex Re: PO zyska, a PSL raczej "zniknie" 21.07.12, 09:45 Kryzys jest dla ubogich i długie lata pracy.A pogoda i niepogoda dla bogaczy.Polska to eldorado do robienia złotych interesów .W skorumpowaniu przegoniliśmy Włochy.Pan ,który wciągu roku zarobił ponad milion zł, w nie robieniu nic .Dostaje jeszcze odprawę by nie musiał biedować na bezrobociu.Hiszpanie na ulicę już wyszli, Polacy z dumą obserwują zachowanie swoich panów i władców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4 lipca Re: PO zyska, a PSL raczej "zniknie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.12, 11:36 trzeba skończyć ze świętymi krowami i oderwać od koryta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: napawa Re: PO zyska, a PSL raczej "zniknie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.12, 10:48 tylko za platformerów to możliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: war Re: PO zyska, a PSL raczej "zniknie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.12, 10:50 twój kumoter Odpowiedz Link Zgłoś
o8902k Re: PO zyska, a PSL nie zginie 22.07.12, 11:53 Nie ma wyjścia będzie gorzej .Spółek skarbu państwa coraz mniej,do sprzedania.Żadnej alternatywy nie ma ,ani partia rządząca ,a nie partie prawicowe.Idziemy ,jak Titanic na dno. Odpowiedz Link Zgłoś
mirage75 Kto pod kim dolki kopie.... 22.07.12, 12:22 Ale co sie stanie z Wladyslawem Serafinem i jego enimagnytycznymi kolkami rolniczymi? Kto mu poda reke? Kto z kierownictwa PSL pozwoli stanac Wladyslawowi w swoim otoczeniu? Wreszcie kto czycha na jego zycie jak sam oswiadczyl? Rezyseria filmowa jest trudna sztuka.Zeby zostac ...dobrym rezyserem trzeba skonczyc min.Lodzka Filmowke, i to majac talent i niezle znajomosci w srodowisku. Film nagrany w gabinecie Serafina pokazuje to dobitnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: PO zyska, a PSL nie zginie IP: *.play-internet.pl 22.07.12, 12:24 Jedyną receptą na obecną patologie jest dwukadencyjnosc wójtów, burmistrzów i prezydentów. Moze to smutne co napisze ale przynajmniej więcej społeczeństwa będzie z tego korzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menes51 Re: PO zyska, a PSL nie zginie IP: *.xdsl.centertel.pl 22.07.12, 13:23 Ciekawa teza ale rozwiń proszę i uzasadnij... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: PO zyska, a PSL nie zginie IP: *.play-internet.pl 22.07.12, 17:58 Dwie kadencję rządzi jeden wójt i dalej nie może startować bo mu nie pozwala ordynacja. Są nowe wybory i wygrywa ktoś inny, tamten się troszeczkę boi kraść bo ten nowy go przrswietli. A tak ten się cieszy bo wygrywa 4 kadencje, kradnie bo i tak go nie sprawdzą. A nie trudno wygrać skoro nawet sprzątaczka w szkole jest z PSl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: PO zyska, a PSL nie zginie IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.12, 18:13 Dwie kadencje z życia Platformy i wszyscy mają dość.Nawet Tusk nie wierzył ,że wygra.Jak obiecana wyspa cudów padła .Wygrał drugi raz i zrobił takie cuda ,że przez lata nie wyprostują tego.Kto zapłaci za ustawę hazardową mistrza Tuska .Chyba biznesmen Grad.Towarzysze niezatapialni ,z PSL spokojnie bili kasę.Patrząc na towarzyszy z PO ,którzy wyciągali kasę ,z każdej dziedziny życia.Przy okazji większość się zeszmaciła z Rosjanami i Niemcami ,goniąc obywateli w bezrobocie i nędzę.Panowie z PO są już ustawieni do końca życia i nie muszą patrzeć na ZUS.A chłopki ,roztropki z PSL też ,tylko się martwią jaką taśmę wyciągnąć na PO.Pada na Grada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: PO zyska, a PSL nie zginie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.12, 10:44 Gościu pisz za siebie a nie " wszyscy " ! Wytłumaczyłeś już co to znaczy " stracić rzeczywistość " lingwisto?? Miałeś mi napisać i co, wciąż brak odpowiedzi , za to teorie potomków stowarzyszenia grunwald i reszty komuchów rozsiewasz po forum. Daj znać jak już nauczysz się pisać i posiądziesz tajemną wiedzę o " utracie rzeczywistości " , a może komuniści posługują się innym językiem ?? Zapewne gdyby żył jeszcze Miecio Moczar był by pomocny bo przecież rozmawiacie tym samym językiem czerwona hołoto ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: PO zyska, a PSL nie zginie IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.12, 20:42 Zamęczysz się q i tracisz rzeczywistość .Ja do komuchów jak ty do PISu i kościoła.Złote myśli Józka Piłsudskiego :Naród wspaniały tylko ludzie ch6de.Rzeczypospolita to wielki burdel,konstytucja to prostytutka,a posłowie to k7rdy.I to się odnosi do Tuska .Niech puszcza się koryta i dać żyć innym.Totalne oszustwo na oczach narodu.I grzech sprzeniewierzenia .Wielki q nie czepiaj się mnie jak rzep ,psiego ogona .Bo wołków z tobą nie pasałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: PO zyska, a PSL nie zginie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.12, 21:09 Pierwszy się mnie czepiałeś to teraz cwaniaku nie mędrkuj ! Widzę , że znasz tylko jeden " cytat " Piłsudskiego bo kolejny raz go napisałeś , a tak się on ma do Tuska jak ty do logicznego myślenia. "Patriotyczne" stowarzyszenie grunwald odradza się komuszku w twoich wpisach , szkoda że "Żołnierz zwycięstwa" już nie wychodzi bo miał byś się gdzie wykazać . Ochab był by z ciebie dumny , a tak pozostał tylko robert nowak i reszta byłych czerwonych knurów . Jedź na Białoruś tam twoje miejsce ! Cały czas czekam na wytłumaczenie co to znaczy " stracić rzeczywistość " ? To wasz czerwono-nacjonalistyczny slang? Odpowiedz Link Zgłoś
miglanc86 Czy ty przygłupi jesteś Q 23.07.12, 21:24 O czym ty piszesz ,wspomnienia rycerzy perelu Ochab , Spychalski inne barchło.Napisz jeszcze o tow.Moczarze.I jak się wzorował Donald na Jaruzelskim .Dziwne ,że Komorowski nie zaprosił Jaruzelskiego i Kiszczaka na obiad państwowy.Tak długo uchowali się bez kary .Uchowa się i Tusk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Czy ty jeszcze czerwony jesteś miglanc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.12, 22:03 Pisałem już o największym wzorze gościa - Mietku Moczarze i jego patriotyczno-komunistycznej postawie . A partie mnie mało obchodzą ale większość byłych pron-owców i byłych czerwonych jest w Pis-ie a to chyba nie partia Tuska ???? Uchowają się bez kary?? Te komunistyczno-nacjonalistyczne wpisy w stylu pana filipskiego są dobre dla ludzi nie znających historii a już cytowanie Piłsudskiego, który tego typu gnid nie trawił serdecznie jest komiczne - co najmniej ! Miglanc- obrońco komunistów napisz jeszcze coś ciekawego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menes51 Re: Czy ty jeszcze czerwony jesteś miglanc? IP: *.xdsl.centertel.pl 24.07.12, 09:47 Q czytając twoje wypowiedzi można zauważyć ,że widzisz wszystko w czarnobiałych barwach-co jest związane z prawicą to jest bielutkie i cacy natomiast to co związane z lewicą to czarne i be... Wnioskuję więc ,że albo młody jesteś i mało jeszcze życie poznałeś albo jeśli masz ,,swoje'' lata to słabo analizujesz postępki zarówno jednej i drugiej formacji politycznej ...trzeba brać pod uwagę wszystkie aspekty a nie mieć klapki na oczach i być fanatykiem jednej opcji politycznej... Każdy rodzaj fanatyzmu jest b.niebezpieczny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Czy ty jeszcze czerwony jesteś miglanc? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.12, 10:03 Nie ma w Polsce ani nigdzie na świecie czegoś takiego jak formacja lewicowa i prawicowa, więc radzę zagłębić się w "politologiczną analizę formacji politycznych" bo chyba nie wiesz o czym napisałeś , no chyba że masz klapki na oczach? Gościu , który mnie zaczepił i wypisuje steki bzdur , jakieś komunistyczne ochłapy pomieszane w nacjonalistycznym sosie zasłużył na to żebym mu odpisywał na jego poziomie , ot i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menes51 Re: Czy ty jeszcze czerwony jesteś miglanc? IP: *.xdsl.centertel.pl 24.07.12, 13:58 To jakaś nowa teoria chyba Twojego wymysłu a jeśli mylę się to poprzyj ją konkretnymi materiałami i dowodami ;) A tak naprawdę to zaprzeczasz samemu sobie bo jeszcze nie dawno wytykałeś komuś komunistyczne poglądy a teraz twierdzisz ,że taka formacja nie istnieje , zdecyduj się ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Czy ty jeszcze czerwony jesteś miglanc? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.12, 18:14 Oj menes menes:)) a gdzie ja napisałem, że komunistyczna nie istnieje ?????? Pisałeś o " formacjach lewicowych " sam to tak określiłeś , taki system podziału na lewicę i prawice istniał w czasie rewolucji francuskiej a nawet wtedy nie było to takie oczywiste :)) Ja pisałem o tzw. ( na szczęście byłym, choć odradzającym się w niektórych głowach ) stowarzyszeniu grunwald , poczytaj sobie na ten temat czy jak tam chcesz skoro nie wiesz o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
miglanc86 Wielki Q 24.07.12, 22:11 Co Ci się tam kotłuje < biednej główce.Lewica ,prawica i wszawica. Takie partie teraz rządzą.4 czerwca 1989 w Teleexpresie ogłoszono upadek komunizmu.I tego się trzymaj Q i nie ględź o pierdołach .Jeśli pamiętasz taki klub Ikar MPK.1980 rok .to ja tam byłem w środku.Cała Częstochowa tam przychodziła posłuchać.Poczytaj sobie na ten temat ,jeśli nie wiesz o co chodzi.I ktoś po tam tych latach zapomniał o co chodzi ta gra w politykę.I partia liberalna PO zaczęła zabawę na afery i i robienie tumanów z ludzi.Ja to będę zwalczał choć by stado gnomów gnało mi za tyłkiem.Bez odbioru Wielki Q. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Wielki Q IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.12, 22:35 Tak , tak napisz jeszcze coś jak w poprzednim poście , połącz prezydenta i premiera z Jaruzelskim i Kiszczakiem . Jakoś towarzyszy z Pisu przemilczałeś cwaniaku ? Nie zgrywaj teraz bohatera w walce o uczciwość i tropienie afer , choć pewnie to ci się kotłuje w tej biednej główce. Twoje wpisy świadczą tylko o tym, że masz więcej wspólnego z komuną i towarzyszami niż byli członkowie pzpr-u , więc nie ględź o pierdołach . Łącz proletariat ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wideo Re: PO zyska, a PSL raczej "zniknie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.12, 10:01 ale tu kogoś prawda zabolała,kij ma dwa końce Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 PSL ma 23.07.12, 13:52 pewien majątek . Ale także ma swoich zwolenników i wyborców . Ma soje tradycje i doświadczenie polityczne . ma swoich działaczy i prominentnych polityków . No i ma swoje problemy . Chyba jak każda partia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość PSL ma Władka Serafina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.12, 14:05 Najważniejszy jest Władek Serafin ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: PSL ma IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.12, 20:21 niezalezna.pl/31198-miliardy-z-funduszu-drogowego-poza-kontrola Odpowiedz Link Zgłoś
miglanc86 Re: PSL ma PO 23.07.12, 20:53 A PO wypromowało się teraz na PSL.I zgadnij kochany Polaku ile odłożysz na swoim koncie emerytalnym, jeśli będziesz pracował do usranej śmierci.A na twoim kontem będzie czuwał Donald Tusk i Pawlak.A być może Donald i Kalisz .I masz dwa wyjścia :albo wyjedziesz z tego kraju ,albo poślesz do diabła i w cholerę rządzących .Twój wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość filozofia IP: 212.87.227.* 24.07.12, 10:35 Panie Miglanc! Zapomniałeś, że można posłać "do diabła" również taki niedouczony elektorat jak Ty. Robimy to od wielu Wyborów, i dzięki Bogu skutecznie. Nasz wybór Miglancu i z niego korzystamy. Odpowiedz Link Zgłoś
adamico9 Do neoplusie 24.07.12, 21:17 Ajak ty zostałeś tym kim jesteś, ja kolega cié pytam.Podły jesteś, bo sam korzystasz z tych samych układów, jeszcze podlejszych <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> <html xmlns="www.w3.org/1999/xhtml"> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"/> <title></title> </head> <body> <div class="page" title="Page 2"> </div> </body> </html> Odpowiedz Link Zgłoś
adamico9 Re: Do neoplusie 24.07.12, 21:46 A z jakiego polecenia ty, beznadziejny absolwent zarządzania zostałeś tym kim jesteś. Z zauroczenia twoją osobowością? Nie. Ze znajomosści, które można szybko wykazac Podać nazwiska.Mogę to zrobić szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
miglanc86 Re: filozofia 24.07.12, 21:44 Panie Gościu ,dzięki Bogu ,że już nie długo.Faktycznie ten wasz elektorat jest douczony.Widać to po Stefku Niesiołowskim ,cieczką zwany Palikot .Grażynka stolica i minister spraw wszystkich tylko nie zagranicznych Radek.Aż strach się bać.Ci co was to się teraz cieszą ,że aż plują.Pozdrawiam i posyłam w wiadomym i znanym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
adamico9 Re: filozofia 24.07.12, 22:12 Przykro mi ,ale neoplus,który tu tak pluje skorzystał z takich samych układów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Nie filozofia, tylko ohyda IP: *.play-internet.pl 24.07.12, 22:16 Bo ohyda panie br, ohyda Odpowiedz Link Zgłoś
adamico9 Re: Nie filozofia, tylko ohyda 24.07.12, 22:29 Geniuszu z qi 90 gratuluje akcji Odpowiedz Link Zgłoś
papamobileex Re: filozofia 24.07.12, 22:29 adamico zagrasz kiedyś ze mną w dupniaka? Odpowiedz Link Zgłoś
papamobileex Re: filozofia 24.07.12, 22:54 Stefanowi wolno wszystko on jest pod ochroną .Takich nawet nie zamykają.Więc jak Platforma Obywatelska ma takich wykształconych profesorów.To klękajcie narody.Dalej kłamstwa przy zwłokach tragedii smoleńskiej .Kopacz kłamała .A już patologia przy obsadzie koryt w spółkach skarbu państwa i zarobki niebotyczne to przekręt niesamowity.A ludziom się karze zaciskać pasa ,podnosić wiek emerytalny i wpędzać w bezrobocie. Odpowiedz Link Zgłoś