czesiu.wisniak Policjant usłyszał w słuchawce: - Zabił mnie mą... 26.01.13, 13:55 Tak kończą się nieformalne związki o które walczą Tusk z Biedroniem i Bęgowskim-Grodzkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogromcaidiotów Re: Policjant usłyszał w słuchawce: - Zabił mnie IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.13, 14:05 Wiesz coś o tym,bo z takiego związku pochodzisz.Związek owcy z mułem,prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Policjant usłyszał w słuchawce: - Zabił mnie IP: *.opera-mini.net 26.01.13, 14:39 Myślę, że dała się zabić by obronić na przyszłość swoje dzieci. Nie miała już nadziei, że ktokolwiek jej pomoże. Straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dude Re: Policjant usłyszał w słuchawce: - Zabił mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.13, 21:20 to najglupsze co mogla zrobic - powinna uciec, nie pyskowac i powoli pracowac na to by sie usamodzielnic i uzaleznic a nie prowokowac szalenca do przemocy. Efekty sa potwierdzeniem tego co pisze - sama doprowadzila do tego ze ten idiota ja zabil... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Policjant usłyszał w słuchawce: - Zabił mnie IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.13, 22:01 Gość portalu: dude napisał(a): > to najglupsze co mogla zrobic - powinna uciec, nie pyskowac i powoli pracowac n > a to by sie usamodzielnic i uzaleznic a nie prowokowac szalenca do przemocy. Ef > ekty sa potwierdzeniem tego co pisze - sama doprowadzila do tego ze ten idiota > ja zabil... ach jaka szkoda, że ciebie to nie spotkało. Wszystkim nam byś pokazał jak świetnie sobie radzić w takiej sytuacji mając do pokonania wszelkie możliwe kłody pod nogami. To niesprawiedliwe, że takie historie nie spadają na takich geniuszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Policjant usłyszał w słuchawce: - Zabił mnie IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.13, 22:29 A mi się wydaje, że dude ciągle ucieka. To się nazywa uzależnienie od dręczyciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dude Re: Policjant usłyszał w słuchawce: - Zabił mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.13, 23:56 mnie nikt nie dreczy - no i nie mam niczego wspolnego z omawianym tematem - skupcie sie wywloczki na dyskutowanej sytuacji a nie cwaniakujecie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vivian Re: Policjant usłyszał w słuchawce: - Zabił mnie IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.13, 23:57 Dude, gdzie się rodzą tacy mędrcy jak ty? Czytałeś komentarze ludzi którzy ją znali? Zrozumiałeś? Nie jesteś w stanie zrozumieć? Tak kobieta WALCZYŁA. Zgłaszała sprawę na policję, do prokuratora, poradni AA. Szukała mieszkania. Dopóki się dało mieszkała w ośrodku dla samotnych matek. To nie ona zawiodła. Zawiodło PAŃSTWO. To państwo które broni embrionów, a nie potrafi pomóc maltretowanej kobiecie. Minister Sprawiedliwości powinien stracić swoje stanowisko. To on ma obowiązek tak zmienić procedury by takie sprawy były rozstrzygane od ręki. To Gowin był przeciw podpisaniu Konwencji o zapobieganiu i zwalczaniu przemocy wobec kobiet i przemocy domowej. Ile kobiet ma zginąć?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dude Re: Policjant usłyszał w słuchawce: - Zabił mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.13, 00:09 nie doczytalas chyba ze rowniez uwazam iz to wina panstwa a tak wlasciwie to sluzb ktore nie realizuja powierzonych im zadan, bo prawodawstwo jest dobre i konwencja nam do niczego nie byla potrzebna... Jak widzisz po jej przyjeciu idiota zamordowal kobiete - co zmienila konwencja? Problem nie lezy w zlym prawie tylko w sluzbach ktore nie wymuszaja przestrzegania tego prawa! To samo dotyczy zorganizowanej przestepczosci, kradziezy, czy tez jakiejkolwiek innej dziedziny zycia. A z opisu wynika ze ta kobieta zginela bo zachowala sie tak jak zazwyczaj teraz kobiety sie zachowuja... a w takiej sytuacji pyskowanie czy stawianie sie to nie jest dobra strategia. Teraz uczy sie kobiety ze maja pyskowac i w ekstremalnych sytuacjach okazuje sie ze moze sie to skonczyc smiercia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kioto Re: Policjant usłyszał w słuchawce: - Zabił mnie IP: *.opera-mini.net 26.01.13, 16:56 Napisałbym, żebyś sie walnął w łeb, ale najpierw trzeba go mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka Re: Policjant usłyszał w słuchawce: - Zabił mnie IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.13, 18:32 zabił mąż wieśniaku naucz się czytać Odpowiedz Link Zgłoś
anita211 Re: Policjant usłyszał w słuchawce: - Zabił mnie 26.01.13, 20:44 czesiu.wisniak napisał: > Tak kończą się nieformalne związki o które walczą Tusk z Biedroniem i Bęgowskim > -Grodzkim. ja pie*dole, ręce opadają, a gdzie tam jest napisane ,ze oni żyli w konkubinacie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Policjant usłyszał w słuchawce: - Zabił mnie IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.13, 12:01 Oj chyba z czytaniem kiepsko. Spróbuj jeszcze raz. Albo Ci pomogę. Uwaga: Zabił żonę. Zwróć uwagę na wyraz żona. Nie konkubina, nie dziewczyna a żona. Czyli (tutaj też Ci pomogę) to był formalny związek, zapewne uświęcony przez KK. Odpowiedz Link Zgłoś
kmaggg Policjant usłyszał w słuchawce: - Zabił mnie mą... 26.01.13, 15:20 Żal matki, żal dzieci. Piszecie, że to porażka urzędników, kleru etc. a mi się zdaje, że to porażka nas wszystkich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyŻUL Re: Policjant usłyszał w słuchawce: - Zabił mnie IP: *.183.146.29.dsl.dynamic.t-mobile.pl 26.01.13, 15:34 Dlatego reagujmy na taką przemoc którą widzicie NA NASZYM TERENIE !!!! Takimi ludźmi powinni się zająć sąsiedzi, znajomi, koledzy !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
przem0_25 Policjant usłyszał w słuchawce: - Zabił mnie mą... 26.01.13, 16:26 No i mamy kolejny przykład po aferze w biurach poselskich, jak źle działa prokuratura i policja , oraz co w efekcie dało zmniejszanie liczby posterunków. W aktach osobowych winowajcy widnieje, że w ubiegłym roku został skazany na 1,5 r. w zawieszeniu , w dodatku w sierpniu prokuratura powiadamiała o znęcaniu się , więc to chyba są wystarczające powody aby policja obięła dozorem tą okolice , a w szczególności ten dom. Może by do tej śmierci i zranienia nie doszło , ale szkoda benzyny. Tak samo szkoda prokuraturze upomnieć się o skazanego , lepiej akta odłożyć na bok co było , to było. Teraz najciekawsze co na to wszystko powie Sąd przecież dysponuje przedziałem od 25 lat do dożywocia. Jeśli gazeta będzie dalej śledzić tą sprawę i sędzia nie poruszy na sali tematu zaniedbań ze strony władzy ,to wyrok będzie śmieszny. Odpowiedz Link Zgłoś
2rolnikzwilkowiecka Byle sie tylko móc pochwalić !!!! 26.01.13, 16:40 "Zabił mnie mąż, mam wbity nóż, umieram..." Te kobity już takie są !!! Nieważne jak, byle sie tylko móc pochwalić !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adiz do @ 2rolnikzwilkowiecka IP: *.centertel.pl 26.01.13, 19:56 Raczysz sobie żartować z ofiary? Ciekawe czy byłbyś palancie równie dowcipny i elokwentny, po zaliczeniu kilku ciosów nożem, jak ta kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeana Re: do @ 2rolnikzwilkowiecka IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.13, 20:31 Nie no, kara śmierci powinna być uaktualniona i stosowana, tylko ci którzy stanowią prawo sami obawiają się tej kary, tak wielkie przewinienia na sumieniu mają wobec narodu, a tak dostanie 25lat, a po znajomości po 5ciu wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWa Re: Policjant usłyszał w słuchawce: - Zabił mnie IP: *.96.232.135.tvksmp.pl 26.01.13, 20:48 Ktoś kto nie miał do czynienia z pijakiem, z ojcem-pijakiem czy meżem-pijakiem nawet sobie nie zdaje sprawy jakie sytuacje temu towarzyszą, jakie emocje i jak mocno człowiek czasem pragnie śmierci tego ojca pijaka albo swojej..... dlatego słowa "to zabij" nie dziwia mnie wogóle. Człowiek czasem myśli że już tylko smierć może go uratować nie potrafi się bronić, rezygnuje. Alkoholizm w rodzinie to jest coś strasznego, to jest gwarantowana tragedia wcześniej czy później... wiem to bo ojciec był alkoholikiem i robił awantury a mama często z nami małymi dziećmi uciekała z domu żeby nie dostać, i nie potrafiliśmy sie wyzwolić przez lata. My ucieklismy z tego domu kiedy tylko sie udało, jeszcze w szkole średniej a mama została ze swoim katem. Dopiero jako dorośli ludzie ja i mój brak zmusilismy mamę do odejścia od niego, a mama sie go boi do dziś mam wrażenie, nigdy tez nie ułożyła sobie ponownie życia. Zmarnowała sobie życie, nam w sumie też czesciowo bo to jest jak piętno na duszy. Bardzo żal mi mojej mamy, słyszałam kiedyś jak powiedziała do swojej siostry "gdyby nie dzieci już dawno bym ze sobą skonczyła". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Policjant usłyszał w słuchawce: - Zabił mnie IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.13, 20:53 Dobrze,że to opisałaś,bo części baranów i tępych cip na tym forum,ciężko to zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dude Re: Policjant usłyszał w słuchawce: - Zabił mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.13, 21:33 dokladnie - twoja mama miala instynkt samozachowawczy i wiedziala ze w sytuacji gdy ma sie do czynienia z szalencem to trzeba albo spierniczac albo delikatnie studzic konflikt. Teraz kobietom naklada sie do glowy ze maja prawa, ze powinny walczyc o swoje itp. itd. - skutki sa czesto oplakane. Zdrugiej strony zada sie zaostrzenia prawa i jeszcze dalej idacej ingerencji organow panstwa w to co dzieje sie pomiedzy czlonkami rodziny mylac patologie z normalnymi klotniami rodzinnymi. Wyposaza sie kobiety w kolejne uprawnienia do szkalowania i gnebienia mezczyzn ktorzy z patologia nie maja niczego wspolnego a osmielaja sie sprzeciwiac babsztylskim pomyslom czy tez bezczelnosci. Tymczasem istniejace prawo jest wystarczajace do tego by sytuacje jak ta opisana w artykule zostaly wlasciwie rozwiazane - niestety organy odpowiedzialne za wdrazanie tego prawa w zycie zajmuja sie czyms zupelnie innym - zreszta podobnie jak w przypadku bezpieczenstwa na drogach, ochrony przed zlodziejstwem czy tez przestepczoscia zorganizowana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Policjant usłyszał w słuchawce: - Zabił mnie IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.13, 22:16 @dude, po raz n-ty wypisujesz, że kobieta jest winna, bo nie uciekła z własnego domu. W ten sposób cały czas próbujesz wmówić, że bandzior jest nietykalny i wszyscy powinni mu schodzić z drogi, jak się zezłości. No to pytanie: czy jak na ulicy szaleje grupa wyrostków, to wszyscy mają uciekać czy też wzywa się policje aby zaprowadziła porządek? Bo ty sugerujesz, że prawa reszcie społeczeństwa dyktuje bandzior a kto się nie dostosuje do niego, to jest sobie winny. Swoją drogą, twoje rynsztokowe słownictwo "babsztylskim" zdradza, że sam pewnie masz sporo za uszami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dude Re: Policjant usłyszał w słuchawce: - Zabił mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.13, 00:31 musze cie uswiadomic ze stwierdzenie 'babsztylskie' nie jest okresleniem rynsztokowym - gdybym pisal ku...kie to tak - byloby to okreslenie rynsztokowe, no ale tobie w ogole wszystko sie miesza. Bandzior nie jest nietykalny ale zycie to nie film i gdy bandzior ma nad toba przewage to gdy chce sie zyc to trzeba albo sie poddac albo brac nogi za pas, podsycanie agresji bandziora jest po prostu idiotyzmem - jesli tego nie rozumiesz to jestes po prostu idiotka i wbrew temu co mi zyczysz to tobie grozi zasztyletowanie a nie mi. Za uszami to maja sporo kobiety z ktorymi bylem w zwiazkach i ktore poznalem lepiej - gdy opadla maska uprzejmosci okazywalo sie zazwyczaj ze wbrew pozorom, wyksztalceniu, inteligencji byly tak samo podle, zlosliwe jak wszelkie negatywne postacie z literatury antycznej i pozniejszej - dodatkowo podle wykorzystywaly swoja uprzywilejowana pozycje w obecnie obowiazujacym prawie wynikajaca z emancypacji by szantazowac, wyciagac pieniadze, bezinteresownie szkodzic. Podobne doswiadczenia maja moi koledzy oraz forumowicze. sorry - prawda jest taka ze wsrod biednych/patologicznych rodzin, tam gdzie mezczyzna nie ma niczego do stracenia to historie konfliktow rodzinych prowadza do przemocy i znecania sie nad mezczyznami, w rodzinach w ktorych mezczyzni sa wyedukowani i inteligentni oraz lepiej sytuowani od kobiet czesto staje sie tak ze prawodowstwo uchwalone na potrzeby ochrony kobiet ze zwiazkow patologicznych jest cynicznie wykorzystywane przez kobiety do ograbiania i niszczenia bylych mezow/partnerow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tango Re: Byle sie tylko móc pochwalić !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.13, 21:24 a ciebie za twoje! Odpowiedz Link Zgłoś
grey-sky Przemoc w rodzinie 27.01.13, 00:18 Jarosław Gowin był przeciwny podpisaniu konwencji o zapobieganiu i zwalczaniu przemocy wobec kobiet. Jarosław Gowin, minister sprawiedliwości, NIC NIE ZROBIŁ, by chronić, pomagać takim kobietom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Przemoc w rodzinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.13, 00:39 Przeciez konwencja juz dawno podpisana - jakos zycia to tej kobiecie nie uratowalo. Widac konwencja jest do d... Gowin mial racje! Moze powinnismy ta konwencje wymowic? Nie sprawdza sie! Odpowiedz Link Zgłoś
grey-sky Re: Przemoc w rodzinie 27.01.13, 01:02 Nie sprawdza się sądownictwo (sprawy powinny być rozstrzygane od ręki), policja ( powinna interweniować max. 10 minut od wezwania, prokuratura czyli PAŃSTWO, które zapisy tej konwencji powinno JUŻ realizować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: better Re: Przemoc w rodzinie IP: *.net.stream.pl 27.01.13, 07:17 Wracając do meritum,mam parę pytań.Czy miasto nie powinno mieć jakiejś puli mieszkań dla udokumentowanej przemocy w rodzinie?może trzeba coś w tym kierunku zrobić żeby takich sytuacji nie było.Co na to radni tego miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
grey-sky Re: Przemoc w rodzinie 27.01.13, 01:11 Gość portalu: Marek napisał(a): > Przeciez konwencja juz dawno podpisana - jakos zycia to tej kobiecie nie uratow > alo. Widac konwencja jest do d... Gowin mial racje! Moze powinnismy ta konwencj > e wymowic? Nie sprawdza sie! Nie sprawdza się Gowin! To on nie potrafi tak realizować postanowień konwencji, by do takich sytuacji nie mogło dojść. Tak kobieta miała prawo oczekiwać by jej oprawca siedział zamknięty za kratkami. Dostał wyrok w zawieszeniu, a warunki zawieszenia naruszył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Przemoc w rodzinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.13, 09:02 dobrze to ujelas - konwencja nie byla do niczego potrzebna. Gosc dostal wyrok na podstawie prawa obowiazujacego juz wczesniej - problem jest z egzekucja tego prawa i podpisywanie bzdurnej konwencji ktora w tak drastycznych sprawach niczego nie zmienia a moze byc i bedzie przede wszystkim uzywana do wyzucia normalnych mezczyzn z majatku na rzecz klamliwych kobiet-zdzir niczego nie zmieni. Konwencje nalezy odrzucic a zamiast jej wdrazania nalezy pogonic aparat panstwa do egzekwowania prawa obowiazujacego wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wabik 9 miesięcy temu ,jest coraz lepiej IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.13, 10:09 natemat.pl/12287,tusk-liczba-zabojstw-w-polsce-spada-od-kilku-lat-polska-coraz-bezpieczniejsza-ale-tego-nie-doceniamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Przemoc w rodzinie IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.13, 16:04 Gość portalu: Marek napisał(a): bedzie przede wszystkim uzywana do wyzucia normalny > ch mezczyzn z majatku na rzecz klamliwych kobiet-zdzir niczego nie zmien @Marek, wcześniej @dude, @tommy, pod iloma jeszcze nickami będziesz pisać? A teraz przeanalizujemy twój język: "wywłoczki", "głupie kobiety", "babsztyle", "zdziry". Nie przyszło ci do twojego pustego łba, że to z tobą jest problem a nie w kobietami? Jesteś gnojem i próbujesz przerzucić winę na kobiety, to stąd twoje obsesyjne oskarżanie kobiet w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Re: Skur****ny z Policji i z sądów! IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.13, 12:56 Piękny język, nie ma jak wykształcony człek. Odpowiedz Link Zgłoś
filopolityk Re: Skur****ny z Policji i z sądów! 28.01.13, 10:07 Gość portalu: sas napisał(a): > Piękny język, nie ma jak wykształcony człek. Język polski gdybyś przypadkiem nie wiedziała przemądra głowo przeciętnego kogoś... Odpowiedz Link Zgłoś
stanlejowa Policjant usłyszał w słuchawce: - Zabił mnie mą... 28.01.13, 11:08 Wiele jest wpisów, Ci co ich znali i nieznali ale nikt nie pisze, że ta Pani dostała mieszkanie socjalne mieszkała a dziećmi i miała pomoc kuratora i GOPS-u. Pytanie co robiła i po co poszła do męża pijaka i tyrana, przecież znała go? Miała swoje mieszkanko po co ryzykowała, dlaczego nie myślała o dzieciach? Poszła po rzeczy mogła kogoś poprosić aby z nią poszedł,wiedziała że jest awanturnikiem? Poszła po smierć ? Nie rozumiem jej postępowania, uwolnić się od tyrana a następnie iść do niego, gdzie logika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytaj uważnie! Re: Policjant usłyszał w słuchawce: - Zabił mnie IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.13, 12:24 Skąd wiadomo o mieszkaniu socjalnym? Śledzę ten wątek i niczego takiego nie wyczytałam. Była jedna wzmianka, ze miała dostać takie mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1210w Re: Policjant usłyszał w słuchawce: - Zabił mnie IP: 212.87.244.* 28.01.13, 12:47 Takie rzeczy beda sie zdazały dopoki nie bedzie Kary Śmierci - Śmierć za śmierć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Policjant usłyszał w słuchawce: - Zabił mnie IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.13, 13:37 tragedia Odpowiedz Link Zgłoś