Dodaj do ulubionych

Szanowna P. Anna Łukaszczyk

16.01.13, 17:25
Z dużym opóźnieniem ukazał się protokół z posiedzenia komisji
www.rudaslaska.bip.info.pl/dokument.php?iddok=33417&idmp=1870&r=o
i mam do Pani jedno pytanie.
Przedtem krótkie wyjaśnienie dla innych forumowiczów.
Komitet Referendalny w kwietniu dostał dokumenty mówiące o tym że nie można pełnić równocześnie funkcji zastępcy kierownika przychodni oraz radnego. W dokumentach tych był opisany jeden z przypadków oraz wyroki sądowe wraz uzasadnieniem. W tym pakiecie był także wydruk z strony internetowej jednej z przychodni informująca, że jedna z radnych pełni tam także funkcję zastępcy. Komitet postanowił zwrócić się do Rady Miasta o wyjaśnienie tej sprawy. Nigdy tematu nie nagłaśnialiśmy bo nie było odpowiedzi. Teraz wiemy, że zajmowała się tym Pani komisja. Nie wiemy co powiedział mecenas ( dziwny sposób pisania protokołu) ale jak sadzę nie była to odpowiedź korzystna dla radnej ponieważ to Pani postanowiła się zwrócić do radnej Błąkała – Zawronek o wyjaśnienia.
Moje pytanie jest proste:
Czy radna złożyła wyjaśnienia i czy Komisja pod Pani przewodnictwem temat wyjaśniła?
Tu mała uwaga.
Zgodnie z wyrokiem sądu w podobnej sprawie, nawet rezygnacja z funkcji zastępcy kierownika przychodni nie zwalnia Rady z obowiązku odwołania radnej z funkcji jeżeli pełniła te dwiei funkcje równocześnie przez nawet krótki czas.
Obserwuj wątek
    • aptykorz Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 16.01.13, 20:53
      Stara prawda się kłania , jak nie wiadomo o co chodzi, to na pewno chodzi o KASĘ
      Pecunia non olet - znane medyczne stwierdzenie z łaciny może to wyjaśnić
      • skalar2011 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 18.01.13, 05:31
        Widać prawo niektórych nie dotyczy a radna Anna nie odpowiada na pytania
        • amarian2 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 18.01.13, 08:47

Rzeczywiście milczenie radnej jest dziwne, ostatnio była bardzo aktywna na forum.
          • skalar2011 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 18.01.13, 09:09
            obmyślo widać jak sie z tego wyplątać ale bydzie miała ciężko, a jeszcze kamratka ją nie bydzie lubić.
          • vv0007 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 18.01.13, 10:28
            amarianie2 dociekliwy jesteś
            i to się ci się bardzo chwali
            wyłapałeś przypadek łączenia
            funkcji - czy masz rację?
            tego nie wiem ale śledztwo
            jakie zapoczątkowałeś chyba
            da jakąś odpowiedź ??????
            no bo jak radna nie odpowie
            to znasz adres do wojewody
            a ten z urzędu rozsądzi sprawę

amarianie2 niestety jesteś równocześnie
            zbyt mało dokładny bo w tej samej radzie
            nie widzisz drugiego podobnego przypadku

choć trudno ci to wytykać
            to w kadencji 2002 - 2006
            w radzie był taki jeden prezes
            klubu sportowego który
            znajdował się w podobnej sytuacji
            o jakiej napisałeś
            amarian2.blox.pl/strony/Pogon.html
            • amarian2 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 18.01.13, 10:56
              Oj vv, to akurat sprawdzał dział prawny wojewody. Nie ma zakazu prawnego łączenia prezesa stowarzyszenia z funkcją radnego. Dlaczego sięgasz tak daleko. Przecież wiesz, że twojej grupie jest takich szefów organizacji kilku. Teraz w tej kadencji. Więc ? Oddajesz do wojewody?
              A ty, za adwokata pani Ani się bawisz?
              • aptykorz Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 18.01.13, 11:26
                a może napiszemy sami do wojewody a umiłowanej Anulci wyślemy porządną kopię ksero ......
              • vv0007 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 18.01.13, 11:27
                pełna zgoda co do zasady
                ale muszą być zachowane
                cytowane przepisy

Zgodnie z art. 24f ust. 1 ustawy z 8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym (DzU z 2001 r. nr 142, poz. 1591 ze zm., dalej usg), radni nie mogą prowadzić działalności gospodarczej na własny rachunek lub wspólnie z innymi osobami z wykorzystaniem mienia komunalnego gminy, w której radny uzyskał mandat, a także zarządzać taką działalnością lub być przedstawicielem czy pełnomocnikiem w jej prowadzeniu. Zgodnie z tym przepisem, radny nie może pełnić funkcji prezesa klubu sportowego korzystającego z mienia komunalnego jedynie wówczas, gdy klub ten prowadziłby działalność gospodarczą (porównaj wyrok NSA z 12 stycznia 2006 r., sygn. akt II OSK 787/05, ONSAiWSA 2006/3/86). Natomiast korzystanie przez klub z dotacji nie stoi na przeszkodzie pełnieniu przez niego wspominanej funkcji.
                • amarian2 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 18.01.13, 11:44
                  To jak znasz przepisy, to po co wspomniałeś o funkcji prezesa klubu, Klubu który nie mógł prowadzić działalności gospodarczej( rejestracja w UM)?
                  A jak już ścigasz prezesów to czy Fauna nie prowadzi działalności gospodarczej?
                  Nie wiem, więc pytam
                  A sprawa zastępcy kierownika jest zupełnie inna a na dodatek jest pełna dokumentacja orzeczeń w podobnych sprawach, bo to jest tematem wątku.
                  • vv0007 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 18.01.13, 13:01
                    amarianie2 ty pytasz o faunę?
                    pytasz o zastępcę kierownika?
                    i pewnie znasz odpowiedzi?
                    a ja wcale nie ścigam
                    prezesów zadałem tylko
                    pytanie czy za twoich czasów
                    wyjaśniałeś podobne sprawy?
                    www.rp.pl/artykul/227392.html
                    przecież wielu nieświadomie
                    mogło być w podobnej sytuacji
                  • vv0007 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 18.01.13, 13:01
                    amarianie2 ty pytasz o faunę?
                    pytasz o zastępcę kierownika?
                    i pewnie znasz odpowiedzi?
                    a ja wcale nie ścigam
                    prezesów zadałem tylko
                    pytanie czy za twoich czasów
                    wyjaśniałeś podobne sprawy?
                    www.rp.pl/artykul/227392.html
                    wielu nieświadomie
                    mogło być w podobnej sytuacji
                    • amarian2 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 24.01.13, 11:07
                      Vv już odpowiedziałem. Tak, wyjaśniałem bo dotyczyło to m.in. mnie. Mogłem być radnym.
                      Teraz jednak, zapytałem przewodniczącą Komisji o sprawę którą się zajmowała i nagle temat zniknął.
                      Więc pytam: co dalej?
                      Nie otrzymałem odpowiedzi, co to oznacza?
                      A nieświadomość?
                      Jako prawnik wiesz, że to akurat nie jest usprawiedliwienie aby temat zmieść pod dywan.

• vv0007 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 24.01.13, 12:19
                        amarianie2 nikt nie pisze
                        o zamiataniu pod dywan
                        takie sprawy powinny być
                        załatwiane błyskawicznie
                        co zresztą określają przepisy
                        www.samorzad.lex.pl/czytaj/-/artykul/zakazy-obowiazujace-radnych-i-skutki-ich-naruszenia-1
                        jeśli jednak chodzi o ten
                        konkretny przypadek to
                        chyba masz rację zadając
                        pytanie
                        > Więc pytam: co dalej?
                        jeśli ci to pomoże to
                        jeszcze podpowiem
                        wartowiedziec.org/index.php/pracownik-samorzadowy/prawo-i-orzecznictwo/574-zastpca-kierownika-powiatowej-jednostki-organizacyjnej-radnym
                      • aptykorz Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 24.01.13, 12:52
                        Marian świadomość tej szczątkowej już ekipy prezydenckiej jest w dobrej kondycji , nie mają z tym żadnego problemu i nigdy nie mieli , zresztą ich promotorka jest tego dobrym przykładem , potrafią posunąć się do każdego chwytu byleby siedzieć tam gdzie siedzą.
                        Co dalej ? ? ?
                        To jest dylemat dla nich jak to obejść i publicznie wcisnąć kit , że "stoję na straży prawa"
                        chyba że coś się znajdzie dla takiej radnej z tradycjami rodzinnymi od pokoleń
                        zawsze można stworzyć kolejny lipny etacik w UM i płacić , płacić , płacić .............
    • rudzianie_pamietaja Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 23.01.13, 23:11
      Pani Ania mogłaby to nam wytłumaczyć. Pewnie tak może być skoro nic Przewodniczący Rady Miasta nie interweniuje w tej sprawie.
    • 22burza Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 24.01.13, 00:50
      bycie radną"to w mojej rodzinie tradycja" jak więc możecie być tacy bezwzględni i przerywać tą tradycję,a z czego to luksusowe autko spłaci,biedula z nerwów już pod prąd jeździ,po ulicy którą sama uczyniła jednokierunkową,a SM na radną nie zwraca uwagi,tak samo jak nie przestrzega godzin pracy w Przychodni na Gierałtowskiego,zastać ją to graniczy z cudem,za to plombki cudownie wypadają i trzeba iść prywatnie wymienić na takie bardziej stacjonarne (mam już 3 wymienione bo tym fundowanym z NFOZ-u się w mojej jamie nie podobało)
      • skalar2011 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 24.01.13, 06:37
        a koleżanka radna Anna -cisza w tej sprawie? czyżby zatkało ?
        czy prawo dotyczy tylko innych?
        kiedy pani radna opuści um?
    • www.spalarnia.slask.pl Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 24.01.13, 13:46
      Witam,
      Jeżeli mogę, to proszę na przyszłość dać znać na maila, że jakaś kwestia dot. mojej osoby jest poruszana tu na forum, bo innaczej ciężko jest być na bieżąco. Nie zaglądam tu codziennie i wysuwanie tez, że coś próbuję przemilczeć jest naprawdę nie w porządku.

W poniedziałek jest Komisja Prawa Samorządności i Bezpieczeństwa, po niej postaram się odpowiedzieć dokładnie na zadane tutaj pytania.
      Z tego co pamiętam- pismo z którym się zapoznawaliśmy było skierowane do Przewodniczącego Rady Miasta i nie było skargą(nie podlegało więc rozpatrzeniu w trybie kpa), a faktycznie dotyczyło "nieakturalnego" zapisu na stronie internetowej, a nie dokumentów o wiążącym charakterze.
      Pozdrawiam
      • mietlorz707 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 24.01.13, 15:12
        > Jeżeli mogę, to proszę na przyszłość dać znać na maila, że jakaś kwestia dot. m
        > ojej osoby jest poruszana tu na forum, bo innaczej ciężko jest być na bieżąco.

Może zamiast e-maila jakiś posłaniec z kwiatami i dobrą nowiną?

> Nie zaglądam tu codziennie

Być może Pani powinna, choćby co 2 - 3 dni, by porozmawiać z mieszkańcami, a może nawet wyborcami.

> pismo z którym się zapoznawaliśmy było skierowane do Przewo
        > dniczącego Rady Miasta i nie było skargą(nie podlegało więc rozpatrzeniu w tryb
        > ie kpa)

O, to przepisy kodeksu postępowania administracyjnego stosuje się tylko do skarg?

> W poniedziałek jest Komisja Prawa Samorządności i Bezpieczeństwa

Komisja jest (istnieje) cały czas. W poniedziałek odbędzie się posiedzenie tejże Komisji. Przepraszam, że czepiam się polszczyzny Pani Radnej, ale moim zdaniem prawnik powinien potrafić wysłowić się akuratnie.
        • meg114 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 24.01.13, 21:25
          " wysuwanie tez, że coś próbuję przemilczeć jest naprawdę nie w porządku" - Czuję się skarcona, ale ośmielę się zapytać: Pani Radna, a czy coś w tym mieście jeszcze jest nie w porządku, czy tylko nasze podejrzenia? Proszę wymieniać, śmiało!
        • pipi43 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 30.01.13, 13:49
          mietlorz707 napisał:

Przepraszam, że czepiam się polszczyzny Pani Radnej, ale moim zdaniem prawnik powinien potrafić wysłowić się akuratnie.

To pani Anna Łukaszczyk jest PRAWNIKIEM???
          Nie wierzę...
          • mietlorz707 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 30.01.13, 14:17
            Po Jej słowach: "Nazywam się Anna Łukaszczyk, mam 27 lat i jestem prawnikiem." (źródło) nie śmiem twierdzić, że jest inaczej...
            • pipi43 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 30.01.13, 14:29
              mietlorz707 napisał:

> Po Jej słowach: "Nazywam się Anna Łukaszczyk, mam 27 lat i jestem prawnikiem."
              > (źródło)
              > nie śmiem twierdzić, że jest inaczej...

Dzisiaj załapałam sie na ostatnie 10 minut wywiadu z pania radną w TV Sfera.
              Takie kwiatki jak:
              -powtarzały się odory
              -nie szło otworzyć okna
              -jedną z interpelacji były odory
              -ustawowawca nakłada, żeby
              -jeszcze jest 2 lata...
              kazały mi powziąć podejrzenie, że zostałam wprowadzona w błąd.
              I że to niemożliwe, żeby prawnik...
              • skalar2011 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 30.01.13, 21:14
                pipi43 napisała:

> > Po Jej słowach: "Nazywam się Anna Łukaszczyk, mam 27 lat i jestem prawnik
                > iem."
                różnie niektórzy ,,zdobywali,,dyplomy

> > nie śmiem twierdzić, że jest inaczej...
                ja tez ale bywa różnie, ci ,,fachowcy,,ostatnio zatudniani

> Dzisiaj załapałam sie na ostatnie 10 minut wywiadu z pania radną w TV Sfera.
                > Takie kwiatki jak:
                > -powtarzały się odory na dezodorant dieta nie wystarczyła
                > -nie szło otworzyć oknaco się zacięło?
                > -jedną z interpelacji były odoryszkoda że nie ważne sprawy mieszkańców
                > -ustawowawca nakłada, żeby
                > -jeszcze jest 2 lata...nie, uchowaj Boże
                > kazały mi powziąć podejrzenie, że zostałam wprowadzona w błąd.
                a co koleżanka nakłamała?
                > I że to niemożliwe, żeby prawnik...
                taki ,,prawnik,, żenada
                • pipi43 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 31.01.13, 18:30
                  Ło matko.
                  Co się stało z moim czytelnym i wycyzelowanym postem?
                  • 22burza Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 31.01.13, 18:49
                    pipi na pewno hepik zjadł na podwieczorek
                    • pipi43 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 31.01.13, 19:00
                      22burza napisała:

> pipi na pewno hepik zjadł na podwieczorek

Nienienie.
                      To niejaki skalar przejechał po nim czołgiem:(
                    • skalar2011 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 31.01.13, 21:17
                      pipi wracając do twojego postu
                      taki z niej prawnik..................
                      wiesz niektórzy dyplomy na targu kupili
                      a wykształcenie nasze ,,radnej-prawnika,, niestety wiele nam pokazuje
                      • pipi43 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 31.01.13, 21:25
                        No i o tym właśnie pisałam.
                        • skalar2011 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 31.01.13, 22:37
                          A widziałaś jak się wiła na sesji, żałosna biedula, no cóż żal tej kasy za przewodniczącą? zawsze jakąś kieckę można było sobie sprawić i grać lalę na kolejnej sesji?
                          • pipi43 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 01.02.13, 12:27
                            skalar2011 napisał:

A widziałaś jak się wiła na sesji, żałosna biedula, no cóż żal tej kasy za przewodniczącą? zawsze jakąś kieckę można było sobie sprawić i grać lalę na kolejnej sesji?

Widziałam, widziałam.
                            Powinna jeszcze popracować nad pokerowa miną, ale jest młoda i jeszcze się wyrobi.
                            • mietlorz707 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 01.02.13, 15:23
                              No to już przesada! Żeby pokerowej miny od prawnika wymagać?!
                              • ciotka9 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 01.02.13, 20:58
                                a jo by chciała wiedzieć co z tom jej kamratką siedzącą na dwóch stołkach ?
                                • skalar2011 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 02.02.13, 13:30
                                  cisza i wielka cisz pewnie ,,produkują,, jakieś dokumenty
    • aptykorz Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 24.01.13, 21:40
      Czy radna Anna pamięta że posiedzenie tej Komisji było w dniu 21 czerwca 2012 roku ? ? ?
      Mam przypomnieć jaką teraz mamy datę ? ?
      Widzę , że tempo ma radna Anna jak z oddaniem trasy NS .........
      Polecam lekturę KPA częściej czytać a nie nam tu wciskać takie treści, ewentualnie służę pomocą w tej lekturze.
      • skalar2011 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 24.01.13, 23:18
        a mnie ciekawi czy radna co na dwóch stołkach siedzi będzie musiała zwrócić nieprawnie pobieraną kasę
        albo diety albo wynagrodzenie? przecież w mieście bieda, przyda się na szczytny cel
        • vv0007 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 25.01.13, 07:34
          skalar2011 widać już znasz wyrok
          więc po cholerę amarian2 zadaje
          pytania a komisja ma to rozeznać
          • amarian2 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 25.01.13, 08:15
            Wątek nie dotyczy Pani osoby ( przynajmniej jak zakładałem) ale konkretnej sprawy którą zajmowała się Komisja i jej nie załatwiła.
            Pytanie pomocnicze:
            W jakim czasie radna Błąkała – Zawronek pełniła funkcję zastępcy kierownika przychodni? Ja rozumiem, że radna przedstawi dokumenty to potwierdzające ( czyli np. umowę pracy).
            • aptykorz Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 25.01.13, 08:47
              radna Anna ma posiedzenie Komisji dopiero w poniedziałek , chociaż jest Przewodniczącą to nadal nie umie nic powiedzieć po tylu miesiącach , bo to jest dla niej zbyt skomplikowane
              Marian powinieneś zadać łatwiejsze pytanie , np. Jaką kieckę szałową sobie kupiła ? ?
              przecież w protokole gładko ominęła treść wypowiedzi radcy prawnego UM , który musiał wskazać jakie przepisy zostały naruszone , nic nie pisze co radca prawny powiedział
              dokument umowy o pracę radna Błąkała pewnie dostarczy po zakończeniu kadencji , zawsze to można zwalić na nadmiar dokumentów walających się tu i tam
    • aptykorz Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 25.01.13, 11:46
      wiadomość dla vv0007:
      jak się przyjrzysz temu protokołowi to możesz dostrzec że wpłynęło pismo w tej sprawie od P. W. , podobno przy obecnym poszanowaniu prawa i wspaniałej demokracji obywatel ma prawo pytać .........
      ten pan P. W. został już wyrzucony z pracy , chociaż nie tak powinienem napisać , zastosowano wobec niego wypróbowaną wielokrotnie metodę czyli kilka kontroli , kilka głupich poleceń przełożonego (niemożliwych do wykonania) i wypowiedzenie do rączki
      wszystko w pełnym majestacie "stoję na straży prawa , tak mi dopomóż Bozia i wszystkie apostoły"
      dla Ciebie to pewnie powszedni widok w tym praworządnym kociołku ......
      • skalar2011 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 25.01.13, 11:53
        Czyli radna dalej będzie kosiła kasę na dwóch zydelkach?
        • skalar2011 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 26.01.13, 20:14
          Pani Anno proszę o jasną wypowiedz czy Pani koleżanka będzie nadal się pasła na dwóch stołkach niezgodnie z prawem?
          • skalar2011 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 27.01.13, 19:21
            Pani Anno kiedy coś Pani zrobi w tej sprawie?
    • www.spalarnia.slask.pl Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 28.01.13, 22:10
      Witam.
      Jak jak napisałam powyżej:
      Pismo było skierowane do Przewodniczącego Rady Miasta. Komisja otrzymała je do wiadomości. Na komisji mecenas potwierdził, że nie może Radny sprawować funkcji kierownika czy też zastępcy, jednakże komisja była poinformowana, że sytuacja ta nie dotyczy Radnej, bowiem wnoszący pismo opierał się na stronie internetowej przychodni, która nie została zaktualizowana po rezygnacji Radnej z tej funkcji. Niestety w materiałach komisji nie ma odpowiedzi przewodniczącego do wnoszącego pismo.
      Brak było podstaw do dalszego badania sprawy, skoro pismo było adresowane do Przewodniczącego, a Radna z informacji jakie uzyskałam nie jest kierownikiem ani zastępcą więc nie pełni podwójnej funkcji o którą została w tym piśmie jak i teraz na tym forum posądzona i to nie na podstawie jakichkolwiek dokumentów, a jedynie na podstawie nie zakutalizowanej strony internetowej.

dodam tylko że Komisja mogła się zapoznać z tematem, co też uczyniła natomiast brak jest kompetencji na wpływ co do wykonywania mandatu przez radnych:

Jedynym władczym, przewidzianym prawem instrumentem czy też środkiem mogącym mieć wpływ na wykonywanie mandatu radnego (jednak tylko w sferze udziału w pracach rady i jej komisji) jest ustalanie przez radę zasad przyznawania diet radnym przez uzależnienie wysokości diet od aktywności osoby sprawującej funkcję radnego. Poza tą sferą rada gminy nie może nakładać obowiązków określonego zachowania czy też postępowania na radnych wchodzących w skład tego organu.

Z uwagi na ordynarne posty Skalara, osoby nieusatysfakcjonowane moją odpowiedzią odsyłam do Przewodniczącego Rady, który zapewne w przypadku gdyby skarżący mieli rację na pewno podjął by stosowne kroki.

pozdrawiam
      • aptykorz Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 28.01.13, 22:24
        mam proste pytanie :

dlaczego radnej Annie odpowiedź zajęła blisko 7 miesięcy ? ? ? ? ? ?
      • w36 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 29.01.13, 01:33
        www.spalarnia.slask.pl napisała:

> Z uwagi na ordynarne posty Skalara, osoby nieusatysfakcjonowane moją odpowiedzi
        > ą odsyłam do Przewodniczącego Rady, który zapewne w przypadku gdyby skarżący mi
        > eli rację na pewno podjął by stosowne kroki.

No chwila, moment.
        Podejrzenia Skalara (nie wnikam w formę) jak i też innych osób w tym wątku, co do ewentualnego złamania prawa przez radną, w żadnym stopniu nie zostały rozwiane.
        Całe to tłumaczenie jest nie na temat.

Kwestią zasadniczą w tej sprawie jest, czy okres zatrudnienia i pełnienia funkcji radnej nie wykracza poza wymogi Ustawy a nie czy jakaś strona www, jest czy nie jest aktualna w chwili obrad komisji.
        Oczywistym sposobem na sprawdzenie tego faktu, jest pozyskanie informacji o okresie zatrudnienia od jednostki miejskiej zatrudniającej radną. Jeśli przewodniczący komisji tego nie uczynił a skierował sprawę na poboczne, nieistotne zupełnie kwestie, to przepraszam, ale coś w tej sprawie śmierdzi.

Zapytam w imieniu Skalara i swoim, tylko grzeczniej:
        Czy radna Błąkała – Zawronek złamała prawo z art. 24f ust. 1 ustawy z 8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym?
        Jako odpowiedź wystarczy tylko TAK lub NIE.

• skalar2011 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 29.01.13, 08:09
          Pani Anno nie przypominam sobie bym pisał jakiekolwiek ordynarne posty, czy proste pytania zadane Pani staja się ordynarne tylko dlatego że musi pani na nie odpowiedzieć?a jest to dla Pani niewygodne?
          • amarian2 Brak odpowiedzi 29.01.13, 09:15
            Szanowna P. Radna
            Czuję gdzieś wewnętrznie lekceważenie tematu. Nie chciałbym w obecnej sytuacji (wniosek o pani odwołanie) dokładać argumentów ale muszę odpowiedzieć na kilka kwestii.
            To nie strona internetowa przychodni ale bip. Pani jako prawnik zapewnie lepiej się orientuje, że bip działa w oparciu o konkretne przepisy i ma być wiarygodny. Jeżeli przez 1,5 roku nie jest aktualizowany to … do kogo pretensje.
            Sprawę można było rozwiązać jednym zdaniem lub oświadczeniem złożonym przez zainteresowaną: że nie pełniła dwóch funkcji równocześnie.
            Czy takie oświadczenie zostało złożone???
            Z pani wypowiedzi to nie wynika. To że radna złożyła rezygnację z funkcji zastępcy kierownika to dobrze ale jak już się cokolwiek sprawdza to mam nadzieje, że pani odpowie kiedy radna przestała pełnić tą funkcję.
            Dlaczego nie rozwiązano prostej sprawy na jednej komisji. Zaprasza pani mecenasa a nie zaprasza … zainteresowanej? Muszę powiedzieć, ze dziwne zwyczaje zapanowały w VI kadencji.
            Liczę, że utnie pani wszelkie spekulacje i wyjawi nam tą tajemnicę do kiedy Pani radna Błąkała-Zawronek pełniła funkcję zastępcy kierownika?

• waple Re: Brak odpowiedzi 29.01.13, 09:43
              Pisałem już kiedyś o tym,że ta pani to jeszcze duże dziecko, może po urodzeniu swojego coś się zmieniło?Pisałem już tu o tym jak to w MCK im.Henryka Bist przy dyskusji i zabraniu głosu na temat spalarni się zachowała.Przypomnę, po zabraniu negatywnego głosu na ten temat z koleżanką złapała się za ręce i opierając się ościanę w kucki,śmiały się do rozpuku.A jak ją zobaczyłem w RM, ogarneła mnie zgroza.Widać,że jeszcze do pewnych funkci jeszcze teraz nie dorosła!Rozmawiałem jeszcze z pracownikami przychodni gdzie pełniła funkcję Radna v-ce zastępca i się nawet umawiali ze mną aby zaprotestować, ale nie przyszli i tak się to rozmyło.Ale trwać to trwało i to są fakty.I taka interpretacja prawa przez prawnika sankcjonującego bezprawie jest bulwersująca!Nie ma nie i nie może to trwać w nieskończoność.Swoje widzimisię to w swoim domu, taka jest moja rada.Pozdrawiam.
              • skalar2011 Re: Brak odpowiedzi 29.01.13, 10:06
                Lekarze i personel medyczny pracuj±cy w naszej placówce

Lekarze
                - lek.med.Marzanna Iwińska-Mielniczuk - kierownik placówki, specjalista pediatrii specjalista medycyny rodzinnej
                - lek.med.Henryk Wieczorek z-ca kierownika przychodni, specjalista ginekologii i położnictwa
                - dr n.med.Ewa Błąkała-Zawronek - lekarz stomatolog
                - lek. med. Danuta Bujoczek - lekarz pediatra
                - dr n.med.Mieczysław Giżewski - specjalista pediatrii
                - lek.med.Maria Krawczyk - lekarz chorób wewnętrznych
                - lek.med.Krzysztof Mącior - lekarz chorób wewnętrznych
                - dr n.med.Krzysztof Wilczek - specjalista chorób zakaĽnych
                to info z bipu przychodni
                • ciotka9 Re: Brak odpowiedzi 29.01.13, 10:51
                  skalar musisz jesze wejść na stonę poradni w Halembie przy Makuszyńskiego
                  • skalar2011 Re: Brak odpowiedzi 29.01.13, 11:52
                    ale obrotno kobieta tyla fuch na roz, jak ona temu dowo rady?
            • aptykorz Re: Brak odpowiedzi 29.01.13, 10:05
              odpowiedź dostaniesz po kolejnych 7 miesiącach , radna ma takie tempo , poza tym jak ją odwołają to będzie udawała że to nie jej sprawa , przecież jakby nie mydliła to by tam nie siedziała .......
            • vv0007 Re: Brak odpowiedzi 01.02.13, 11:45
              amarianie2 teraz odpowie
              już nowy przewodniczący
              Jarosław Kania
              pytanie czy szybciej?
        • mrnatohk Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 29.01.13, 10:04
          Spodziewania odpowiedź

:)
          • skalar2011 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 29.01.13, 10:14
            ale fajne
            • skalar2011 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 29.01.13, 22:10
              A radna dalej milczy? czyżby ze stresu przed planowanym odwolaniem
              • mrnatohk Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 30.01.13, 07:07
                Ależ to logiczne!!! Zasada działania jest prosta i oczywista:

Byle do jutra do 13, a później będzie można użyć formułki pt. "jako że nie zajmuję już stanowiska, nie mogę się wypowiadać bo to nie moja działka..."
                • skalar2011 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 30.01.13, 08:26
                  czy nowy przewodniczący nie powinien rozliczyć tej panusi z działań , w końcu za posiedzenia komisji dostawała kasę
                  • mrnatohk Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 30.01.13, 11:56
                    Aaaaaa nie - myślę że tym rozliczeniem powinni zająć się Związkowcy - W końcu wystosowali list protestacyjny odnośnie "prac" w komisjach co poniektórych radnych! No chyba że w Radzie mamy równych i równiejszych... (lub usłyszymy magiczną formułkę: ale to nie to samo!!!)
      • alarusalka Aniu 11.02.13, 19:45
        Aniu co ty wygadujesz. Robisz nam wszystkim ino wstyd.
        Kochaniutka popatrz na artykuł 190 ordynacji wyborczej do rad gminy
        • www.spalarnia.slask.pl Re: Aniu 12.02.13, 14:01
          "Wnoszący pismo opierał się na stronie internetowej przychodni, która nie została zaktualizowana po rezygnacji Radnej z tej funkcji."

To nie jest trudne zdanie do zrozumienia, ale najlepiej bić pianę i "jeździć" po ludziach i to tylko dlatego, że nic się na nich nie ma ...
          wtedy zostają ataki i przytyki personalne - trochę żal.

jeżeli wasze teorie były by prawdziwe to podważyłyby sens i szacunek do opozycji, która wiedząc o takim stanie rzeczy nic by nie zrobiła i to przez rok czasu? więc proszę nie szargajcie imienia opozycji, która już ma przecież większość i zapewne już na grudniowej sesji podjęłaby uchwałę o wygaszeniu mandatu radnej - no ale do tego to trzeba mieć podstawy, a nie opierać swoje oskarżenia na nieaktualnej stronie internetowej.
          pozdtrawiam
          • 22burza Re: Aniu 12.02.13, 14:29
            pani Aniu,a może opozycja czekała na Pani ruch ?czekali,a że się nie doczekali to Panią odwołali.Koleżanka nic Pani nie pomogła,ona widocznie inaczej pojmuje koleżeńską solidarność.
          • w36 Re: Aniu 14.02.13, 09:19
            www.spalarnia.slask.pl napisała:

> "Wnoszący pismo opierał się na stronie internetowej przychodni, która nie zosta
            > ła zaktualizowana po rezygnacji Radnej z tej funkcji."
            >
            > To nie jest trudne zdanie do zrozumienia

Jak najbardziej się zgadzam. Nie jest trudne do zrozumienia, bo aż nazbyt jasno ilustruje naiwne i uporczywe uchylanie się od rzeczowej odpowiedzi na pytanie o zgodność mandatu pani Błąkała – Zawronek z wymogami ustawy. Informacja o nieaktualności strony www nie jest odpowiedzią na pytanie ani nie zawiera informacji z której można by jednoznacznie stwierdzić ważność mandatu w/w radnej.

Tym bardziej że pytanie nie jest kierowane do jakiegoś przypadkowego laika, ale do osoby aspirującej do zawodu prawniczego, członka komisji Prawa, Samorządności i Bezpieczeństwa i Rewizyjnej RM. W każdym razie do osoby mającej trochę więcej do czynienia i pojęcia o Prawie niż przeciętny Rudzianin.

> jeżeli wasze teorie były by prawdziwe to podważyłyby sens i szacunek do opozycj
            > i, która wiedząc o takim stanie rzeczy nic by nie zrobiła i to przez rok czasu?

No i po co wymyślać jakieś kolejne nowe wywody?
            Wystarczy tylko wyszukać i upublicznić datę zakończenia zatrudnienia pani Błąkała – Zawronek w jednostce samorządu. Jeśli sama radna nie chce jej podać to jest przecież odpowiedni urząd, który tą informację posiada.
            A chyba uzyskanie tak prostej informacji, gwarantowanej prawem o dostępie do informacji publicznej, nie powinno takiej osobie sprawiać żadnego problemu.
            To po co tak kręcić?

PS.
            Porada dnia:
            Jak się zaciera ślady po niechlubnej przeszłości:

porozumieniedlarudyslaskiej.pl

to nie wystarczy pokasować same stronki, bo zostają i tak linki na takie kwiatki:

porozumieniedlarudyslaskiej.pl/images/stories/103AL2.jpg

a potem ktoś, kiedyś wyciągnie i popsuje misterne CV.

Choć muszę przyznać że jedna osoba była cwańsza od reszty ;)
            • pipi43 Re: Aniu 14.02.13, 09:54
              w36 napisał:

To po co tak kręcić?

Bo niektórzy tak mają?;)

a potem ktoś, kiedyś wyciągnie i popsuje misterne CV.

Nawiązując do mętnych tłumaczeń p. Anny - czy ta strona jest aktualna?:D

• aptykorz Re: Aniu 14.02.13, 10:45
                mącicielstwo to przewodnia myśl tej ekipy ,

chociaż czy to myśl a może coraz częściej bezmyślność

jak zaczynają dymić to pierwsi tracą wzrok , potem ta ślepota ich prowadzi

ale gdzie zajdą ? ? ? ? ? ?
              • w36 Re: Aniu 14.02.13, 11:31
                pipi43 napisała:

> Nawiązując do mętnych tłumaczeń p. Anny - czy ta strona jest aktualna?:D
                >
                >

Ta stronka (mowa o porozumieniedlarudyslaskiej.pl) jest jak najbardziej aktualna, bo 2 tygodnie temu, kiedy była ostatni raz ściągana przez Googla wyglądała całkiem inaczej. Była pełnia życia i oddania naszej miłościwie panującej.
                A teraz tylko goły szyld ostał i poniewierające się w głębi plakaciki.

Można to zobaczyć na tu na wyszukiwarce:

www.google.pl/search?hl=pl&as_q=&as_epq=&as_oq=&as_eq=&as_nlo=&as_nhi=&lr=&cr=&as_qdr=all&as_sitesearch=porozumieniedlarudyslaskiej.pl&as_occt=any&safe=images&as_filetype=&as_rights=

Większość skasowana ale można zobaczyć co było, korzystając z takich pojawiających się strzałeczek po prawej i opcji "Kopia".
                • amarian2 Re: Aniu 14.02.13, 11:54
                  webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:TsmzxB73vs8J:porozumieniedlarudyslaskiej.pl/index.php%3Foption%3Dcom_content%26view%3Darticle%26id%3D57:kandydaci-ktorych-wybranie-raczej-nam-nie-grozi%26catid%3D9:moje-zdanie%26Itemid%3D48+site:porozumieniedlarudyslaskiej.pl&cd=66&hl=pl&ct=clnk&gl=pl
                  Ponieważ te "wystąpienie" Michała Pierończyka niejako dotyka bezpośrednio tematu wątku warto je tu przedstawić.
                  • w36 Re: Aniu 14.02.13, 15:02
                    amarian2 napisał:

> Ponieważ te "wystąpienie" Michała Pierończyka niejako dotyka bezpośrednio tema
                    > tu wątku warto je tu przedstawić.

No faktycznie warto. Szkoda że takie złote myśli wyrzuca się u nas na śmietnik. I to nówki nie śmigane ;)
                    • skalar2011 Re: Aniu 14.02.13, 21:18

> > Ponieważ te "wystąpienie" Michała Pierończyka niejako dotyka bezpośrednio
                      > tema
                      > > tu wątku warto je tu przedstawić.
                      >
                      > No faktycznie warto. Szkoda że takie złote myśli wyrzuca się u nas na śmietnik.
                      > I to nówki nie śmigane ;)
                      ale widać mo synek skleroza pieronowo
                      • aptykorz Re: Aniu 15.02.13, 08:21
                        próbujemy chyba daremnie nawiązać dialog z Anną bezradną , warto przypomnieć że należy do niedobitków Towarzycha oDNOwy
                        tam naczelnym obowiązkiem jest fulać , beblać , fanzolić i mącić wiela wlezie
                        prawo idzie na lewo a kasa na konto ...........
                        taki jest pożytek z takich społeczników .......... fuj, aż mdli
                        • volwer tak to juz jest-tylko czy musi trwać? 16.02.13, 13:40
                          Mikele Gromińczyk juz nie biega dookoła Paraden Platzu,a pieronowego to nie ma raczej nic ,no moze z wyjatkiem talentu do podpisywania wszystkiego co mu wetkaja na biurko ,bez czytania oczywiscie.
    • waple Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 30.01.13, 09:34
      Jest jeszcze przychodnia przy ul. Makuszyńskiego gdzie ta p.doktor urzęduje.Byłem i u niej a to z tego prozaicznego powodu,ruszał mi się ząbek.Po wejściu do gabinetu pytanie? z NFZ czy prywatnie?Mówię ,że z NFZ, dziesiątki lat płacę składki to i po co płacić, to jutro bo dziś tylko prywatnie.I tak odeszłem z kwitkiem.Nic mnie nie bolało to i odeszłem.W dniu następnym zrozumiałem ,że popełniłem błąd.Ząbek ledwo się trzymający został mi usunięty, ale z takim bulem,że wyszłem prawie nieprzytomny z tego gabinetu i to po zastrzyku znieczulającym.Dowiedziałem się tam w przychodni,że ta pani radna ten gabinet wart kilka set tysięcy wynajmuje za grosze.I tak to między kolesiami rozprowadza się tą polską służbę zdrowia.Osoba kompetenta w tej przychodni mówi,że za ten wynajem wątpi,że się zwraca z tego gabinetu za sprzątanie, wodę, prąd i sterylizację narzędzi.To nie są pewniki,bo dostępu do dokumentów nie mam, ale o ile nikt tego z tej przychodni z władz nie potwierdzi lub zdementuje, to podejmę odpowiednie kroki prawne bo to nie żarty.Brakuje następnie w NFZ na leczenie dzieci? to bardzo boli i nie zostawię tego w spokoju.Pozdrawiam.
      • vv0007 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 30.01.13, 14:09
        waple napisał: To nie są pewniki,bo dostępu do dokumentów nie mam, ale o ile nikt tego z tej przychodni z władz nie potwierdzi lub zdementuje, to podejmę odpowiednie kroki prawne bo to nie żarty.

podzielam twój pogląd
        jednak dobrze by było
        zadać to pytanie nie na
        forum a raczej pisemnie
        pod adresem władz przychodni
    • ciotka9 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 30.01.13, 11:55
      waple,a Ty myślisz,że na Gierałtowskiego jest lepiej ? nojczęściej jej nie ma ,a jak jest to.....tak jak na Halembie,a plombki jak nie chcą być stacjonarne,tak nie chcą,więc lepiej ten gabinet omijać i iść tam gdzie mniej bólu a plomby meldują się na pobyt stały.
      Niech ją p. Prezydent nie zapomni przytulić jak zacznie płakać.
      • skalar2011 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 30.01.13, 19:39
        To jak to jest na sprzęcie przychodni robi sobie prywatę? a my mieszkańcy za to płacimy.
        Niech sobie kupi prywatny gabinet i tam przyjmuje za kasę .SKANDAL !!!!!!
        • waple Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 30.01.13, 20:11
          Do vv0007: Cieszy mnie to,że pierwszy raz się zgadzamy, co do w/w sprawy to sobie poradzę, bez podpowiedzi chodz i za nią dziękuję. Ile takich przypadków jest w Polsce?, myślę nie setki ale tysiące.Nie myślę tu o wszystkich lekarzach, wiele dobrego doznałem w moim życiu od nich i to bez dodatkowej kasy.Nie piszę tu o błachostkach a o poważnym leczeniu w mojej rodzinie.A były to zabiegi na płucach, dwie osoby i białaczka u jednej.Wszyscy żyjemy i za to serdecznie dziękuję tym prawdziwym i oddanym pracownikom naszej sł. zdrowia.Pozdrawiam.
    • aptykorz Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 30.01.13, 20:22
      widać obie panie mają podobne charakterki , bo chociaż radna Anna jest prawnikiem , to protokół jaki stworzyła niewiele ma wspólnego z prawem albo inaczej mówiąc omija prawo szerokim łukiem , jak liczy na to że taka lipa poleci jeszcze 2 lata to jutro się o tym przekona

zgodzę się z tym co piszę Waple , wielu lekarzy wykonuje porządnie swój zawód jednak wystarczy jedna chciwa hiena i opinia się sypie jak popiół , potem potoczna opinia robi dużo złego porządnym ludziom .........
      • skalar2011 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 30.01.13, 20:50
        wiesz masz rację wielu uczciwych i dobrych lekarzy udało mi się spotkać, mnie i mojej rodzinie w wielu przypadkach uratowały życie, ale zawsze najgorsze były hieny i o dziwo te hieny zawsze były górą- straszne ale prawdziwe
    • aptykorz Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 01.02.13, 22:11
      pani radna Anna , po co pani składa obietnice bez pokrycia ? ? ?
      napisała pani w dniu 24 stycznia 2013 r , cytuję : "W poniedziałek jest Komisja Prawa Samorządności i Bezpieczeństwa, po niej postaram się odpowiedzieć dokładnie na zadane tutaj pytania."
      gdzie te odpowiedzi ? ? ? ? ? ?
      • 22burza Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 01.02.13, 22:24
        zabrała ze sobą,całą sesje przegadała z koleżanką,to jak może być super radną i dotrzymywać słowa.P.Prezydent przecież stwierdziła, "ja podejmowałam decyzje, a panią ukarano",o czym to świadczy ? to po co nam potrzebni radni ?
        • waple Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 02.02.13, 13:25
          Ja zawsze stawałem i tak będzie nadal po stronie słabszych a w tym wypadku jakoś mi niczego nie żal.Kto wyznacza daty i godz. komisji? Przewodniczącego Rady Miasta wytłumaczył Radny Osmenda a Radny Kania widocznie stwierdził,że nie da sobą sterować, skoro wszystkie decyzje podejmowała p. Prezydent za szefa komisji.Co to za szef komisji nie umiący zdyscyplinować szeregowców.Po co jest się szefem komisji aby temat nie odbycia się jednego i piątego posiedzenia, brak q.Były posiedzenia RM, nic nie było na ten temat poruszone.A kuriozalne jest jeszcze między innymi na ostatniej sesji posądzanie Przewodniczącego Rady Miasta z nazwiska o nie uczestniczenie.To szefowa komisji prawa o tym nie wie,że przewodniczący może ale nie musi uczestniczyć w komisji?A co do komisji sportu, to po wypowiedzi Radnej Wystryk- Beniger pozostawiam bez komentarza, do mnie wszystko jest jasne.Widać po tym,że Radnych/dne nie wszystkich można zastraszyć,kupić, lub nimi manipulować.I to jest demokracja a nie dyktatura.Ci byli szefowie komisji to młodzi ludzie, przed nim przyszłość i moim zdaniem to doświadzczenie ich wiele nauczyło i moim skromnym zdaniem wzmocniło na przyszłość, czego im serdecznie życzę.Pozdrawiam.
          • volwer Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 02.02.13, 22:50
            dziewczyny dzisiaj z byle kim nie tańczą...
            • vv0007 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 05.02.13, 12:48
              czy chcesz powiedzieć że
              radna nie odpowiadając
              na pytanie amarian2
              uznała że to byle kto???
              • amarian2 Kłamstwa, manipulacja 12.02.13, 14:38

1. Mieszkaniec nie wniósł skargi tylko zapytanie. Proste i przejrzyste. Wniósł dlatego że na stronie bip ( czyżby radna nie rozróżniała stron i nie znała prawa w tym zakresie?) dowiedział się, że radna jest równocześnie zastępcą kierownika SP ZOZ co jest niezgodne z przepisami. Nie ma i nie było w tym jakichkolwiek pomówień.
                2. Komisja Prawa RM ma obowiązek sprawdzić informację ( a nie źródło) aby nie dopuścić do naruszenia prawa w Radzie Miasta. Ma do tego pełne umocowanie prawne i możliwości. TO NIE mieszkańcy mają udowadniać swoje przypuszczenia.
                3. Pani jako przewodnicząca Komisji zlekceważyła swoje obowiązki a przede wszystkim mieszkańców i jak tylko może unika dzisiaj odpowiedzi i odpowiedzialności za istniejący dzisiaj stan rzeczy. Sprawę, którą można było rozwiązać w jedną minutę i jednym zdaniem, Pani uczyniła nagłośnioną, niewyjaśnioną i coraz bardziej tajemniczą.
                4. Nadal nie mamy odpowiedzi, prostej, którą Pani nie chce udzielić a tym samym zwiększają się wątpliwości: Czy Radna Błąkała- Zawronek pełniła po 26 sierpnia 2011 funkcję zastępcy kierownika SP ZOZ?5. Zamiast mnożyć posty na różnych wątkach (oskarżać internautów) na ten temat proszę odpowiedzieć na pytanie które zadał w36. TAK lub NIE lub na moje powyższe pytanie.

• pipi43 Re: Kłamstwa, manipulacja 12.02.13, 15:15
                  amarian2 napisał:

Zamiast mnożyć posty na różnych wątkach (oskarżać internautów) na ten temat proszę odpowiedzieć na pytanie które zadał w36. TAK lub NIE lub na moje powyższe pytanie.

Amarianie, jesli prawnik może, powtarzam, może odpowiedzieć wprost tak lub nie, to polityk na pewno tak wprost nie odpowie.
                  Obserwując uniki p. Anny, jest ona bardziej politykiem niż prawnikiem.
                  • mietlorz707 Re: Kłamstwa, manipulacja 12.02.13, 15:37
                    > jest ona bardziej politykiem niż prawnikiem

Obawiam się, że w tym przypadku jest jak ze świnką morską. Ani świnka, ani morska.
                    • skalar2011 Re: Kłamstwa, manipulacja 12.02.13, 21:16
                      pipi nie żartuj prawnik co nie zna prawa, prawnik co nie potrafi sklecić sensownego zdania( tylko kopiuj wklej) prawnik co mysli że prawo dotyczy tylko nas obywateli a koleżanek nie?
                      Żenada taki z niej niedouczony prawnik jak................. trąba
                      • www.spalarnia.slask.pl Re: Kłamstwa, manipulacja 12.02.13, 21:57
                        dobrze, że moją wiedzę prawniczą zweryfikował we wrześniu egzamin państwowy, a nie zawistny skalarek :)
                        pozdrawiam
                        • ciotka9 Re: Kłamstwa, manipulacja 12.02.13, 22:03
                          kotku,kto by ci takiej niewiedzy zazdrościł ? Na to co Skalar ma w małym paluszku ty jeszcze będziesz musiała długo pracowac.
                        • pipi43 Re: Kłamstwa, manipulacja 12.02.13, 22:15
                          To musiał być test wyboru;)
                          • mietlorz707 Re: Kłamstwa, manipulacja 12.02.13, 22:23
                            Ewentualnie egzamin wstępny. Na aplikację. Radcowską.
                            • zzabciaa87 Re: Kłamstwa, manipulacja 13.02.13, 00:21
                              Wrześniowy? Czyli faktycznie egzamin wstępny:) Dla ścisłości on nic nie weryfikuje:)... Przy jego poziomie trudności trzeba się bardzo wysilić, aby go oblać (faktycznie test wyboru). Wiem co mówię, gdyż zdawałam go 1,5 roku temu. Zweryfikuje to Panią dopiero ewentualnie aplikacja, a tak właściwie to egzamin radcowski/adwokacki:) Powodzenia życzę (przeczytawszy cały wątek uważam, iż się przyda).
                              • mietlorz707 Re: Kłamstwa, manipulacja 13.02.13, 01:43
                                > zdawałam go 1,5 roku temu

A Pani Radnej gdzieś tam wtedy nie widziałaś? ;-)
                                • aptykorz Re: Kłamstwa, manipulacja 13.02.13, 07:58
                                  najpierw tej młodej uczonej trzeba wyklarować logicznie i rozumnie co to jest BIP ? ? ?
                                  bo za Chiny tego nie kapuje , może kiedyś to opanuje o ile bateria jej nie padnie ......
    • skalar2011 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 25.03.13, 09:32
      nawet rezygnacja z funkcji zastępcy kierownika przychodni nie zwalnia Rady z obowiązku odwołania radnej z funkcji jeżeli pełniła te dwie funkcje równocześnie przez nawet krótki czas.
      Rado czekamy
      • waple Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 25.03.13, 16:30
        Mogliśmy nie tylko oszczędzać na śmieciach ale i zarabiać.Ale obdarzona zaufaniem Radna A.Ł miała na te śmieci alternatywę o której słuch gdzieś się zapodział.Teraz będziemy wozili śmieci do Krakowa a może i dalej a nas na zwiedzanie tego pięknego miasta nie będzie stać.Śmieci będzie stać bo to za nasze pieniądze.I tak to jest jak ktoś z Radomska czy Radomia/powiedziane na sesji/ dzieli ludzi w Rudzie Śląskiej swoimi wyimaginowanymi wizjami.Kto nas pokarał takimi ludzmi w Radzie Miasta ?Pozdrawiam.
        • fifik_rsl Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 25.03.13, 22:29
          waple napisał:
          "Kto nas pokarał takimi ludzmi w Radzie Miasta ?"

Przecież Ci ludzie tam zasiadający to przecież efekt "mądrego wyboru Rudzian", w który tak bardzo wierzysz i na który się powołujesz próbując przekonać ludzi do pójścia na referendum.
      • von-cymbergaj Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 25.03.13, 23:30
        skalar2011 napisał:
        > nawet rezygnacja z funkcji zastępcy kierownika przychodni nie zwalnia Rady z
        > obowiązku odwołania radnej z funkcji jeżeli pełniła te dwie funkcje równocześn
        > ie przez nawet krótki czas
        .
        > Rado czekamy

Czy możesz podać ile to jest ten krótki czas?
        I podaj podstawę prawną tego krótkiego czasu. Gdzie to pisze?

• fifik_rsl Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 25.03.13, 23:54
          Ustawa nie precyzuje ram czasowych, ale wykładnia jest jasna:
          Mowa tutaj: o Ustawie z dnia 8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym

Powołując się na art 24a u. 2 który mówi:

"Radny nie może pełnić funkcji kierownika gminnej jednostki organizacyjnej oraz jego zastępcy."

Czyli na zdrowy rozsądek w momencie w którym taki delikwent składa ślubowanie w myśl ustawy nie może pełnić funkcji zastępcy w przychodni. To raczej oczywiste.
          Jeśli Pani Błąkała udowodni, że przestała pełnić tę funkcję w przychodni najpóźniej w dniu składania przysięgi, to wszystko jest ok i pełni funkcję radnego zgodnie z prawem. Jeśli natomiast po objęciu mandatu (ślubowanie) pełniła rolę zastępcy, to jej mandat jest sprawowany z naruszeniem ustawy,czyli w moim rozumieniu nie ma on ważności.

Problem w tym aby ktoś wymusił na tej Pani, bądź na przychodni dowód kiedy nastąpiło zaprzestanie bycia zastępcą.
        • skalar2011 Re: Szanowna P. Anna Łukaszczyk 26.03.13, 06:37
          zefek kto jak kto ale ty to na pewno wiesz, więc nam napisz

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka