Dodaj do ulubionych

Gdzie trafi asfalt zdarty z remontowanych główn...

15.07.13, 15:12
ulice w mieście wyłożone starym, zmielonym asfaltem, żeby się tylko ludziom w głowach od tych luksusów nie poprzewracało
Obserwuj wątek
    • Gość: pepe Gersona IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 15.07.13, 16:19
      Zapraszam na gersona od Piastowskiej - offroad totalne ! Tam asfaltu położyć nie da się ? Tam to jest dopiero SYYYYYF !!!
      • artutitu2 Re: Gersona 15.07.13, 18:42
        Myślę, że powinni dokończyć utwardzanie ulicy Gminnej i Kędzierzyńskiej - ta druga jest już w pełni uzbrojona w media więc nic nie stoi na przeszkodzie, żeby ten końcowy odcinek utwardzić asfaltem, a na Gminnej jest to wręcz niezbędne bo nie da się tą ulicą jeździć.
        • Gość: ms Re: Gersona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.13, 20:45
          Bardzo mnie dziwi, że ludzie chcą tych śmieci z frezowania. To odpad przemysłowy, który powinien być utylizowany i firmy remontowe powinny za to zapłacić. Drogi boczne należy utwardzić dolomitem, to najtańszy w tej chwili naturalny materiał. W 1998 roku pracowałem w Szwecji i mój szef zadał mi pytanie czy do Częstochowy ze Szwecji mam asfalt, teraz widzę, że jego pytanie o Polskę nie było pozbawione logiki. Pozdrawiam napalonych na frez śmieciowy!!!
          • Gość: Adam Re: Gersona IP: 212.87.246.* 15.07.13, 21:42
            He he he odrobina "luksusu" dla biedoty :D
            • Gość: Do "menty"! Re: Gersona IP: *.play-internet.pl 15.07.13, 21:47
              Oj żeby Tobie kiedyś tego "Luksusu" nie brakło "Bogaczu" od siedmiu boleści.
            • Gość: slawek Re: Gersona IP: *.as13285.net 16.07.13, 23:21
              biedota to cię zrobiła i zapomniała zabić
      • n.u.d.a Re: Gersona 16.07.13, 22:49
        Gość portalu: pepe napisał(a):

> Zapraszam na gersona od Piastowskiej - offroad totalne ! Tam asfaltu położyć ni
        > e da się ? Tam to jest dopiero SYYYYYF !!!

No fakt, w sumie to wszystkie drogi w tamtej okolicy wymagają utwardzenia. Ale najśmieszniejsza jest Kawodrzańska. Do Konwaliowej położony asfalt, a potem droga błotna :D :D :D ciekawe, czy ktoś wziął za to kasę i położyli asfalt na Kawodrzańskiej, ale do połowy? w okresie deszczów to wszystkie te uliczki między Piastowską, Konwaliową, Matejki (poza małymi kawałkami co też mnie dziwi) to drogi, gdzie albo można się zakopać albo rozsypać zawieszenie. Masakra. Dziwi mnie brak mobilizacji mieszkańców tamtej dzielnicy... tyle lat i chyba żadnej petycji nie było, a kilka wyborów po drodze było, więc i okazja do negocjacji ;)
        • Gość: kwakkwak Re:Bogacze z Lisinca i Grabowki niech sami placa.. IP: 2.26.69.* 05.08.13, 16:35
          za droge!!Ich stac na Wille to niech placa za droge!!
          • Gość: ewa Re:Bogacze z Lisinca i Grabowki niech sami placa. IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.13, 16:53
            Biedaku nie pij, pracuj i oszczędzaj to będziesz miał dom. Nie wygrzewaj się na balkonie tylko dbaj o wszystko. Mnie nikt nigdy nic nie dał. Nigdy nie korzystałam z dotacji na mieszkanie, z dodatków z opieki społecznej, innych celowych, nie ocieplono mi budynku z funduszy budżetowych, nie wymieniono okien na lepsze, nie umorzono kredytów, nie dostałam akcji w swoim zakładzie pracy. Musiałam zapłacić za doprowadzenie wody, gazu itp.

Całe życie pracuję aby mnie i moim dzieciom żyło się lepiej. Płacę podatki i mam prawo do takich samych warunków otoczenia (drogi, chodniki, place zabaw) jakie miasto zapewnia w miejscach zbiorowego zamieszkania.
            • Gość: bb Re:Bogacze z Lisinca i Grabowki niech sami placa. IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.13, 11:44
              Droga na osiedlu służy kilku tysiącom ludzi, a nie kilku osobom. Inna sprawa, że Częstochowa to zapyziałe miasto i tego asfaltu za swojego życia pewnie się nie doczekasz. No ale to trzeba było brać pod uwagę budując tu dom.
              • Gość: inka Re:Bogacze z Lisinca i Grabowki niech sami placa. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.13, 12:09
                Mam takie same prawo do porządnej ulicy jak inne dzielnice. Rzetelnie płacę podatki i mam prawo mieć taką samą infrastrukturę w swojej okolicy.
          • Gość: assa Re:Bogacze z Lisinca i Grabowki niech sami placa. IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.13, 15:07
            "za droge!!Ich stac na Wille to niech placa za droge!!"
            Mieszkają tutaj ludzie, którzy w miesiąc odprowadzają takie podatki jakie ty przez całe życie nie odprowadzisz. I jak myslisz kto płaci na te wszystkie twoje przywileje?!
    • oszrany Asfaltuja tam gdzie mieszkaja radni i ich kolesie 16.07.13, 21:58
      reszta sie nikt nie interesuje, czyli kolesiostwo dalej pelna geba !
    • Gość: llll Re: Gdzie trafi asfalt zdarty z remontowanych głó IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.13, 22:50
      Stradom nadal po deszczu tonie w błocie...
    • marc_pl Gdzie trafi asfalt zdarty z remontowanych główn... 17.07.13, 06:18
      Dziwne i niezrozumiałe jest zerowe zainteresowanie przez władze miasta stanem ulicy Poniatowskiego na Stradomiu. Ulica która istnieje już ponad sto lat nie kwalifikuje się do ruchu pieszego jak i kołowego zwały błota i nic więcej. Mieszkańcy tej ulicy dziesiątki lat płacą podatki do kasy miasta i nic z tych pieniędzy nie ma, miasto nic kompletnie na tej ulicy nie robi.
    • czytelnik81 Gdzie trafi asfalt zdarty z remontowanych główn... 17.07.13, 08:15
      Widać gdzie mieszkają radni. O takich dzielnicach jak Stradom to się zapomina bo po co tam dalej niech grzęzną w błocie i urywają zawieszenia. Tylko Lisiniec i Grabówka zbierają profity, ale poczekamy do wyborów...
      • Gość: abcd Re: Gdzie trafi asfalt zdarty z remontowanych głó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.13, 08:52
        czytelnik81 napisał(a):

> Widać gdzie mieszkają radni. O takich dzielnicach jak Stradom to się zapomina b
        > o po co tam dalej niech grzęzną w błocie i urywają zawieszenia. Tylko Lisiniec
        > i Grabówka zbierają profity, ale poczekamy do wyborów...

Profity zbierają tylko ulice z nową zabudową bo np. Poleska, Karkonoska od kilkunastu lat nie mogą się doprosić o drogę.
        • Gość: arra Re: Gdzie trafi asfalt zdarty z remontowanych głó IP: 194.181.136.* 17.07.13, 09:38
          Nie asfalt a asfaltobeton , i nie zdarty a sfrezowany......piekarze, krawcy i inni dyletanci bioracy się za "drapanie" pazurem w GW.....
    • wolfgang61 Gdzie trafi asfalt zdarty z remontowanych główn... 17.07.13, 09:45
      A podbudowę dali. Czy to tylko nawierzchnia na jeden sezon.
    • js5 Gdzie trafi asfalt zdarty z remontowanych główn... 17.07.13, 11:59
      A centrum miasta? Ulica Wilsona od Alei NMP do Jana Pawła jest ok. Ale od Alei Jana Pawła do przejazdu kolejowego przy Kiedrzyńskiej to również Wilsona. Tyle tylko, że to dziurawa (na części pozostałości starego asfaltu) droga gruntowa. Nie wspominam o braku oświetlenia i jakichkolwiek mediów. Zarówno do remontowanej Alei JP II, jak i do Kilińskiego bardzo blisko. Ale o nas już wszyscy zapominają. I w wykazie dróg nas nie ma.
    • hosix Gdzie trafi asfalt zdarty z remontowanych główn... 17.07.13, 18:58
      Wszysko co zostanie zdarte należy do firmy która zajmuje się ramontem. Wiem to dlatego że Tesco chciało żeby gruz trafił na dróżkę za Tesco co pozwoliło by na jako taki dojazd od strony wyczerp. No ale okazało się że na opcji żeby ten gruz odzyskać dla miasta.
      • Gość: częstochowianin Re: Gdzie trafi asfalt zdarty z remontowanych głó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.13, 20:37
        ja to mam szczęście w mojej dzielnicy mieszka prezydent
    • Gość: ry Re: Gdzie trafi asfalt zdarty z remontowanych głó IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.13, 20:47
      w d. niech sobie wsadzą ten bełt!
    • Gość: kata Re:Dlaczego nikt nie remontuje UL.Rejtana????? IP: 2.26.69.* 05.08.13, 16:31
      Tam jest tragedia!!!!
    • Gość: @dusiek Re: Gdzie trafi asfalt zdarty z remontowanych głó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.13, 13:04
      Lepszy rydz, niż nic. Mieszkam na osiedlowej ulicy, na której od roku mogę się cieszyć, taką jak opisaną w artykule nawierzchnią. Jako mieszkaniec peryferii, przerabiałem już najróżniejsze warianty "ekonomicznych" nawierzchni przed swoim domem, z EHZ i kruszywem dolomitowym włącznie i ta ostatnia nawierzchnia ze zdartego asfaltu jest skokiem cywilizacyjnym, w stosunku do poprzednich. Zniknęły ogromne tumany pyłu w suche dni i błotnista breja, która towarzyszyła dżdżystej pogodzie. Może za X-lat, doczekam się najzwyklejszego asfaltu, na razie to co jest - choć daleko tej nawierzchni do doskonałości - wystarcza na przeczekanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka