Dodaj do ulubionych

Krótka historia atrakcyjnej działki w III Alei NMP

13.03.14, 18:06
Szczególy tu. Jestem w szoku.
Obserwuj wątek
    • subiektywnyzarlok Re: Krótka historia atrakcyjnej działki w III Ale 13.03.14, 18:45
      Jakoś w ogóle mnie to nie dziwi. I nie zdziwi mnie fakt, że zaraz ten post zostanie usunięty. Taką właśnie sobie wybraliśmy władzę...
      • biala.pelargonia Szokujące OT 13.03.14, 18:59
        Dawno mnie tu nie było. Nie mam pojęcia, co się stało z tym znanym niegdyś z aktywności forum. Pełzająca cenzura?
        • taniarada Nie ma powodu by cenzurować 13.03.14, 19:23
          Matyjaszczyk i spółka tylko do końca kadencji i odlatują .Tylko jest jedno ale .Ci panowie i reszta jest ustawiona do końca życia.I to jest dopiero szok.Było CBA cisza. Multum niejasności cisza.Tygodnik "Siedem Dni " jest w opozycji.I opisuje działania na nie bywałą skalę nadużyć .Reszta gazet milczy.Solidarność związek- karierowicze i przepychanki o koryto.Okręg wyborczy częstochowski PIS to nędza . Nie wspominam już o reszcie PO i inne dziadostwo ,bo szkoda pisać.Więc panowie SLD-owcy młócą kasę ,że aż się nie miło robi.w Większości jest tak w całej Polsce .Bo rodacy stulili uszy i pozwalają się wykorzystywać.Tak samo jest na tym forum.Jakieś zapytania bez odpowiedzi .Klikaj na pajacyka.I mnóstwo czatujących obserwatorów .
          • ku-tz Ależ Miglancu 13.03.14, 23:01
            Mimo, że się nie zgadzam z Tobą w większości wątków, to i tym razem też się nie zgodzę.
            Na Matyjaszczyka można postawić duże pieniądze, głównie dlatego, że nie ma tu konkurencji.
            Powołujesz się, na "7 dni", nie żartuj kto im uwierzy?, oni kompromitują się bardziej niż inni.
            Masz w jednym rację, opisując kontrkandydatów na prezydenta miasta.
            Więc i Ty możesz postawić sporą kasę na obecnego, przynajmniej będziesz bogatszy.
            • myzoriona alez czerwoiny głabie... 14.03.14, 02:43
              ... bardzo byście chcieli by krzysiu dał wam zarabiac dalej ale wieść poszła w lud. lud przekazuje sobie linki, gazety itd. wasz koniec bliski i bardzo dobrze.
            • wykress Re: Ależ ku-tzu 14.03.14, 06:41
              Masz wyraźne problemy z realną oceną rzeczywistości! ..... (?);-)))
              • dokker hitoria lubi się powtarzać 14.03.14, 12:04
                Niestety. Miasto już w podobny sposób przeturmaniło jedną kamienicę bodajże na Focha, oraz jesli dobrze pamiętam grunty na Parkitce.
                Schemat podobny aport do spółki, spółka bęc i licytujemy nieruchomości.
                Szkoda że się nie uczą na błeach - prosta sprawa nie poje to nie boli.
                Może rzeczywiście trzeba by wyżej przyjrzeli się sprawie.

Z drugiej strony bardzo ciekawe co tez wnosi druga strona do spółki że ta kamienica to tylko 15% jej wartości.
                Pewnie bezcenne 'WIEM JAK" będzi epewnie opisane jako wielkie KNOW HOW tak po indiańsku.
                Tak to nawet czerwonoskorzy nie grabili jak czerwoni :-)
                bardzo jetem ciekawy dalszych losów tego tematu
          • koyod Re: Nie ma powodu by cenzurować 14.03.14, 19:32
            Gdzie jest Dyziek_O, obrońca publicznych funduszy?
            Gdzie jest medialny Marek? Kiedy złoży interpelację poselską, że źle się dzieje w cieniu klasztornej wieży?
            Czy ktoś zna odpowiedzi na te pytania?
            • taniarada Re: Nie ma powodu by cenzurować 14.03.14, 20:32
              Nie ma dyzia ,nie ma pluta ,nie ma stroimy.Nie ma też angrusza ,który z idiotami nie rozmawia na tym forum.Bo wszyscy to idioci .Z jednego buta.Czerwonych korzeni i przekonań nie ma się co wstydzić.Gorzej powielać metody rodem z PRL.I To jest ból SLD.Zaczął się wyścig do koryta europarlamentu.Można zobaczyć eminencje które startują .Ja zobaczyłem dwóch szczególnych :Kamiński i Rostowski.Klękaj <Narodzie Polski .
              • taniarada Sorry 14.03.14, 20:39
                dyzio protestuje indywidualnie na forum tygodnika "Siedem Dni.Ale to w ramach jego ruchu ,czyli '' Twój Ruch".Nie zdążyłem wszystkiego przeczytać
                • taniarada Przycichło ,robimy dalej swoje 16.03.14, 20:44
                  To aktualne motto tej ekipy Matyjaszczyka .W ZGM TBS też swojego czasu wiele się działo i ucichło.I co robi Leszek Baryła teraz były prezes ZGM ,który odszedł w nie jasnych okolicznościach.Wiele nazwisk w tym układzie polityczno-biznesowym się powtarza.Gdzie grają duże pieniądze . Po buczą i przestaną .Mieszkańcy Częstochowy to mały pikuś dla aktualnej ekipy SLD .Dali się wyrolować i dają się dalej.
    • biala.pelargonia Re: Krótka historia atrakcyjnej działki w III Ale 25.05.14, 22:26
      Ponury finał dla mieszkańców ul. Nowowiejskiego 2 i Szymanowskiego 3. Na posesji Al. NMP 49 bez jakichkolwiek konsultacji społecznych planowana jest budowa 5-kondygnacyjnego domu handlowego na 100% pow. działki liczącej 3000 m kw. uwzględniająca likwidację istniejącej zieleni i publicznych miejsc parkingowych. Pod tymi oknami za chwilę wyrośnie betonowy mur zasłaniający naturalne światło, zwiększający i tak już olbrzymie niedogodności związane z życiem w śródmieściu. Czy tak ma wyglądać troska władz miasta Częstochowy o dobro mieszkańców?

Linki dla zainteresowanych:
      czestochowskie24.pl/hotnews/aleja-49-prawda-wychodzi-na-jaw/
      facebook.com/srodmiescie.czestochowa
      Ciekawe, że wyborcza coś enigmatycznie podchodzi do tematu.
      • biala.pelargonia Decyja zapadła :( 18.11.14, 19:59
        Pragnę Państwa poinformować, że prezydent m. Częstochowy K. Matyjaszczyk wydał decyzję o warunkach zabudowy dla galerii handlowo-usługowej zlokalizowanej pomiędzy III Al. NMP a ul. Szymanowskiego nie zważając na protesty mieszkańców sąsiednich bloków przerażonych wizją sąsiedztwa z 5-piętrowym bunkrem i wbrew zdrowemu rozsądkowi. I tylko dziwi, ze tak bulwersującej sprawy nie nagłośniono odpowiednio w mediach, ani w kampanii wyborczej. Jedyna nadzieja na powstrzymanie chorych planów to zmiana władzy, na co jest szansa w drugiej turze wyborów. Zatem zachęcam do głosowania.

Ps. Lojalnie informuję, że pomoc i wsparcie otrzymaliśmy od radnego M. Marandy, a także od kandydata na radnego z PiS z naszego okręgu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka