Dodaj do ulubionych

Płatna Strefa Parkowania

18.07.14, 12:59
Jeśli ktoś otrzymał od MZDiT opłatę za parkowanie w miejscu, które nie jest oznaczone pionowym bądź poziomym znakiem oznaczającym parking proszę o kontakt
Działania tego typu są bezprawne od października 2013 czego w żaden sposób nie chce uznać Częstochowskie MZDiT
Obserwuj wątek
    • xyz_xyz1 Re: Płatna Strefa Parkowania 18.07.14, 15:45
      A co szykuje Pan pozew zbiorowy?
      Przecież jeśli dostał Pan mandat i z nim się Pan nie zgadza a Miasto (czyli MZDiT) twierdzi że wszytko jest ok. - to aby sprawę załatwić jest tylko jedna droga. A jest nią oficjalna droga prawna. Każdą decyzje administracyjną można zaskarżyć. Osobiście znam takich co poszli i wygrali. Jeśli zapadnie przed sądem prawomocny wyrok to Miasto będzie zmuszone uznać Pana rację a dodatkowo zapłacić koszty procesu no i oczywiście zmienić swe postępowanie. Dodatkowo poszkodowany ma prawo domagać się odszkodowania i też są przypadki że takowe zostało zasądzone. Ale miejscem na wylewanie swych żali nie jest forum. Jeśli ma Pan problem to sugeruje miast produkować się bez sensu na forum brać prawnika i iść do sądu.
      • adam1kostyra Re: Płatna Strefa Parkowania 18.07.14, 20:20
        Tu chodzi o fakt, że MZDiT bezprawnie obarcza opłatami mieszkańców miasta od 8 miesięcy działając wbrew obowiązującemu w RP prawu
        Dodatkowo pracownicy MZDiT w przeciwieństwie do każdego innego obywatela naszego pięknego miasta mogą sobie swobodnie parkować nie uiszczając opłat, również całkowicie bezprawnie.
        Może warto pokazać naszej "władzy" że ona też powinna się stosować do stawionego w tym kraju prawa.

ps. moja sprawa idzie do sądu choć małą satysfakcją jest wygrywanie w sądzie pieniędzy z własnych podatków
        • xyz_xyz1 Re: Płatna Strefa Parkowania 18.07.14, 21:32
          Jeśli to Pana pocieszy to w Krakowie postępują identycznie to znaczy piszą wszędzie.
          To znaczy Cz-wa nie jest wyjątkiem. Przynajmniej ja dostałem tydzień temu najpierw od ichnich strażników za strefę a potem dodatkowo blokadę i mandat karny od SM za zakaz.
          Rozwiązanie. Proste po wygranej sprawie przez Sądem Administracyjnym wytoczyć cywilną o spore odszkodowanie (słyszałem iż ktoś w podobnej sytuacji dostał 50000 zł).
          Ale sprawę należy ciągnąć aż do NSA bo tylko jego wyroki obowiązują w całej Polsce.
          • vvrotka Re: Płatna Strefa Parkowania 19.07.14, 23:12
            Wie ktoś dlaczego koło ryneczku, zniknął parkomat?
            • a-lfa Re: Płatna Strefa Parkowania 20.07.14, 09:15
              Ano ktoś pozwolił go sobie unicestwić. Przynajmniej taką wersję słyszałem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka