kasik253 04.03.09, 14:22 Czy macie jakieś opinie na temat tej firmy? Jakie są w niej warunki pracy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arsenallzaw Re: Firma CERTPOL 05.03.09, 17:13 zdecydowanie odradzam. Jest to firma "drucik", gdzie osoba nią kierująca ma bardzo wysokie mniemanie o niej i o samym sobie. Osoba ta łamała wszelkie przepisy pracy + "mobbing". Odpowiedz Link
costello7 Re: Firma CERTPOL 05.03.09, 20:25 Również odradzam. Firemka dryfuje bez ładu i składu. Twoja praca będzie polegała na wciskaniu klientom niesprzedawalnych, nikomu niepotrzebnych pseudoprogramistycznych wytworów. Ogólnie mamienie nieosiągalnymi prowizjami i perspektywami. Zanim przekonasz się, że to tylko marchewka na kiju, zdążysz oddać sporo swojego czasu i energii. Kapitan tego statku-widmo nie posiada ani stosownego wykształcenia, ani predyspozycji, stosując najprostsze formy manipulacji ludźmi hołduje zasadzie "zwabić - wykorzystać - pozbyć się". Odpowiedz Link
quglarz Re: Firma CERTPOL 28.04.09, 15:10 jest jedno słowo które dosadnie określa tego rodzaju firmy -> 'żenada'<- Sami kierownicy, dyrektorzy a reszta to stażyści. Cóż mówić więcej. Jeśli ktoś ma na prawdę ciężką sytuację i musi pracować, dostanie umowe, to pieniądze ma gwarantowane. Z tym nie ma problemu. Zawsze 10tego na koncie. Ubezpieczenie i składki też. Pełen legal. Ale robota... Wyzysk Odpowiedz Link
pepik4 Re: Firma CERTPOL 08.06.09, 20:36 Ludzie CERTPOL to prawdziwy cyrk Na rozmowie kwalifikacyjnej pan Karol menager wypyta was wszystko z życia prywatnego Każe zareklamować długopis w celu niby czy umiecie sprzedać towar Potem naopowiada bajek o zarobkach najniższej krajowej,umowie o prace na 3 miesiace A potem jak zostaniecie przyjęci To się okaże że Umowa jest o dzieło co miesiąc przedłuzana 990zł brutto!Czyliza jakies 20 dni pracy dostaniecie jakies 700zł Codziennie psychiczny mobing przez pana Karola Dla którego liczy się ilosć wniosków spisanych dziennie,za które jak nie wyrobicie się to stosuje kary Nierealne jest namawianie ludzi na karty płatnicze Bo kto wam poda swoje dane z dowodu przez telefon!Telefony które się tam znajdują ciągle się psuja trzeszczą przerywana jest rozmowa Poprostu nie da sie w takich warunkach pracować 20 osób na małej sali gdzie wszyscy sie smieją gadają i przekrzykują.Totalne bagno Za 1 sprzedaną kartę dostaniecie premi 0.75groszy ha ha A Karol 23letni menager to kazdego z was zrówna z parterem dla kasy Dla niego się liczą tylko ludzie ktorzy mu wyniki robią Ostrzegam!!! TO TYLKO DLA DESPERATóW! TO TYLKO 10%PROC.TEGO CO TAM SIE DZIEJE Odpowiedz Link
babel_qartz Re: Firma CERTPOL 11.06.09, 20:30 Witam! Ogolnie jest spoko tylko z tym netem to faktycznie problem , dowiedzialem sie ze internet maja z jakies firmy Danet ??? lecz ta siec to zenada zawiaduje nia jakis gosc komnet co leje na to z gory i ma to wszystko gdzies , jesli ktos chce miec neta od nich to nie radze . PORAZKA Odpowiedz Link
icis Re: Firma CERTPOL 08.12.09, 11:06 babel_qartz napisała: > Witam! > Ogolnie jest spoko tylko z tym netem to faktycznie problem , > dowiedzialem sie ze internet maja z jakies firmy Danet ??? lecz ta > siec to zenada zawiaduje nia jakis gosc komnet co leje na to z gory > i ma to wszystko gdzies , jesli ktos chce miec neta od nich to nie > radze . PORAZKA SAM JESTES PORAŻKA ... nie DAnet tylko commercial z czestochowy komnecika poczytaj dalej to moje posty to zobaczysz Odpowiedz Link
kowal2kowal Re: Firma CERTPOL 12.06.09, 22:56 Nie wiem jak poprzednicy bo wydaje mi się że to dział telemarketerów się wypowiada. Ja tam pracuję jako programista i nie mam na co narzekać bo jestem świeżo po studiach, a mam porządną wypłatę co miesiąc 10 bez opóźnień. Na dzień dobry dostałem Laptopa + komplet oprogramowania jakie sobie wybrałem. Do dyspozycji mam jako programista porządne serwery (nie komputery udające serwery). Atmosfera jest ok. nie ma zadań na wczoraj. Jeżeli musisz się wcześniej urwać to też nie ma problemu. Z większością jesteś na ty (nawet z przełożonymi). A oprogramowanie które tworzę jest cholernie ciekawe bo nie spotkałem podobnych systemów w necie. Co do netu to łącza mają fatalne, często pracuję z domu i nie mogę się wbić po vpn albo transfer jest do bani. Nie wiem czy łącze dostarcza im Danet bo ja słyszałem o jakimś Commercial (strona e-interserwis.pl) szczerze odradzam bo tam nie da się z nikim skontaktować w razie czego a jak już się dodzwonisz to ci ludzie i tak nie wiedzą o czym mówisz. Odpowiedz Link
arsenallzaw Re: Firma CERTPOL 14.06.09, 15:20 Uwierz mi że to nie dział telemarketerów się wypowiada. Powiadasz, że jesteś programistą ..., jeżeli dobrym to uciekaj z Certpolu jak najszybciej. Powiadasz, że ma porządną wypłatę co miesiąc ... nie chce mi się w to wierzyć, ale znając życie pracujesz na umowę zlecenie lub umowę o dzieło albo na 1/8 etatu + reszta kaski do ręki "na czarno" lub "pod stołem" jako nigdzie nie odnotowana nagroda uznaniowa. Laptop??? Dell ??? 14` :))) Co do przełożonych, z którymi jesteś na TY :) no cóż nie wiem czy jest się czym chwalić. Piszesz, że możesz się urwać wcześniej o czasu do czasu, a pochwal się ile razy dymałeś do 20 albo walczyłeś w podróże służbowe za free. Odpowiedz Link
costello7 Re: Firma CERTPOL 14.06.09, 15:51 A nie jesteś przypadkiem na słynnym "przygotowaniu zawodowym" załatwionym nieoficjalnie w PUP? Nie zastanawia Cię, jakim cudem "firma" dostaje wciąż nowych stażystów, pomimo nie zatrudniania ich po ukończeniu stażu? Oprogramowanie może i ciekawe, ale u ilu klientów wdrożone? Rozważałeś powodzenie sprzedaży takiego Bezpiecznego Archiwum? Póki jesteś potrzebny - to Ci słodzą, obyś tylko po zakończeniu pisania tego oprogramowania nie dostał propozycji nie do odrzucenia - samodzielnej telefonicznej sprzedży swojego wytworu. Odpowiedz Link
icis Re: Firma CERTPOL 08.12.09, 11:05 firma DANET tylko im udostepnia lokal, dla commerciala, ktorym wlasnie rzadzi komnecik ... danet niema nic do tego a ze commercial sie sprzedal, to i BOK lezy :)) Odpowiedz Link
piruetkka Re: Firma CERTPOL 17.06.09, 10:02 Mi samej odpowiadaja takie warunki, okreslony jasno cel pracy. Przeciez ktos musi kontrolowac ilosc sprzedazy. Wynagrodzenie platne, rowno 10 na rachunku, umowa moglaby byc lepsza. Uwazam ze manager spelnia swoja role, pilnuje sprzedazy i okresla cele. Warunki nie sa zle, po zmianie telefonow czasami sa zaklocenia ale poza tym jest w porzadku. Uwazam ze firma dba o dobre warunki, a ze zyjemy w takich a nie innych czasach i jest nacisk na sprzedaz co zrobic? Odpowiedz Link
arsenallzaw Re: Firma CERTPOL 17.06.09, 20:42 Jeżeli odpowiadają Ci warunki w tej firmie, to albo jesteś "masochistka" albo przepraszam, że może brutalnie to zabrzmi poddałaś się praniu mózgu. Nie zwalaj też winy na czasy w których żyjemy. Firma CERTPOL od samego początku jej istnienia nie dawała, nie daje i nie będzie na pewno dawać dobrych warunków dla pracowników. W niej nie przestrzega się prawa pracy (nawet tych podstawowych norm), nie mówiąc już o szacunku dla pracowników. Odpowiedz Link
pepik4 Re: Firma CERTPOL 18.06.09, 22:06 Popieram poprzednika Szacunek to ma do siebie samego tylko i wyłącznie ten smieszny menagerek To zwykły dzieciak wyrwany ze wsi ha ha Odpowiedz Link
costello7 Re: Firma CERTPOL 19.06.09, 11:44 W kwestii wypłaty jałmużny na czas - zupełnie nie rozumiem Waszego entuzjazmu. Widocznie rzeczywiście macie wyprane mózgi, skoro uznajecie zwykłe dotrzymanie warunków umowy jako nagrodę. Ludzie! komu nie wpojono szczcunku do ludzi, nigdy ludzi szanował nie będzie! a tylko od Was zależy, czy będziecie pogłębiać swój syndrom ofiary i tkwić w tym bagnie. Czy uważacie również, że sprzedaż rzeczy należących do kogoś innego to objaw zaradności? Na szczęście Wymiar Sprawiedliwości miał inne zdanie na ten temat. A nie wszyscy zasługują na drugą szansę. Odpowiedz Link
zaza01 Re: Firma CERTPOL 07.07.09, 09:36 Ludzie napradę bardzo symatyczni w przeciewieństwie do "osób trzymających władzę"... potrafią wyrzucić człowieka z minuty na minutę nie podając konkretnych przyczyn; są skierowani tylko na zarabianie kasy a ludzie pracujący dla nich są jak zabawki- nieopotrzebne wyrzucić. Zero szucunku dla innych. Zastanówcie się 100 razy zanim tam traficie Odpowiedz Link
serpaul Re: Firma CERTPOL 07.07.09, 23:35 A ja uważam, że każdy zasługuje na drugą szansę! Cóż z tego, że Prezes był w przeszłości karany za paserstwo. Wy nigdy błędów nie popełniacie? Teraz prowadzi legalny biznes, daje pracę ludzią, jest zaufanym partnerem w interesach. Niepotrzebne zabawki wyrzucić? A może poprostu nie miałaś predyspozycji do wykonywania konkretnej pracy, albo chciałaś przeczekać niefajny okres na rynku pracy zgarniając podstawę i nie robiąc nic? Odpowiedz Link
arsenallzaw Re: Firma CERTPOL 10.07.09, 20:14 serpaul ??? to tak jak po angelsku imnię pana prezesa :) pseudonim "nagły atak spawacza" Odpowiedz Link
costello7 Re: Firma CERTPOL 10.07.09, 21:42 heh, jak wieść gminna głosi - spawaczem też był kiepskim:-) jak to mówią: "kowal nigdy nie będzie dobrym zegarmistrzem". Odpowiedz Link
bezpie-cznik Re: Firma CERTPOL 11.07.09, 14:52 OSTRZEGAM. Szkoda was na prace w tym CZYMS, bo firma trudno to nazwac. pracowalam tam tylko troche. szkoda sie tam niszczyc, obiecuja zlote gory, umowy, prowizje i premie, potem sie okazuje ze umowy to o dzielo za grosze, prowizje i premie to marzenie scietej glowy, brutto okazuje sie netto potem odwrotnie, placone w jakis transzach po pare miesiecy, co chwile zmiana produktu, jakies gazety, mapy, boksy czy podpisy, sami nie wiecie czym handlujecie, ludzie fajni i mili, ale kierownictwo i zarzad to dorobkiewicz ktorzy patrza tylko przez to ile zarobia milionow na was, wam dajac grosze i to z laska. a na sam koniec nie menedzerek dostaje za to ze produkty mu sie nie sprzedaja bo sa denne, tylko was wyrzucaja, a nawet nie wyrzucaja a na umowie o dzielo daja wam urlop bezplatny - jakas nowosc chyba bo nikt o tym nie slyszal. Odpowiedz Link
arsenallzaw Re: Firma CERTPOL 28.07.09, 15:32 Dorobkiewicz - tak, to bardzo trafne określenie. Swoją drogą, skoro teraz tak dużo osób tam pracuje, na tak kiepskich warunkach to proponuję strajk!!! Jeżeli ktoś z obecnych wyzyskiwanych czyta te posty, ale boi się odezwać, jeżeli pracuje was więcej niż 10 osób, załóżcie Związki Zawodowe i walczcie o swoje!!!! Nie dajcie się wykorzystywać Spawaczowi!!! Precz z pseudo Managerami!!! Strajkujcie!!!! Jak stoczniowcy w latach 80-tych. Nie macie nic do stracenia, bo te marne grosiczki ta jałomużna, którą z łaską dostajecie nie jest warta waszego upokorzenia!!! Odpowiedz Link
marzanna1414 Re: Firma CERTPOL 07.09.09, 13:28 CERTPOL?TA FIRMA TO JESZCZE ISTNIEJE:)CHYBA MENAGEREK KAROLEK ŚMIERDZIUCH ZOSTAŁ HAHA BO WSZYSCY KTÓRZY PRACOWALI JUZ SIE ZWOLNILI:)BO KTO BEDZIE ROBIŁ ZA 300ZL MIESIECZNIE OSTRZEGAM PRZED TA FIRMĄ!!!BĘDZIECIE ROBIĆ PRAWIE ZA DARMO TO ŚMIECH CO TAM SIĘ DZIEJE UMOWA O DZIEŁO JAK NIE SPRZEDACIE TO PRACUJECIE ZA FRI!!! BO PŁACĄ OD SPRZEDAŻY NIE DAJCIE SIĘ ZWIEŚĆ!!! Odpowiedz Link
anarchia-pl Re: Firma CERTPOL 07.09.09, 22:07 LUUUUUUUDDDDZZZZIIIEEEE JEŻELI MACIE JAKIEKOLWIEK POWIĄZANIA Z TĄ FIRMĄ CERTPOL TO JAK NAJSZYBCIEJ JE ZERWIJCIE. ONI POTRAFIĄ TYLKO WYKORZYSTAĆ I DO NERWICY DOPROWADZIĆ. TRAKTUJĄ LUDZI GORZEJ NIŻ W WIĘZIENIU LUB JAK W LUBLINCU, BO Z KAŻDEGO GŁUPKÓW CHCĄ ZROBIĆ. A PREZES MA W PUPIE CAŁY TEN DZIAŁ BO DLA NIEGO LICZY SIĘ KASA A NIE LUDZIE. CAŁE SZCZĘŚCIE ŻE SIĘ WSZYSCY ZWOLNILI, TYLKO ŻE TERAZ CI NOWI NIE WIEDZĄ JAK TAM NAPRAWDĘ JEST BO NIEMA NIKOGO ZE STAREJ EKIPY ŻEBY ICH OSTRZEC PRZED ZŁODZIEJAMI I ŚMIERDZIELAMI. Odpowiedz Link
arsenallzaw Re: Firma CERTPOL 08.09.09, 20:54 Jak to nie ma sposobu? Wystarczy podejść i opowiedzieć. Zawsze można przy bramie kogoś zczaić, lub przy dziurze w płocie przy zasypanym tunelu od strony hutnika :) Niech ten pseudo prezes wie, że musi zapłacić za swoje winy i wyzysk na pracownikach. Niech nasza zemsta będzie słodka. Żeby nikt nie chciał tam pracować i niech wróci do spawania!!! Inspekcję Pracy tam nasłać, Sanepid!!! NIK !!! Skarbówkę!!! Urząd Celny !!! i Księdza Proboszcza!!! Niech kontrole ich wykończą!!! Odpowiedz Link
costello7 Re: Firma CERTPOL 15.09.09, 10:12 Pojawiły się nowe ogłoszenie o naborze na Telemarketerów; sądząc po ilości zgłoszonych kandydatur, świeżego mięsa nie brakuje. Praca za 300 zł? Ludzie, trochę godności, aż takiego kryzysu nie ma! Wy sprzedacie każdy po troszku, a "pańcio" (jak to prezesunio sam siebie lubi określać) swoje zarobi w skrytości ducha śmiejąc się z Was - w jego mniemaniu - FRAJERÓW. Odpowiedz Link
costello7 Re: Firma CERTPOL 15.09.09, 10:59 głosujcie: www.opracodawcach.pl/pracodawca,Certpol-Sp-z-oo,658.html Odpowiedz Link
bezpie-cznik Re: Firma CERTPOL 19.09.09, 17:20 Podobno przychodzą na dzień-dwa i rezygnują. Chyba czują "czym to pachnie" w przenośni i w rzeczywistości. A i tego gościa co tam się tym opiekował i co potem szkolił chyba, też zwolnili, albo sam się zwolnił. Może na oczy przejrzał. Odpowiedz Link
costello7 Re: Firma CERTPOL 27.09.09, 16:51 Oczywiście. Dorobkiewicz i spółka z zoo szukają frajerów do dystrybucji kolejnego programistycznego bubla - "Bezpieczne Archiwum Dokumentów Elektronicznych nBoks". Tylko kto to kupi, skoro ani firmy, ani osoby prywatne dokumentów podpisanych elektronicznie nie posiadają:-) Karolek Managier może niech wpierw sam zaświeci przykładem i sprzeda chociaż 1 sztukę:-))) Odpowiedz Link
arsenallzaw Re: Firma CERTPOL 07.05.10, 19:24 Teraz szukają frajerów do wywalenia kasy 1 000 000 zł!!! Jakiś leszczu jeżeli się na to zrobi to nieźle wtopi. Nawet ładną przykrywkę sobie znalazł SirPaul - projekt w ramach funduszu z UE :) he he he . Tu daję linka: www.szukam-inwestora.com.pl/bazaofert/szukaminwestora/oferty/SI-2010-04-14-00568.html Chyba musi być już tam kiepściuteńko. Odpowiedz Link
costello7 Re: Firma CERTPOL 16.05.10, 18:15 Spawacz z niepełnym podstawowym chce uczyć ludzi informatyki i języków obcych. Dla kogoś, kto będzie miał do zainwestowania wolny milion złotych jest to na pewno oferta wysoce korzystna. Wysokie kwalifikacje - pewna praca? Pewną pracę to mają tylko ci, którzy udają, że tam czegokolwiek uczą. Odpowiedz Link
jedyny_babel_qartz Re: Firma CERTPOL 30.06.10, 12:36 hm, wlasnie czytam co tutaj wypisujecie i mam dla was zla informacje z tej firmy. Dowiedzialam sie przypadkiem ze poszukuja wszystkich z tego forum co naruszyli ustawe o danych osobowych. Niezastanawiacie sie wcale co mozna a czego nie mozna pisac a jak wiecie w necie znalesc osobe to nie problem. Złozyli oficjalne pismo do właściciela forum o podanie adresów IP i logów. Dobrze ze jestem poza granicami kraju to mnie nie ustrzela ale z wami moze być problem. Odpowiedz Link
arsenallzaw Re: Firma CERTPOL 01.07.10, 16:04 po pierwsze żadnego naruszenia danych osobowych tu nie ma, bo nie padają tu nazwiska, adresy, telefony itp. Najpierw poczytaj ustawę o ochronie danych osobowych, zobacz co to jest zbiór danych osobowych, co w ich skład wchodzi, co to jest informacja publiczna itp. Po drugie należy wiedzieć że firma - spółka prawa handlowego jest podmiotem publicznym, o którym każdy ma prawo się wypowiadać. Jedyne czego nie można robić to szkalowanie - czyli pisanie nieprawdy. Za to można co najwyżej wytoczyć proces na drodze cywilnej. Ale tego właściciel nie zrobi - bo tu jest cała prawda napisana na tym forum o tej firmie i ewidentnie by te procesy przegrał, a kto wie może wtedy przed sądem by jeszcze inne prawdy wyszły na jaw które tu nie zostały ujawnione ... ? A jest tego sporo oj sporo. Odpowiedz Link
jedyny_babel_qartz Re: Firma CERTPOL 01.07.10, 18:26 Widzę że jesteś dobrze zorientowany co sie dzieje w tej firmie i chyba znasz właściela firmy , ja jednak uważam że naruszacie dane wrażliwe i wypisujecie rzeczy ktore naruszja godnosc osobistgą wlasciciela. Ja sie nie wtracam zyczę powidzenia. Dowiedziałem sie przypadkiem ktory mecenas sie wzial za tą sprawe. Dodam że ich stać nawet na sprawy sadowe z powodzctwa cywilnego a mecenasi lubia kase a oni maja ja na takie sprawy wiec nie wiem kto bedzie gora. Bawcie sie dobrze ciebie namacali przez Allegro. Odpowiedz Link
arsenallzaw Re: Firma CERTPOL 19.07.10, 18:51 Nie obawiam się niczego, a w sądzie będę mówił prawdę całą prawdę i bolesną prawdę. Odpowiedz Link
jedyny_babel_qartz Re: Firma CERTPOL 21.07.10, 19:41 To co wiesz nie bedzie interesowało ani prokuratora ani sądu ważne jest co piszesz o osobie i jego sprawach prywatnych, tutaj powinnni cie ukarać i uwazam że tak sie stanie. Sprawy prywatne są chronione a chyba Ty akurat o tym dobrze wiesz. Napisz cos prywatnego na ( kogoś) z rzadu chodz to osoba publiczna zagryzą Cie raz dwa. Zauważ co sie dzieje teraz z PZPN ? i też ich postawią przed sądem Naruszasz nietylkalnosc osoby prywatnej i jeszcze sie ukrywasz pod nikiem bo sie boisz o siebie i rodzine dla mnie jesteś tchórzem i bez goddnosci osobistej. Jak chcesz powiedzieć coś do kogoś to idz do niego i wyszczekaj mu to prosto w oczy . Powiem Ci że juz jest doniesienie w prokuraturze a mecenas bedzie Ci sie snił po nocach . Powidzenia na innych forach. Odpowiedz Link
jedyny_babel_qartz Re: Firma CERTPOL 19.08.10, 09:58 Czesc Marcinku domyslalem sie że to Ty , nie pracujesz tam juz 4 lata i tak defakto nic nie wiesz co sie dzieje w firmie. Oczerniasz tylko firmę i osoby ktore tam pracują. Jak wczesniej pisales robisz to tylko na złośc i wiekszosc postów jest od Ciebie. Rozmawialem przez tel z Prezesem firmy Certpol i wszystko mu opowiedzialem co Ty jako rodzina wypisujesz zrobili ci łaskę jak byłesz w potrzebie i zatrudnili Cie zbyś miał na chleb. Ty również jestes tym nikiem PYSIA - bo wszyscy pamietaja jak mowiłeś na Żone . Wszyscy wiedza w firmie ze jestes nierobem i brales nawet oplaty od swoich kolegow za porade jak robiles podpisy , zrobileś z siebie tylko posmiewisko. Uważam że dowiedzą sie gdzie pracujesz i napiszą tam pismo do Prezesa kogo sobie zatrudnili. Osobiscie sie przycznie aby Ci dokopali bo jestes jedna wileką świnią ! Pozdrawiam H.B Odpowiedz Link