achesa89 23.07.15, 16:06 Witam, poszukuję miejsca w Częstochowie w którym można by zorganizować ślub cywilny. Ważne żeby to miejsce nie było na świeżym powietrzu (wiadomo, różnie z pogodą bywa). Jakieś pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kchrzanka Re: Ślub cywilny poza USC 23.07.15, 18:13 Sienkiewicz już opisał, jak to Radziwiłł chciał się przy pomocy trefnego klechy dobrać do cnoty Oleńki, ale to wg. oświeconych średniowiecze, aby ślub dawał klecha. Po co Wam ślub ? Nam on jest tak potrzebny, jak śnieg z Waszego "oświecenia". W kościele biorąc ślub będziecie mogli przeczekać burzę , nawałnicę, gradobicie, ale słońce Wam zaświeci przy wyjściu z tego Kościoła. Do mnie jak jechał z innego miasta mój przyszły, to była nawałnica, śnieg sypał, a potem świeciło słońce ! On do dzisiaj mi mówi, że wtedy znaków Nieba nie zrozumiał, ale ślub był w Kościele ! - i mamy cudowne dzieciaki, bez żadnego in vitro ! Odpowiedz Link Zgłoś
achesa89 Re: Ślub cywilny poza USC 23.07.15, 19:57 Pytałam o miejsce, nie o rade żeby brać kościelny. Odpowiedz Link Zgłoś
kchrzanka Re: Ślub cywilny poza USC 23.07.15, 23:18 Walcownia blach grubych- huta Częstochowa, Tesco-extra, Real, OBI, Dworzec Kolejowy, pod wiaduktem na Rakowie,Biedronka- do wyboru, zadaszone są przystanki autobusowe, Ryneczek na Wałach, Jagiellończycy, ryneczek na Tysiącleciu,Dworzec Kolejowy Stradom, stacja benzynowa zadaszona,myjnie samochodowe zadaszone, itd. itp. Odpowiedz Link Zgłoś
achesa89 Re: Ślub cywilny poza USC 24.07.15, 07:04 kchrzanka (nick brzmi troche jak kaszanka;) ), na pewno skorzystam z Twojej podpowiedzi i hajtnę się na parkingu Biedronki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Ślub cywilny poza USC 28.07.15, 19:51 achesa89 napisał(a): > kchrzanka (nick brzmi troche jak kaszanka;) ), na pewno skorzystam z Twojej po > dpowiedzi i hajtnę się na parkingu Biedronki ;) Ceni się poczucie humoru! Ale nawet inteligentna zabawna riposta nie zniechęca trolla. Co widać tu na wątku jak FCz w całości ;( Odpowiedz Link Zgłoś
ch3heg Re: Ślub cywilny poza USC 25.07.15, 17:14 A będzie wesele? Może tam gdzie przyjęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
achesa89 Re: Ślub cywilny poza USC 25.07.15, 19:15 Wesela nie bedzie. Bedzie male przyjecie, a ta restauracja nie ma takiego ogrodu zeby zorganizowac taka ceremonie. Odpowiedz Link Zgłoś
kchrzanka Re: Ślub cywilny poza USC 25.07.15, 23:35 "taka ceremonie" będzie na parkingu Biedronka, - hurrrrrra , będzie impreza ! Pozostaje tylko poinformować , kiedy i przy której Biedronce . "Szukajcie / imprezy /, a znajdziecie " ! Odpowiedz Link Zgłoś