Dodaj do ulubionych

wyTrysk w lewo:-):-)

26.07.15, 23:35
Ksiądz poświęcił trzy busy, którymi politycy SLD objeżdżają kraj przed wyborami parlamentarnymi - napisał na Twitterze portal Newsowi.pl. Co zabawne, serwisem kieruje była dziennikarka, która startowała z list SLD w wyborach samorządowych.

www.apostazja.info
Obserwuj wątek
    • dyziek_o Re: wyTrysk w lewo:-):-) 27.07.15, 08:34
      Aż się - ku... wa - wierzyć nie chce.
      I później się dziwią, że im elektorat fucka pokazuje.
      Ale tak to jest, jak się za wszelką cenę chce przy korytku utrzymać.
      A wiadomym przecież jest wszem i wobec, że spora część elektoratu
      głosuje na osobników wskazanych przez proboszcza z ambony.
      I to prawdopodobnie jest przyczyną takiego stanu rzeczy.
      Tyle tylko, że w życiu kościół nie poprze kandydata lewicy, mając pod dostatkiem
      durni z prawicowych partyjek z PiS-em na czele.
      I choć by Miller swoje busy mył w wodzie święconej - kościół z ambon popierał będzie
      Kaczora z jego pretorianami w osobach Maciarewicza, Sobeckiej czy Pawłowicz.
      A gesty w stylu polewania wodą święconą , kierowane w stronę kościoła
      jedynie ośmieszają tą partię powodując odejście tej niewielkiej, pozostałej jeszcze części prawdziwie lewicowego elektoratu.
      Co było do udowodnienia,
      Dyzio.
      • pluto37 Re: wyTrysk w lewo:-):-) 27.07.15, 15:24
        Dyźku!
        Miller rozejrzał się i stwierdził, że jest w głębokiej dziurze poniżej dolnych pleców i uznał, że jedyne na co może liczyć to cud.
        Pamięj też, że nieboszczyk Oleksy też padał na kolana w jasnogórskiej kaplicy.
        Tak, że to żadna rewelacja ..
        • dyziek_o Re: wyTrysk w lewo:-):-) 27.07.15, 18:02
          Przecież on z założenia w cuda wierzyć nie powinien.......?!
          Natomiast leżenie Oleksego przed ołtarzem odniosło taki skutek, że przestałem głosować na tę partię.
          Widocznie buk tak chciał............!
          Dyzio.
          • koyod Re: wyTrysk w lewo:-):-) 27.07.15, 18:23
            A pluciński w Komorowskiego i platformę nie zwątpił. Mimo, iż ten w ostatnich dwóch latach klasztor nasz odwiedzał i przy ołtarzu się prezentował.
            • storima Re: wyTrysk w lewo:-):-) 27.07.15, 19:08
              koyod napisał:

> A pluciński w Komorowskiego i platformę nie zwątpił. Mimo, iż ten w ostatnich d
              > wóch latach klasztor nasz odwiedzał i przy ołtarzu się prezentował.

Juz w latach 60. ubieglego stulecia udowodniono, ze prkatyka religijna kandydata na prezydenta nie gra kluczowej roli w jego wyborze.

John F. Kennedy, mimo swych irlandzkich korzeni i otwarcie praktykowanego katolicyzmu,
              został wybrany jako 35 prezydent Stanów Zjednoczonych.

Niedawno w Polsce.
              W miescie Slupsk na prezydenta wybrany zostal kandydat ktory w prywatnym zyciu ma swego kochajcego faceta partnera.

O czym to swiadczy?

O tym ze wyborcy nie koniecznie w demokratycznych krajach ddokonuja swych politycznych wyborow wg prywatnych praktyk kandydatow.
              • storima Re: wyTrysk w lewo:-):-) 27.07.15, 19:10
                Otwarcie praktykowanego katolicyzmu, bo w tamtych czasach USA byly krajem o zdecydowanej przewadze mieszkajacych tam
                protestantow.
              • koyod Re: wyTrysk w lewo:-):-) 27.07.15, 19:30
                ... Juz w latach 60. ubieglego stulecia udowodniono, ze prkatyka religijna kandydata na prezydenta nie gra kluczowej roli w jego wyborze...

Jakbyś zapoznał się z opiniami pluty37 odnośnie prezydenta elekta Dudy tobyś takich wypowiedzi nie zamieszczał.
                Jak to jest, że plucie tak bardzo przeszkadzało jak Duda po ogłoszeniu wyników przyjechał pomodlić się klasztoru a wizyty Komorowskiego w tymże samym klasztorze jakoś mu nie przeszkadzały. Ja rozumiem, że ktoś przy wyborach nie patrzy na wyznanie, na orientację seksualną kandydatów i jest to o.k.
                Ale sytuacja gdy tylko jednego z kandydatów poniżamy i szkalujemy za wiarę, którą wyznają obaj to już jest rozdwojenie jaźni u oceniającego. Jak widać po twoim komentarzu to rozdwojenie jaźni jest u was antyklerykałów cechą dominującą.
                • storima Re: wyTrysk w lewo:-):-) 27.07.15, 19:45
                  Nie pierwszy raz odnosze wrazenie ze wymieniam tu zdania z czlowiekiem ktory ma szczegolnie ograniczona percepcje rzeczywistosci.

Wytlumacze:

Prezydent elekt w przeciwienstwie do ustepujacego Bronislawa Komorowskiego,
                  manifestuje swe przywiazanie do Kosciola, zapowiadajac iz w swych decyzjach bedzie sie kierowal jego przeslaniem. Koscielnym ma sie rozumiec.

Ustepujacy prezydent o ile podkresla swa przynaleznosc do wspolnowty Kosciola, to w sprawach decyzyjnych, mowi iz jest prezydentem wszystkich Polakow, i ku przerazeniu i potepieniu Episkopatu zatwierdzil ustawy, ktore polski Kosciol uwaza wprost za przestepcze.

Czy teraz zrozumiales Koyod?

PS
                  Jak to jest ze pisze jak najprosciej jak potrafie: w miare rozgarniety uczen szkoly podstawowej to pojmie, a ten czlowiek z uporem albo o jakims Ryfinskim, badz nie chce zrozumiec podstawowych praw wg ktorych wyborcy glosuja na swych kandydatow?
                  • storima Re: wyTrysk w lewo:-):-) 27.07.15, 19:52
                    Czyli to o czym pisałem
                    j u ż
                    w pierwszym tu poście:

prywatne życie i przekonania nie mogą być determinantem podejmowanych
                    pro publico bono decyzji
                    jak to zawsze podkreśla Bronisław Komorowski.

PS TU już nawet nierozgarnięty uczeń szkoły podstawowej
                    skapituluje
                    i zrozumie
                    o czym pisze.
                  • koyod Re: wyTrysk w lewo:-):-) 27.07.15, 20:18
                    Różnice między Komorowskim i Dudą dostrzegam. I nie dziwię się tym wpisom pluty, gdy krytykuje on Dudę np. za jego stanowisko w sprawie in vitro.
                    Jednakże ja przywołałem tu inny przykład, napastliwego komentarza wobec jednego z w/w związanego wyłącznie z tym, że pojawił się on w danym miejscu a bytność w tymże miejscu drugiego kandydata autorowi wpisu nie przeszkadzała.
                    Tak samo nieobiektywnie pluto pisze, że największe fundusze kościołowi zapewniał PiS podczas gdy porównując wydatki z budżetu wyraźnie widać, że te w latach rządów PO są zdecydowanie większe niż za czasów PiS.
                    I to jest to rozdwojenie jaźni, które prezentujecie tu na forum.
                    • storima Re: wyTrysk w lewo:-):-) 27.07.15, 20:34
                      koyod napisał:

> Różnice między Komorowskim i Dudą dostrzegam.

I o tym i tylko o tym
                      ze jeden manifestuje swe prywatne przekonania obwieszczajac iz bedzie sie nimi kierowal w zazadzaniu panstwem,
                      a drugi
                      uwaza dobro Rzeczypospolitej za wartosc nadrzedna.

I to wszystko.

----------------------

a na dalsza czesc tematu odpowiadalem jak i inni wielokrotnie:
                      nie zawsze zgadzamy sie ze wszystkim co dana partia reprezentuje ---glosujac na nia--
                  • storima Re: wyTrysk w lewo:-):-) 05.08.15, 16:06

Od kilku miesięcy, z uporem przysłowiowego barana
                    stawiasz to samo pytanie:

forum.gazeta.pl/forum/w,55,158358801,158369498,minal_dzionek_i_jakos_brak_komentarzy_od_pluty_.html
                    Otrzymales na nie logiczne odpowiedzi.

Oto jedna z ostatnich:

> Nie pierwszy raz odnosze wrazenie ze wymieniam tu zdania z czlowiekiem ktory ma
                    > szczegolnie ograniczona percepcje rzeczywistosci.
                    >
                    > Wytlumacze:
                    >
                    > Prezydent elekt w przeciwienstwie do ustepujacego Bronislawa Komorowskiego,
                    > manifestuje swe przywiazanie do Kosciola, zapowiadajac iz w swych decyzjach bed
                    > zie sie kierowal jego przeslaniem. Koscielnym ma sie rozumiec.
                    >
                    > Ustepujacy prezydent o ile podkresla swa przynaleznosc do wspolnowty Kosciola,
                    > to w sprawach decyzyjnych, mowi iz jest prezydentem wszystkich Polakow, i ku pr
                    > zerazeniu i potepieniu Episkopatu zatwierdzil ustawy, ktore polski Kosciol uwaz
                    > a wprost za przestepcze.
                    >
                    > Czy teraz zrozumiales Koyod?
                    >
                    > PS
                    > Jak to jest ze pisze jak najprosciej jak potrafie: w miare rozgarniety uczen sz
                    > koly podstawowej to pojmie, a ten czlowiek z uporem albo o jakims Ryfinskim, ba
                    > dz nie chce zrozumiec podstawowych praw wg ktorych wyborcy glosuja na swych kan
                    > dydatow?

____________________________________________________________________

• koyod storimo, biedny nieuku przytaczasz mój wpis 05.08.15, 17:04
                      z dnia dzisiejszego i twierdzisz, że powielam w nim pytanie od kilku miesięcy.
                      Czyżbyś był aż tak niedouczony, że nie znasz znaczenia słowa miesiąc albo nie jesteś w stanie określić dat, które dotyczą tegoż terminu.
                      Jako zaperzony platformiany klakier nie zauważyłeś, bądź nie dotarło do ciebie, że w przytoczonym przez ciebie wpisie jedyne pytanie, które zadałem:
                      1. skierowane było do dyźka,
                      2. nie było wcześniej stawiane w innych moich wpisach.

A teraz "miszczu" wyszukiwarki masz tę szansę aby udowodnić, że się mylę i w kolejnym swym wpisie wskazać link z moim wpisem z tym pytaniem.
                      • storima od kilku miesiecy 05.08.15, 17:49
                        Od kilku miesięcy stawiasz to samo pytanie:
                        dlaczego "antyklerykałowie" glosują na PO, bądź prezydenta Komorowskiego.
                        Wzywasz do tablicy "antyklerykałów" wymuszając od nich odpowiedzi na "niewygodne pytania", "schizofrenie", "hipokryzje" itd.
                        Tylko dlatego ze piszą tu o nadużyciach polskiego kleru i glosowali na PO bądź Komorowskiego.
                        Kłamiesz, jątrzysz.
                        I jak zwykle.
                        Kompromitujesz się.
                        • koyod Re: od kilku miesiecy 05.08.15, 22:50
                          No i co, jakoś linku się nie doczekałem.
                          Co do reszty twego wpisu to zdaje się, że gościu nie rozumiesz istoty forum, które sprowadza się do dyskusji, w tym także stawiania pytań i to także takich niewygodnych.
                          A dla ciebie to forum to jedynie wpisy towarzystwa wzajemnej adoracji w osobach pluty37, qq.44, mateusza572 i twoim.
                          A najwięcej cię boli, że udowodniłem plucie zwolennikowi PO schizofrenię dotyczącą jego wpisów, że najwyższe nakłady kościół otrzymywał od PiS-u, w sytuacji gdy porównując wydatki z budżetu za czasów PiS i PO wyraźnie widać, że to platforma łoży na kościół więcej.
                          I ta prawda to jest dla ciebie jątrzenie?
                          • storima Re: od kilku miesiecy 06.08.15, 01:11
                            koyod napisał:

> No i co, jakoś linku się nie doczekałem.

forum.gazeta.pl/forum/w,55,158131305,158371839,Re_biczowanie_za_senatorow.html?wv.x=2
                            > Co do reszty

Nie ma zadnej reszty.
                            Co mialem napisac w tym temacie, wielokrotnie powtarzalem.
                            Nie bede wdawal sie w inicjowane przez Koyod pyskowki.
                            • koyod storimo, ty to jednak jesteś wtórnym analfabetą 06.08.15, 13:14
                              miał być link do mojej wypowiedzi sprzed kilku miesięcy a wklejasz taki z dnia wczorajszego.
                              Gdybyś rokował jakiekolwiek szanse tobym ci opłacił korepetytora, ale szans nie rokujesz lepiej wpłacę na Ochojską będzie na obiady w szkolnych świetlicach.
                              • storima Przywolany link 06.08.15, 13:31
                                Przywołany link odnosi się do identycznej sytuacji.
                                Sprzed kilku miesiecy.
                                Odnosnie Berlina.
                                Wypierania sie popelninego i udokumentowanego bledu.
                                W końcu każdy sie moze mylic.
                                I kazdy tez moze wzniecac pyskowki.
                          • storima Re: od kilku miesiecy 06.08.15, 15:02
                            koyod napisał:
                            > A dla ciebie to forum to jedynie wpisy towarzystwa wzajemnej adoracji w osobach
                            > pluty37, qq.44, mateusza572

Ci forumowicze jak i inni nie wymienieni---nie kłamią.

A jeśli się pomylą, co jest normalne,
                            i w dyskusji to w naturalny sposób wychodzi
                            to przyjmują to a nie jak ty
                            wypierasz się, kłamiesz i jątrzysz.

> A najwięcej cię boli,

Kolejny przyklad jątrzeniea-
                          • qq.44 koyod? 07.08.15, 06:48
                            "A dla ciebie to forum to jedynie wpisy towarzystwa wzajemnej adoracji w osobach
                            > pluty37, qq.44, mateusza572 i twoim."

Oooo a na jakiej to podstawie twierdzisz, że ja jestem członkiem jakiegoś towarzystwa ?????
                            • koyod Re: koyod? 07.08.15, 09:42
                              Stwierdzam na podstawie własnych obserwacji.
                              • qq.44 Re: koyod? 07.08.15, 15:17
                                No tak, konkrety jak zwykle gdzieś się zapodziały.
                                A to bardzo proszę następnym razem dopisać, że to twoje " obserwacje " a kolejny raz proszę mnie nie mieszać w żadne " towarzystwa " ( choćby i takie szanowne jak te podane wyżej ) bo mi się to nie podoba a jeżeli taki zwyczaj chcesz wprowadzić to nie ma problemu będę cię " obserwatorze " łączył z różnymi " zaobserwowanymi " przeze mnie " towarzystwami " w ramach "retorsji" !
                                Powodzenia w " obserwacjach " !
                                • koyod Re: koyod? 07.08.15, 16:14
                                  qq.44 co ty taki wstydliwy jesteś, jakieś kompleksy masz chłopie?
                                  Platforma dołuje, antyklerykały jeszcze bardziej ale nie jest to chyba wystarczający powód aby wypierać się swych korzeni.
                                  Popatrz na takiego optio11, chłop się próbuje przechrzcić i w innym wątku wygrzebał takie dziwadło jak Antyklerykalna Partia Postępu Racja za którym teraz agituje zamiast bronić platformy w wątku Rozdział Państwa od kościoła ....

• qq.44 Re: koyod? 07.08.15, 17:54
                                    chłopie a gdzie tu napisałem o tym że się wstydzę chłopie , co mnie obchodzi spadek chłopie po i antyklerykałów ( ktokolwiek to jest ) chłopie nie znasz chłopie moich korzeni chłopie więc lepiej się nie wymądrzać chłopie bo robisz z siebie głupka chłopie ,
                                    A WIĘC JESZCZE RAZ SKORO TRZEBA CI POWTARZAĆ CHŁOPIE !!!!! napisałem chłopie że nie życzę sobie chłopie dołączać mnie do jakiejś grupy chłopie ktokolwiek by w niej był chłopie i tyle chłopie !!
                                    Twoje urojenia mnie nie interesują i nie obchodzą chłopie, nie mam ochoty dyskutować z kimś chłopie któremu się coś wydaje chłopie !
                                    Więc nie racz mnie więcej swoimi bzdurami o moich korzeniach towarzystwie czy poglądach chłopie bo mnie to nie OBCHODZI CHŁOPIE !
                                  • taniarada Na co Ci to Koyod ? 07.08.15, 22:15
                                    Już ci tu pisali.Po co się wdajesz w pogaduchę .Jak takie coś nie ma tu nic do powiedzenia.Serdeczne wyrazy ubolewania ,że tak dajesz się wciągać.
                                    • qq.44 taniarada = starykomuch 07.08.15, 22:47
                                      Zapraszał cię stary komuchu ktoś tutaj do dyskusji ?
                                      NO i ile razy , ile razy mam powtarzać że wara ci do mnie ??? " takim czymś " stary komuchu to jesteś ty - nie napisze " czym " bo znowu donosicielku doniesiesz !

• taniarada Re: taniarada = starykomuch 20.11.16, 19:03
                                        qq.44 napisał:

> Zapraszał cię stary komuchu ktoś tutaj do dyskusji ?
                                        > NO i ile razy , ile razy mam powtarzać że wara ci do mnie ??? " takim czymś " s
                                        > tary komuchu to jesteś ty - nie napisze " czym " bo znowu donosicielku doniesie
                                        > sz !
                                        > Super pisanie gg44,który zginął z tego forum
    • koyod Re: storimo, ty to jednak jesteś wtórnym analfabe 07.08.15, 15:58
      Co pluto, ciebie też przerasta ogrom czasu zawartego w określeniu miesiąc?
      • storima dalej nie rozumiesz 07.08.15, 18:45
        Nie rozumiesz. I zaczepiasz innych. A temat
        w y j a s n i a l e m
        kilka razy.

We wpisie tego tygodnia cytuje post,
        z tego miesiaca
        ktory odnosi sie
        do "dyskusji" z Toba na temat
        symboli sierpa i młota
        do dziś zachowanych w Berlinie.

Zapierałeś się wówczas ze to nie możliwe.

Mimo faktu przedstawienia Ci aktualnych zdjęć
        na których widać jak byk te symbole---Ty
        jak ten przysłowiowy baran,
        twierdziłeś ze nie mam racji.

Wiec wówczas określiłem Cie jako---ignoranta i klamce.

Ponieważ jest to analogiczna sytuacja,
        która omówiłem, niedawno na FCz,
        wiec uznałem Twoje rzadanie
        potwierdzenia faktu
        za niepowazne-----
        bo tlumaczylismy TU
        Tobie wielokrotnie.

Przywolalem wiec
        watek o identycznym problemie z Toba,
        aby nie tracic czasu na absurdalne wymagania
        i zbędne powtarzanie faktów
        które i tak do Ciebie nie docierają.
        • storima Re: dalej nie rozumiesz. Post Scriptum. 07.08.15, 18:58
          Dla ulatwienia:
          odnosnie:
          Ponieważ jest to analogiczna sytuacja,
          która omówiłem, niedawno na FCz,

Kilkakrotnie pisano ci tu,
          ze glosując na daną partie nie ze wszystkim się w jej programie zgadzamy.

Podobnie z kandydaturą prezydencką.

To są podstawowe zasady funkcjonowania systemów wyborczych w każdym demokratycznym państwie.

Pisano ci.
          Pisałem ja.

Są posty na tym forum.

Jeszcze nie tak dawno
          przywoływałem przykład Kennedyego.

Nic oczywiście nie zrozumiałeś.

forum.gazeta.pl/forum/w,55,158292389,158380373,Re_od_kilku_miesiecy.html
          • taniarada Może byś się zajął jakąś działalnością zawodową S. 07.08.15, 22:10
            Na przykład działalnością kulturalną we Francji .Cmentarz Montparnasse ,gdzie leży Jan Reszke .Cała rodzina to bogaty życiorys .Józefina ,Edward.Tym byś się zajął .A nie urządzał pyskówki z "gównażarią typu gg i inni.Ja to myślę ,że ty jesteś jakąś podróbą kulturalnego polonisty .Co udaje inną osobę.I mści się za swoje nie udane życie.Tradycyjnie nie pozdrawiam.PS.I jeszcze u tego spamera optio.
        • storima Korekta 07.08.15, 23:47
          Korekta mojego błędu ortograficznego:
          > wiec uznałem Twoje rzadanie

Poprawnie:
          żądać

Poprawiam ten błąd bo jest on często i nagminnie popełniany.

Czego bylem niestety przykładem;(

www.google.co.uk/?gws_rd=ssl#q=%C5%BC%C4%85dam+czy+rz%C4%85dam
          • taniarada Re: Korekta 08.08.15, 00:06
            A nie jesteś przypadkiem dzikiem? I żądasz żołędzi .Bo rządzi ten co ma wyższość i poparcie społeczne .Większości się nie otumani ,bo oni nie są dzikami, tylko wybrańcami bożymi.Carlos Ruíz Zafón

Człowiek, jak każda małpa, jest zwierzęciem społecznym, a społeczeństwo rządzi się ku­moter­stwem, ne­potyz­mem, le­wizną i plot­kar­stwem, uz­nając je za pod­sta­wowe nor­my postępo­wania etycznego.
    • storima Re: wyTrysk w lewo:-):-) 26.11.16, 18:16
      typowy PiSowski CHAM skopiował :

taniarada 08.08.15, 00:06
      A nie jesteś przypadkiem dzikiem? I żądasz żołędzi .Bo rządzi ten co ma wyższość i poparcie społeczne .Większości się nie otumani ,bo oni nie są dzikami, tylko wybrańcami bożymi.Carlos Ruíz Zafón

Człowiek, jak każda małpa, jest zwierzęciem społecznym, a społeczeństwo rządzi się ku­moter­stwem, ne­potyz­mem, le­wizną i plot­kar­stwem, uz­nając je za pod­sta­wowe nor­my postępo­wania etycznego.

www.findagrave.com/cgi-bin/fg.cgi?page=gr&GRid=66875755
    • taniarada Wyzwiska i obrażanie ludzi na tym forum 29.11.16, 06:17
      Re: wyTrysk w lewo:-):-)
      storima 26.11.16, 18:16
      typowy PiSowski CHAM skopiował :

taniarada 08.08.15, 00:06

Człowiek, jak każda małpa, jest zwierzęciem społecznym, a społeczeństwo rządzi się ku­moter­stwem, ne­potyz­mem, le­wizną i plot­kar­stwem, uz­nając je za pod­sta­wowe nor­my postępo­wania etycznego."{ Już przecież ustaliliśmy, że ścierwem z rynsztoka zajmować się przyzwoici ludzie nie powinni, a kiedy przypadkowo w nie wdepną to jedyną reakcja jest dezynfekcja, dezynsekcja i deratyzacja jako w trójcy jedyny srodek na mendy pluto37."
    • taniarada Re: wyTrysk w lewo:-):-) 29.11.16, 06:21
      storima 20.12.14, 16:30
      Co miglanc?
      Pyskowki i awantury bandyto to twoja specjalnosc.

Pajacu wpisalem ci zlapanie cie kradziezy wpisow
      to sie bandyto wijesz jak wsciekly waz i w zywe oczy klamiesz.

Masz szczescie ze litosc wykazujed dla pajacxa jak ty
      bo za twe bandyckied wpisy to osto bys zaplacil PAJACU.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka