Dodaj do ulubionych

Jedziemy Polacy, jedziemy...

23.03.17, 22:30
...gonimy nacjonalistow-populistow, ktorzy za 500+/- i wcześniejsze biedaemerytury, chca zniszczyc Nasz kraj...

Po zakończonej spektakularną porażką próbie zablokowania reelekcji Donalda Tuska na przewodniczącego Rady Europejskiej Prawo i Sprawiedliwości traci. Z opublikowany właśnie przez OKO.press sondażu IPSOS wynika, że PiS i mocno zwyżkującą PO dzieli różnica zaledwie kilku punktów.

www.newsweek.pl/polska/polityka/sondaz-ipsos-dla-oko-press-po-juz-prawie-dogonila-pis-,artykuly,407504,1.html?src=HP_Section_1
Obserwuj wątek
    • dyziek_o Re: Jedziemy Polacy, jedziemy... 24.03.17, 09:00
      Za bardzo, to ja tu powodu do świętowania nie widzę.
      Wprawdzie to dobrze, że PiS-owi spada ale z kolei nie dobrze, że rośnie PO a nie jakiemuś rozsądnemu ugrupowaniu.
      Przecież zarówno jedni jak i drudzy już przy korytku byli i.............co?!
      Kradli zarówno jedni jak i drudzy. Choć akurat obecni narobili takiego bałaganu, że Polska nie pozbiera się przez to przez najbliższą dekadę albo i dłużej. O tym, jak będą nas nasi partnerzy traktować, - wolę nie myśleć.
      No i oczywiście proponuję się uważnie przyjrzeć, kto na tej całej polityce zyskał najwięcej;
      Mnie wychodzi, że kościół. Jak by nie patrzeć, jest już właścicielem niemal połowy kraju........!
      I to bez angażowania wysiłku, jaki musiał Naród włożyć po 45r. - by kraj z ruin odbudować.
      Zastanawiam się, czy to jest sprawiedliwe?
      O etyce nie wspominam.
      Dyzio.
    • optio11 Re: Jedziemy Polacy, jedziemy... 24.03.17, 09:49
      A ja uważam, że dopóki nie na scenie politycznej nie pojawi sie nic nowego, poza tym co jest dzisiaj(z małymi wyjątkami) to trzeba zagłosować na to co było, aby jak najszybciej odsunąć szkodników od rządzenia, a przede wszystkim nie dopuścić do rozplenienia sie PISu w samorządach w pierwszej kolejnosci.
    • pluto37 Re: Jedziemy Polacy, jedziemy... 24.03.17, 10:01
      Optio!
      Masz rację. Problem tylko nie tylko w tym żeby wywalić PiS na zbity pisk, ale też na co go wymienić, bo wybór masz ....niewielki.
      PO, albo Petru.

Chyba ze chcesz wylądować jak Dyziek z ręką w ....... DUDZIE:):):)
      I odprawiać gorzkie żale że wybraniec klęczy :):)
    • pluto37 Re: Jedziemy Polacy, jedziemy... 24.03.17, 10:09
      Dyziek!!!
      Przecież już się przyglądałeś i WYBRAŁEŚ uczciwego i niezmaczanego władzą DUDĘ.
      Więc nie opowiadaj nam bajek o nieskalanych.

W ten sposób jesteś współodpowiedzialny za każdy kawałek jaki DUDA wydalił swoim podpisem.
      Za każdą ustawę SZYSZKI i każdą złodziejską ustawę spreparowaną przez PiS TEŻ.
      Amen!
    • dyziek_o Re: Jedziemy Polacy, jedziemy... 24.03.17, 14:11
      Christ !
      Całe szczęście, że za drugą wojnę światową nie odpowiadam..........!
      Drogi Pluciński;
      Ja wiem, że to wszystko to moja wina ale cóż..............stało się i się nie odstanie.
      Tera trza ( niestety ) ten mój błąd naprawić. I dobrze by było, co byś jakiś realny sposób podsunął a nie cięgiem mi on błąd wypominał. To sytuacji nie poprawi.....!
      Dyzio.
    • pluto37 Re: Jedziemy Polacy, jedziemy... 26.03.17, 20:12
      Dyźku!
      Wypominam Ci błąd wyborczy jedynie z tego powodu, że dalej wydajesz się błądzić jak niemowlę z brzytwą w mgłach z beczki helowej co ja Antek MONster wynalazł na dworcowej bocznicy kiedy wiał ze Smoleńska po obiedzie.

Nie masz co kombinować wyborczo bo na ręce leży ci pięć kart z tego dwie ze względnymi szansami na jakąś w miarę sensowną wygraną.
      Chyba, że chcesz grać w takie figury jak KACZYŃSKI, MILLER, albo KUKIZopodobne coś.
      I nie bardzo wiadomo żeby ktoś miał z nieb wrzucić coś innego sensownego.

Tu nie ma co kręcić piruety i uprawiać slalomy na gra się tym co się ma w rencach, ze nie kombinuje bo skutek znasz. Obama rencamy londuje się głęboko w DUDZIE i trudno je potem domyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka